Bran Rumunsko
Byl nekdo na hrade Drakuly? Oplati se tam jit a projit se ten okruh?
Planuji letni trip po Balkanu a Turecku.
Nebo ma nekdo tipy na trase:
Budapest-Belehrad-Sofia-Edirne-Bodrum? Samozrejme krome hlavnich mest a mesta Nis. Je neco cestou co stoji za to videt?
Diky
Pokud máte na cestu dost času, tak bych odbočil pod Bělehradem a vzal to okolo Dunaje přes http://www.npdjerdap.org/novi/?lang=en, uvidíš Źelezná vrata, krásnou přírodu v NP, Svatou Helenu přes řeku...
A pak cestou na Sofii případně zastavit v Stare Planině https://srbijasume.rs/en/ . Je to vše zajížďka, ale kdy se tam zase dostaneš...
Bran je pěkný, ale na jako jediném místě v Rumunsku tam byly fakt mraky lidí. Množstvím se to podobá zámkům na Loiře.
Bran je predrazeny a prehypovany. Mnohem vic doporucuji navstivit hrad / pevnost Rasnov hned vedle, nesrovnatelne min lidi a za me mnohem hezci. Rozhodne taky nevynechat Brasov jako takovy, paradni mesto, a pokud zbyde cas tak si prohlednout i Peles. Vsechno jmenovane se vyplati vic nez Bran.
Ten Bran je diky Drakulovi. To je jasne. Ja jsem taky cetl, ze to je jen marketing atd. Mne uprimne laka cesta z Bukuresti do Istanbulu autem. Ale pro manzelku musim taky neco vymyslet. :D
A ona by ten zamek chtela videt.
Ahoj, byli jsme v listopadu Peleš-Rašnov-Bran...spali jsme v Dracula house...vše super, ale je pravda že Bran přelidněný...ale Time tunnel hezký zážitek :)
ked chcete ist na Drakulov zamok, tak podla posledneho serialu od Netflix to je Oravsky zamok :))
Souhlas. Bran je predrazeny a hodne turistu. Ja tam byl pred dvemi lety,kdyz jsem si udelal odbocku ze sluzebni cesty. Za mne, pokud opravdu navstivit tak s min.investici do vstupneho.
Bělehrad Genex Tower, v Naší koncentrační tábor a Drákulov je jedním slovem boží. Peleš, Rašnov, Bran, Sighisoara...vše zmíněné stojí za vidění. Rumunsko je vůbec úplně jinej svět... To nezklame!
že jsem si Bran představovala úplně jinak. Přesto mě ohromil nádhernou středověkou architekturou, snad více, než interiéry vyplněné mnohdy mnohem mladším nábytkem. Na Branu ale byly k vidění i mučící nástroje a podzemní chodby s interaktivními portréty majitelů hradu, nebo významných osobností s ním spojených. I to byl zajímavý zážitek.