Musím říci,že  toho mám docela dost,ale zatím jsem s přístupem hotelů/rezervačních portálů celkem spokojen! Hotely rezervované přes Agodu a Booking na březen/duben v Itálii a Španělsku - u všech umožněno za nevratné rezervace storno zdarma a peníze už mám na účtu(trvalo to 3,4 dny) . U jednoho pražského hotelu vystaven voucher s využitím do konce roku 2021. Pohořel jsem akorát u Accoru - rezervováno přímo - Ibis v Madridu - umožní pouze přerezervování do 1.12.2020 tj nepoužitelné. Uvidíme jak se to bude vyvíjet dále dost peněz mi lítá v Norsku přelom května/června a že by měl být do té doby klid to moc zatím nevypadá ..   .

COVID19/Ubytování - vrácení peněz za nevratné rezervace

Založil ve fóru Vyhledávače hotelů

Jo, funguje to :-)

0 Citovat

@Ivo: díky za tip. 10 € připsáno.

EDIT: kredit mi platí do 13. 8. 2021.

0 Citovat

Taky mi vyskocila hlaska, ze mi pripisuji kredit 10 eur, ale v odmenach ani penezence zadny novy kredit nevidim

0 Citovat

Trva to par hodin, neboj. 

0 Citovat

Připsáno, díky @Ivo

0 Citovat

A aktualizovali jste nějak předtím tu appku? A už jste měli nějaké hotely předtím uložené? Máte nějakou genius level?

0 Citovat

preventivně jsem předem zaktualizoval app., měl jsem už uložené nějaké hotely, mám Genius 2.

0 Citovat

Neaktualizoval. Nemel jsem nic ulozenyho. Genius 2 mam.

0 Citovat

Android? iPhone? Model?

0 Citovat

app jsem neaktualizoval, uložené jsem už nějaké hotely měl, Genius 2, iPhone s aktuální verzí IOS

0 Citovat

Možná to bude tím, že je to jen pro jablíčka. Mám Android a ani ťuk.

0 Citovat

taky jsem neaktualizoval (resp. není co), uloženo jsem měl a mám, peněženka prázdná, Genius 2 ... a nic. Taky Android. Že by??

0 Citovat

Iphone 8 , Genius žádný, nic jsem neaktualizovala,spousty uložených, připsáno za několik hodin.

0 Citovat

Iphone 11 za me.

0 Citovat

Android. A jak jsem už psal, 10 € včera připsáno do peněženky během 15-ti minut. Možná je to přidělováno podle nějakého záhadného klíče typu počet ubytování nebo útrata za nějaké období atd.

0 Citovat

Na Androidu včera úplně v pohodě, stačilo si odkliknout v Olomouci hned 3 hotely pod sebou. Vyskočila hláška a za cca 2 hodinky bylo 10 EUR v peněžence.

0 Citovat

Možná můj účet nemají rádi. Sice Genius Level 2, ale v minulosti podle profilu 14 odměn za 200 €...

0 Citovat

To je divny. Ja uz je oskubal minimalne o tech 200eur tez.. spis vic :-)


Edit - mam 3 ruzny ucty a na vsech uz mam 10eur.. :-D

0 Citovat

Začínám mít pocit, že mě Booking nemá rád. Asi budu muset založit pár nových účtů :D

Je použití těch kreditů limitováno výškou rezervace nebo třeba lokalitou? 


screenshot-20200611-143521-com-booking.jpg

0 Citovat

Myslim, ze zadny omezeni neni.

0 Citovat

Konečně vyplaceno. Appka je potřeba odinstalovat a nainstalovat znova. Pak se v odměnách objeví pending cca 265 Kč, které ještě čekají na schválení a po cca 1 hodině až dvou se přesunou do peněženky.

0 Citovat

Tak jsem nejspíš přišel o 20 000Kč. Ubytko zamluveno v únoru. Platba předem bez možnosti storna, Sardinie.

Od 29. 6. do 5. 7. 2020 Letenky přes Skyscanner (Ryanair a Eurowings, obě nabízejí vouchery které jsem odmítl)

Ubytko nabídlo voucher zhruba 2 měs. před odletem. Tak jsem byl nadšený. Měsíc před odletem napsali jestli přijedeme nebo rušíme rezervaci. Psal jsem že stále čekám na voucher a že booking.com píše že voucher má vystavit hotel. Neodepsali. Tak jsem psal střídavě na booking. Pak jsem zkoušel volat asi týden před dovolenou, paní že se mi ozve. No a den před dovolenou mi napsali že žádný voucher nebude, že u nich je situace COVID ok, že máme přijet. Po volání na Booking a zkoušení poskytnutí nějaké slevy nebo alespoň odkladu, vše zamítnuto. Situaci chci řešit soudně.

0 Citovat

Jsem jen člověk z lidu, školy nemám, ale co chceš řešit? ?

0 Citovat

Z Ryanairu, pokud letenky zrušil, jde vyrazit refund (březen už proplacen), z Eurowings by aspoň v teoretické rovině měl jít refund taky (za předpokladu zrušeného letu).

Ubytko. To trošku smrdí. Předně Booking se holedbal, že rezervace udělané do konce března je možné kdykoliv zrušit, ačkoliv byly např. nevratné. To už zas neplatí nebo jste platili přímo ubytku a ne Bookingu? Každopádně na mě to dělá dojem, že jak vám psali, tak to byla nabídka na storno bez poplatku - přijedete/rušíte rezervaci? Pro propadnutí depozitu vám psát nemusí.

0 Citovat

Něco podobného se tu už řešilo v březnu, spoléhání se na dobré slovo hotelu se nemusí vždy vyplatit. Vymahatelný na tom podle mě není nic, očividně jsi cestu zrušil z důvodů na tvé straně. Uplatnit by se dalo storno z cestovního pojištění, pokud jsi tedy měl vážný důvod ke stornu. Ohledně letenek mi není jasné jestli byly zrušené aerolinkou nebo tebou. Pokud tebou, tak bych bral vouchery všemi deseti a víc do toho nešťoural. Pokud aerolinkama a zároveň to bylo kupované přes nějakého pochybného prostředníka, tak bych ty vouchery bral taky. Letenky na Sardinii určitě nestály žádnou horentní sumu a řešit refund se šmejdským prodejcem bude za prvé na hodně dlouhé lokty a za druhé tě pravděpodobně zkásne klidně o 50 eur za to že to vůbec bude řešit (tuplem pokud je to kupované jako 2 rezervace, což kombinace Ryaniar a Eurowings bude, případně to je Kiwi, což je ještě horší případ).

0