Zdravím, myslím, že jste se stím už na rozdíl ode mne setkali, já ne. Zaplatil jsem hotel, který jsem objednal přes booking na místě a hotově. Ale chtěli po mne zálohu, která byla 6krát vyšší než cena přespání. Nedisponoval jsem takovou hotovostí a proto jsem uhradil zálohu kartou. (200E) ... peníze mi dle slibu vrátili, ale díky transakci v Eurech mě tato záloha stála 400Kč. ( 5600 odvod, 5200 příjem ) Mám se někde obrátit a mám vůbec nějakou šanci na kompenzaci ? ( banka nebo booking ) Předem píši, že si myslím, že to nemá cenu, jen se radší zeptám ... DÍKY .

Složená záloha Kartou. Nevýhodné.

Založil ve fóru Tipy na ubytování

3 reakce

Zdravím,

myslím, že jste se stím už na rozdíl ode mne setkali, já ne.

Zaplatil jsem hotel, který jsem objednal přes booking na místě a hotově. Ale chtěli po mne zálohu, která byla 6krát vyšší než cena přespání.

Nedisponoval jsem takovou hotovostí a proto jsem uhradil zálohu kartou. (200E) ... peníze mi dle slibu vrátili, ale díky transakci v Eurech mě tato záloha stála 400Kč. ( 5600 odvod, 5200 příjem )

Mám se někde obrátit a mám vůbec nějakou šanci na kompenzaci ? ( banka nebo booking )

Předem píši, že si myslím, že to nemá cenu, jen se radší zeptám ...

DÍKY

0

To je celé nějaké divné.
Co to bylo za hotel když stál 30eur ale chtěli 200eur zálohu? To bych čekal tak snad u nějakého apartmánu určeného pro dlouhodobé pobyty...
I to, že si peníze stáhli a potom je vrátili je dost zvláětní. Většinou se to dělá pouze formou rezervace, která se následně zruší (takže fakticky k žádnému přesunu peněz nedojde). Takto to běžně funguje třeba u autopůjčoven.

Dost záleží, co má hotel napsáno v podmínkách. Pokud je tam jasně uvedeno, že se při příjezdu skládá záloha 200eur v hotovosti, tak je jen tvoje chyba, že jsi těch 200eur neměl a hote to vyřešil jak zrovna uměl (taky ti mohli těch 200eur dát při odjezdu 200eur v hotovosti a ještě si strhnout bankovní poplatky...). Pokud nikde nic o takové záloze uvedeno není, stálo by zato se obrátit minimálně na booking (třeba s tím udělají pořádek a dají nějaký kredit na další ubytování...). Dalo by se to určitě reklamovat i v bance (tvrdit, že hotel si měl udělat rezervaci ale drze si to stáhnul a pak vrátil), ale asi by mi tahanice s bankou za ty 4 stovky nestála...

Pošli nejlépe přímo odkaz na booking.

0 Citovat

Koukl jsem na upozornění na booking a máš pravdu, pohlídali si to touto hláškou:

Upozorňujeme, že při příjezdu je třeba složit vratnou hotovostní zálohu ve výši 200 EUR na případné škody. Je-li check-out proveden mimo běžnou pracovní dobu, bude záloha vrácena bankovním převodem.

Prohlédl jsem si podmínky letmo a tomu jsem nevěnoval pozornost a proto jsem jim poskytl nouzově kartu ... takže asi nebudu v právu.

TZN: Asi ani booking nezakročí smiley

0 Citovat

Asi v právu byli - měl jsi složit 200eur "na dřevo". Taky tě mohli z hotelu vyhnat někde do bankomatu, takže by jsi ještě zaplatil za výběr...

0
3 reakce