Ahoj, putujeme Francií, dojeli jsme (vlaky) do Marseille a je to tady katastrofa. Vypadá to tady jako v JAR a cítíme se nebezpečně. Francie tady vymizela, všude tady je jen Kebab. Fakt katastrofa.    Jenže jsme si tady bookli ubytko na 3 dny a potom máme zabookované auto, kterým vyrazíme do středozemí. Co ale do té doby? Poradíte, zda jsou nějaké části, kde to vypadá jako ve Francii? Popř. kam si zajet vlakem na celodenní výlety?  Díky moc.   Btw, byl jsem tedy před pár lety a bylo to pohodě. Dnes máme strach jít ven, sedíme v hotelu a čekáme až nám Uber přiveze zmrzlinu. :/    .

Kam v (z) Marseille

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

9 reakcí

 Ahoj, putujeme Francií, dojeli jsme (vlaky) do Marseille a je to tady katastrofa. Vypadá to tady jako v JAR a cítíme se nebezpečně. Francie tady vymizela, všude tady je jen Kebab. Fakt katastrofa. 

 

Jenže jsme si tady bookli ubytko na 3 dny a potom máme zabookované auto, kterým vyrazíme do středozemí.

Co ale do té doby? Poradíte, zda jsou nějaké části, kde to vypadá jako ve Francii? Popř. kam si zajet vlakem na celodenní výlety? 

Díky moc.

 

Btw, byl jsem tedy před pár lety a bylo to pohodě. Dnes máme strach jít ven, sedíme v hotelu a čekáme až nám Uber přiveze zmrzlinu. :/

 

0

Vlakem jste za tři hodiny v Nice (tam pořád ještě převládá bílá) při cestě Cannes , Antibes ..

0 Citovat

lma napsal(a):

Vlakem jste za tři hodiny v Nice (tam pořád ještě převládá bílá) při cestě Cannes , Antibes ..

 

Z té strany jsem přijeli. V Nice A Cannes to bylo fajn. Na Antibes jdu mrknout.

0 Citovat

Arles, Avignon. Pokud tam nemíříte potom autem?

Vlaky jsou ok nebo narvané? Kudy jste jeli?

Calanques, pokud není vedro na chození. Myslím, že tu nějaká holka měla cestopis s poměrně podrobným návodem na několik výletů, zkus prohledat.

1 Citovat

Lodi na Friolske ostrovy, châteaux d’if….

1 Citovat

https://www.cestujlevne.com/cest...nques-2253

Odkaz na ten cestopis, nějaké tipy, co v Marseille+výlety lodí též.

0 Citovat

Za mě mužů doporučit Arles a Nimes, obojí krásná francouzská města s tradiční architekturou, trhy, milými místními lidmi. Marseille přes den je fajn ve starém městě kolem přístavu, u nádraží bych se taky necítila nejlíp. 

0 Citovat

Lidi neblázněte...Marseille bylo vždy okupované lidmi z Afriky. Poslední dobou možná trochu více, ale prostě to k tomu přístavu patří. Byli jsme tam v březnu, bydleli jsme přímo proti schodům u vlakového nádraží. Ven jsme chodili jak přes den, tak v noci a nikdy jsem neměl pocit nebezpečí...možná trochu frustrace...když jednu noc do toho sousedi v hotelu bušili asi 6 hodin v kuse...neuvěřitelná výdrž :-). Byl to klučina z Holandska se slečnou z Německa.

Mezi nádražím a Carrefourem(když stojíš proti schodům, tak vlevo) je skvělá cukrárna, jejich jahodové zákusky v devět  večer nemají chybu.

Trh, vedle starého přístavu je také skvělý, mandarinky mají dokonalou chuť. Metrem si dojeď ke stadionu Olympiqu, kus za ním je obrovský park, který končí skoro u moře, je tam fajn pláž. O kus dál je ruské kolo..v parku je i botanická zahrada.

Můžu doporučit se jít večer projít a zapadnout někam do malého krámku na pivko, nebo čaj a dát si něco dobrého. Ideálně si najít něco marockého. 

Za mě můžu říct, že budu raději v Marseille u nádraží, než v Římě u nádraží.

2 Citovat

Mně Řím u nádraží připadal v pohodě i pozdě večer, hodně migrantů a bezdomovců,ale nikdo si mě nevšímal,nad ránem taky ne, přišlo mi to v pohodě. V Marseille jsem byla před lety s kamarády, takže to bylo něco jiného.

Peternet, cítil ses tam tak blbě, protože to už pocitově nebyla Evropa, nebo po vás vyloženě někdo vyjel? Ptám se kvůli tomu, že tam chce jet kamarádka s dcerou, moc cestovatelských zkušeností nemají a obě jsou dost nápadné blondýny (ano, tohle klišé nesnáším, ale prostě dost vyčnívají).

0 Citovat

Me jinde ve Francii, v Toulouse skoro napadl bezdomovec, ze jsem mu nedal drobny 😀 to je asi nejhorsi, kdyz nekdo takhle vyjede

0
9 reakcí