Koupil jsem letenky do Japonska - přílet Osaka,odlet Tokio,jen 8 dní......hrubý plán je ihned přesun do Kyota - nebo se vyplatí vyhradit alespoň jeden den na Osaku? ...z Kyota pak do Tokia - nějaká zajímavost na trase,která stojí za zastávku ? .

Japonsko

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

tu je moj dennik, este ale zostava spisat suhrn, zrejme dnes vecer to dorazim

https://www.travelblog.org/Bloggers/baca12/Trips/28930

pod kazdym dnom su linky na fotky

0 Citovat

Tady máš náš cestopis z Japonska. Fotky na stránce také jsou, ale aktuálně trochu bojuji s úpravou galerií, tak fotky nefungujou.

http://www.borovan.eu/?cat=36

0 Citovat

Katka cestuje aktuálně píše na svém blogu cestopis z Japonska.

0 Citovat

Svuj lednový jsem sem házel (snadno k nalezení na airways) a ted jsem právě v TYO, ale psát budu asi maximálně o Okayame (+Kurashiki) a Hiroshime (+Miyajima).

0 Citovat

Za mesic letim na Ishigaki... prilet do Naha mam 11:10. Ma cenu jit se podivat nekam na 6h a letet dal az vecer nebo vzit nejblizi let a pokracovat dal?

0 Citovat

Ahojte, za týden letíme s přítelem do Japonska. Přílet máme Osaka Kansai ve středu 29.6. Poté se v sobotu 2.7. přesouváme do Fukui, kde budeme do 28.7. z důvodu studijních účelů. Poté bychom chtěli 14 dní cestovat. Odlet 10.8. z Osaky.
Mám pár dotazů:

1. Máte někdo zkušenosti s tímto passem?
https://www.japan-rail-pass.com/pass-re ... -area-pass
První cca 4 dny bychom chtěli zůstat v této oblasti (ubytování asi v Kyoto) a podívat se především po Kyotu (zvažujeme Naru), vyplatí se nám koupit tohle na 4 dny (54eur) nebo máte někdo nějaký lepší tip?

2. Ta skvělá jízdenka na Metro v Tokyu na obě linky se dá pořídit jenom na letišti? Když do Tokya přijedeme Shinkanzenem tak ji nikde neseženeme?

3. Máme 14 dní na cestování po Japonsku bez Kyota, oceníme tedy jakékoli tipy na méně známá místa.

Děkuji moc za rady.

0 Citovat

Z Tokya este ostrov Enoshima na ktory sa ide cez most, ale na zaciatku mosta sa da nastupit na lod(3-4eur cca 10min), ktora ta odvezie na druhu stranu a potom sa vratit spat cez ostrov peso alebo Kamakura kde ja budha a da sa spravit kratky trek cez lesopark okolo, dost bezcov tam chodi.

Tak isto mozem potvrdit Kanazawa - nocnym autobusom z Tokya (presny spoj zial neviem uz) - pozicat si bajk

a urcite si dat Melon Pan Ice - "zmrzlina v chlebe" hladat "World's second best freshly baked Melon-pan Icecream" logo na stranke v japoncine http://melonpan-ice.com/ ak je to reklama tak sorry, ale super kombinacia.

0 Citovat

Stala se mi dnes zajímava věc s TK. Klidne by přítelkyni nechali odletět zpátky z NRT, přestože nepriletela. Ještě se holky divily.
Takže občasný error se muze stát i při vynechání segmentu, ale spoléhat se na to samozrejme nedá.

0 Citovat

Milí, zbylo mi po návratu z Japonska 1470 JPY v mincích. Nechtěl byste je někdo za 300 Kč koupit? Předání osobně v Praze - Slovanský dům, ul. Na Příkopech. Ivan

0 Citovat

Nevim, jestli to tu už neproběhlo.
Velmi kazdemu doporučuji navštívit chrámovy komplex v Naritě. Je asi nejhezci, co jsem tam viděl.
Pokud máte cestou z/na letiště 2 hodiny času, rozhodně stoji za vidění. Z terminálů jste tam vlakem za 10 minut. Jizdenka stoji bud ¥240 (JR) nebo ¥260 (Keisei).

0 Citovat

Ahoj Bacalaku, porad je mam. Dej mi prosim vedet, kdy by se ti hodilo se stavit. Ivan tel. 608210049

0 Citovat

Japan Rail pass dotaz:
Funguje Rail pass tak, že když si koupím 7 denní, mohu jej využít během 14 dní jakýchkoliv 7 dní. Říkám si totiž, jestli má cenu každý den trávit ve vlaku nebo jestli není lepší na jednotlivých místech 1-3 dny pobýt a při tom JR pass nevyužívat (pouze na přepravu mezi místy). Případně mě napadá utéct z měst na Hokkaido do hor a tam chodit po horách, kempovat - máte někdo zkušenost s horama a spaním ve stanu v přírodě v Japonsku?

0 Citovat

Nemusíš se každý den přesouvat vlakem a pořád se ti Rail Pass může vyplatit, klidně i když ho koupíš na celých 14 dnů. Jen je potřeba si to orientačně propočítat. My měly JR Pass na 7dní, z toho 2 dny jsme ho vůbec nevyužily. I tak jsme procestovaly cca 77tis jenů oproti 29tis jenů, které stojí 7denní JR Pass.

0 Citovat

Záleží, co chceš navštívit a jestli chceš jezdit velmi drahým šinkanzenem. Já plánuju Japonsko příští rok v červenci a mám spočítáno, že se mi žádný Rail pass nevyplatí už i s ohledem na délku pobytu s více času v přírodě než v dopravních prostředcích. Kratší vzdálenosti (na japonské poměry) přejedu zastávkovým vlakem bez příplatku (nebo s menším příplatkem než u šinkanzenu) nebo autobusem. Delší vzdálenosti (Tokio - Sapporo, Sapporo - Osaka) přeletím nízkonákladovým letem (vlakem by i jen 1 tato cesta stála téměř tolik nebo i víc než Rail pass).

Podle tohoto odkazu se dá v Japonsku kempovat i zdarma:
https://www.japan-experience.com/to-kno ... g-in-japan
Tady je popis kempování v populární horské oblasti jihozápadně od Nagana:
http://www.kamikochi.org/articles/featu ... kochi.html

0 Citovat

Jedno dopručení k wifi připojení v Tokyu. Výborně se mi právě teď osvědčuje aplikace Japan Connected-free Wi-Fi, která se nainstaluje, pak se přes meil registujete a pak už stačí hledat wifi skrz aplikaci (6 sessions 60 min za den) a připojil jsem se v pohodě v obchodě, metru, na bus zastávce... Tak myslím že pocket wifi či datová sim na Tokyo netřeba.

0 Citovat

Nová síťová jízdenka na autobusy v Japonsku, 14 dní za ¥28,000. Pro nenáročné cestovatele to může být zajímavá nabídka, ve srovnání s Japan Rail Passem je úspora poměrně zajímavá.

http://www.japantimes.co.jp/news/2016/0 ... 7Ac_jVlzQK

0 Citovat

Učesal jsem a načinčal jsem své zápisky z cesty po Japonsku v na přelomu dubna a května 2016.
- Letěl jsem s Emirates přes Dubaj a poté se Japonskem pohybal šinkanseny díky Japan Rail Passu.
- Během cesty jsem navštívil Tokio, Hakodate, Nikkó, Kamakuru, Nagoju, Kjóto, Naru, Hirošimu a ostrov Mijadžima.

https://michal-na-cestach.blogspot.cz/2 ... vlaku.html

0 Citovat

Ahoj,

na začátku května se chystáme na 12 dní do Osaky + Kjóta. Předpokládané cesty jsou do Nary, Okayamy, samozřejmě Osaka <> Kjóto, možná Kurama. Jsme spíš klidnou na městskou turistiku, nepotřebujeme se honit po celé zemi.

1) Dotaz na znalce - vyplatí se řešit na takto málo časté cestování nějaký pass? Z dostupného info mi vychází, že ušetřím už na jedné zpáteční cestě šinkanzenem z Osaky do Okayamy s JR Kansai Wide Area Pass.

2) Himeji je prý extrémně turistické. Je to opravdu tak hrozné? Zatím plánuji jej vynechat.

Děkuji

0 Citovat

Díky moc za oba tipy.

0 Citovat

My jsme si dali na podzim krásný okruh, Tokyo-Kyoto-Nara-KoyaSan-HonguTaisha-Owase-Tokyo-Fuji five lakes - a přes Tokyo zase domů.
Co se městských chrámů týká, je to dost turistický zážitek - teda zejména pokud jde člověk podle LonelyPlanet. Ale třeba v Kyotu se dá najíst spousta míst, které v LP nejsou a kde budete skoro sami.
Mne se osobně nejvíce líbila naše pěší část, cca 100 km po starých poutnických trasách mezi HonguTaisha a Owase. Pokud by to někoho zajímalo, informace i nějaké mapy se dají najít tady, není problém je ale získat i na místě - to mají v Japonsku všude skvěle nachystané.
http://www.kumadoco.net/kodo_eng/about/index.html a http://www.tb-kumano.jp/en/
Skvěle zpracované jsou i oficální stránky pro turisty - http://www.japan-guide.com/
A pokud chcete ušetřit, určitě si prostudujte http://www.supercheapjapan.com/transportation/
My jsme si nakonec žádný pass nekoupili, pro cestu Tokyo-Kyoto a zpět jsme požili nočni bus willerexpres, jinak cestou bylo nejlepší použití místních pomalých vlaků.

0 Citovat

Jinak začátek května mi připomíná, že v tu dobu mají v Japonsku golden week (období, kdy si všichni berou dovolenou a je všude hafo lidí) a sakury jsou v tu dobu stejně už odkvetlé. Jestli ještě nemáte letenky, doporučuji být v Japonsku před nebo po tomto týdnu. Ony v tomto období bývají sinkanseny dost vybookované.

0 Citovat

Myslel jsem tuto kalkulačku. Nakonec je to tedy na japan guide. Mimochodem super stránky pro plánování výletů.

0 Citovat

Klíčem je, co nejdříve po příletu si v nejbližší stanici vyměnit voucher za pass a zabookovat všechny jízdenky (kde jsou potřeba místenky), co potřebujete. I tak je můžete dál měnit nebo i nechat propadnout. Vše bez příplatku.

0 Citovat

pozri si wikiepdiu, Nagoya airport a tam su letecke spolocnosti smiley

0 Citovat

Tady se budu opakovat o pár postů nade mnou. Zrovna v tomto období mají Japonci Golden Week (přesně: 29. duben a 3.-5. květen), kdy si všichni berou volno a cestují. Proto možná nejsou žádné výhodné letenky. A pokud se něco objeví, na nic nečekat a hned brát.

0