Asi jako většina cestovatelů se při hledání ubytování podívám nejdřív na mezinárodní weby a aplikace, jako je Booking.com. Jenže tam ne vždy najdete všechno, ale na druhou stranu psát e-maily nebo volat do náhodných ubytování se mi taky nechce. Proto mě napadlo shromáždit odkazy na servery pro vyhledávání a rezervaci ubytování v jednotlivých zemích, které fungují jako lokální alternativa k Bookingu, Airbnb apod. Například v Itálii se mi to už osvědčilo několikrát. Začnu se dvěma weby, které jsem úspěšně vyzkoušel v minulosti a jsou k dispozici v angličtině: Itálie : https://www.bed-and-breakfast.it/en/  - velký výběr hlavně menších penzionů a soukromých ubytování, které často na Bookingu vůbec nenajdete. Většinou se snídaní (i když obvykle jen typicky italská) a za přijatelnější ceny. Rumunsko : https://travelminit.ro/en - využito jen jednou v Sinai, ale úplně bez problémů. Navíc se dá bezplatnou registrací do VIP programu dostat na nižší ceny.  .

Lokální alternativy k Booking.com, Airbnb...

Založil ve fóru Tipy na ubytování

2 reakce

Asi jako většina cestovatelů se při hledání ubytování podívám nejdřív na mezinárodní weby a aplikace, jako je Booking.com. Jenže tam ne vždy najdete všechno, ale na druhou stranu psát e-maily nebo volat do náhodných ubytování se mi taky nechce. Proto mě napadlo shromáždit odkazy na servery pro vyhledávání a rezervaci ubytování v jednotlivých zemích, které fungují jako lokální alternativa k Bookingu, Airbnb apod. Například v Itálii se mi to už osvědčilo několikrát. Začnu se dvěma weby, které jsem úspěšně vyzkoušel v minulosti a jsou k dispozici v angličtině:

Itálie : https://www.bed-and-breakfast.it/en/  - velký výběr hlavně menších penzionů a soukromých ubytování, které často na Bookingu vůbec nenajdete. Většinou se snídaní (i když obvykle jen typicky italská) a za přijatelnější ceny.

Rumunsko : https://travelminit.ro/en - využito jen jednou v Sinai, ale úplně bez problémů. Navíc se dá bezplatnou registrací do VIP programu dostat na nižší ceny.

6

Znám dost lidí co na Maďarsko používají :

https://szallas.hu

Ale osobně zůstávám u ověřeného tj. agoda a booking !!

0 Citovat

To je skvělé, díky za tipy ;) Něco podobného jsem kdysi hledala pro Rakousko a nakonec vždy skončila u nějakých infocenter jednotlivých zemí. Není  to špatné, ale jak říkáš, je to na delší čas hledání a dopisování ;) 

0
2 reakce