Koupil jsem letenky do Japonska - přílet Osaka,odlet Tokio,jen 8 dní......hrubý plán je ihned přesun do Kyota - nebo se vyplatí vyhradit alespoň jeden den na Osaku? ...z Kyota pak do Tokia - nějaká zajímavost na trase,která stojí za zastávku ? .

Japonsko

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Ahoj,
máte někdo zkušenost s Alepen rout v Japonsku v květnu? Jaké je tam v tu dobu počasi?
Díky

0 Citovat

Ahojte, s manželkou sa chystáme na dva týždne do Japonska, také tie základné veci ako JRpass máme vybavené, ale mňa by zaujímalo od tých čo tam boli, koľko ste si zamienali na jeny? Alebo ste moc hotovosť neriešili a platili hlavne kartou?

Ide mi o to, že nejakú hotovosť chcem mať pri sebe, už len z toho dôvodu, že po prílete v Kansai si chcem kúpiť sim kartu na internet a to mám zistené, že sa dá platiť len hotovosťou. Takže hotovosť určite nejakú budem mať, ide mi skôr o to že ak príklad zamením 10tis na jeny, tak či to nie je zbytočne moc. Ale zasa by som nerád potom niekde narýchlo hladal bankomat, lebo naše karty fungujú tušim len v 7eleven.

Poprípade máte niekto skúsenosť s eurom alebo so zamienaním eura?

0 Citovat

Ahoj. K memu prekvapeni jsem pouzivala mnohem vic cash nez kartu, spousta restauraci i ubytovani platbu kartou vubec neumoznovala. Bankomaty pro mastercard mi fungovaly jenve velkych bankach, 7-11 a male shopy bez uspechu. Smenit eura na jeny se mi podarilo jen na centralni poste a byla to akce na pul hodiny, tisic papirovani. Smenaren opravdu velmi poskrovnu a musela jsem cilene patrat. Adela

0 Citovat

neporadím, teprve se s manželem chystáme v červnu-spíš mám dotaz ohledně sim karty a její koupě na kansai letišti - můžu poprosit o tip-jakou simku -ideálně pro iphone 4s
Díky na případné tipy

0 Citovat

co som videl predavali len na iphone 6 a galaxy s7 smiley

0 Citovat

Mno takže ad Japonsko, byl sem tam minulej rok na podzim smiley
- V Japonsku není možný koupit předplaceny SIMky, podle zákona su je můžou koupit pouze lidi s trvalým pobytem v Japonsku. Proto je todle potřeba řešit pronájmem buď SIMky nebo modemu. Osobně sme si pronajali Wi-fi to go odsud: https://www.econnectjapan.com/ Měli sme 3G verzi a bylo to naprostá pecka (objednali sme přes internet, zaplatili, na KIXu na nás čekala obálka s modemem a po aktivaci vše fungovalo).
- Prachy sme si sebou vezli z Čech, měnili sme poměrně dost peněz a jediná směnárna s rozumnejma kurzama, která měla zároveň dost jenů byla http://www.exchange.cz/ takže bych doporučil zajít a vyměnit peníze tam.
- V Japonsku se obecně platí mnohem víc cash než kartou, takže bych spíš doporučil vyměnit prachy tady a vést sebou hotovost. Kartou se dá zaplatit v Combini nebo větších obchodech, ale v restauracích moc ne.

Pokud by byly nějaky další dotazy dej vědět smiley

0 Citovat

Myslím, že je zbytečné měnit peníze předem.

Na letišti je obchod 7- eleven, kde jde vybrat ihned po příletu běžnou (evropskou) kartou z bankomatu (např. běžná karta Equabank má poplatek z výběr 9 Kč). Tyto prodejny jsou velmi rozšířené po celé zemi a tak není problém kdykoliv výběr dle aktuální potřeby cash opakovat).

Rovněž tak v hotelech je free Wi-Fi běžný standart a pokud člověk nutně nepotřebuje být na síti i v terénu, tak nemusí lokální sim vůbec řešit.

Kdo nebydlel v rakvi (kapslovém hotelu), nevyzkoušel tradiční lázeň, nejedl syrovou rybu (sushi, ad.), neochutnal ramen, nenakoupil v automatu, ten jako by v Japonsku vůbec nebyl. A jako suvenýr se výborně hodí použité dámské kalhotky - dají se jek jinak diskrétně koupit v automatu - to jinde neseženete.

0 Citovat

Honzy: PASMO se da tuším koupit v automatech na letišti, pokud si dobře pamatuju tak tam byl jeden automat kde se dalo platit kartou ale jistej si tim nejsu.

Popo: jo to budou asi ty předplaceny karty, ze kterych ale nejde telefonovat (jenom data). Potom si akorad musíš dat pozor aby tvůj telefon v Japonsku fungoval (před cestou sem četl o případech, kdy telefon nefungoval v JP tak sem rači vzal ten pronajem). Cesta to určitě taky je. Já sem za 10 dnů utratil celkem cca 28k (25k sem měnil, 3k sem utratil kartou v 7-11).

padrino11 : každemu co jeho jest smiley já si spočetl, že bude výhodnější všechno řešit hotově (měnil sem JPY za super kurz) plus sme se pohybovali v místech kde bankomatů moc nebylo takže odpadl problém vybírání peněz. Možnost platit kartou pak byl jenom příjemný bonus. Plus ještě musíš dávat pozor že pokud vybíráš peníze tak se kurz nejprve přepočte z JPY na EUR a až poté z EUR na CZK. Jinými slovy ten kurz je potom výhodný hlavně pro Banku (alespoň tak to má Equa, sám ji používám tak vím smiley ). Co se Wi-fi týče tak máš částečně pravdu, pokud ale zabloudíš nebo hledáš nějaký konkrétní místo tak mít přístup na net je k nezaplacení. Jo s tím posledním odstavcem souhlasím, kapsle a onsen sou boží smiley

0 Citovat

Jak funguje vrácení karty PASMO? Děkuji

0 Citovat

Už je to tu někde napsane. Anonymní staci vrátit do automatu, personalizovanou živému cloveku, ukázat pás a vyplnit formular.

0 Citovat

idem na 4 dni a potrebujem pokryt:
- jedlo
- male suveniry
- nejake to vlezne
- MHD v Tokiu, Kyote a Hiroshime

postaci 30,000JPY? viac v Brne nemaju smiley

0 Citovat

ubytko je cajk, 30k je cisto na spotrebu.

z wikitravel mam, ze karty sa sice rozsiruju, ale zdaleka nie je pravidlom, ze zaplatim vsade, navyse vybery z nejaponskych kariet tam prakticky neexistuju.

toz vezmem 30k + 100eur a prezijem exchange torturu, keby bolo najhorsie.

0 Citovat

prave o tych som cital, ze su hodne priebercive. anyway, cash mam, tak snad postaci smiley

0 Citovat

Ahoj pratele, vy co jste uz v Japonsku byli, jake mate zkusenosti s adaptery na jejich zasuvky?

Nasel jsem nejaky univerzalni, avsak v komentarich nekdo pise, ze i ten je vhodny pouze pro jeden druh zasuvek ze dvou moznych.

https://www.alza.cz/cestovni-adapter-so ... 5.htm?o=29

Rad bych vyhnul tomu obchazet obchody s elektrem az nekde v Tokiu, takze hledam neco k zakoupeni uz tady v CZ. Co pouzivate vy? smiley

0 Citovat

za 500 korun som letel na Filipiny z Dubaja, nieto davat za blby adapter smiley
ja pouzivam taketo nieco z ebayu, co ma aj USB adapter
http://www.ebay.com/itm/Universal-Trave ... SwrklVZulF

Japonsky je taky isty ako americky, rozdiel je to ze napatie je tam 100V.
takze ak nechces zbytocne minat prachy, objednaj nieco taketo za cenu maleho piva smiley
http://www.ebay.com/itm/1X-Universal-EU ... SwT6pV4BiO

0 Citovat

Dikes, presne to jsem hledal smiley

0 Citovat

Ja som kupil priamo v Japonsku za 3 eura.

0 Citovat

A já za 100 yenů:-)

0 Citovat

Při sestavování plánu cest v Kjótu doporučuji tyto skvěle připravené webové stránky:

http://www.insidekyoto.com

0 Citovat

Ahoj.jsem zrovna v Tokiu tak posílám způsob jak výhodně cestovat po většině památek nadzemkou (monorail) a užít si hezké vyhledy na Tokio. Lze koupit v automatu na všech hlavních stanicích pod názvem Tokio Metropolitan District Pass (OD JR) cena 750 Y celodenní.
Jako ostatní tady nedoporučuji PASMO,SUICA card. Díky ní sice nemusíte kupovat a starat se o lístky na MHD,ale vždy vám to počítá aktuální cenu a tak můžete pro jezdit po Tokiu celkem slušnou částku. Není strop jako např. v Londýně s Oyster card. Pokud máte dotazy???? ☺

0 Citovat

Vcera sme sa vratili, bolo super smiley

Ak ste nadsenci rychlych aut tak urcite odporucam navstivit Daikoku:



Kazdy piatok/sobotu v noci sa tu stretavaju nadsenci aut, mozete tam na jednom mieste stretnut vsetky japonske legendy 90tych rokov - Honda NSX, Toyota Supra, Mazda RX7, Nissan Skyline, Silvia.. pre mna TOP zazitok z celeho japonska smiley zakoncilo sa to driftovanim v uliciach ostrova, priamo v premavke

https://drive.google.com/open?id=0B9UOW ... jBwbDBnRTQ

0 Citovat

Cauky. Jsem sama holka a premyslim o tom, ze bych se v cervnu vydala na 2 tydny do Japonska. Chci se zeptat jestli myslite, ze pro samotnou holcinu je to ok? Miluji cestovani, ale bylo by to poprve, co bych takhle nekam daleko a do velke zeme jela sama smiley.Predem moc diky za vsechny tipy. Zuz

0 Citovat

Myslím, že bezpečnější zemi sis vybral nemohla smiley sám bych měl být 3 týdny v červnu a jediné co člověk musí řešit jsou finance.

0 Citovat

Zrovna jsem se vrátil a holek, které tam cestovali sami jsem potkal spousty.
A jak píše Dave, je to zrovna jedna ze zemí, kde se nemusíš vůbec ničeho bát smiley

0 Citovat

prva krajina, kde som odpiskal opasok s penazenkou ako prehnane opatrenie smiley

0