Zdravím,měl bych dotaz, jaké doporučujete období pro návštěvu Říma? Vím, že léto bývá horké a suché, zase by mohlo být méně lidí, chce tak na cca 4 dny a četl jsem o kartě výhod, kdy člověk nemusí řešit někde ani fronty. Nepotřebuji aby se zde konaly nějaké akce a určitě nemůžeme na podzim, tam plánujeme delší dovolenou. takže červen?Díky všem za rady a dojmy. .

Řím - doporučení na období a kartu na vstupy

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

9 reakcí

Zdravím,


měl bych dotaz, jaké doporučujete období pro návštěvu Říma? Vím, že léto bývá horké a suché, zase by mohlo být méně lidí, chce tak na cca 4 dny a četl jsem o kartě výhod, kdy člověk nemusí řešit někde ani fronty. Nepotřebuji aby se zde konaly nějaké akce a určitě nemůžeme na podzim, tam plánujeme delší dovolenou. takže červen?


Díky všem za rady a dojmy.

0

To rozumné ako v lete do Dubaja. Jar-Jesen, mimo víkendov 

0 Citovat

Leden, Unor, brezen nebo pak rijen, listopad. Leto je blbost.

0 Citovat

Tak zas Dubaj a Řím jsou přece jen trochu jinde. V Římě 30, v Dubaji 50, to se moc srovnávat nedá. Bohužel méně lidí nečekejte, je to spíš naopak. V létě budete mít v Římě rozhodně víc lidí než v lednu nebo listopadu. 

Co se karty výhod týká, vím o Roma Pass (http://www.romapass.it/en/museums/), která se vyplatí pokud navštívíte 4-5 památek z toho seznamu. Pozor na to, že vstup zdarma je jen do první navštívené památky, pak musíte i nadále platit, byť se slevou. Karta platí i na MHD. 

0 Citovat

Kolega chce jet asi tento rok... takže do prázdnin bude o trochu méně lidí, ale červen nebo červenec/srpen z pohledu počasí bude asi jedno. 

Jezdíme pravidelně do italských měst 1. týden v červenci a ano je vedro, ano spoustu lidí, ale dá se to zvládnout a jsme vždy spokojeni. Stačí si odpovědět, jestli vydržíte den chodit v létě po Praze, tak tam to bude o trochu horší... Akorát tady můžete třeba na den k moři☺

0 Citovat

My byli v Římě předloni koncem května a bylo doopravdy horko. A přestože jsme byli ve všední dny, tak bylo všude spousta lidí. Kdybychom s sebou nebrali tchyni a tchána, kteří byli poprvé v zahraničí a projevili zájem se vykoupat v moři, tak rozhodně volíme termín buď v únoru/ březnu nebo naopak třeba v říjnu/listopadu.

0 Citovat

Díky moc všem za rychlé doporučení, promyslím to, potřebujeme na pár dní výlet, zvolil jsem Řím z několika důvodů a dříve než květen to neklapne, tak uvidíme. A díky za odkaz na ty vstupy! 

0 Citovat

Osobne som bol dvakrát v januári a raz v júni. V zime síce krátke dni, ale príjemne. V júni o siedmej ráno už 29 stupňov.

0 Citovat

Díky i za poslední dojmy.

0 Citovat

Ahoj, obnovim téma ohledně Roma pass. Nevíte, zda když je roma pas na 48hod vyprodán na internetu, jestli půjde koupit v pohodě na místě?  Díky 

0
9 reakcí