V souvislosti s nedávnou akcí letenek do Brazílie, tedy do Rio de Janeira a Sao Paula, bych určitě nejen já uvítal nějaké tipy, rady a doporučení kolem návštěvy těchto metropolí, ať už se jedná o nejznámmější či méně známé cíle, bezpečnost, dopravu vč. letišť, stravování, doporučení na ubytko atd. Pořídil jsem open-jaw letenku Sao Paulo / Rio de Janeiro na celkem 11 dní pobytu. V plánu mám přelet Sao Paulo - Iguazu - Rio de Janeiro. Vzhledem k celkem vysokým cenám letenek zvažuji i jiné varianty, jako je Florianópolis, Campo Grande. Určitě nechci využít jen obyčejný přesun Sao Paulo - Rio de Janeiro. Moje představa: 3 dny Sao Paulo 2-3 dny Iguazu etc. 5-6 dnů Rio de Janeiro .

Brazílie - Rio de Janeiro, Sao Paulo a jiné

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

21 reakcí

V souvislosti s nedávnou akcí letenek do Brazílie, tedy do Rio de Janeira a Sao Paula, bych určitě nejen já uvítal nějaké tipy, rady a doporučení kolem návštěvy těchto metropolí, ať už se jedná o nejznámmější či méně známé cíle, bezpečnost, dopravu vč. letišť, stravování, doporučení na ubytko atd.

Pořídil jsem open-jaw letenku Sao Paulo / Rio de Janeiro na celkem 11 dní pobytu. V plánu mám přelet Sao Paulo - Iguazu - Rio de Janeiro. Vzhledem k celkem vysokým cenám letenek zvažuji i jiné varianty, jako je Florianópolis, Campo Grande. Určitě nechci využít jen obyčejný přesun Sao Paulo - Rio de Janeiro.

Moje představa:
3 dny Sao Paulo
2-3 dny Iguazu etc.
5-6 dnů Rio de Janeiro

0

V Sao Paule ani Rio de Janeiro som nebol ale pri vodopadoch Iguazu sme stihli toto:

1.den - rano(07:20) sme prileteli na Argentinsku stranu vodopadov z Buenos Aires a cely den sme venovali vodopadom na tejto strane v parku sme
stravili asi 6 hodin je celkom rozsiahly a tak sme tomu venovali dostatok casu + presun do Brazilie a ubytovanie

2.den - elektraren Itaipu Dam,
Paraguay - vodopady Monday Waterfalls omnoho mensie ako Iguazu ale tiez dost velke a pekne. Navyse sa nam pacilo ze sme tam boli uplne sami nie tlacenica ako pri Iguazu. Nedaleko je velmi dobra restauracia Restaurante Vegetariano NATUCENTER ani jedno jedlo som sice nevedel identifikovat ale bolo to vo forme all you can eat tak som ochutnal vsetko a chutilo to velmi dobre a lacne.
V Ciudad del Este sme si dali len malu prechadzku po meste a urcite sa oplatilo ho navstivit smiley
Podvecer sme este zasli pozriet na hranicu troch statov (Marco das Três Fronteiras).
V sezone sa oplati kupovat ovocie (mango, ananas) je velmi chutne a lacne, napriklad sme kupili 7 ananasov za asi necele 2 eura smiley
S prechodom medzi Braziliou a Paraguayom bol trocha problem kedze si nas zobrali do vedlajsiej miestnosti a vyzadovali napriklad ockovanie proti Zltej Zimnici ktore sice mam (koli ceste v Afrike) ale nemal som zo sebou ockovaci preukaz, kedze sme nemali ziadne info ze by ho tam niekedy chceli. Potom zacali mavat nejakym papierom ze je tam teraz rozsirena Dengue na co som vytiahol s ruksaka repelent, len kyvli hlavou a poslali nas prec smiley cele mi to skor pripadalo ako keby chceli len uplatok smiley

3.den - vodopady Iguazu z Brazilie, vyhradili sme si na ne doobedie, tato strana nie je taka rozsiahla ale zasa lepsie vyhlady.
Poobede Bird park ktory je hned oproti vodopadom. Sice sme vela vtakov videli aj priamo v parku pri vodopadoch ale tento stal tiez za navstevu.
Vecer sme odlietali do Sao Paula a potom Barcelony...

0 Citovat

Skvělé smiley

0 Citovat

Ciudad del Este je jedno obrovské tržiště se vším možným a nemožným a popravdě řečeno asi ne úplně nejlepší vizitka Paraguaye. Takové Dubí v nejhorších letech to celé na druhou. Prohlídka přehrady a hydroelektrárny Itaipú je naopak docela zážitek a pokud někoho zajímají technické věci, tak téměř nutnost.

0 Citovat

Nevíte někdo kde koupit levné letenky Sao Paulo > Iguazu > Rio de Janeiro?

Díky

0 Citovat

Ahoj, diky cestujlevne.com jsme se jiz podivali do mnoha zemi a mest: USA, Irsko, Skotsko, Anglie a nyni za neskutecnou cenu do Ria. Chceme byt 6 dni v Riu a potom 6 dni jet dal od Ria valet se k mori, treba 50-100 km od RIa, vite o necem, kde to je hezky? . Prosime o rady a doporuceni zkusenejsi cestovatele ... Hlavni atrakce zname smiley ...

0 Citovat

Nedaleko Paraty (na půl cesty mezi Riem a Sao Paulem) by mělo být moc pěkné místo Trindade. My jsme to tam nakonec nestihly, ale hodně lidí nás tam posílalo. Jinak na Paraty se mi líbilo, taková příjemná pohodovka na krátký chillout, nicméně jely jsme tam v září, kdy tam nebylo moc turistů, tak nedokážu posoudit, jaké by to bylo v hlavní sezóně... Každopádně 6 dní mi připadá celkem hodně jak na Rio, tak na válení na jednom místě smiley Kdybyste chtěli do plánů ještě něco nacpat, minimálně ty Iguacu Falls můžu jedině doporučit - je to tam opravdu přenádherné.
Jinak lucx, souhlasím s elu_thingol, 3 dny na Sao Paulo jsou až moc, ono to není nějak hezké nebo zajímavé město. Moje jediné vzpomínky jsou víceméně na park Ibirapuera, na katedrálu, divadlo, paní, co prala v parku prádlo a na to, že jsem měla děsně ucpaný dutiny. Jo, a před parkem Ibirapuera je socha, co vypadá, jak kdyby vypadla ze Sovětskýho svazu. That's it. Mě si Sao Paulo bohužel nezískalo.

0 Citovat

Díky všem za rady ohledně Sao Paula, kde se zdržíme opravdu jen dvě noci. Vodopády ať jsou nebo nejsou turistickou masovkou, chci je prostě vidět vč. té elektrárny (technický typ). Co mě z různých diskuzí zaujalo asi nejvíce, je ostrov Ilha Grande, který je asi 5 hodin na západ od Ria, to by mohla být taková oáza. Zachoval se tam deštný prales, je tam kolem stovky pláží, pěkné turistické trasy, velice málo lidí atd. http://dalky.cz/cteni/c-ilha-grande.html
Máte někdo osobní zkušenost s Ilha Grande?

0 Citovat

Já budu v Brazili celkem 10 dnů a dostal jsem doporučení letět do Pantanal a tam pomocí místní cestovky zavítat na 4 dny do džungle:
Cestovka:
http://www.ecologicalexpeditions.com.br/passeios-no-pantanal.html

Fotky nejen z této akce od člověka, který mi to doporučil:
http://www.thebeastandbeauty.com/fotogalerie?start=15

Zažili jste někdo toto dobrodružství?

0 Citovat

Jo, přesně s těmi jsem byla v Pantanalu také (fotky a zážitky na blogu). Každopádně je dobré vědět, že mají na netu dost špatné recenze, nebo aspoň před tím rokem a půl měli. My jsme byly rozhodnuté jet do Pousada Santa Clara, měla lepší ceny i recenze, ale při příjezdu večer do Campo Grande jsem byla nemocná, takže jsem fakt neměla energii ještě někam běžet zařizovat odjezd na další ráno. Tím, že jsme bydlely v Hostelu Campo Grande, domluvily jsme to nakonec s nimi, i cenu srazili níž na úroveň Santa Clary. Je dobré počítat s tím, že ne všechny aktivity, které člověku naslibují v Campo Grande, se potom v Pantanalu dodrží. My jsme si třeba domluvily výlet na koních, ale v Pantanalu to pak najednou "nešlo" - byť tam ti koně byli. Nicméně i navzdory tomu na to vzpomínám veskrze pozitivně. Pousada je šíleným způsobem plná hmyzu, ale ono to tak nějak i dokresluje tu džunglí atmosféru. Se spoubydlícím, obrovským švábem, je prostě lepší se skamarádit smiley

0 Citovat

Protože slavíme jisté jubileum, napadlo mě i díky levným letenkám vyrazit do na přelomu února a března do Ria, tam zůstat pár dnů klasická městská turistika a pak někde válečka u vody okolo Ilha Grande nebo na jih Cabo Frio, Paraty nebo na sever Buzios. Prostě na pohodu, oddech, relax.

Je to dobrý nápad i s ohledem na bezpečnost nebo dát (opět) přednost JV Asii, případně Karibiku.

0 Citovat

je to úplně v klidu, s kamarádem jsem aj večer chodívali chlastat cachasu z barelu do favel a neokradli nas (ono ani nebylo co) a ani na budku jsme nedostali. je to lenivy narod co se rad bavi. Valecku u vody jsem zažil jen v Salvadoru na městské pláži a byl to masakr, jinak nemohu sloužit. Jestli jsi ještě nebyl na Iguacu Falls, tak to určitě dejte (par hodin letu) když už se táhnete do J. Ameriky. Jestli si obdivovatel technických divů, tak kousek od toho je i jedna z největších hydroelektráren Itaipu. Jinak jsme strávili i pár dnů v Lencois v Chapada Diamantinha a byla o bomba, ale to zase kecám od věci. Suma sumárium - bezpečnost je v cajku (byt tchana rano pri joggingu na copacabane obrali o zlaty retizek), pokud nebudes na vsechny strany kricet at te oberou (fotak kolem krku, zlato, stosy bankovek). JV Asii mam velmi rad, byl jsem tam nescetnekrat, v Brazilii jen jednou, ale urcite se tam vrátím i s rodinou. Za mě Brazoška cajk. A pokud jsi miovník masa a steaků, případně i sushi (největší enkláva Japonců mimo Japan žije práve v Brazílii a skoro každý lepší podnik má japonského sushimastera), tak pořešené, ne?

0 Citovat

No tak něco podobného jsem chtěl slyšet:-)

0 Citovat

pár fotek, jestli s paní mámou rádi chlastáte, caipirinha vám poteče aj ušima. Cachasou nešetří, ani ti nebude vadit že lijete z plastových kelímků

edit: sorry, nevím jak otočit fotky


2015-10-15-14-52-06.jpg
2015-10-14-19-20-05.jpg
2015-10-14-16-47-43.jpg
2015-10-25-21-28-54.jpg

0 Citovat

Možná tě navnadí pár mých fotek http://www.rajce.net/a13510929

Pravda, na Ilha Grande nevyšel čas, ale i tak jsme si to užili maximálně.

Itaipu skvělý zážitek, Iguazu je třeba vidět i z argentinské strany ;-)

V Riu určitě tour do favely :-D

0 Citovat

Jít na vlastní pěst do favely je dobrý nápad zhruba na úrovni Anča a Tonča v Pákistánu.

Karibik posoudit nemůžu, ale v JV Asii ti hrozí především že tě někdo natáhne na penězích, násilná kriminalita je v Brazílii nesrovnatelně vyšší.

Pokud Jižní Amerika, tak tak za mne rozhodně Chile.

0 Citovat

@Petr76: Byli jsme s cestovkou ;-)

0 Citovat

@Lukáš - díky, mrknu

@Petr76 - i tom jsem uvažoval, protože letenky jsou za stejných podmínek. Problém vidím v našem termínu a možnosti nějakého cachtání:-)

0 Citovat

Paraty, Ilha Grande a obecně oblast okolo Angry je úplně v pohodě, co se bezpečnosti týče, to Paraty zvlášť. Doprava z Ria je tam taky v pohodě, pohoda veliká, takže nápad je to určitě dobrý!

0 Citovat

no házet všechny favely do jednoho pytle je pomýlené. My byli opakovaně ve Vidigal favele, kde je "povícero" turistů, stejně jako množství policistů 24/7. Domácí (bílá psycholožka) nás opakovaně ujišťovala, že Vidigal je safe. A pařilo se tam až do rána bílého a neviděl jsem jediný problém či potyčku... https://www.theguardian.com/trav...la-tourism . Do ostatních favel jsme přišli ve dne v rámci neplánovaného zevlingu, ale odtud jsme se raději rychle pakovali.

0 Citovat

Byl jsem v březnu ve Viña del Mar a na koupání to bylo v pohodě. Pacifik je o něco chladnější, ale bouřlivý srovnatelně s Copacabanou.

Nesnažím se Brazílii rozmluvit, vodopády na Iguacu jsou fantastické, zážitek na celý život, ale Chile mne zaujala přeci jenom více a cítil jsem se tam bezpečněji.

Favely nejsou něco co by mne zajímalo, takže jemnosti asi nejsem s to rozeznat, respektive mi to k ničemu není.

0 Citovat

Chile mam z Jizni Ameriky asi jako nejoblibenejsi zemi, ale na mestskou turistiku bych ho nedoporucil (jen Valparaiso, ale to je asi nejmene bezpecne z cele jinak velmi bezpecne zeme) a na koupacku uz vubec ne. Nekdy se za klidneho slunecneho pocasi nejaky zaliv u brehu trochu prohreje, treba u La Sereny, ale podle statistik je more studene (i kdyz pro nekoho je v pohode i Vltava v zime):

https://www.seatemperature.org/s...-march.htm

Nejblizsi tepla voda v Pacifiku je az ve strednim Ekvadoru. Zalezi i na sezone, ale ja mel koncem rijna i na jihu Ekvadoru dost studenou vodu.

Rio, Ilha Grande a Paraty (tam vylet na lodi na ostruvky) take doporucuju.

0
21 reakcí