Byl nekdo na hrade Drakuly? Oplati se tam jit a projit se ten okruh?  Planuji letni trip po Balkanu a Turecku.  Nebo ma nekdo tipy na trase:  Budapest-Belehrad-Sofia-Edirne-Bodrum? Samozrejme krome hlavnich mest a mesta Nis. Je neco cestou co stoji za to videt? Diky   .

Bran Rumunsko

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

11 reakcí

Byl nekdo na hrade Drakuly? Oplati se tam jit a projit se ten okruh? 

Planuji letni trip po Balkanu a Turecku. 

Nebo ma nekdo tipy na trase: 

Budapest-Belehrad-Sofia-Edirne-Bodrum? Samozrejme krome hlavnich mest a mesta Nis. Je neco cestou co stoji za to videt?

Diky 

0

Pokud máte na cestu dost času, tak bych odbočil pod Bělehradem a vzal to okolo Dunaje přes http://www.npdjerdap.org/novi/?lang=en, uvidíš Źelezná vrata, krásnou přírodu v NP, Svatou Helenu přes řeku...

A pak cestou na Sofii případně zastavit v Stare Planině https://srbijasume.rs/en/ . Je to vše zajížďka, ale kdy se tam zase dostaneš...

0 Citovat

Diky moc za tipy. Kouknu na to. 

0 Citovat

Bran je pěkný, ale na jako jediném místě v Rumunsku tam byly fakt mraky lidí. Množstvím se to podobá zámkům na Loiře. 

0 Citovat

Bran je predrazeny a prehypovany. Mnohem vic doporucuji navstivit hrad / pevnost Rasnov hned vedle, nesrovnatelne min lidi a za me mnohem hezci. Rozhodne taky nevynechat Brasov jako takovy, paradni mesto, a pokud zbyde cas tak si prohlednout i Peles. Vsechno jmenovane se vyplati vic nez Bran.

0 Citovat

Ten Bran je diky Drakulovi. To je jasne. Ja jsem taky cetl, ze to je jen marketing atd. Mne uprimne laka cesta z Bukuresti do Istanbulu autem. Ale pro manzelku musim taky neco vymyslet. :D 

A ona by ten zamek chtela videt. 

0 Citovat

Ahoj, byli jsme v listopadu Peleš-Rašnov-Bran...spali jsme v Dracula house...vše super, ale je pravda že Bran přelidněný...ale Time tunnel hezký zážitek :)

0 Citovat

To už radši Sighisoaru, když Drakula. Tam aspoň byl.

0 Citovat

ked chcete ist na Drakulov zamok, tak podla posledneho serialu od Netflix to je Oravsky zamok :))

0 Citovat

Tak vlastne tam uz jsem byl. :D 

Tudiz mame splneno. Diky moc vsem za tipy. 


0 Citovat

Souhlas. Bran je predrazeny a hodne turistu. Ja tam byl pred dvemi lety,kdyz jsem si udelal odbocku ze sluzebni cesty. Za mne, pokud opravdu navstivit tak s min.investici do vstupneho.

0 Citovat

Bělehrad Genex Tower, v Naší koncentrační tábor  a Drákulov je jedním slovem boží. Peleš, Rašnov, Bran, Sighisoara...vše zmíněné stojí za vidění. Rumunsko je vůbec úplně jinej svět... To nezklame!

0
11 reakcí