Koupil jsem letenky do Japonska - přílet Osaka,odlet Tokio,jen 8 dní......hrubý plán je ihned přesun do Kyota - nebo se vyplatí vyhradit alespoň jeden den na Osaku? ...z Kyota pak do Tokia - nějaká zajímavost na trase,která stojí za zastávku ? .

Japonsko

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Dovolím si tvrdit, že Tokio je přímo jedním ze symbolů Japonska. BTW kdo si přečte něco o 2. světové válce, ten rychle pochopí, proč v některých japonských městech nenajde "bomba památku". 😉

Abych tady neopakoval už zmíněné a nepřidával k tomu ještě sáhodlouhý seznam dalších zajímavostí, řeknu jen, že kdo hledá, ten najde (něco, co ho zaujme). Výběr je veliký.

1 Citovat

Já se Tokiu dlouho vyhýbal, protože nemám rád velký města. Až když jsem byl v Japonsku počtvrtý, tak jsem se překonal a zůstal tam 3 noci a překvapivě mě to bavilo. Je tam hodně toho co vidět a zažít. Každý si najde to svoje. Tokio mám rozhodně radši než Kjóto, který je na mě až moc turistický. V Tokiu se cizinci líp ztratí.

1 Citovat

My sme boli 5 dní iba v Tokiu a zvládol by som tam aj viacej... každému sa páči asi niečo iné a všetky vyššie spomínané miesta stoja za návštevu, za mňa bolo ešte jedno z top miest Tsukiji fish market..

1 Citovat

Mıchal napsal(a):

Ale jo. Akihabara, Asakusa, Tokyo Tower, zoo s pandami, Shibuya určitě za to stojí.

ZOO s pandama? Platí tě Pů? :-(

Používat zvířata jako politickou propagandu a zavírat je do kriminálů mi nepřijde jako "za to stojí"....

V Tokyu se mi nejvíc líbilo na ne úplně profláklých místech, jako třeba vyhlídka v nejvyšším patře radnice, nebo některý míň známý temples..."bomba památky" většinou vzaly bomby. Cestou na sever (nebo short trip z Narity) pak třeba Ushiku Daibutsu...

Pomůže atlas obscura nebo wikivoyage.

1 Citovat

Záleží co chceš vidět - já osobně bych ti doporučil vedle Tokia z něj taky vyrazit do nedaleké oblasti Hakone - takové japonské Švýcarsko. Vlakem jsi tam za hodinu a hned jako by jsi byl v jiném Japonsku.

0 Citovat

A nebo Enošimu - z Tokija za hodinu vlakem a jsi hned v krásném surfařeském městečku, kde jezdí tramvaj "vzhůru nohama". hned vedle je pak chrám s největším bronzovým Budhou. 

0 Citovat

Ahoj, prosím o radu: přijedeme auty do Tokia od Fuji, pokračovat pak nahoru směrem k Nikko. Otázka je kde nechat auta?vyplatí se hledat hotel v širším centru s parkovistem nebo nechat auto někde na předměstí u vlaku a jet na 3 dny se ubytovat bez nich?popr pokud někdo má tip kde?:)

edit: udelal jsem ubytovani v okoli Heiwajima station a nebo Minowa station, zda se to ok, muze nekdo zkuseny schvalit ci vyvratit jednu z nich?:)

0 Citovat

Ahoj, a není lepší jet rovnou do Nikko a nechat si Tokio nakonec, až po vrácení auta?

0 Citovat

Pokud chcete aute dopravu řešit auty, jelikož doprava v Tokiu je na pohodu, tak klidně i to širší okolí. 

Nám se ale hodně osvědčilo metro. Rychlé, po pár jízdách je orientace poměrně snadná a hlavně se s ním dostanete všude.

Doprava autem je sice pohodová, ale autem se nedá dojet a už vůbec zastavit kdekoliv a koneckonců by stejně mohlo dost omezovat. My jezdili taxíky a i když pominu cenu, tak i tak to metro vycházelo lépe.

Osobně bych šel asi do oblasti Minowa station už jen kvůli metru. :)

0 Citovat

Mno my jedeme měsíční okruh a Tokio je jen jednou z mnoha zastávek..a auto bereme a vracíme v Osace..jde mi o to zda vůbec zajizdet auty k Minowa station a parkovat tam či to nechat na nějakém P+R na okraji města..jinak chceme samozřejmě texh pár dní co tam budeme jezdit mhd..jde mi o to co s auty:))

0 Citovat

A co takhle najít airbnb s parkovacím místem nebo garáží? Teď jsme zrovna měli v Tokiu pronajatý celý dům s garáží. Asi budete mít 2 auta, tak to bude trochu složitější hledání, ale třeba na něco narazíš.

0 Citovat

Jen technická. U koho si půjčujete auta? Už podruhé jsem měl půjčený auta v Atami od https://www.ones-rent.com/sp/sho...B-0248-001 a dobrá zkušenost a cenově to taky vycházelo dobře. 

0 Citovat

Já jsem byl v Japonsku/Tokyo 6x. A když jsem měl za sebou všechny to "must see" a měl volno, tak jsem vždycky sedl na metro, pokaždé jiným směrem a pak cestou zpět na hotel pěšky, klidně 25 km. To byly zážitky...

1 Citovat

Díky za odpovedi:)auta budu půjčovat tento týden, asi to vezmu přes skycanner nebo rentalcars:)

Btw technická offtopic, jde vzít podsedak jako odbavene zavazadlo?beru ho vždy nahoru, ale mám 24 v Číně prestup tak se mi s ním nechce tahat..

0