Zdravim, letime v pulce rijna na Sicilii do Catanie. Mame tam 5 noci a premyslime, jak to rozvrhnout. Napadlo nas: dve noci na jih Syracusy a Noto a pak 3 noci Catanie nebo Taormina nebo Giardini Naxos. Chceme neco videt, ale hlavne relaxovat a uzit si sicilskou atmosferu:) Kde je nejlepsi kombinace plaz/hezke mesto/dobre restaurace a nocni zivot? Pripadne pokud mate konkretni tipy na ubytovani nebo nejaky podnik, budu moc rada:) dekuju!  .

Sicilie

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Zdravim, letime v pulce rijna na Sicilii do Catanie. Mame tam 5 noci a premyslime, jak to rozvrhnout. Napadlo nas: dve noci na jih Syracusy a Noto a pak 3 noci Catanie nebo Taormina nebo Giardini Naxos. Chceme neco videt, ale hlavne relaxovat a uzit si sicilskou atmosferu:) Kde je nejlepsi kombinace plaz/hezke mesto/dobre restaurace a nocni zivot? Pripadne pokud mate konkretni tipy na ubytovani nebo nejaky podnik, budu moc rada:) dekuju!

0

Syracusy a Noto sme zvladli za jeden den s odchodom z Catanie skoro rano, to iste Taormina. Pri Taormine boli celkom pekne plaze (Isola Bella), viem si predstavit tam relaxovat dlhsie ako 2 h :) Odporucit dobre restauracie neviem, ale najradsej som mal tie take male kantiny, kde sedeli domaci, dalej od centra (napr. Gastronomia Vizi di gola smerom na Porta Garibaldi). Podobne sme nasli v Syrakuzach nedaleko stanice. Ak mate auto, tak odporucam Agrigento a Valei di Tiempo (za mna najkrajsia cast Sicilie).

2 Citovat

V Syrakuzach i okolí Catanie jsme ztrávili vždy 3-5 dní ale věřím že se obojí dá stihnout za den, dva.

Syrakůzy jako město jsou malé, pěkné, ale pláž si tam neužijete. Resp. jsou tam velké kameny/skály a jen jedna krátká písečná. Věčně přeplněná pláž.  Co se týká jídla, chutnalo nám v Cola Pasta anebo jen takeaway z Pizeria da Mario, dvě pivka a čumenda na západ slunce z Belvedere di Largo Aretusa.

Na druhé straně jsme byli v Letojanni, což je pod Taorminou kde funguje jakštakš nějaký noční život. 

Letojanni (a Mazeo) samotné je jedna dlouhá pláž. Život tam plyne pomalu a je to asi naše nejlepší (a první) vzpomínka na Sicilii. Ubytování kde jsme byli už nefunguje, což je velká škoda, protože dole skvěle vařili a nahoře byly apartmány s balkónem a zimní zahradou, vše s výhledem na moře a pláží 20m pod okny. Starali se o to ale dva dost staří lidičkové, kteří neuměli ani slovo anglicky, tak je to asi přestalo bavit.

JInak všem vesnicím od Catanie po Giardini Naxos bych se vyhnul. První, kde bych byl ochotný se ubytovat je fakt GN.

 

1 Citovat

Dvě noci na Syrakusy a Noto jsou tak akorát udělat, abyste v pohodě viděli obě místa plus archeologické vykopávky nebo muzeum Syrakusách. Nepíšete vůbec, jestli si chcete půjčit auto. Pokud plánujete auto, doporučila bych jeden den udělatSyrakusy a nějakou pěknou pláž v okolí a druhý den města Noto a Ragusa, případně zámek Donnafugata. Tři noci u Taorminy jsou zbytečně moc. I v Katánii je na toho k vidění dost přinejmenším na jeden den a můžete si odtud udělat pohodový krátký výletem autobusem do Aci Trezza/Aci Castello. Mimochodem, autem můžete dojet dost vysoko i na Etnu. Pokud nechcete autem, jezdí od hlavního nádraží v Katánii autobus za pár euro do Rifugio Sapienza. Odtud se můžete po svých vydat pěšky ještě o něco výš nebo odtud jezdí (drahá) lanovka - pozor, na vrchol hlavního kráteru se bez průvodce stejně nedostanete, ale i tak toho můžete sami vidět dost. Je to samozřejmě hora, může být jasno, my jsme ale třeba v půlce října měli v Rifugio déšť a úplně nahoře už bylo nasněženo bez deště. Pokud to chcete na pohodu, tak do západní části ostrova se kvůli vzdálenosti vůbec nevydávejte. Dvakrát tu už na webu byl dotaz na počasí na Sicílii v říjnu. Krátce řečeno - v noci kolem patnácti, přes den přes dvacet stupňů. Je to pořád na koupačku. Nicméně je to už říjen, takže bude víc pršet. Minulý rok měli v Katánii v říjnu bleskové záplavy. Vezměte si jak plavky, tak pevné boty a deštník/pláštěnku a podzimní bundu. Víc oblečení, pokud vás láká i Etna.

1 Citovat

Ahoj, 

na jaké počasí se mám připravit v prvním týdnu v listopadu?

Ať vím jak nabalit příruční zavazadlo. Bude to na kraťasy?

Děkuji

0 Citovat

https://www.cestujlevne.com/pruv...lie/pocasi

https://www.holiday-weather.com/.../november/

 

0 Citovat

jakob napsal(a):

JInak všem vesnicím od Catanie po Giardini Naxos bych se vyhnul. První, kde bych byl ochotný se ubytovat je fakt GN.

Prečo?

0
6 reakcí