Ahoj, na přelom dubna a května plánuji na týden cestu do Japonska ke známým. U nich budu mít ubytování max. na jednu dvě noci. Proto bych se rád zkušenějších cestovatelů rád zeptal, jak pořešit ubytování za rozumnou cenu. Rád bych se pohyboval kolem 1000 Kč na noc. Ideálně bych rád jednolůžkový pokoj, ale za tuto cenu to asi nebude. Podmínka je, aby to bylo u metra a bez brouků, byť třeba společný pokoj, Hlavní pohyb po Japonsku budu mít pomocí Rail Passu. Zatím to vidím na každou noc jiný hotel podle místa pobytu. Nebo by bylo šikovnější mít jeden hotel v blízkosti stanice šinkanzenu? Zatím jsem se díval na booking.com a air bnb. K tomu zvažuji zapojit i coachsurfing. Existují i lepší portály/varianty ubytování pro Japonsko? O coachsurfingu v rámci Japonska jsem slyšel, že je to skoro Mission Impossible, max. se s někým sejít přes den. Zatím je dostupnost ubytování docela dobrá - Jak dlouho předem bych se měl pustit do rezervací, aby už vše nebylo vyprodané? Díval jsem se na booking.com, dají se tam sehnat řešení i za 500 Kč... To se mi zdá až podezřele levné a říkám si, na co si dát u těchto ubytek pozor. Díky. .

Japonsko/Tokyo - jak najít co nejlepší ubytování?

Založil ve fóru Tipy na ubytování

18 reakcí

Ahoj,

na přelom dubna a května plánuji na týden cestu do Japonska ke známým. U nich budu mít ubytování max. na jednu dvě noci. Proto bych se rád zkušenějších cestovatelů rád zeptal, jak pořešit ubytování za rozumnou cenu. Rád bych se pohyboval kolem 1000 Kč na noc. Ideálně bych rád jednolůžkový pokoj, ale za tuto cenu to asi nebude. Podmínka je, aby to bylo u metra a bez brouků, byť třeba společný pokoj,

Hlavní pohyb po Japonsku budu mít pomocí Rail Passu. Zatím to vidím na každou noc jiný hotel podle místa pobytu. Nebo by bylo šikovnější mít jeden hotel v blízkosti stanice šinkanzenu?

Zatím jsem se díval na booking.com a air bnb. K tomu zvažuji zapojit i coachsurfing. Existují i lepší portály/varianty ubytování pro Japonsko? O coachsurfingu v rámci Japonska jsem slyšel, že je to skoro Mission Impossible, max. se s někým sejít přes den.
Zatím je dostupnost ubytování docela dobrá - Jak dlouho předem bych se měl pustit do rezervací, aby už vše nebylo vyprodané?

Díval jsem se na booking.com, dají se tam sehnat řešení i za 500 Kč... To se mi zdá až podezřele levné a říkám si, na co si dát u těchto ubytek pozor.

Díky.

0

Jak to tehdy dopadlo? Ja nasel zvlastni system tj za 800kc manzelska postel v pokoji (nesdileny, malicky), ale jako tradicni spani na zemi. Zvlastni poznamka ze ubytko pro 1 osobu a druha osoba jako treba dite. Nedava mi to smysl. Jako jednotlivec tomu staci normal postel. Manzelska rozumim tomu ze tam mohu prijet prave ve dvou tj s holkou treba a normal lze byt ve dvou v pokoji, kdyz se vejdeme. Uplne to tak nechapu. Pokud by tu nekdo to vysvetlil, budu rad.

0 Citovat

To se asi budeš muset zeptat přímo v ubytku, jestli tam můžete být 2 dospělí a jestli za tu cenu.

0 Citovat

Ja jim radeji napsal tj pisu anglicky a pak prilozim jeste preklad v japonstine. Vim ze dobre neumi anglinu. Pripadne pokud mas tip, tak uvitam kdyby v Tokyu bylo spani na zemi tom stylu, jak mas takove ty zasouvaci dvere jak je to ve filmech :) Chapu ze mi mame jine uvazovani, vidim foto, 2 luzka, takze to beru tam se vejdeme dva pokud ten clovek nema metrak a nebo to neni slon. 

0 Citovat

Stalo se nám v Osace, že jsme jednu noc měli dva tradiční “jednolůžkové” pokoje-spíš pokojíčky- vedle sebe. Pro dvě osoby bylo všechno plné. Vyšlo to celkem asi na 400,- Kč. Druhý den jsme to chtěli zopakovat, ale měli volný poslední pro jednoho a do toho nás nechtěli pustit i když bychom zaplatili za dva. Tu první noc jsme stejně spali spolu v jednom, ale přitáhli jsme si druhý futon.

 

0 Citovat

Na přelom dubna a května bych rozhodně bookoval vše s dostatečným předstihem - od 29. 4. do 5. 5. 2024 je tzv. Golden Week, kdy s nadsázkou celé Japonsko cestuje a přespává na ubytováních. Taková cestovní obdoba Thanksgiving Day v USA. Takže nejen ubytování, ale i místenky ve vlacích a tak.

Ještě upozorním, že v nějakých zapadlých ubytováních bude nejspíš vše výhradně Japonsky, včetně recepce a tak, takže to bude chtít mít nějaké kloudné překladače. Naštěstí už fungují dost slušně - Google Translate a další. Z Njordova tvrzení " Vim ze dobre neumi anglinu ." bych škrtnul " dobre ", nám se v Japonsku stalo několikrát, že dotyčný/á (obsluha, pokladní...) neuměl/a anglicky fakt ani Guten Tag .

1 Citovat

Henn na Hotel Tokyo Asakusa

👍

0 Citovat

Tak já v Japonsku měl vše přes agodu (rezervováno hodně předem cca půl rok a většinou nevratně) ,byl jsem tam 2x pokaždé v březnu a dvojlůžák s příslušenstvím vycházel okolo 1500 czk noc i méně a někde včetně snídaně.

Rozhodně levnější než v západní Evropě i když pokojíky mini opravdu jen na přespání . Foto - Horidome Villa Hotel Tokyo.


006.jpg

2 Citovat

Když člověk nepotřebuje mít na pokoji nic z toho, co je na fotce, tak se třeba spokojí i s kapslovým hotelem od 500 Kč na noc (Tokio) a ještě má zážitek. 😊 V Ósace v byznys hotelech je jednolůžkový pokojíček i za míň. Zas tak podezřele levné to není. V hodně levných dormech bych čekal problém s nepříliš chutným "nátěrem" stěn ve sprchách, jinak mě nic nenapadá. V Ósace je nejlevnější ubytování soustředěno kolem stanice Dobutsuen-Mae; o této oblasti Japonci říkají, že není bezpečná, ale to jen proto, že nikdy nebyli třeba v brněnském Bronxu. 🤣

0 Citovat

Mam zabukovany *** hotel v centru Hirosimy za cca 700 kc (jednoluzak s vlastni koupelnou). Priznavam, ze tu cenu nechapu, dlouho jsem zila v domneni, ze je Japonsko fakt drahe. A ano, v Osace je levnych hotelu doslova za par stovek spousta.

0 Citovat

U ubytování má asi velký vliv konkurence, která cenu mimo sezónu stlačuje dolů v oblastech, kde je ubytek hodně. Pomohl i kurz jenu, který se dlouhodobě držel kolem 0,20 Kč za 1 jen a v posledních měsících je 0,15 Kč za jen.

0 Citovat

Víkend je dražší, v týdnu se dá sehnat ubytko za normální ceny.

0 Citovat

CestovatelX napsal(a):

Henn na Hotel Tokyo Asakusa

👍

To jsi trefil, tu mam prave, odepsali a ze to plati takze 380kc na jednoho to jde :) Jsem tusil zda to nebude nejaka blbost, protoze me driv kamarad tvrdil ze spal v kapsli za cca 500kc. 

 

0 Citovat

Teď máme ubytko v Tokiu za 400 Kč/OS/den v soukromém pokoji pro 6 s vlastní koupelnou.

0 Citovat

J0x napsal(a):

Když člověk nepotřebuje mít na pokoji nic z toho, co je na fotce, tak se třeba spokojí i s kapslovým hotelem od 500 Kč na noc (Tokio) a ještě má zážitek. 😊  🤣

Kapsle fakt ne, tam me treba vadi ze to deli podle pohlavi :( Ji se to taky nelibi, to rikala ze to radeji venku :) My jedeme stejne spat ven, takze asi zkusime i spani venku ve meste jako je Tokyo :) Jen 1 noc chceme zkusit i ubytko. 

Osace dik za info, to bude ideal pro me, mam rad takove napady a tipy :D Ideal byse me hodilo nejaky tip i na u ubytko v Osace nebo Kjotu, kde je to jako z tech filmu, ze je to jako domecek, jsou tam ty zaviraci posuvne dvere se spanim na zemi. To me ve meste treba booking moc nevyhodil.

Jde tam spis o to, abych toto vyzkousel, moc se mi tyto domecky libi. Jinak ty ceny to vychazi prumerne 500 - 600kc na osobu, kdyz koukam na ty ruzne ubytovani (zatim jen Tokyo) a to myslim ty obyc, hned po kapslovem ubytku. Fakt obyc pokoje pro dva lidi. Casto cena min 1000czk zda dva spis 1150 a to je v mesici Zari. 

Rikala me dotycna ze to je celkem dost, ze cekala tak 3 kila. 

0 Citovat

puketapu: to je moc, spolecny pokoj kde je 6 lidi ufff. To jsem rad nasel normal malicky pidi pokojik ale normal pro dva. Navic casto tyto spolecne pokoje jsou deleny na panske a damske. Neni tak mozne tam mit nejakou svoji kamosku ze tam budete vesele spat spolu a kecat jeste nebo probirat plan. 

0 Citovat

Je to rodinný pokoj pro 6 a nás je 6. Takže pro nás ok 

0 Citovat

Ano, Japonsko umí být cenově velmi příznivé, pokud člověk nehledá luxus. Za noc pro dva jsme dali max 4500 jenů, ale je pravda, že jsme ubytko sháněli až na místě, kam jsme ten den dorazili. 

1 Citovat

Wrána: jj to delam taky tak :) tohle mam kvuli imigracnimu urednikovi a abych mel adresu v Japonsku :) Stejne tak budu neco potrebovat na Peking :D

0
18 reakcí