Ahoj, od 6.3. do 10.3. budeme v Singapuru. Mohu poprosit o pár tipů, co vidět? Úplně ideální by bylo se sejít s někým, kdo tam žije nebo to zná a osobně by se třeba šel s námi někam podívat... Díky! .

Singapur

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Ahoj, od 6.3. do 10.3. budeme v Singapuru. Mohu poprosit o pár tipů, co vidět?
Úplně ideální by bylo se sejít s někým, kdo tam žije nebo to zná a osobně by se třeba šel s námi někam podívat...
Díky!

0

Skvely napad - ja budu v Singaci prvni tyden v dubnu - letim poprve, takze budu taky vdecnej za kazdou radu.. Idealne nejaky tip na hezke misto s plazi ? smiley

0 Citovat

Chlapi, minimálně celý den jste schopni strávit na SENTOSA island, Jede tam monorail, který vyráží z TOP patra obchodního centra naproti ostrovu. (uvidíte dráhu a vláček už z dálky). Jsou zda pláže, bazény, vyhlídky, mini gaudího parčík (alá gaudí.. ale dle mě hezčí než originál a bez nesmyslného poplatku), filmová studia, nádherný vodní svět - lepší než ten Valencijský, spousta atrakcí ...

Procházka městem přes Hotel v marina bay, botanické zahrady, Singapurská ZOO taky velice krásná, Singapur flyer trochu menší a méně zajimavé oproti London EYE, ale má své kouzlo, Orchard road- hlavní čtvrť. Pěkná procházka.

Je to celkově velice zajimavé město, které se dá projít za dva dny a nebo za 8 dní. Vše záleží na volném času a peněžence, protože nutno dodat, že Singapur je na Asijské poměry neuvěřitelně drahý.

Místní kuchyně je velice dobrá. Nejlépe se dá najíst ve food courtech v obchoďácích. je tam určitá kvalita zaručena a obrovský výběr.

Místní smysl pro zákon a pořádek je přímo fascinující. Takže bacha na nedopalky, žvýkačky jsou zde zakázané a cigarety mají čárové kody. V metru se nesmí jíst ani pít ... mají zde i tajnou pořádkovou službu a pokud vás nechytna ta, tak zde jsou i takoví občané, kteří vás rádi nahlásí obsluze stanice, že VY jíte nebo pijete a pokuta Vás nemine ... a to, že za drogy je zde trest smrti tady snad zdůrazňovat nemusím smiley

PS: Singapur má svou party čtvrť ve stylu stodolní, akorát o 100% stylovější, ale už si nevzpomenu na název. Moc pěkná, ale zase ty ceny ... pivo jsem si dával za cca 15SGD. Takže bacha na to smiley nám Singapur zvýšil rozpočet dovolené snad o 1/4 a to jsme tam byli velice krátce. Ale omezuj se, když jsi v tak nádherné části světa smiley smiley

0 Citovat

Geylang - hodne problemova ctvrt - opravdu neni o co stat !

0 Citovat

Geylang - asi jak kde - my byli pres Novy rok a vse OK.

0 Citovat

Premyslim o Marina Sand Bay (aspon na jednu noc), ale teda 7.5k za no je docela masakr smiley Budu muset sehnat nejakyho podnajemnika smiley

0 Citovat

Mostecky Chanov - byl jsem nekolikrat pracovne a vse OK - presto hodne problemova ctvrt
Marina Sand Bay - nevim jak dnes ale asi pred rokem ubytovani minimalne na 2 noci

0 Citovat

Geylang je v pohodě, byl jsem tam už ve dvou různých hotelech celkově na týden

0 Citovat

Byl jsem tam teď a pokud nechcete utratit majlant za ubytko, je Geylang zcela v pohodě a v dobrém dosahu metrem kdekoliv, levné jídlo. Kromě výše zmiňovaného je dobré navštívit i čínskou a indickou čvrť, starou část města, mi se líbilo i v okolí Ritchieho rezervoáru - bohužel mi vyšla tůra kolem jezera na sobotu a bylo tam docela dost lidu. Na přepravu si zakupte hned po příletu na T2 Singapore Tourist Pass (nebo v jiném Ticket Office), se kterým můžete jezdit bez omezení busy, MRT, LRT (jsou 1 - 3 denní, my využili 3 denní za 20 SGD + 10 vratný depozit dokonale, vraceli jsme jej zase při odletu na T2).
Na ty pokuty opravdu pozor, jsou pro nás finančně likvidační smiley

0 Citovat

Uprimne uz aby ty pokuty zavedli i v Prazsky MHD - nevim jak v ostatnich mestech, ale v Praze sou fakt lidi ukrutny prasata.. Sice je to samozrejme vsechno zakazany, ale kazdej na to zvysoka .....

V kulture cestovani MHD (samozrejme tim myslim vyspele zeme) budeme Asii jeste dlouho dohanet smiley

0 Citovat

Já teda nevím, ale pokuta za pití mi připadá opravdu hodně extrémní. Jídlo? Oukej, dejme tomu. Alkohol a cigarety? Určitě. Ale být pokutován za dodržování pitného režimu je podle mě dost absurdní. Zejména v zimě v těch přetopených autobusech vypiju malou lahev vody (0,33l) během jedné, zhruba dvacetiminutové jízdy, nepít, tak mě během chvilky bolí hlava. Totéž v letním parnu. Zakazovat pití v MHD je jednoduše extrém. A upřímně se mi moc nelíbí ani pokutování žvýkaček - samozřejmě, že je v pořádku postihovat blbce, kteří mají potřebu žvýkačky někam lepit či je plivat na zem, ale pokutovat každého, kdo žvýká, jako potenciálního plivače / lepiče, to je zrovna jeden ze špatných příkladů řešení příčiny místo následku. Takže za mě díky, ale v tomhle Asii úplně dohánět nemusíme.

0 Citovat

Za me je to OK - pokutovat by se zde melo take za vse -a hodne tvrde - vzdy kdyz jedu v Praze mhd tak jen zasnu co to je - mozna doprava pro zvirata - vsude posprejovano - okna poskrabana - odpadky na zemi atd - tohle dela inteligentni evropsky clovek ?

0 Citovat

Jistě, ale pak by bylo smysluplnější důsledněji postihovat ty, kteří ten bordel dělají. Trochu mi to připomíná ten vtip, jak chlápka obviní z pálení slivovice, protože mu ve sklepě najdou palírnu. Na námitku, že to přece neznamená, že pálí slivovici, mu policisté odpoví: "Ale nástroj na to máte!". Chlápek povídá: "To mě rovnou můžete zavřít za znásilnění sousedky." Policisté se zarazí: "Vy jste znásilnil sousedku?" Na to chlapík odvětí: "Ne, ale nástroj na to mám."
Jednoduše namísto postihování za to, že "máte nástroj", by stačilo trochu důsledněji hlídat dodržování již zavedených zákonů a jejich porušování postihovat, ne zbytečně omezovat svobodu a šikanovat všechny občany plošně.

0 Citovat

Pokuty bych klidně zavedl i u nás, lidi jsou prasata. Klidně dožerou a binec po sobě odhodí a žvýkačky jsou kapitola sama o sobě. Těch světlých fleků po zašlapaných žvýkačkách tvoří na zemi až něco jako záměrně vytvořenou mozaiku. Lidi pořádek dodržovat nenaučíte, dokud to nepocítí na vlastní kapse.

0 Citovat

Tak záleží na tom, jak člověk vnímá například ten zákaz pití či žvýkání na veřejnosti - pro mě to plošná šikana je. Pakliže by takovéto nařízení vešlo v platnost, považovala bych to za (nesmyslné) omezení svobody. Jen proto, že potřebuji pít vodu v častých intervalech, nejsem jedním z těch, kteří ji někde záměrně vylévají. To, že občas žvýkám žvýkačky, neznamená, že je někde plivu či lepím. O postihování toho, že se někdo chová jako prase, jsem samozřejmě psala souhlasně, ale jak říkám, je velký rozdíl mezi důsledným dodržováním platných zákonů o nedělání bordelu a zákony ala Singapur, kde se člověk nesmí ani napít.

0 Citovat

Ty žvýkáš a nepliveš, jiný zase ano. Je těžké uhlídat, kdo to vyplivne a kdo ne, kdo odhodí nenápadně bordel (třeba kelímek po dopití atd.), kdo ne. V Singapuru to prostě zakázali a na rozdíl od většiny míst (včetně tzv. kultivované a civilizované Evropy) tam opravdu mají pořádek, žádný bordel po zemi, žádné rozšlapané žvýkačky, všude čisto. Jak jsem napsal, lidi jsou často prasata a toto jim to vyřešilo. Jinak myslím, že cca 20 - 30 minut bez vody vydrží každý smiley

0 Citovat

Nejde o to, zda vydrží (a ne, ne každý cestuje 20-30 minut MHD a ne každý vydrží, zejména v letním vedru nebo přetopených vozech v zimě), jde o to, že je to nesmyslné omezení osobní svobody. Singapuru to neberu, za prvé jim do toho nemám právo mluvit a za druhé bych se tam soustředila na poměrně důležitější a horší omezování svobod občanů. Nicméně Česká republika má s omezováním svobody historickou zkušenost, proto je tady (zatím ještě) na svou svobodu mnoho lidí poměrně citlivých, včetně mě. Takže ano, za mě radši bordel (minimálně tedy ve srovnání se Singapurem), než takováto restriktivní opatření.
PS: Upřímně by mě zajímalo, kolik z vás, kteří by to uvítali, jezdí MHD skutečně denně. Z cizího krev totiž neteče, jak se říká.

0 Citovat

Jop, nesmyslný omezení MOJÍ svobody, ale že jinde skanduju za zákaz alkoholu a cigaret je naprosto OK...tahle cesta vystudovanejch aktivistů, kdy má každej práva, ale povinnosti už ne, vede akorát do pekla. Chápu, že by byl ideální autobus, kde by si matky mohly v klidu vypít kafe, zatím co by se šofér staral o jejich děti, u oken by byly rezervovaný místa pro etnicky rozdílné cestující, protože každej má přeci právo na dobrej výhled, ale to má zřejmě ještě svůj čas.
Konec konců tě nikdo do tý MHD nenutí, nikdo ještě nestihl omezit tvojí svobodu volby, čim pojedeš objímat stromy kvůli delfínům v zajetí, stejně jako ti nikdo nezakazuje vystoupit na každý druhý zastávce, abys mohla doplnit tekutiny.

Možná by ale stálo za to, vrátit topicu jeho podstatu a přestat tu bojovat za svobodu...

Myslim, že na SGN se není třeba nějak extrémně připravovat, každej si vybere na místě podle mapy body, který ho zajímaj...jako třeba gardens by the bay, flyer, vyhlídka na marina bay atp...jen flyer má podle mě větší váhu v noci, kdy je město včetně zahrad pěkně osvícený, fanoušci se můžou projít po trati závodu F1, na jídlo jsou fajn zmiňovaný hawker centra při obchoďácích nebo kancelářích, kde akorát bývá kolem oběda slušně narváno, ti co navštívili hollywood universal studios budou z místních možná zklamaný stejně jako my (atrakce ve spoustě případech stejný/podobný), na konec jen kápnu božskou, že jsme za 3 dny 2x zdrhli do kina kvůli vedru:)

0 Citovat

Hajnej, opravdu nevím, kde skanduji za zákaz alkoholu a cigaret? Řekla jsem, že to mi v MHD připadá opodstatněné (cigarety tedy nejen tam, jelikož poškozují zdraví nejen osoby, která kouří, ale i ostatních!), ale minimálně u alkoholu za žádný plošný zákaz "neskanduji", tak buď tak hodný a nevkládej mi do úst nějaké své myšlenky. Evidentně jsi nepochopil smysl diskuse. Ano, tohle je cestovatelský server, ale pokud někdo řekne, že by taková pravidla zavedl i v ČR, pak je právem druhého, aby napsal, proč by je nezaváděl.
PS: Práva ano a povinnosti ne? Zkus si to přečíst ještě jednou, až vychladneš, zřejmě se ti přehřála hlava. Pokud vím, psala jsem o důslednějším dodržování již platných zákonů (což je ta povinnost, jen tak mimochodem).
Každopádně děkuji za druhou část příspěvků, která na rozdíl od první části dává hlavu a patu a je k tématu, uznávám, že jsem to zavedla trochu OT směrem.

0 Citovat

No zacalo to jako slibny thread o Singapuru, skoncilo to jako zumpa.. smiley

0 Citovat

Zkusím to tady oživit. Nejdříve máte někdo zkušenost s nákupem vstupenek přes Govoyagin: https://www.govoyagin.com/things.../singapore


Jinak na Singapur mám 3 dny. Ubytko v China Townu. Prozatím program vypadá takto:


1. den 

Dopoledne procházka přes Colonial District. Odpoledne Quays district - Merlion Park, odsud kolem Esplanade Theatres k Gardens by the Bay - prohlídka obou skleníků +  Skyway. Večer The Gardens by the Bay show.


2. den

Sentosa - pláže. Ještě zvažuju akvarium jestli ano nebo ne. Universal Studios asi vynecháme. Odpoledne ChinaTown a večer drink v sky baru v Marina Bay Sands.


3. den

Orchard road + Emerald Hill Road, Little India a pokud ještě bude čas tak procházka přes Kampong Glam district. 


Ještě zvažuju, jestli vyrazit i na vyhlídku do One Raffles Place nebo stačí ten skybar :-)


Přidali/vyhodili byste něco?

0 Citovat

Garden by the Bay je jedno z nejnudnejsich mist co jsem v zivote videl - specielne ta vecerni show je jako osvetlena Krizikova fontana :))) Orchard road trochu je trochu vycpela (sem rad ze to potvrdil i Cocik ve svym poslednim videu).. Sentosa se mi libila, stejne tak akvarko - ja bych ho preferoval pred China townem a Little Indii - ale zase zalezi v kolika China Townech si byl a jestli si uz byl v Indii..


Rikam to nerad, ale nejhezci zazitek z celyho Singapuru je vzdycky bar v EKA380..


Jinak za me jeste patri k zazitku v Singaci urcite Intercontinental (koktejl za 500kc v ty kolonialni atmosfere s zivou muzikou ma proste neco do sebe :)) - mam ho mnohem radsi nez Marina Sands - vetsina znalcu Singapuru tam chodi uz jen do kasina na poker (kterymu ja neholduju)..
0 Citovat

@kickass1: 

Díky za reakci! Ty Gardens stejně asi dám, budu tam poprvé přijde mi divné to vynechat. Orchard road neplánuju nějak důkladně prolízat, jen se tak projít, kouknout do jabko storu :-D


Pokud se ti akvárko líbilo tak ho ještě zvážím. V akvárkách jsem byl zatím pouze různě po Evropě a je fakt, že mi přišly všechny strašně podobný.


Na ten intercontinental mrknu. Do toho Sky Baru v Marina Bay Sands jdu jen kvůli výhledu, to že k tomu dostanu ještě drink, je bonus :-) 


V Indii jsem nebyl a v China Townu jsem byl v NY, Philly a ještě v Londýně.  
0 Citovat

Doporučil bych ještě procházku rozmanitým parkem Botanic Gardens (zdarma, metrem jednoduše dostupný z China Town) a hlavně National Orchid Garden (5 SGD), která se nachází uvnitř.

Co se týče Gardens by the Bay, ze skleníků se nám mnohem víc líbil Cloud Forest s vodopádem. Světelná show byla po vcelku vysokých očekáváních spíše zklamání. Skyway je podle mě zbytečná - to plošina je krátká a relativně nízko nad zemí. Kdyby pršelo/bylo po dešti, tak vás tam nepustí a vrácení vstupného je problematické, pokud jsi ho nekoupil přímo tam na kase. Navíc lepší výhledy rozhodně budou ze sky baru, kam se chystáte.



0 Citovat

Nie som sice fanda zoo vo vseobecnosti, ale mne sa napríklad pacil aj poldenny vylet do Singapur Zoo - velka, upravena, kopec druhov rozlicnych zvierat, plus maju aj rozne atrakcie ako night safari, vylety lodou atd. Cize ak niekto holduje zoo, myslim ze sa oplati. A z tych menej známych sme napr boli v Chinese/japanese garden park, velmi prijemna cca 2 hodinova prechadzka, vsetko tip top upravene (aj ked to je to tam standard asi vsade),malo ludi a je to lahko dostupne metrom. Ale toto su asi skor uz take "bonusove" miesta ak je tam niekto dlhsie a ma uz pobehane tie zname atrakcie


0