Pekny den. Inspiroval som sa touto strankou a chystame s rodinou cestu do azie. Plan je let z budapesti do Singapuru s pobytom asi tri dni, presun na koh lipe na asi osem dni. Cestou naspať do kuala Lumpur znovu asi tri dni a navrat do budapesti. Mam v umysle ist v oktobri a tu potrebujem poradit...ako je to s pocasim, kedze je to cas mimo sezony a takisto s moznostou dopravy na koh lipe v oktobri. Vopred dakujem za kazdu radu .

Koh Lipe

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Pekny den. Inspiroval som sa touto strankou a chystame s rodinou cestu do azie. Plan je let z budapesti do Singapuru s pobytom asi tri dni, presun na koh lipe na asi osem dni. Cestou naspať do kuala Lumpur znovu asi tri dni a navrat do budapesti. Mam v umysle ist v oktobri a tu potrebujem poradit...ako je to s pocasim, kedze je to cas mimo sezony a takisto s moznostou dopravy na koh lipe v oktobri. Vopred dakujem za kazdu radu

0

Dobrý den, lodní doprava by mezi Langkawi (kam byste zřejmě tedy přiletěl ze Singapuru) a Koh Lipe měla podle odkazu fungovat až od 20. října (http://www.kohlipe.net/schedule.html#langkawi - časy odjezdů jsou aktuální, vím ze zkušeností), neboť se jedná o mimosezonu jak ostatně uvádíte. Co se týče počasí, na Koh Lipe jsem byl minulý rok v listopadu, to již bylo poměrně dobré (sem tam krátký intenzivní déšť), dle webu go Thailand by ale mělo období dešťů trvat i během října (If you’re on the west, where Phuket and other Andaman Coast destinations are, the rainy season starts a little earlier, in April, and lasts through October).

0 Citovat

Ahoj, nevím jak s tou dopravou na Koh Lipe, ale byla jsem teď v druhé polovině října na Koh Lantě (kousek od Krabi) a s deštěm to bylo naprosto v pohodě. Občas pršelo v noci, jednou za pár dní i trochu sprchlo přes den, ale nic dramatického. Horší byl smog z ohňů v Indonesii, co se nám tam držel pár dní. Ale tak snad to tento rok už bude lepší..

0 Citovat

Dik. Ide mi hlavne o tu dopravu. Mimo sezony ocakavam ako vyhodu menej turistov

0 Citovat

Z malajského Langkawi se na Koh Lipe dostanete až po 20. říjnu. Před tím musíte přejet z Kuahu do Satunu (thajská strana- a bacha, hodina časový posun) a odtamtud minibusem nebo taxi (cca 1 h) do přístavu Pak Bara, odkud by mimosezónu měly jet tři trajekty denně. Plavba trvá 1,5 h.

0 Citovat

Takze to vyzera aktuálne na termín 23-30.10. Tak to by slo.

0 Citovat

Jo,to by šlo;-)

0 Citovat

Este by ma zaujimala cena za transport. Vazne 250€? smiley

0 Citovat

My jsme teď smiley na březen kupovali přes : http://www.bundhayaspeedboat.com/ za 800 TH/ jedna cesta.

0 Citovat

Aha, ale v říjnu asi neoperují...teď nemám kdy, ale později se mrknu na možnosti normálního trajektu.

0 Citovat

Mělo by to být 238 MYR z[code][/code]pátečníhttp://telaga-terminal.com/langkawi-lipe-return-trip.html

A nebo tento, za 200 MYR zpáteční - http://tropicalcharters.com.my/transfer ... schedules/

Obojí po 20. říjnu.

0 Citovat

Navíc cena na tomto odkazu je v thajských bahtech, ne v malajských ringitech http://www.kohlipe.net/schedule.html#langkawi Z Kuahu 1200, z Telagy 1400 /osoba/cesta, tedy cca 32 a 36 euro.

0 Citovat

Aha..dik za upozornenie. S takou cenou som pocital

0 Citovat

Ked pozerám casy odjazdu a checkin v pristave napada ma dalsia otazka. Na langkawi by sme podľa air asia mali mat prilet o 8:30. Checkin je do 9:30. Je realne dostat sa za hodinu z letiska do pristavu? Bez nejakeho extra stresu...

0 Citovat

Z Kuahu nebo Telaga terminalu? I kdyz z obojiho je to myslim dost "ve stresu". My meli trochu zpozdeni na lodi z Penangu - vysedali jsme po 12te v Kuah jetty a odjizdely z Telaga terminalu (cca 40 minut) a stihali jsme to tak akorat (bez stresu na miste - stres byl jen v taxiku, pac tam psali, ze mame byt 2,5 hodiny dopredu) obehnout na odjezd 14:30. Asi pul hodky po nas prijela jeste jedna rodinka a ti uz to meli opravdu s rychlym obihanim....

Jinak teda nejede o to, dostat se do pristavu, ale vyridit immigration.

0 Citovat

Z kuah. Plan bol priletiet zo singapuru. Ale 23.10 premava na lipe lod len o 9:30. Prilet air asia je 8:30... Takže dilema

0 Citovat

Tak do toho bych asi nesel (samotna lod neni nejlevnejsi zalezitost) a ten den, kdy jsme my odletali z langkawi do singapuru, tak letadlo ze SIN priletelo na cas, ale nez se lidi vybabrali ven, nez nalozili batohy, tak my meli zpozdeni (realne sly posledni batohy ven az kolem 9te). K tomu immigration na letisti (otisky prstu), navic Kuah je dal nez Telaga a ani taxikare jsme nemohli presvedcit, aby trochu pridal, ze fakt spechame (btw. jen z letiste do Kuahu je to cca 20-30 minut), pak se vymotat v Jetty a na zaver (nevim, jak to presne v jetty je, ale predpokladam, ze podobne jako v Telaga) immigration smerem ven z Malajsie.

0 Citovat

Asi to spravime tak ze pôjdeme na langkawi o den skor a prespime tam...

0 Citovat

No doprava je věc jedna, ale samotný pobyt tam si neumím 8 dní představit. Byl jsem tam ke konci listopadu, čekal jsem lecos, protože lidi si občas na Lipe pěkně stěžují. Ale Lipe je moc krásné, akorát musíte ignorovat ty odpadky všude.

Dle mého jsou na lipe MAX 4 dny ...a to už fakt přeháním. Věnujte pár dní sousednímu Langkawi, nebudete litovat.

A Singapur na 4 dny Vás dobře svleče z peněz, nato bacha smiley ... jinak já tam byl 24hod to je málo, ale 4 dny mi taky možná příjdou moc ... ovšem pokud to hodláte roztočit na Sentosa, kde navštívíte vše co tam je, tak jsou i ty 4 dny málo smiley

Jinak si to užijte, jsou to krásné končiny, které z hlavy nikdy nedostanu.

0 Citovat

Dik ta radu. Ono sa to vsetko este meni za pochodu..kvoli povinnostiam v praci a jasne ze aj kvoli radam ktore tu citam...velky dik za vsetky. Singapur je v plane max na 3 dni. Je to viac lokalit a neda sa stihnut vsetko. To mi je jasne.

0 Citovat

na Langkawi sme stravili 3 dni, za den obehli ostrov, a bohate to stacilo. kupacka podla mojho ziadna slava (na SE Aziu).
na Ko Lipe sme stravili 8 dni a domov sa mi nechcelo - ten bohovsky klud bez aut a diskotek, ked som sa vecer vyvalil na odlahly kusok Pattaya beach a dal si Singhu, by som este par dni naviac kludne dal.

priznavam, ze som potreboval ovela viac pianko a relax, nez randal a socializaciu.

0 Citovat

pattaya beach bez diskotek? smiley to jsme asi byli kazdy na jinem ostrove... Ani jeden ani druhy kraj, do dvou do rana to frcelo vsude. Dobra byla sunset beach, skoro nic tam neni, stejne tak "stredokonec" sunrise beach....

Ale je to o prioritach - my meli 4 noci Lipe a 4 Langakwi . Na kazdem z nich jsme asi vyuzili to "lepsi".... Takze na Lipe jeden den ciste valecka na jedne plazi, druhy den komplet prolezeni ostrova vcetne ostatnich plazi, dalsi den vylet.

Na Langkawi jsme to vzali komplet - prirodu a ruzne atrakce, napr u temurun waterfall byla i "prava" SE Asia plaz....

A kazdy uprednostnuje neco jineho, my treba aktivnejsi dovolenou. Pokud bych se jel valet, tak si vyberu neco bliz.

0 Citovat

Zdravim...cestujeme na lipe az na konci oktobra. Mohol by mi niekto z vlastnych skusenosti popisat postupy pri odchode z langkawi a prichode na lipe? Pojdeme asi z telaga harbour. Takisto aj co sa tyka presnosti odchodu a prichodu..aj pri ceste naspäť. Dakujem

0 Citovat

Taky jsme jeli z Telaga harbour. Jedná se o velkou loď a trochu "delší" proces, proto je tam psáno být víc než 2 hodiny předem. My jeli v ten stejný den z Penangu, loď měla zpoždění, tudíž jsme dorazili 1,5 hodiny předem a bylo to tak akorát, abychom nikde nestresovali a třeba na benzínce vedle ještě dokoupili zásoby.

K samotnému procesu: přijedete do TH, vyplníte imigrační papíry, příjdete k okýnku, kde si vezmou papíry včetně pasů. Projdete přes "celé molo", tzn. přes budovu TH, kolem benzínky až dozadu k imigračnímu Malajsie, tam dostanete od lidí z TH svůj pas, dáte otisky, zkontrolují vás a jdete (i s pasem) zpět k TH čekat na loď. Při boardingu na loď vám pasy vezmou a uvidíte je až na Lipe.

Na Lipe vás vyhodí v plovoucím přístavu a odvezou ke správnému okýnku, kde čekáte, až vyvolají vaše jméno a vrazí vám do ruky pas, se kterým vás rovnou postaví do fronty k okýnku.... a konečně hotovo.

Po cestě zpátky mi to přišlo "kratší", přišli jsme teda o dost dřív, protože jsme měli až odpolední loď a navíc se začlo smrákat. Vyzvedli jsme lístky, odevzdali pasy (a myslím, že už nic neřešili). Zpět v TH vystoupili z lodi, šli na imigrační, počkali na vyvolání pasu, dali otisky a vyrazili směr ubytko.

Pozor po příjezdu na langkawi na nechutně předražené vícemístné taxy..... Byl to první člověk, kterému jsem se v Asii fakt nechutně vysmál rovnou do ksichtu, ale po té cestě, kdy mi řekl, že za cestu na Pantai cenang chce 50 RM za osobu, to ani nijak nešlo. Ještě větší smích nastal, když po prvním přívalu "slevil" na 30 RM za osobu smiley Vyrazili jsme před přístav a chytli taxi (trvalo to teda asi 10 minut), ale měli jsme cestu celkem za 40 RM pro 4 osoby.

Jo a na Langkawi nejezdí s taxametrem, což mě teda občas pěkně štvalo.

0 Citovat

Na langkawi budeme len jednu noc a ubytovanie je v podstate medzi letiskom a pristavom. Ako dlho dopredu treba kupovat listky na lod? Momentalne este nie su ani v ponuke

0