Koupil jsem letenky do Japonska - přílet Osaka,odlet Tokio,jen 8 dní......hrubý plán je ihned přesun do Kyota - nebo se vyplatí vyhradit alespoň jeden den na Osaku? ...z Kyota pak do Tokia - nějaká zajímavost na trase,která stojí za zastávku ? .

Japonsko

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Ledaže by si chtěli vyjet z velkoměsta do nějakého onsenu v lese. :)

0 Citovat

To vim, ale reagoval jsem na prispevek od lma, ktery to napsal obecne o Japonsku. 

0 Citovat

Jinak ale travit v Japonsku 3 tydny jen ve mestech (a vlacich) by bylo docela skoda a podle me otrava, i kdyz chapu, ze nekdo to tak ma rad viz nektere cestopisy. Nenavstivit onseny, hory, Fuji, tradicni vesnice, chramy i mimo mesta by byla chyba toho, kdo chce poznat Japonsko. 

0 Citovat

ahoj, my jsme se vrátili před měsícem, tak jestli chcete mrkněte tady na nejnovější info, popřípadě mi napište zprávu, co můžu poradím :)

https://www.nebudvorvan.cz/2018/...onska.html

0 Citovat

 Japonsko od pondělka  7.1.2019 zavádí odletovou daň 1000 ¥. Info třeba https://blog.moneysmart.sg/trave...onara-tax/

V tomto odkazu je i info pro cestovatele o aktuálních restrikcích Airbnb v Japonsku....



0 Citovat

To airbnb uz plati na uzemi Spamelska a jeste nekde. Ale nejak nechapu tu tax, ta se vztahuje na vsechny turisty nebo ze Singaporu?  Clanek napsal nekdo z te zeme, ale nejak mi to uniklo. 

0 Citovat

Platí pro všechny, ten článek ze sg blogu  jsem dal záměrně, že je  tam i info o Airbnb. Jinak o dani třeba viz https://www.japantimes.co.jp/new...DCfLibsaUk

0 Citovat

Je čas udělat double-check na airbnb :-)))

Ještě že letenku už mám koupenou.

0 Citovat

Zdravím cestovatelé, mám 8,5 hodiny přestup  v Naritě a rád bych na rychlovku do Tokia podívat se na Senso-ji Temple. Poradí mi někdo jak se tam dostat? Vlak, metro, bus? Odkud kam a za kolik...budu vděčný za každou radu.


Předem díky


Pavel

0 Citovat

Pokud chceš jen tam, tak ideální a asi i nejlevnější cesta je jet z letiště s Keisei Express (ne Skyliner!) a vystoupit na Asakusa. Jízda cca. 1 hod.

0 Citovat

cali napsal(a):

Pokud chceš jen tam, tak ideální a asi i nejlevnější cesta je jet z letiště s Keisei Express (ne Skyliner!) a vystoupit na Asakusa. Jízda cca. 1 hod.

8,5 hodiny není moc času, takže se spokojím s templem. Mohu se ještě zeptat, kde koupím jízdenku tam a zpět?  Jak to je s imigračním, je to tam na dlouho?

0 Citovat

Imigrační je důkladné a nešlo to moc rychle, ale beze zmatku a tak nějak v pohodě. Odhaduji 30-40 minut, ale to se může měnit, záleží určitě na době příletu. Lístky koupíš na letišti, je tam Keisei přepážka a myslí půjdou i u nástupiště. Jinak infos http://www.keisei.co.jp/keisei/t.../index.php

0 Citovat

Když už je řeč o Naritě,nevíte někdo,jestli je tam možnost levného stravování ještě před pasovkou.Třeba nějaký Fast food,nebo obchod s potravinama.

0 Citovat

Možností mraky, jen  nevím, co je pro tebe levné... Ale je tam i 7-Eleven třeba.

0 Citovat

7-Eleven,to je pravé.Včetně bezplatného výběru z bankomatu.Dík :-)

0 Citovat

Po třech letech se vracím do Japonska plán už dolaďuji a …

a) Sakurajima - jsou tam nějaké pěší turistické trasy ? Já našel jen nějaký autobus,který pendluje okolo sopky a má pár krátkých zastávek,případně když koupím tu "denní permici" na ten bus zda můžu na nějaké vyhlídce vystoupit a jet dalším ?

b)Kagoshima - stojí za to tam strávit nějaký čas např. Sengan-en Garden ?

c) Doporučení na Onsen (větší) dobře dostupný z Kumamota ?

d)Yokohama - vyhlídka Landmark Tower Sky - tvoří se tam nějaké větší fronty u vstupu (neděle) ? 

0 Citovat

a) od portu na prave strane je geopark(cca a 1km nebo mene). Melo by to byt videt uz z lode kdyz budete priplouvat. Ma ruzne delky, zalezi na tom jak moc se ti chce chodit. Nesel jsem tu nejdelsi trasu, takze jsem to otocil a sel stejnou cestou zpet.

Co je fajn, ze hned u vlezu jsou sezeni, kde si muzes dat nohy do horky vody... je tam spousta mist. Akorat doporucuju opatrnost, na me byly az moc horky.-)


Jinak ta trasa vede na pul kolem pobrezi, kde bohuzel jsou naplaveny petky a jiny bordel.-(


Okolo sopky jsem nejel, protoze me to nejak nezaujalo, ale selskym rozumem, pokud mas denni permit, tak muzes jezdit cely den.


b) doporucuju koupit denni permit na turisticky bus, ktery jezdi tusim kazdou hodinu. Ma asi 5-7 zastavek. Hned prvni je podle me nejlepsi, vyveze te na kopec odkud je nadherny vyhled na sopku a je to asi nej misto pro fotky. Dalsi zastavka jsou prave zahrady. je to tak na hodinku. Pristav je tusim 3-4 zastavka. Muzes vystoupit a jet lodi viz. a) Potom uz bus smeruje do centra kde muzes vystoupit a projit si kramky. Nebo dojet az na nadrazi.


Vic samotna Kagoshima asi nenabizi.


Tip na celodeni vylet... vlakem do Miyazaki a dale na Nichinan. A potom dojed busem do Sunmese Parku. Maji tam kopie soch z velikonocnich ostrovu... je to tam moc hezky. Ale cesta tam a zpet mozna 4+4h.
0 Citovat

Ahoj, mel bych dotaz ohledne metra v Tokiu. 

Pojedu do Japonska a planuji koupit Japan Rail Pass. Ten je mi vice mene jasny. 

Ale dotaz je: plati JPR i na metro v Tokiu? 


Pokud ne, tak co stoji koupeni metra na 1 den (nasel jsem 600 yen)? Jsou tam taky nejake pasma nebo koupim na den a mohu jezdit neomezene?  Diky 

0 Citovat

Ahoj v Tokiu platí pass na všechny linky vlaků co jsou označené jako JR. Na klasický metro to neplatí, nicméně podle toho, kde budeš bydlet a kam všude chceš jet, tak se dá v pohodě cestovat jenom JR vlakama. Já jsem třeba metro v Tokiu vůbec nepoužil a používal jenom vlaky.

0 Citovat

Neplati.


Potrebujes nutne metro? V Tokiu je Loop od JR na ktery JR pass plati.


https://www.jrailpass.com/blog/yamanote-line

0 Citovat

Tyto dotazy si jednoduše vygoogli.  JR Pass na metro neplatí. V Tokyu jsou 2 provozovatelé metra, Toei a Tokyo metro,  dá se koupit za 800 yen na 24h, který platí na oba. Jde o to, kam budeš cestovat. Zrovna Tokyo má x stránek s přehlednými informacemi o cestování metrem se všemi detaily...

0 Citovat

Ja budu mit JR pass na 7 dni a budu tam 8,5 dne. takze jak resit dopravu ten 1,5 dne plus doprava z/na letiste? Vidim to na metro. Nebo je neco lepsiho v Tokiu?

0 Citovat

Já jsem jezdil metrem na jednotlivé lístky. Stály, tuším, pár desítek korun, tak není důvod to nějak moc řešit. Na 1 den se asi vyplatí pass.

Edit: Podíval jsem se na ceny. Lístky stojí podle vzdálenosti 170, 200, 240 až 300 jenů, takže při 3 jízdách za 24 h. se pass za 600 vyplatí. Na ten půlden se asi nevyplatí.

0 Citovat

na letišti si kup lístek normálně za hotové, jeden den se poflákej někde v okolí - ideální na to je Asakusa, kde to zmákneš pěšky...a JRP aktivuj až pak :) mrkni tady, třeba ti to pomůže https://www.nebudvorvan.cz/2018/...tokiu.html

0 Citovat

iphone4usa napsal(a):

Ja budu mit JR pass na 7 dni a budu tam 8,5 dne. takze jak resit dopravu ten 1,5 dne plus doprava z/na letiste? Vidim to na metro. Nebo je neco lepsiho v Tokiu?

Zkus si přečíst, co ti napsali předtím. Podle toho, kam se chceš v Tokiu vydat, může být JR Yamanote Line (okružní vlak) lepší než metro. A potvrzuji, Japan RailPass je na Rail, tj. vlak a vlak != metro. Koho by to napadlo...
0