Ahoj lidi, chystáme se v září na 11 dní na Island. Je to moje druhá návštěva Islandu, takže už vím, co a jak, i když poprvé jsem byl jen zhruba v oblasti od Reykjavíku po Vík. Tentokrát jedeme ve dvou a objedeme Island dokola. A teď váháme, zda objednat na každou noc ubytování postupně po trase, nebo jestli si nepronajmout camper van. Určitě nechceme pod stan, tuhle možnost jsme vyloučili. Mně se zamlouvá varianta s camper vanem (určitě ne velký obytný vůz, ale jen něco malého pro dva, jako mají například u Kuku Campers nebo Happy Campers. Líbí se mi u toho ta možnost svobody, že můžeme každý den ujet, kolik chceme, přespat vlastně kdekoli a nevázat se na pevně objednaná ubytování. Jen přemýšlím nad hygienou – sprcha se dá zvládnout podle potřeby v nějakém kempu po cestě, to není problém. Ale jestli jste někdo tuhle variantu zkoušeli, chci se zeptat na úplně praktickou blbost – jak jste řešili toaletu? V autě samozřejmě není a Island přece jen není jak nějaká zalesněná oblast, kam by si člověk odskočil na velkou někam za strom a vůbec nechávat někde za sebou bordel by se mi nechtělo. Takže vždycky taky někde po cestě v kempu? A pokud máte s camper vanem na Islandu praktickou zkušenost, napadají vás ještě nějaké nevýhody? Tedy kromě toho, že se nejedná o 4x4 a člověk se nedostane úplně všude mimo asfaltky (což bychom ale asi stejně neřešili, protože pokud bychom zvolili variantu ubytování v ho(s)telech po cestě, stejně bychom si pronajímali jen obyčejné menší osobní auto). Díky předem za info  .

Island - camper van nebo ho(s)tely

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

12 reakcí

Ahoj lidi,
chystáme se v září na 11 dní na Island. Je to moje druhá návštěva Islandu, takže už vím, co a jak, i když poprvé jsem byl jen zhruba v oblasti od Reykjavíku po Vík. Tentokrát jedeme ve dvou a objedeme Island dokola. A teď váháme, zda objednat na každou noc ubytování postupně po trase, nebo jestli si nepronajmout camper van. Určitě nechceme pod stan, tuhle možnost jsme vyloučili. Mně se zamlouvá varianta s camper vanem (určitě ne velký obytný vůz, ale jen něco malého pro dva, jako mají například u Kuku Campers nebo Happy Campers.
Líbí se mi u toho ta možnost svobody, že můžeme každý den ujet, kolik chceme, přespat vlastně kdekoli a nevázat se na pevně objednaná ubytování. Jen přemýšlím nad hygienou – sprcha se dá zvládnout podle potřeby v nějakém kempu po cestě, to není problém. Ale jestli jste někdo tuhle variantu zkoušeli, chci se zeptat na úplně praktickou blbost – jak jste řešili toaletu? V autě samozřejmě není a Island přece jen není jak nějaká zalesněná oblast, kam by si člověk odskočil na velkou někam za strom a vůbec nechávat někde za sebou bordel by se mi nechtělo. Takže vždycky taky někde po cestě v kempu?
A pokud máte s camper vanem na Islandu praktickou zkušenost, napadají vás ještě nějaké nevýhody? Tedy kromě toho, že se nejedná o 4x4 a člověk se nedostane úplně všude mimo asfaltky (což bychom ale asi stejně neřešili, protože pokud bychom zvolili variantu ubytování v ho(s)telech po cestě, stejně bychom si pronajímali jen obyčejné menší osobní auto).
Díky předem za info smiley

0

Ahoj, připojuji se k dotazu smiley

0 Citovat

do kaviarne na kavu a wc smiley

tak som to aspon vzdy riesil, aj ked s islandom nemam ziadnu prakticku skusenost smiley

0 Citovat

Na benzinkach s tym rataju. Plus na top lokalitach su aj zachody pre verejnost. Zase na severe nie je bohvieaka premavka, takze v klidku aj takto.

0 Citovat

Lidi evidentne i dost chodi 'do prirody'.. http://qz.com/560544/icelands-massive-p ... -downside/ Holt kdyz musis tak musis smiley

0 Citovat

Já už jsem mezitím taky dál zjišťoval a pročítal různá fóra a on by to opravdu neměl být problém - benzínky, kavárny, restaurace, kempy, to by mělo bohatě stačit. Plus sprcha se dá vždycky zvládnout v místních lázních/bazénu, které jsou prakticky po celém Islandu.

0 Citovat

Chápu smiley My jedem teď v květnu, ale asi nebudeme nocovat v přírodě, tak snad taky všechno stihnem na místech k tomu určených smiley

0 Citovat

A jak teda jedete? Pronájem normálního auta a noclehy v hostelech a podobných ubytováních?

0 Citovat

Jj, presne tak. Jak se bude dat, mozna i obcas nejaky to Airbnb. Ted to teprve zacinam zarizovat a planovat.

0 Citovat

my to objeli po jedničce (občas nějaká zajížďka ) za šest dnů, pět nocí, taky jsme nechtěli stany a vzali jsme ubytko přes booking- vše dopředu, průměrná cena kolem 70 -75EUR za dvoulůžkový pokoj, někdy se snídaní, někdy bez, vše v plné sezóně a na začátku července, ale už to jsou tři roky.

0 Citovat

Dík za povzbudivé info. smiley My tedy jedeme s Tripcampers Iceland, snad to dobře dopadne smiley nevíte náhodou jak je to s parkováním v kempech, resp. jestli se něco platí pokud budeme spát v campervaně?

0 Citovat

Ahoj, já na Islandu spala ve stanu, kempů je na Islandu hodně, takže do sprchy můžeš tam. smiley Maximálně jsme se tam nemyli 5 dní, ale to kvůli treku, kdy se nám do sprchy prostě nechtělo a neměli jsme na to ani sílu. smiley Pokud se budete potřebovat vykoupat, tak prostě zajeďte k nějakému kempu, zaparkujte před ním, dojděte do sprch a vykoupejte se a pak zase odjeďte. Myslím, že si toho nikdo ani nevšimne. A horké prameny jsou další jistota koupání. smiley Info o Islandu najdete na mých stránkách http://fijalka.cz/island-tipy-rady-na-cestu/

0 Citovat

Ahoj cestovatelé, pokud by někoho zajímalo jak je to teď na Islandu s kempování a co si tam turista může dovolit, sepsala jsem o tom článek. Snad někomu pomůže. Fijalka http://fijalka.cz/kempovani-na-i...ni-v-aute/

0
12 reakcí