Koupil jsem letenky do Japonska - přílet Osaka,odlet Tokio,jen 8 dní......hrubý plán je ihned přesun do Kyota - nebo se vyplatí vyhradit alespoň jeden den na Osaku? ...z Kyota pak do Tokia - nějaká zajímavost na trase,která stojí za zastávku ? .

Japonsko

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Nejlevnější je 20 gb na měsíc je cca 900 Kč s tím, že se na konci měsíce vynulují gb. Pokud jedete na přelom měsíce, tak reálně máte k dispozici 40 gb.

Njord napsal(a):

[citace="puketapu "]Přenosná WiFi fungovala bez problémů i v odlehlých oblastech.

Za kolik ten modem wi-fi tedy mas? tedy tam i s dobou pujceni. Me to na cca 17 - 20dnu ukazuje dost penez. 18days - 93eur vs SIM klasicka za 40eur (neomezene data s fup 6GB na 48hodin). Airalo eSim pak nabizi jako mistni na 30dnu s 20GB za $26 USD.

[/citace]

0 Citovat

Ještě před Covidem jsem půjčovala u https://www.ivideo.com.tw/englis...wifirental

Vyzvednutí v prvním ubytování, vraceli jsme na letišti, fungovalo to bez problémů.

0 Citovat

Mandarinka: dekuji, koukam jde to vyzvedavat i v post office na letisti Tokyu a vratit treba v Osace. 3GB je FUP limit per day. Krabicka je ale vyhodna jen pri pujceni na mesic tj za nejakych 25 USD celkem. Pokud to ale nekdo vrati driv, nevim zda nechteji potom doplatit rozdil, protoze poskytuji taky pujceni per day tj denni. Tam uz to vychazi na pres 50 USD. Mesicni je pak celkem vcetne poplatku za $32.40 USD tedy podobne jako moje SIM (ta po registraci stoji 37). Cokoliv drazsi je nesmysl. Prosel jsem to technicky, ty Japonci tam nemaji zadnou top krabicku na pasma. To uz lze koupit napr na amazonu za 50 USD modem mit ho jako cestovni. Nove mobily ty pasma uz taky vesmes umi, jen ten hotspot tak nejak zere potom baterku u mobilu. Navic pujcuji jen 4G modemy, Japonsku ale uz je taky funkcni 5G pripadne.

 

0 Citovat

Já si zaplatil 2GB dat u T-Mobile do zemí "3. pásma" (nebo jak to bylo definovaný) za 2000Kč a to mi na navigaci a orientaci v JPN bohatě stačilo. Jinak jsem využíval wifi na hotelu..... a to jsem se dělil s daty přes hotspot ještě se spolucestovatelem....

0 Citovat

2000kc tak za to mas mas pomalu cestovni router do kapsy, multi frequency SIM co to nyni studuju, je tvuj a jen tam das na cestach mistni SIMku :) Desive ceny. Ja sel do te SIM asi za 850kc, neomezene data s FUP 3GB cca den a to nam na data a navigace staci. 

0 Citovat

Já to právě neřešil. Podíval jsem se na ceník u T-Mobile, věděl jsem, že mi stačí 2GB na měsíc (nemám instáč, spotify apod.). Takže já byl s tímto spokojený 😇

0 Citovat

2GB za 2000kč je teda asi nejvetsi zlodejina co jsem v zivote slysel :D zhruba jako kdyby ti nekdo prodal ojetou fabii za 2 miliony :D pro priste doporucuju appku Airalo na ESIM :) za par dolaru simka v telefonu elektronicky

1 Citovat

Napadlo me, chteji imigracni pri vstupu do Japonska prokazat ze mate dost penez tam? Pripadne jak to prokazujete. Nekde ctu ze se ukazovala hotovost, ale tolik ji clovek vetsinou nema kdyz ma i kartu.

0 Citovat

Jsem v Japonsku po páté a ani jednou nic nechtěli. 

0 Citovat

8x nic.

0 Citovat

tiez tak, nikdy nikto nechcel nic (3x)

0 Citovat

Njord napsal(a):

Napadlo me, chteji imigracni pri vstupu do Japonska prokazat ze mate dost penez tam? Pripadne jak to prokazujete. Nekde ctu ze se ukazovala hotovost, ale tolik ji clovek vetsinou nema kdyz ma i kartu.

V únoru 2023 nic takového nikdo nechtěl a ani jsem se toto nikde nedočetl v podmínkách pro návštěvníka "TURISTU"

0