Zdravim vospolok. Dostal som za ulohu vymysliet nejaku par dnovu valacku pri mori na september. Osadenstvo - traja rodinny prislusnici tesne pred 60kou a ja s manzelkouNajlepsie mi cenovo vychadza zatial Solun z Viedne s Wizzair.Otazka skor znie, kde by ste odporucili sa ubytovat (pravdepodobne Chalkidiki), aby to splnalo nasledujuce podmienky - pekna plaz s jemnym vstupom do mora a pripadnym zakladnym vybavenim ako lehatka/slnecnik/bar/WC, nie daleko od mesta/dediny, kde by sme boli ubytovani. Jedna sa o to, ze auto budeme mat, trojica seniorov bude aj tak asi cely den len na plazi a my dvaja sa uz niekam presunieme. Zvycajne mi na lokalite ubytka az tak velmi nezalezi, ked sme mobilni, ale takto by som bol rad, aby boli vsetci spokojni, najma ked to pobrezie Chalkidiki ja tak clenite. Diky vopred za rady, kedze na hlbsi prieskum nemam vela casu a asi budem bookovat letenky uz tento vecer. .

Solun/Chalkidiki september

Založil ve fóru Tipy na ubytování

15 reakcí

Zdravim vospolok. Dostal som za ulohu vymysliet nejaku par dnovu valacku pri mori na september. 

Osadenstvo - traja rodinny prislusnici tesne pred 60kou a ja s manzelkou

Najlepsie mi cenovo vychadza zatial Solun z Viedne s Wizzair.

Otazka skor znie, kde by ste odporucili sa ubytovat (pravdepodobne Chalkidiki), aby to splnalo nasledujuce podmienky - pekna plaz s jemnym vstupom do mora a pripadnym zakladnym vybavenim ako lehatka/slnecnik/bar/WC, nie daleko od mesta/dediny, kde by sme boli ubytovani. Jedna sa o to, ze auto budeme mat, trojica seniorov bude aj tak asi cely den len na plazi a my dvaja sa uz niekam presunieme. Zvycajne mi na lokalite ubytka az tak velmi nezalezi, ked sme mobilni, ale takto by som bol rad, aby boli vsetci spokojni, najma ked to pobrezie Chalkidiki ja tak clenite. Diky vopred za rady, kedze na hlbsi prieskum nemam vela casu a asi budem bookovat letenky uz tento vecer.

0

Proc sever Recka v zari ? Z Vidne je na zari nabidka  Reckych ostrovu s vetsi zarukou pocasi nez  je Solun , osobne jsem na Chalkidiki nikdy nebyl ,ale  neco jsem o tom slysel  od lidi co do te oblasti jezdi casto , kdyz uz tak asi s  tech 3 prstu  ten prostredni nekam dolu ,zkusim jeste zjistit kde presne ,ale  taky zvazujeme  zacatek  zari  a na sever bych nejel

0 Citovat

a tak ja som napr. bol zaciatkom septembra v Solune a pocasie na jednotku. Mesto same o sebe sa mi nepacilo, tak ale ze by som isiel omrknut Chalkidiki. A presne to sa tu pokusam zistit, ktory "prst" vybrat, alebo uplne nieco ine tak do 100km od letiska

0 Citovat

Ocuj, prenajmi karavan na svk a naspatocnu cesta sa k tebe pripojim :)

0 Citovat

Mám dobrou zkušenost s Nea Vrasnou, Asprovaltou na východ od Soluně směrem na Kavalu. Nepřelidněné pláže, místní farmáři objížděli s dodávkami a prodávali za celkem směšné peníze čerstvé ovoce a zeleninu. Na místním trhu jsme od přímo od rybářů kupovali čerstvé ryby a plody moře. 

Ubytovaní jsme měli tady https://goo.gl/maps/3cpJeq7pgcM6zfni6 , prakticky na pláži. 

Bylo to jedna z těch nezapomenutelných dovolených, žádné hotelové komplexy, milión turistů a prefabrikované žrádlo. 


0 Citovat

Ano na Nea Vrasnu i Asprovalu jsem slysel  chvalu , tusim ze na tom prostrednim prste to bylo Toroni co chvalili

a ten prvni prst je pry rusnejsi  ,vetsi klid je  na tom prostrednnim a  ten posledni tam jsou mnisi 

JInak zacatek leta  a konec leta se neda srovavat 

A;le  letos je to vsechno tak opozdene , ze jsme se rozjodli letet nekam az  na tom konci leta 

0 Citovat

@tonic tak jsem ti to poslal na SZ -) jedna se o letovisko Sarti

0 Citovat

 opravil som to, ja uz som bol v solune v prvej polovici septembra, tam to bolo fajn pocasim. no nakoniec som aj tak vychladol, to ma len vcera nejaky stres chytil, ze uz by sa patrilo nieco naplanovat.

Diky Lukas za info o tom "letovisku" to vyzera dobre, a je to aj fajn dostupne a Mikir diky za spravu, velmi obsiahle a asi by som rieisil z Chalkidiki fakt ten stredny prst. 

Inak som pozeral aj zvysok grecka a ostrovy, tam su ceny este stale vysoke a niektore casy priletov a odletov z VIE su strasidelne. Ten Solun je fajn, ze sa tam lieta z BTS aj VIE za pohode ceny, aj ked s potrebou bagaze budem rad, ked sa to pri piatich ludoch rozrata na 60-70 euro na osobu max.  Rozmyslal som aj nad nejakou lacnejsou destinaciou Balkanu, kde su letenky sice drahsie, ale potom pobyt lacnejsi, ale tiez som nic nevymyslel. Taky Burgas je uz fakt asi risk trochu, jedine mozno by ma presvedcil nejaky Tivat z Viedne za stovku :D

0 Citovat

Nea Vrasnu můžu taky doporučit. To bylo moje první Řecko s rodiči. Je to sice 17 let zpátky, ale letovisko i pláž byla fajn. Tehdy tam nebyly žádné velké hotelové komplexy, prakticky jen apartmánové domy.  Kolem moře promenáda s restauracemi. Z jakéhokoliv ubytování ve městě je to na pláž vlastně kousek. V okolí spousta míst kam vyrazit. 



0 Citovat

Pozri odlety z Budapesti, koniec augusta same letne destinacie (BOJ,LCA,ATH,CFU,RHO,SKG,AHO,MLA,IBZ) za 10-20 € (jednym smerom) ,spet to treba nejako domysliet :)

0 Citovat

no ved to viem, len keby sme sli dvaja, tak uz lahko, ale takto skupina a vozit ich do Buda... no este to necham tak, nech sa to vykristalizuje :)

0 Citovat

Ahojte, este aj ja nadviazem na tonic-a. Vyzera ze v dvojici kupime letenku do Solunu koncom augusta na 7-8 noci.  Motorizovani nebudeme, len verejna doprava a mal by som par otazok: itinerar mam v hlave rozdeleny na Thessaloniki a more.

- 1.) z Thessaloniki okrem mesta, odskok do Meteory doporucujete? Ale komplet vylet zdrazel na nejakych 55 Eur tak zvazujem po vlastnej osi vlak alebo bus, ma niekto aj takuto skusenost, ci sa to bude za den stihat a ci sa celkovo takyto vylet oplati?

- 2.) plaze: Chalkidiki-Sithonia vs Nea Vrasna alebo nieco dalsie, ta Nea Vrasna su ake plaze oproti chalkidikovym?

Mate niekto skusenost s pohybom busom v tejto oblasti Chalkidiki resp. Nea Vrasna?

Dakujem.

0 Citovat

ancifeik, Meteora bola jedna z tych "wau" veci, ktore ked som videl, tak som len ziral s otvorenymi ocami. Ale je pravda, ze to zo Soluna nie je uplne blizko, my sme to mali ako jednodnovy vylet, co sme odchadzali snad o piatej rano a vratili sa neskoro vecer.

0 Citovat

Co do pláží doporučuju rozhodně Sithonii. Jestli chceš typické turistické středisko, tak to Sarti, ale mě neoslovilo. Jedno z těch univerzálních letovisek, která jsou všude stejná.

My byli v Ormos Panagias, chcíp tam pes, ale my to vyhledáváme. Taverny i obchod byl a pláže místní i v blízkém okolí byly úžasné.

Na druhou stranu Sithonia je busem dostupná dost špatně.

0 Citovat

vdaka Vam obom,  cize Meteora na vlastnu past verejnou dopravou zo Soluna nema nikto skusenost? My, ak by sme zvolili Sithonia planujeme sa ubytovat na jedno mieste a potom sa na ine plaze presuvat z tohto ubytka busom, ktory by mohol chodit medzi dediname 2-3x denne, podla toho co som nastudoval.

0 Citovat

My jsme jeli Meteoru s touhle agenturou. Jeli jsme tedy z Atén, ale nabízí i Thessaloniki. Bylo nás v mikrobuse asi 5 a jeli jsme to tak, abychom to stíhali, i když vlak měl zpoždění a někdo se k nám přidal, i když přijel jiným vlakem než my.

https://meteora.com/tour/1-day-m...-by-train/

0
15 reakcí