Ahoj, na letošní listopad/prosinec plánujeme dovolenou (10 - 12 dní) v Dominikánské republice. Cílem je hlavně relax - tzn. krásná pláž a moře, což je asi hlavní priorita. Z toho pohledu se mi jeví jako vhodná varianta oblast Baváro. V plánu není nějaké výrazné cestování po ostrově, max. nějaký jeden až dva výlety podle nabídky. Máte nějaký tip na dobrý hotel? Jak už jsem uváděl, hlavním požadavkem je krásná pláž + moře. Ideálně 4*, all inclusive, dobrá strava, čisto. Taky přemýšlím, zda vyrazit individuálně nebo s cestovkou. Vzhledem k účelu cesty (relax) se mi jeví lepší varianta využít nějakého last minute od cestovky a nemuset se o nic starat (hledat si letenky, hotel, transfery, atd.) Co se týče ceny, tak samozřejmě čím míň tím líp, ale rádi bychom se vlezli do 30k/osoba. Co jsem se díval, tak nyní se dají sehnat zájezdy na listopad/prosinec v rozmezí 30k - 35k s německými cestovkami. Předpokládám, že nějaký last by mohl být níž. Ještě jeden dotaz, asi není problém se s německou delegátkou domluvit anglicky? Němčinou totiž nevládnu. I když projížděl jsem nacesty.cz, kde u některých zájezdů měli uvedeno, že je od německé ck, ale s českým průvodcem, tak nevím v jakém režimu fungují. .

Dominikána - doporučte hotel, s cestovkou nebo bez?

Založil(a) ve fóru Zájezdy s CK

Ahoj,

na letošní listopad/prosinec plánujeme dovolenou (10 - 12 dní) v Dominikánské republice. Cílem je hlavně relax - tzn. krásná pláž a moře, což je asi hlavní priorita. Z toho pohledu se mi jeví jako vhodná varianta oblast Baváro. V plánu není nějaké výrazné cestování po ostrově, max. nějaký jeden až dva výlety podle nabídky. Máte nějaký tip na dobrý hotel? Jak už jsem uváděl, hlavním požadavkem je krásná pláž + moře. Ideálně 4*, all inclusive, dobrá strava, čisto.

Taky přemýšlím, zda vyrazit individuálně nebo s cestovkou. Vzhledem k účelu cesty (relax) se mi jeví lepší varianta využít nějakého last minute od cestovky a nemuset se o nic starat (hledat si letenky, hotel, transfery, atd.) Co se týče ceny, tak samozřejmě čím míň tím líp, ale rádi bychom se vlezli do 30k/osoba.

Co jsem se díval, tak nyní se dají sehnat zájezdy na listopad/prosinec v rozmezí 30k - 35k s německými cestovkami. Předpokládám, že nějaký last by mohl být níž. Ještě jeden dotaz, asi není problém se s německou delegátkou domluvit anglicky? Němčinou totiž nevládnu. I když projížděl jsem nacesty.cz, kde u některých zájezdů měli uvedeno, že je od německé ck, ale s českým průvodcem, tak nevím v jakém režimu fungují.

0

Ahoj, my jsme byli na 6 nocí bez cestovky v Punta Cana přesně v termínu jak píšeš, přelom listopadu a prosince. Stálo to necelé 4 tisíce / osobu za ubytování s All inclusive. Letenky je třeba hlídat. My jsme letěli do New Yorku a zpátečka z NY do Santo Dominga stála asi 6500 Kč. Takže ten týden v Dominikáně byl fakt levný. Jen to chce hlídat letenky, event. to spojit třeba s tím New Yorkem.

0 Citovat

Dobrý den, Dominikánská republika je mou srdeční záležitostí a proto jsem si při výběru mé diplomové práce zvolila téma, které se této země dotýka. Ráda bych Vás poprosila o vyplnění krátkého dotazníku, který Vám zabere opravdu jen pár minutek. Velice mi tím pomůžete. Cílem tohoto výzkumu je zjististit, zda čeští turisté preferují při výběru zájezdu české nebo německé cestovní kanceláře.
https://do-dominikanske-republiky-s.vyplnto.cz/ smiley

0 Citovat

Dominikana tu ted byla nedavno, tak obnovim tohle vlakno , za super cenu z Bruselu (myslim ze 256 euro ) nevim , zda to jeste plati jednalo se o Punta Cana, taky byl odkaz no polskou cestovku rovnez Punta Cana , myslim ze okolo 400 euro za zpatecni z Katowic

Kamard co zije na Floride , mi ale psal , ze tam je nabidka na Punta Cana z Miami od 700 dolaru all inclusive ...Stoji za to Punata Cana, nebo radeji hledat jinou oblast ? me prijde, ze pokud se clovek najde letnku do tech nejen 7 ,ale treba do 10tisic Kc. tak by se ten zbytek mohl dat rozumne poridit ..a all inclusive fakt nepotrebuju

V soucasne dobe uz preferuju jen samostatne cestovani , i kdyz cestovky a jejich last minute ( hlavne ty nemecke sleduju ), domnivam se , ze super last minute je nekdy konkurencni ,samostatnemu sestaveni cesty

0 Citovat

Ahoj, navážu na dotaz..teď řešíme něco podobného, sháníme hotel (letenky jsou koupeny) na konec listopadu a rozhodujeme se jaký hotel vzít.

Je mi jasné, že na tom hotely budou vesměs podobně, ale zajímala by mě třeba osobní zkušenost..

V DR jsem byla dvakrát, jednou Boca Chica, jednou Baváro. Teď uvažujeme o oblasti Bayahibe - konkrétně hotel Catalonia La Romana.

Jaká je oblast Bayahibe?

Nebo byste doporučili něco jiného?

Jde nám hlavně o krásnou pláž, dobré jídlo a čistotu.

Díky všem

0 Citovat

Já tyhle problémy resil pred par mesici a kamaradka, ktera pracuje pro FISCHER a osobně tam byla na pracovní cestě mi doporucila z celé dominikány právě bayahibe a konkrétně catalonia grand dominicus.

Pravý karibik, krásná pláž. La romana prý nemá tak hezké moře.

0 Citovat

Byl jsem v Viva Wyndham Dominicus Palace, což je hotel prakticky hned vedle toho co zmiňuje Rob. Všechny hotely v Bayhibe jsou vedle sebe - pláž je tudíž všude skoro stejná. U toho Palace byl písek takový hrubší, směrem právě k hotelu Catalonia byl písek jemnější, jako mouka. Voda krásná. Koupačka bude v každém hotelu v Bayhibe super.

Co se týče hotelu, kde jsem byl já, tak za sebe můžu taky doporučit. Kvalitní služby. Dostatek lehátek na pláži. Jídlo výborné. Jde o dva spojené hotely a pokud bydlíš v Palace, můžeš využívat barů a restaurací sousedního hotelu Beach. Takže celkově bylo k dispozici snad 7 ala carte restaurací, 2 bufetové. X barů, pizzerie, která jede celou noc. Před hotelem je pár ulic s apartmány, takže kolem jsou i nějaké obchůdky, bary, restaurace - ale nevyužili jsme. Bohatě stačilo AI v hotelu. Je tam i zastávka autobusu, dá se dojet do vesničky Bayhibe, která je kousek.

Koukal jsem se teď i na ten Catalonia grand dominicus a podle fotek z bookingu vypadá taky dobře. Špatný určitě nebude :-)

0 Citovat

MartinaMR napsal(a):

Dobrý den, Dominikánská republika je mou srdeční záležitostí a proto jsem si při výběru mé diplomové práce zvolila téma, které se této země dotýka. Ráda bych Vás poprosila o vyplnění krátkého dotazníku, který Vám zabere opravdu jen pár minutek. Velice mi tím pomůžete. Cílem tohoto výzkumu je zjististit, zda čeští turisté preferují při výběru zájezdu české nebo německé cestovní kanceláře.

https://do-dominikanske-republik...yplnto.cz/

No twe, žasnu nad tím, jak s dá také studovat...

0 Citovat

Rob Foxx napsal(a):

Já tyhle problémy resil pred par mesici a kamaradka, ktera pracuje pro FISCHER a osobně tam byla na pracovní cestě mi doporucila z celé dominikány právě bayahibe a konkrétně catalonia grand dominicus.

Pravý karibik, krásná pláž. La romana prý nemá tak hezké moře.

Nevím, kde všude kamarádka byla, já tam byl přece jenom pouze 7x . Pravda nebyl jsem na Samaná, ale jinak byl mimo jiné ve všech těchto provařených oblastech. A zodpovědně mohu říct, že ve finále to je +/- stejné, tedy myslím, kde trávit dovolenou v hotelu. Osobně mám nejraději severní pobřeží od Puerto Plata k Monte Cristi, ale to je subjektivní. Pokud někdo chce trávit 14 dnů v jednom hotelu, vybíral bych ho i podle jiných parametrů typu: hotel pro rodiny, nebo od 18 let, jsou v hotelu time share pokoje, jaké je složení hostů, je pláž s přístupem pro místní (beachboys atd.) Také jsem se poučil a věřte, že tyto zdánlivé detaily vám dovolenou zpříjemní mnohem více než subjektivní doporučení, kde je a není lepší moře....

0 Citovat

Zdravim, niekto aktualne tipy na AI hotel v cenovej relaci okolo 150e noc/izba? skor nieco kludnejsie, zamerane hlavne na relax. Animacne programy, vecerna hudba alebo "disco" a podobne veci nas nezaujimaju, skor ked tak dobry vyber jedla a dostatok miest na plazi/pri bazene.  Oblast asi Punta Cana, resp nieco v blizkosti, nakolko prilietame na PUJ a nechce sa nam stravit dalsich X hodin a zaplatit dalsich XY dolarov za taxi.


Zatial mam vyhliadnute 2-3 cez booking a spekulujeme este pozriet nieco cez nemecke cestovky kvoli niekedy fakt neporovnatelne lepsim cenam, ale booking vyhoda je v moznosti bezplatneho storna par dni pred prichodom a vela krat len "pokuta" prvej noci v pripade no show, co sa nam momentalne dost hodi

0 Citovat

Dominikána je takové karibské Bibione.

Mnohem levnější ubytování seženeš na západní straně ostrova.

Pokud čekáš na nějaký last minute, tak bych zahrnul také další destinace kam tyto akce bývají (Jamajka, Cancún, Kuba, Portoriko). Přímé zpáteční lety ze západu SRN se dají sehnat pod 300 euro, občas se dá chytit i pod 200 euro.

0 Citovat

letenky su uz kupene na april, 6 dni v NY a 9 dni v Dominikanskej s priletom do PUJ, takze preto rozmyslame nad niecim v okoli. To "Bibione" az tak vadit nebude, po rokoch si dam kludne aj tyzden len valaci s nejakym 1-2 vyletmi. Akurat len vybrat nejaky ten hotel

0 Citovat

Ne DR je v pohodě. Je to snad jediná destinace, kam by moje žena jela třeba zítra (se mnou:-) Jsou hotely, resorty, kde je klid. Z PUJ jsem byl jednou s dětmi v Uvero Alto - Sirenis a tam byly snad jen 2 hotely a klid. Z Punta Cana kolem dokola je to takové maso, ale v pohodě, na relax a popíjení paráda a ty hotely i pláže jsou velmi podobné, myslím se nedá šlápnout vedle. Mám raději sever a nejlépe severozápad, je tam i hezčí krajina a myslím více možností. Za mně byl nejlepší hotel Jack Tarr Village na Playa Dorada, kde to bylo od 18 let a totální klid, super casino a disco, kam chodily i místní :-). Pokud chceš AL hotely, zkus německé cestovky a nebo US typu skyauction apod. Za 120 EUR/noc budeš mít v dubnu okolo Punta Cana super resorty typu Grand Palladium apod. Nebo za +/- 70 EUR na slušné ****AL na severu okolo Puerto Plata a rozhodně tam bude větší možnost cestovat a více vidět.

0 Citovat

Diky Cali, pozeral som ten Sirenis a aj tu oblast Uvero Alto a ta je trochu uz nad hranicou kolko som ochotny dat, tam to zacina niekde na 250e/izba/noc s AI, resp. vacsina hotelov tam je podstatne drahsia (pozerane cez booking). Nemecke cestovky maju naozaj u niektorých hotelov super ceny napr oproti bookingu, avsak je to uz na pevno a my prave potrebujeme mat tu moznost to ked tak zrusit idealne bez storna. Ale mozno taka otazka, mavaju aj cisto na hoteli nieco ako Last minute ponuky, alebo sa ceny ubytiek v AI resortoch takto neriesia? Ze by teoreticky slo zobrat nieco cez booking zatial a sledovat situaciu na nemeckých CK a booknut tam nejaky dobry deal napr tyzden pred cestou?

0 Citovat

Počkej neblbni, kam se díváš? Já jsem platil před pár lety 500,- EURO za 14 dnů pro dospělého a 2 děti o prázdninách . Pravda, tebe limituje ten termín. Přes ty cestovky to koupíš klidně pár dnů před začátkem pobytu, sám jsem to takto dělal. V samotném hotelu tomu nevěřím, že to koupíš levněji, tam platí klasické pultové ceny.

edit: Snad dcerunky prominou...


dsc-0868.jpg

0 Citovat

Primarne pozeram cez booking, 8 noci v termine od 17 do 25 april, resorty s AI, izba pre dvoch. Sirenis Punta Cana je tam momentalne za 2015e a ten je najlacnejsi v tej oblasti Uvero Alto. Tu otazku o Last minute moznosti som blbo napisal, nemyslel som ze to kupovat na mieste priamo na hoteli, ale prave cez nemecku CK par dni pred priletom, aj ked tam asi skor ceny porastu s bliziacim sa termínom tipujem?

0 Citovat

Z osobní zkušenosti ne, kupoval jsem takto několikrát i třeba hory. Nákup kontingentů ubytování, opce a storna u těchto velkých cestovek fungují trochu jinak. Vyzkoušej to. Navíc duben už bude vedlejší sezóna, osobně bych neviděl problém, že neseženete něco zajímavého za dobré peníze.

0 Citovat

Ale ja bych videl problem s tim nevydel! :-D :-D :-D 

0 Citovat

eremi napsal(a):

Ale ja bych videl problem s tim nevydel! :-D :-D :-D 

Ťal jsi do citlivého místa:-))

0 Citovat

Dobre, dakujem za rady a tipy, poriesim to teda tak. Zobral som zatial ako poistku hotel cez booking so stornom zdarma do 15teho aprila a budem sledovat aj Nemcov ci sa tam nieco nevyskytne

0 Citovat

cali napsal(a):

Ťal jsi do citlivého místa:-))

Sorry, ale nešlo jinak :)))
0 Citovat

My jsme do Dominiky letěli hlavně kvůli surfování. Byli jsme v Puerto Plata na Severní pobřeží, kde byly super podmínky pro ježdění a zároveň to bylo i blízko centra, což se hodilo na nákupy a zábavu. Zájezd jsme si zajistili přes Neckermanna https://www.ckneckermann.cz/exot...republika/ a všechno bylo OK. Mezi tím k nám ale přibyl ještě prcek. Rádi bychom vyjeli zase, protože nás to tam uchvátilo, ale bojíme se s děckem na stejné místo, hlavně kvůli vlnám. Někdo nějaké rady, kde je klidnější moře nebo nějaké pěkná laguna? :) Popřípadě má někdo zkušenosti s cestováním s dětmi? Jde nám o to, zda se to s malým dítkem dá zvládnout bez cestovky?

Díky

0 Citovat

a co cestovka ovplyvni zmeny tlaku v lietadle, alebo pocasie?:) ved ak vyberiete priamy let, prip. rozumne prestupy a pohodlny transfer na ubytovanie, tak nevidim v sluzbach CK pridanu hodnotu. Maximalne ak by to bola nejaka super cena za LM.

0 Citovat

Pravda :) spíš jsme byli líní sami něco zařizovat a CK to udělala za nás :D

0 Citovat

@Cali taky se divam po tomhle smeru , jasne muzes to pojmout jako nekteri v diskuzi o Thajsku -)) ale jak do Thajska tak ta Dominikanska je v tom zornem poli asi i Kuba , v zari jsem zvazoval Mauricius , ale nakonec jsme leteli na Rhodos , v listopadu taky byl plan jinde a skoncilo to jako vzdycky u Kanaru ..stejna pak jako na Silvestra -) Ale vazne mam pocit ze Dominikanska by nas vysla levneji nez Thajsko z Eurowings nebo s Condorem jsou casto zajimave lety z Nemecka i z Bruselu byva dobra cena , treba se neco ukaze ,ale to misto co tedy ? to Bayhibe se zda zajimave .. a co v dubnu pocasi ?

0