Chci se zeptat, byl někdo v Eilatu v tuto roční dobu a dalo se koupat? Nebo jet raději až v dubnu? .

Eilat v únoru - koupání

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

11 reakcí

Chci se zeptat, byl někdo v Eilatu v tuto roční dobu a dalo se koupat? Nebo jet raději až v dubnu?

0

V únoru bude asi nejchladneji, nicméně v prosinci před Vánoci se koupat dalo. Ono to je strašně subjektivní. Třeba září Marseille bylo chladnější než Eilat v prosinci. Záleží na mnoho faktorech, proudy atd. Zase bude též chladnější vzduch, takže pro to tělo to nebude taková bomba. Třeba u Mrtvého moře v březnu jsme chytili chladné počasí, takže voda se nám zdála strašně teplá ani se nám z ní nechtělo ven, a to měla taky jen lehce nad 20 stupňů. Takže abych to shrnul, určitě to bude pro otužilejší jedince, ale koupat se může i normální člověk.

0 Citovat

Tak ono koupat se "dalo" i v lednu v Aténách nebo v létě v Anglii. Samozřejmě to nebude tak teplá voda, jak jsi možná zvyklá z léta ve středomoří, ale i tak si myslím že teplota kolem 22 stupňů je na koupání v pohodě. Na Kanárech taková teplota bývá i přes léto a kolik lidí tam jezdí.

0 Citovat

Byli jsme v Eilatu letos na konci března, počasí fajn kolem 25°C slunečno, ale Rudý moře studený, koupat se samozřejmě dalo, ale rozhodně to není jako cachtání o prázdninách v Řecku, takže třeba s malýma děckama to asi nemá smysl. Mrtvý moře fajn, když svítilo sluníčko, tak bylo teplo, ale jakmile zaleze, je chladno. Ideální na turistiku po parcích, přírodě, kvůli koupání bych tam asi dřív jak koncem dubna, neletěla.

0 Citovat

Byl jsem tam v půlce února. Koupat se dalo, ale chladnější voda a teplota vzduchu jako všude v pouštích závislá od svitu sluníčka. Jakmile se zamračí je zima. Bez nového čistého pasu ani ránu. Ceny vyšší. Čistota místy dost svérázná. Pozor na kontroly při několikadnových pobytech.

0 Citovat

Kdyz vidim ty ceny at uz Ryanairu  tak Wizzairu   na ten Eljat,  tak o tom zacimam premyslet  na ten konec listopadu ,nebo zacatek prosince , ale zrovna tak cenove spatny neni ten Amman , ale tam to asi nema smysl bez pujceni  auta ? a ten prejezd mezi Izraelem a Jordanskem nebo naopak je asi s problemy ? Mam dojem ze se to tu uz resilo , Ejlat - Akaba ? da se to treba na kole ?

0 Citovat

Lepší je Aqaba z Vídně. To jsi hned u moře, neplatíš za vízum a ušetříš si izraelský výslech. Moře je i na jordánské straně. Přejezd Ammán-Aqaba je dlouhý a není to nic příjemného ani autem.

0 Citovat

Taky mam nejak vnitrni pocit ze Jordansko by bylo lepsi  ,ale tam to chce asi to auto  a sjet si jak k Mrtvemu mori  tak na  Petru

0 Citovat

Pokud nejsi kverulant je Eilat v pohodě.

0 Citovat

Taky bych zvážil Tabu - byl jsem tam před dvěma lety zrovna v únoru místo lyžování...  Při zajištěném bydlení netřeba platit egyptské vízum, služby na vysoké úrovni, ceny mírné. Z Eilatu busem až k hranici, pak pěšky do hotelu. 

0 Citovat

@mikir - pokud zvažuješ navštívit kromě Aqaby i Mrtvé moře, tak bych asi využil aktuální nabídky letenek z Prahy do Ammanu za cca 900 Kč. Mimo sezonu pořídíš levně některý z 4* hotelů u Mrtvého moře, z letiště tam jsi do hodiny, případně celkem unikátní, ale ne úplně levné Wadi Mujib chalets trochu jižněji po pobřeží, odsud k Rudému moři do Aqaby to jsou 3-4 hodiny autem. Cestou zpět na sever to můžeš vzít přes Wadi Rum a Petru.

0 Citovat

Byli jsme loni v lednu v Aqabě a  místní děti se koupali v moři i v 10 večer. Teplota vzduchu večer 23C.

V mrtvém moři koupáni úplně v pohodě  (byli jsme se koupat i s východem slunce).

V březnu jsme byli v Eilatu a koupat v moři se dalo i když voda byla trochu chladnější,

ale každý den jsme šli zašnorchlovat na hodinku i s dětmi. Ubytováni jsme byli v hotelu  

Club In Eilat - Coral Beach Villa Resort ,koupání v bazénu bylo úplně super.





0
11 reakcí