Ahoj cestovatelé, chystáme se poprvé na tři týdny na Madeiru a zvažujeme možnosti ubytování, zda vždy vyjíždět z výchozího bodu po celou dobu, nebo vzít několik postupně okolo ostrova, máte někdo nějakou zkušenost a typ, jak vám to vyhovovalo?  Druhá otázka zní: Nějaký typ na hotel blízko letiště vhodný pro přílet okolo půlnoci jen na přespání do druhého dne? S co nejlepší dostupností u letiště, abychom se zase ráno hned vrátili na letiště do půjčovny aut. Díky :)  .

Ubytování Madeira

Založil ve fóru Vyhledávače hotelů

10 reakcí

Ahoj cestovatelé, chystáme se poprvé na tři týdny na Madeiru a zvažujeme možnosti ubytování, zda vždy vyjíždět z výchozího bodu po celou dobu, nebo vzít několik postupně okolo ostrova, máte někdo nějakou zkušenost a typ, jak vám to vyhovovalo? 

Druhá otázka zní: Nějaký typ na hotel blízko letiště vhodný pro přílet okolo půlnoci jen na přespání do druhého dne? S co nejlepší dostupností u letiště, abychom se zase ráno hned vrátili na letiště do půjčovny aut. Díky :)

0

Na Madeiře jsem byl dvakrát, ale nikdy ne víc než týden, takže Funchal byl ideální výchozí bod na kratší návštěvu. Ty 3 týdny bych si ale určitě rozdělil  a kromě Funchalu zůstal i v jiných částech ostrova.

0 Citovat

Meli jsme 14 dni apartman ve Funchalu, vyborna volba, vsude blizko (autem). Na hotel u letiste si to hodte do googlu nebo do bookingu. Nekdo prespava na letisti tech par hodin, nez otevrou pujcovny.

0 Citovat

Já když byl na Madeiře (bez auta) ,tak kvůli dopravě jednoznačně základna Funchal - odtud se dá busem dostat prakticky na všechny atraktivní místa.

Plus tedy dvě noci jsem dal v Porto Moníz.

0 Citovat

Já se teprve chystám, jedeme na týden a půjčujeme auto, takže se naopak chci úplně vyhnout Funchalu (kdybych byla bez auta odkázaná na autobusy, zůstala bych celý týden Funchal). Mám postupně 2 ubytování, jedno v Machico a druhé v Ponta do Sol. Noc před brzkým ranním odletem The Pallet Guest House s možností pěšky dojít na letiště.

0 Citovat

Tiez planujem Madeiru na tyzden, ale az na buducorocnu Velku Noc. Ubytko mam vybrane iba jedno, a to v Ponta do Sol. Zda sa mi to ako idealna volba s dobrou dostupnostou autom na vsetky strany.

0 Citovat

Byli jsme 9 dní a základnu jsme měli taky v Ponta do Sol a časově to bylo na pohodu.

0 Citovat

My bydleli na kraji Funchalu v té hotelové části a za mě s dopravou v pohodě,  nebyl problém nekomplikovane se napojit na dalnici bez nějakých kolon, poloha k ostatním místům na ostrově taky docela vyhodna

0 Citovat

Moc se nám líbilo v Machicu, kde jsme strávili první tři dny bez auta. Došli jsme pěšky z letiště, užívali ranní plavání v zátoce(pro nás důležité;-)), velké možnosti nakoupit levné čerstvé ryby, které jsme si dělali na večeři v našem ubytování. Klidné, příjemné městečko, ze kterého jsme vyjížděli autobusem po severovýchodě. Do Funchalu jsme se pak přesunuli, ale příště spíše vynecháme. Machico dáme znovu.

0 Citovat

My byli na Madeiře na týden, u letiště by se mi zbytečně přespávat nechtělo. Přiletěli jsme taky o půlnoci, vzali rovnu auto přes Key'n'Go automat a jeli se ubytovat do Santany. Ony ty vzdálenosti nijak velké nejsou.

Další ubytování jsme měli výjimečný, pod 300m ústesem, to musím doporučit! https://fajadospadres.com/faja/

Pak jsme bydleli v Porto Moniz a nakonec ve Funchalu. Ten Funchal bych příště klidně vynechala.

2 Citovat

Já jsem tam byl devět dní a spali jsme na více místech, protože i když je Madeira relativně malá, tak ty přesuny autem i tak zabírají docela dost času (a na těch horských silničkách se fakt nedá jezdit rychle).

V Santa Cruz jsem spal v Boutique Hotel Santa Cruz po příletu i před odletem, byl super, ale bohužel (aktuálně) nefunguje. Na letiště to bylo 25 minut chůze, na pláž 2 minuty.

Pak jsme spali přes airbnb v malém hotýlku někde nad Faialem (myslím že https://sanroque.pt/pt/ ), což bylo super pro noční výjezd na východ slunce na Pico do Arieiro + Pico Ruivo a nějaké cesty v okolí (Balcoes, Ribeiro Frio, Penha de Águia a další).

Nakonec jsme byli v Lombada dos Marinheiros, odkud jsme vyjížděli na západ ostrova. Bydleli jsme v https://www.madeiranativemotion.com/ a tam to určitě doporučuju.

Údolí jeptišek jsme dali cestou zpět do Santa Cruz.

Ve Funchalu jsem čas netrávil (jen chvíli na katedrálu, park v centru a nějaké nákupy).

1
10 reakcí