Jaké země...1a) ...vám přijdou nejvíce exotické a rádi byste je někdy navštívili?1b) ...které už jste navštívili, vás nadchly natolik, že byste se někdy znovu vrátili?2) ...vás naopak vůbec nelákají? .

Jaké exotické země vás lákají a které naopak ne?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

1a) Japonsko, Austrálie, Nový Zéland, Tahiti, Nepál, Peru


1b) USA, Thajsko, Řecko


2) Pakistán, Saudská Arábie, Irák, Afganistán, střední Afrika


tonic napsal(a):

2) som starý hejter Bali, lebo to je ako keby dogma pre pospolitý ľud, no ale však keby som mal cestu, prečo nie.

Já dal Bali letos v březnu a mimo sezónu to bylo celkem fajn. Ale jinak souhlasím, že kolem Bali je neskutečný hype, který taky úplně nesdílím. 

0 Citovat

Je to o penězích.

Mít dostatečný budget, dá se jet všude a bude to hezké všude. V každé zemi najdete parádní místa i profláklé/nudné/přeplněné/rizikové lokality.

Já mít čas a peníze, tak cestuju jak urvanej.
0 Citovat

Kazdy ma sve preference ,docela zajimave  cist  o mistech  kam nekdo nechce a ono se to pak tomu, kdo tam byl a poznal trochu vic  tu zem a lidi   tezko chape  i CR vnimam jinyma ocima  kdyz tam 20 let neziju , ale pravidelne litam  a hodne si vzdycky vsimnu tech negativ

@Karel , nesouhlasim , sam mam zkusenosti ze 2 rocnich cest kolem sveta s batohem a prazdnou kapsou, sice to je  21, respektive  18 let a tehdy sla najit ve svete prace ,nebo spis tedy brigada asi lepe nez dnes , to neumim posoudit a musel jsem hodne setrit a zvazovat  co uskutecnit a co ne ( treba v Chile me mrzelo , ze jsem nenavstivil Robinsonuv ostrov , nebo v Equadoru Galapagy , zpe ze Zelandu jsem uz  mel strach jet  pres tu Australii a dal treba pres Indonesii , prave kvuli  penezum a obave ze prace nebude ),ale  dneska  jak ctu,tak ze da cestovat  i za cizi penize s  prislibem , ze o tom pak neco napises

A co se tyka casu , tak to je na kazdem , dneska neni povinnost  chodit do prace , a kdyz se rozhodnes ,ze pojedes  na rok ci na dva pryc,  tak  proste  das vypoved, odhlasis se ze socialniho,nebo si zaplatis povinne minimum  a jedes

Penize a cas   nevidim jako prekazku , spis rodina , partner ,tam jsou duvody  vetsi  a vic oduvoditelne .

0 Citovat

1a) Kanada,Skotsko

1b) Nový Zéland,Austrálie(Uluru)

        návrat se konal :Japonsko,Singapur a Malajsie (navštíveno 2x,Malajsie 4x)

 2)toho je ..  určitě tedy Rusko(včetně států bývalého SSSR),USA,blízký a střední východ (vyjma Turecka),jhv.Asie(vyjma Thajska,Singapuru a Malajsie),Afrika,Rumunsko ..



0 Citovat

Petr76 napsal(a):


V momentě kdy přijmeš fakt, že podobné věci stojí na světě různě, bude i pro tebe cestování najednou zábava a cestopisy nebudou vyznívat tak, že cestuješ snad za trest.

Omyl, opakovaně se přesvědčuji, že věci stojí všude na světě skoro stejně. Nejdůležitější je vnímaná hodnota, a ta je u USA a Číny dost nízká. Plus taky rozdíl mezi cenou pro místní a turisty. Ale chápu, že je to pod tvou rozlišovací schopnost. 

0 Citovat

Michal napsal(a):

Omyl, opakovaně se přesvědčuji, že věci stojí všude na světě skoro stejně. 

Nechápu. Asi je to taky pod mou rozlišovací schopnost.

0 Citovat

Ono ceny sú všade vo svete také aké majú byť, len teda asi platy nie sú :))

0