Koupil jsem letenky do Japonska - přílet Osaka,odlet Tokio,jen 8 dní......hrubý plán je ihned přesun do Kyota - nebo se vyplatí vyhradit alespoň jeden den na Osaku? ...z Kyota pak do Tokia - nějaká zajímavost na trase,která stojí za zastávku ? .

Japonsko

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Jen cestva zkusenost s bankomaty. Navzdory tomu, ze se ruzne po internetu pise, ze lze bez problemu vybirat penize z bankmatu 7/11, nebo posty, tak mi to nedalo ani korunu s nasledujicima debitnima kartama. Fio VISA, AB MC a kamarad GE money VISA (vsechny embosovane vydane v CR) smiley . Vzdy to vyhlasilo invalid PIN a nazdar. Jedina karta s kterou mi sla bez potizi vytahnout hotovost je kreditka american express. Platba tema kartama v obchodech, nebo hotelech sla vpohode vsude.

0 Citovat

Já byla pevně rozhodnutá, že doma nic měnit nebudu a někde určitě vyberu- ať už v těch 7/11 nebo na poštách...teď jste mě trochu znejistili- mám MC debit od UCB. Pak teda ještě Diners, ale na tu jsem vybírat nechtěla.

0 Citovat

Ja som vyberal kartou VISA debit od mBank a bez problemov. Plus som este na mieste menil hotovost - eura.

0 Citovat

Aktuální zkušenost ze vstupu do Japonska: imigrační ca. 10 minut s předem vyplněným formulářem z letadla. Celník: všem cizincům kontrolovali kufry (nutno otvevřít kufr, účel cesty, jak dlouho a hrabal se v tom).
Celkem ca. 30 minut od otevření dveří letadla (Narita, pracovní den dopoledne).

Aktivace Japan Rail pass ca. 30 minut na Narita.

0 Citovat

potvrzuji MC debit od Citi zadny problem s ATM vybery v 7/11 i FamilyMart,
stejne tak MC credit od Citi zadny problem s placenim hotelu, restauraci, JR

0 Citovat

Muj poznatek z narity - na imigracnim stovky lidi - maji to dobre organizovane - nactou si otisky a oci a sup razitko - nikoho nekontroluji a a nic se neptaji - jede to jak po masle - stejne jak v newyorku - kazdy strasi lidi jak je to husty a nakonec je to rychlejsi a bezproblemove jak praha - v tokiu jsem videl ve meste jedinou smenarnu a to jsem to za 9 dni prosel a projel krizem krazem - takze radeji japonske penize sebou.
Mimochodem jednou rano jsem zazil v metru NACPAVACE nebo jak se to jmenuje - a je to opravdu zazitek - vylisovanej ve vagonu jak prejetej jezek na silnici

0 Citovat

V Tokyu je v pripade potreby smenaren vice, casto je naleznete v drazsich obchodnich domech (Mitsukoshi/Isetan) a predpokladam, ze moznost by byla i v hotelech... kazdopadne v Praze jdou sehnat yeny v pohode

0 Citovat

Nemáte někdo tip, v jakém zařízení(jaký tablet či telefon) by mohla fungovat japonská simka na data (ne volání, jen internet), nějaké zkušenosti?

0 Citovat

prečo by nemala fungovať v hocijakom?

0 Citovat

iphone 5 a vys... osobne odzkouseno

0 Citovat

na softwaru (android/WP/iOS) nezáleží, jediný problém by mohl být u nějakých exotičtějších telefonů (typu ufon) ... obecně to je ale v pohodě s drtivou většinou mobilu... 4G sítě tam letí na jiných frekvencích, takže většinou to jede na 3G

0 Citovat

Prosím o radu smiley Máte někdo zkušenost s nákupem a použitím Japan Bus Passu? Zaujala mě to, ale trochu v tom tápu smiley Samozřejmě mě zajímá i váš názor. Zaujalo mě hlavně to, že je 3 nebo 5 denní narozdíl od Japan Rail Passu. Děkuji.

0 Citovat

p.s. pořídili jsme si sice (v 5ti lidech) internet od JR (http://www.jrpass.com/?gclid=COvO7rDAk80CFcsW0wod26QB1A) ale v podstatě zbytečně, všude, kudy jsme jeli, byl net ( v šinkanzenu kupodivu ne ) ale ve všech ubytováních, v městech (Tokyo, Osaka, Kyoto, Yamanakako ) a to buď veřejný - městským, nebo u obchodů/ v obchodech (family markt,7 eleven atp)...Takže pocket wifi jsme samo využili, ale i bez ní bychom se obešli.
ps. koupil jsme dopředu na netu - viz link výše - a vyzvedli/vrátili na letišti.
Žádný problém nebyl, wifi makala rychle a bez výpadků.

0 Citovat

netreba to s internetom prehanat smiley inak na ubytkach a hosteloch castokrat zadarmo, alebo len za minimalny poplatok poziciacaju vreckove 4g wifi hotspoty. to mi pride ako najlepsie riesenie

0 Citovat

My jedeme všichni s kartami UCB, tak pořád čekám, že se to tu taky objeví...smiley

0 Citovat

Aktualni zkusenosti. Unicreditbank je uplne v pohode, vybery v 7/11 a family marktu bez problemu. V hotelich platim kartou od citi. Co se tyka wifi, tak vsude po Tokyu jsou zdarma hotspoty. Prevazne v metru, hotelich, letistich atd. Ja jsem osobne koupil asi za 550kc sim kartu bmobile urcenou jen na data bez FUPu a nechal si ji dorucit na postu na letisti v Sapporu. Mam iphone6 a funguju vsude na LTE. Problem by mohl byt s nakymy starsimy telefony, ktery by nepodporovaly mistni frekvence signalu. Pujceni hotspotu mi prislo zbytecny.

0 Citovat

Díky za info:-)

0 Citovat

Jinak Japonsko jsem si opravdu užil, nikdo tě nechce okrást, žádní otravove, socky a myfriendi, jedna z mála zemí, ještě asi Norsko...
Akorát kupodivu se domluvit anglicky je docela problém..

0 Citovat

Ja som nemal problém sa dohovoriť a to aj v málo turistických oblastiach. Ak náhodou nechcú hovoriť anglicky, často pomôže napísaný krátky jednoduchý text. Niektorí Japonci rozumejú oveľa lepšie písanému textu ako hovorenému slovu. Okrem toho sú veľmi inteligentní a majú snahu sa dorozumieť jednoduchou angličtinou, posunkami, ukazovaním a pod. V turistických oblastiach personál hotelov, zamestnanci v doporave a v cestovnom ruchu ovládajú angličtinu, aj keď na rôznej úrovni. Ale na dohovorenie to postačuje.

0 Citovat

Zdravím, nevíte někdo dokdy musí být označena jízdenka "Tokyo Subway Ticket (72-hour)", Jedná se o datum na zadní straně jízdenky. Mám Tokio ve svém itineráři až jako poslední zastávku. Takže uvažuji zda mohu koupit dopředu. smiley

0 Citovat

My jsme na Narita airport koupili tenhle 3 denni listek. Neni na nem zadny datum co si pamatuju a odpocet zacne az potom co ho poprve oznacis v metru. Takze by to nemel byt problem nakoupit dopredu. Zrovna tenhle listek je fakt dobrej, cenove to vyjde na 100kc na den a mas v tom vsechny linky metra..

http://www.tokyometro.jp/en/ticket/value/travel/

0 Citovat

Kupoval jsem tuto jízdenku. není žádná lhůta mezi nákupem a prvním použitím lístku. Při prvním použití vsunout lístek do turniketu a pak platí 24 / 48 / 72 hodin od tohoto vstupu. Platí na všechny linky metra. Cena je velmi dobrá. Pozor, při nákupu nutno ukázat pas.

0 Citovat

Navigace je možná pouze s aplikacemi používající mapy typu OSM.Mě se osvědčil Osmand.

0 Citovat

tak tak, treba mat offline backup .. ci uz mapy ako spomina tramin an baze OSM - ja na android pouzivam Offline Maps, nacachovat si Google Maps (Japonsko zial nejde stiahnut offline) a stiahnut si miestne appky. Osobne nie som moc velky fanusik byt stale online, kedze potom mi nejak unika okolna realita a stale som nejak v kontake s domovinou...a bude to len horsie smiley

0 Citovat

Ahoj všem,

chystáte někdo travel report z cesty po Japonsku?
Už několik měsíců se lítá levně díky prosincové akci s TA a žádný report jsem zatím neviděl...

0