Má někdo rady na slevové karty (doprava, slevy na návštěvy muzeí a památek) v Paříži? Jedná se o cca 4 denní pobyt. .

Paříž

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

24 reakcí

Má někdo rady na slevové karty (doprava, slevy na návštěvy muzeí a památek) v Paříži? Jedná se o cca 4 denní pobyt.

0

To záleží na tom, co chcete dělat a zda je to poprvé. Začni asi tímto:
http://www.priceoftravel.com/623/is-the-paris-pass-worth-it-we-break-down-the-prices-and-value-here/

0 Citovat

dobrá je celodenní jízdenka Mobilis ( podle počtu zón ), pokud neplánujete Versailles, Disneyland, tak stačí zóna 1-2.
Platí i na lanovku na Montmartre. Se zónou 1-5 se pak dá využít i na cestu na/z letiště.
Člověk nemusí řešit jezdit se vyplatí projet 2 zastávky metrem, podle mě lepší volba než carnet nebo jednotlivé lístky.

Na památky jsme několikrát využili Paris Museum pass, stačí si jen spočítat kolik by vás vyšlo vstupné jednotlivě a hned vidíš, jestli
se vyplatí nebo ne.

Paris Visite je pass na dopravu, jsou k tomu nějaké slevy na vstupné, ale nic moc zajímavého.

Hrozně záleží kam všude chcete jít a co vidět. Jinak do 26 let jsou vstupy zdarma.

0 Citovat

Trochu bych toto téma updatnul. Právě jsme se vrátili a za nás bych určitě doporučil kartu Navigo Découverte (samotná karta stojí 5 EUR a má platnost 10 let, je potřeba fotografiie - oficiálně udávají 3 x 2.5 cm, tedy trochu menší, než pasová, ve skutečnosti však myslím, že je to celkem jedno) - karta se dá nabít na týden za 22.80 EUR pro "All-zones" (zona 1-5, tedy i pro cestu na/z CDG, Orly, Versailles a Disney Paris). Pokrývá metro, busy, tramvaje, přímestské vlaky RER.

Prodává se od pátku vždy na další týden až do čtvrtka aktuálního týdne. Pokud přilétíte na letiště CDG (terminál 3), pokračujte směrem na vlak - přímo před vstupem (turnikety) budete mít po levé straně okénka, kde se dá vyřídit. Kartu použijete (přiložíte, jako platební) vždy u turniketů při vstupu do metra/RER. V tramvajích jsou čipy hned za dveřmi.

Co se týče samotné Paříže, občané EU 18-26 mají vstupy na státní památky (včetně muzeí) zdarma. Z těch hlavních platíte pouze na Eiffelovce a případně v Katakombách. Většinou je potřeba se prokázat platným dokladem (pas, občanka, řidičák).

.

Eiffelovka          

- doporučuji koupit lístek předem on-line, ušetříte velký čas čekáním! - v našem případě ca. 20 minut na bezpečnostní prohlídce, následně ca. 40 minut fronta na lístky na lanovku do 2. patra a poté zhruba dalších ca. 20 minut, než se dostanete do lanovky. Pokud budete mít lístek on-line, máte vlastní vstup přes security check (tam skoro nikdo nebyl) + nemusíte čekat frontu na lístky. Navíc, pokud je směrem od řeky obrovská fronta na security checku, vyplatí se to obejít z druhé strany (od parku), tam nebyl prakticky nikdo.

.

Invalidovna a Musée de l´Armée

- vstup zdarma pro občany EU do 26 let, vyzvedněte si vstupenku na 0 EUR v ticket office. Fronty nikde žádné, před vstupem security check (prakticky bez čekačky). Za nás velmi hezké a rozhodně stojí za návštěvu.

.

Panthéon

- vstup zdarma pro občany EU do 26 let, při vstupu dostanete vstupenku na 0 EUR. Fronty žádné, stejně jako v Invalidovně. Hrobky velikánů jako Voltaire, Zola, Marie Currie atp., rozhodně doporučuji.

.

Katedrála Notre-Dame

- vstup zdarma pro každého, žádné vstupenky, pouze rychlý security check.

.

Bazilika Sacré-Coeur

- vstup zdarma pro každého, žádné vstupenky, pouze rychlý security check. Na lanovku lze uplatnit Navigo kartu.

.

Vítězný oblouk

- vstup zdarma pro občany EU do 26 let, vyzvedněte si vstupenku na 0 EUR v ticket office. Menší čekání na security checku, následný výšlap. Za nás krásný výhled, opravdu stojí za to.

.

Muzeum Louvre

 - vstup zdarma pro občany EU do 26 let, nemusíte stát frontu na vstupenky, jděte rovnou vstupem do vnitř a u vchodu ukážete ID. Pro milovníky umění určitě fajn, pro nás akorát příležitost zkouknout Móňu Lízlou, Venuši a Poslední večeři - poté jsou to stovky totožných obrazů od neznámých autorů, případně stovky soch (totožné hlavy, těla, sochy) z řecka atp. Všude snad 2 miliardy ping-pongů, kteří po skupinách blokují celé chodby (to bylo ostatně v celé Paříži, ale tady a ve Versailles to bylo snad nejhorší).

.

Versailles

 - vstup zdarma pro občany EU do 26 let, nemusíte stát frontu na vstupenky, jděte rovnou vstupem do vnitř a u vchodu ukážete ID. Příjezd vlakem RER-C do konečné stanice Gare de Versailles Chateau Rive Gauche. Aktuálně probíhá určitá rekonstrukce, takže pravděpodobně ne všechny expozice jsou přístupné (zrcadlový sál ale ano).

.

Katakomby

- vstup se platí, do 25 let je tam nějaké sleva (asi 2 EUR), ale osobně bych návštěvu nedoporučil. Za ty peníze spíše zklamání - dlouhé chodby nic, potom kostmi obestavěné zdi (ale žádné obrazce, nic zajímavého) - oproti třeba naší Kostnici, která je podstatně menší, rozhodně zklamání!

.

Restaurace -

co se nás týče, navštívili jsme na valentýna restauraci Le Tournebievre (na základě recenzí) a musím říct, že to bylo jedno z nejlepších jídel, co jsem kdy jedl! Nachází se hned za Notre-Dame, cenově v pohodě, je to menší rodinný podnik, takže obsluha výborná.

Dále samozřejmě Le Bouillon Chartier - více než 100 let stará, Art-Deco styl, ale! nedá se udělat rezervace, musíte si vystát frontu (v našem případě asi 45 minut). Jídlo relativně dobré (ale žádná hitpoška),  ceny přijatelné - ca. 40 EUR za dva, atomsféra je trochu podobná Octoberfestu - jako zážitek dobré, znovu bych ale asi nešel.

Dvakrát jsme navštívili Buffalo Grill (no bylo to rovnou za hotelem a do Hard Rock Café už se nám nechtělo) a vždy velmi dobré. Slušné ceny za výborné jídlo, obsluha pohotová, nemělo to extra dobré hodnocení a o to víc nás to překvapilo. Cenově ca. 40 - 50 EUR za dva.

Pokud by někdo váhal nad fast-foody, navštivili jsme samozřejmě KFC i McDonald's a bylo to více méně zklamání. Často si nemáte kam sednout, protože tam sockují študentíci na wifi celý den. Ceny hodně vysoké (16-20 EUR za dva - např. ten nejlepší burger menu v McDonald's stojí skoro 12 EUR a to je to opravdu nic moc oproti ČR), kvalita žádná sláva - snad dvě věci, osobně nám více chutnala coca-cola více jak v ČR (asi rozdíl slazení cukrem vs sladidlem u nás) a možnost v McDonald's koupit místo hranolek americké brambory (výborné!).

0 Citovat

Dobrý den, mám dotaz ohledně karty Navigo, do Paříže letíme od pondělí do pátku, chci se zeptat zda karta půjde udělat i v pondělí ráno na letišti do čtvrtka aktuálního týdne nebo se karta musí dělat vždy jen ve čtvrtek na týden co bude následovat. Popřípadě jaké jiné lístky by jste doporučili když máme v plánu jak Versailles tak i Disneyland. Děkuji 

0 Citovat

Ahoj,

karta je vždy na týden pondělí až neděle. Když jí koupíš v pondělí, tak Ti platí do neděle. Omezení je na stávající týden nákup do čtvrtka, kdyby si kupoval v pátek, platí až na další týden, ale to se Tě netýká. Já jsem jí právě nekupoval, protože jsme byli pátek-neděle.

Nic lepšího z pohledu ceny není. Nepíšeš, na jaké letiště přiletíš, tak na ratp.fr si zjisti, zda je tam výdejní místo. S fotkou a poplatkem 5€ za kartu asi počítáš...

0 Citovat

Ještě bych teda počítal s pracovní dobou těch nefachčenků ve Francii a zkontroloval si ji, aby jsi tam nemusel stepovat ve frontě dalších turistů než otevřou. Pokud přijedete brzo ráno (třeba před 10 hodinou:), tak by mohli mít ještě zavřeno, pak mívají polední pauzu třeba od 12 do 14.....

0 Citovat

Ahoj, můžu se zeptat když koupím kartu Paris Visite v pátek večer, bude platit do pondělí? Děkuji Ivana

0 Citovat

slonih napsal(a):

Ahoj, můžu se zeptat když koupím kartu Paris Visite v pátek večer, bude platit do pondělí? Děkuji Ivana

Ahoj, no podle toho, jakou si koupíte :D Ale teď vážně - karty platí v kalendářní dny, ne počet hodin. Takže pokud si v pátek koupíte 3denní Paris Visite, platnost skončí v sobotu ve 23:59.

0 Citovat

Tedy třídenní... :-)

0 Citovat

V pátek koupím třídenní a skončí v sobotu???


0 Citovat

Uf, je horko a je večer, už mi to nemyslí :D Samozřejmě v neděli ve 23:59. Každopádně se 3 dny počítají jako pátek, sobota, neděle nehledě na to, v kolik hodin to v pátek koupíte.

0 Citovat

nestrašte mě... :-)

0 Citovat

Chápu, mám to také tak :-)

Takže když koupím v sobotu, dojedu s ní v pondělí až na letiště...?

A pro jistotu- platí všude, na všechno, vč. na letiště, ano?

0 Citovat

Kryštofe je na Vás mail? Nechci tu všechny zatěžovat...

0 Citovat

Existují dva typy Paris Visite. Jedna pro zóny 1-3 (3denní za 26,65 EUR), ta na letiště neplatí. Pak pro zóny 1-5, která platí i na letiště, ale pokud mimo Paříž pojedete opravdu jen na letiště, nevyplatí se vám kupovat. Stojí totiž 53,75 EUR, přitom jedna cesta z centra na letiště autobusem vyjde na 6 EUR, rychlejším vlakem pak na 10,30 EUR.

0 Citovat

dobrý den, poprosím o radu ohledně jízdenek na metro. Letím přes Paříž s přestupem CDG-ORY a ORY-CDG. V obou případech mám pár hodin času, takže není důvod využít přímé autobusové spojení mezi letišti a chtěl bych jet metrem, někde po trase v centru vystoupit ,třeba Saint Michel, podívat se na Notre_Dame , jestli teda jde ještě něco vidět, pak třeba zase nastoupit na Luxembrurg, prostě někde po trase, abych nezabloudil a mohla v klidu pokračovat na  druhé letiště (ale ještě si nastuduju, co kde je k vidění a blízko).
Něco jsem načetl, ale jsem zmatený v tom jaké koupit jízdenky. Předpokládám, že budu muset kupovat na metro zvlášť a na Orytrain taky zvlášť. Ale na metro nevím kolika pásmové a zda bude jízdenka platit i když vystoupím, nebo budu muset kupovat druhou.
Jedeme 4, vím, že se dají koupit levněji více jízdenek.
Děkuji.

0 Citovat

Dobrý den, pokud máte opravdu dost času, nejlevněji vyjde kombinace bus+metro+tram. Z CDG dojedete linkou 350 do centra (nádraží Gare de l'Est) za 6 EUR. Odtud se můžete vydat pěšky cca 2,5 km k Notre Dame (nebo to vzít metrem za 1,90 EUR). Pak vzít ze stanice Chatelet metro linky 7 na konečnou Villejuif-Louis Aragon opět za 1,90 EUR a ve finále dojet tramvají linky 7 přímo na letiště. Zase za 1,90 EUR :)

0 Citovat

Děkuji, času mám v ideálním případě cca 6h a ve druhém dokonce cca 12h. Pokud bych to bral jen metrem (hlavně v tom kratším čase, kdy bych nerad zabloudil), jaká by byla skladba jízdenek? Např. jak jsem psal CDG - Saint Michel, pak přejít na Luxemburg - Anthony a Anthony - ORly (tam vím, že je to jiný přepravce, takže jiné jízdenky).

0 Citovat

Kryštof Hájek napsal(a):

Dobrý den, pokud máte opravdu dost času, nejlevněji vyjde kombinace bus+metro+tram. Z CDG dojedete linkou 350 do centra (nádraží Gare de l'Est) za 6 EUR. Odtud se můžete vydat pěšky cca 2,5 km k Notre Dame (nebo to vzít metrem za 1,90 EUR). Pak vzít ze stanice Chatelet metro linky 7 na konečnou Villejuif-Louis Aragon opět za 1,90 EUR a ve finále dojet tramvají linky 7 přímo na letiště. Zase za 1,90 EUR :)

Pozor 350 už na Gare de l'Est nejezdí. Nově jezdí na Porte de la Chapelle. Pro cestu na ORY, je lepší využít 351 na Nation a tam přestoupit na linku metra 6 a na Place d Italie přestoupit na 7, protože z Porte de la Chapelle je dost komplikovaný se dostat na linku 7.

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Pozor 350 už na Gare de l'Est nejezdí. Nově jezdí na Porte de la Chapelle. Pro cestu na ORY, je lepší využít 351 na Nation a tam přestoupit na linku metra 6 a na Place d Italie přestoupit na 7, protože z Porte de la Chapelle je dost komplikovaný se dostat na linku 7.

dobře a já se zase budu opakovat s dotazem, není jednodušší nastoupit na metro Roissypole - Gare pak odtud rovnou na Antony a z tama na Orytrain? 
O co je lepší kombinovaná doprava bus - metro - tramvaj? Je výrazně levnější, nebo tou cestou autobusem jde vidět víc památek?
Co jsem studoval stránky, kde je doporučovaná doprava CDG-ORY tak kromě přímého spojení autobusem je toto právě doporučované spojení, takže jsem zatím zvažoval jen tuto variantu.

0 Citovat

Jednodušší to rozhodně je, cesta bus-metro-tramvaj je ale o víc než polovinu levnější (22,40 vs. 9,80 €, resp. 11,70 € při vložené jedné jízdě ještě po centru).  Ale o té změně konečné autobusu 350 jsem nevěděl, cena je však stejná.

Cesta vlakem z CDG do centra a pak z centra přes Antony a vláček Orly Val je ale určitě méně komplikovaná. Budete potřebovat dvě jízdenky (pokud v centru chcete vystoupit). Jednu z CDG do Paříže za 10,30 €, druhou z Paříže na Orly. Levnější než kombinace RER B + Orly Val (celkem 12,10 € z centra - lze na jednu jízdenku) je mírně delší (cca o 20 minut) kombinace vlaku RER C do stanice Pont de Rungis + kyvadlový autobus na letiště. To stojí 6,35 €, opět lze na jednu jízdenku.

0 Citovat

Ta cesta bus-metro-tramvaj se dá i za 7,45 eur, když se koupí Carnet de 10, což je balík 10 t+ jízdenek za 14,90. Na cestu je potřeba 5 jízdenek každým směrem, takže pro jednoho člověka vyjde ten Carnet na obě cesty, pro 2 lidi pak na jednu. Nicméně na  CDG jsem nikde automat na t+ jízdenky nenašel (což neznamená že tam není, nebo že se nedají koupit v nějaké prodejně). Na Orly u tramvaje automat je, takže minimálně na cestě zpět se tak dá ještě víc ušetřit pokud se jede ve dvou lidech.


0 Citovat

Dobrý den, Kryštofe my ale budeme v hotelu ve 4. zoně, tak to se asi vyplatí Paris Visite, ne?

0 Citovat

Díky moc.

0
24 reakcí