Ahojte, letos jsme se rozhodli na cestu autem do Albánie. Chceme jet přes Slovensko, Maďarsko, Srbsko, kde by byla první zastávka na Čačaku. Poté sjet do Černé Hory, zde strávit poblíž moře taky jednu noc a pokračovat do Albánie. Zpátky je naplánovaná trasa přes Severní Makedonii a Srbskem nahoru domů. Prosím o jakékoliv tipy, kde spát za málo peněz a která místa stojí za návštěvu :) Bereme stan, takže chceme spíše stanovat. Budu za jakoukoliv radu vděčná!!  .

Albánie

Založila ve fóru Tipy na ubytování

7 reakcí

Ahojte, letos jsme se rozhodli na cestu autem do Albánie. Chceme jet přes Slovensko, Maďarsko, Srbsko, kde by byla první zastávka na Čačaku. Poté sjet do Černé Hory, zde strávit poblíž moře taky jednu noc a pokračovat do Albánie.

Zpátky je naplánovaná trasa přes Severní Makedonii a Srbskem nahoru domů. Prosím o jakékoliv tipy, kde spát za málo peněz a která místa stojí za návštěvu :) Bereme stan, takže chceme spíše stanovat.

Budu za jakoukoliv radu vděčná!!

0

Ahoj, 

pokud bereš stan, tak si vždycky najdeš místo na spaní, ale ve spoustě těchto zemí je tak levno, že by byla škoda si neužít trochu toho luxusu a pohostinosti. Kromě útulných hotelů můžeš vyzkoušet i Airbnb. Tady mají celkem hezky a jednoduše popsané, jak se přihlášit a jaké druhy ubytování se dají najít.

V Maďarsku doporučuju zastavit u Hevízu, je to krásné koupaliště v kráteru sopky. Kolem Bělehradu, pokud budeš mířit tamtudy je také řada více či méně vybavených kempů :-). Skvělé je, že nikde nemusíš nic rezervovat předem, místo pro Tebe vždycky najdou.


0 Citovat

Neviem ci ti ide o wild camping alebo kempy, ale my pouzivame appku Park4night. Ak budete bez netu, tak doporucujem za par korun kupit a budete mat tu mapku s miestami dostupnu aj offline. Ale tusim bez fotiek a teraz neviem ci s alebo bez recenzii. Kazdopadne, stale je to dost uzitocne :) 

0 Citovat

Při využití předplatného (stačí jen  na měsíc a před vypršením měsíce odhlásit) jsou vidět offline i recenze. Aplikace se ale věnuje hlavně spaní v autě (většina uživatelů cestuje v obytném autě), takže o vhodném místě pro stanování se tam většinou nepíše. Jen někdy třeba někdo v recenzi zmíní, že tam byly i stany.

0 Citovat

Albánie otevírá hranice a Wizzair na letech z Vídně přepral mou peněženku. Aktuálně 23. - 27.6. za pouhých 672 Kč. Termínů ke kombinaci je tam v červnu více :)

Co mě zatím trápí, je skutečnost, že Albánie má stále uzavřenou veřejnou dopravu, tak snad se do konce června rozšoupnou:)

0 Citovat

A jak chces resit pripadny test na covid-19/karantenu pri priletu do CR? 

0 Citovat

Využiju homeoffice v práci, tj. karanténu, nebo budu doufat, že česká vláda dostane do té doby rozum.

0 Citovat

Ja budu doufat v to druhe.. jinak je to pro me pase :-(. Bohuzel, to saskovani s testy na covid je silena ptakovina. Snad to nekomu z tech nahore konecne dojde. 

0
7 reakcí