Ahoj, potřeboval bych se poradit se zkušenějšími cestovateli. V květnu plánuji dvoutýdenní dovolenou, odpočinkovou, alespoň týden na pláži a pár dnů autem po okolí. V hledáčku mám Kanárské ostrovy nebo Korfu. Zvažuji, kterou z těchto destinací vybrat s ohledem na náklady, a zda se vydat s CK nebo sám. Jako první krok jsem hledal Kanáry na vlastní pěst, jelikož jsem v Praze, tak se mi líbí odletět z Lipska přímou linkou za cca 3800 Kč/osobu. Potom do úvahy přišlo Korfu s odletem z Bratislavy, kam by nebyl takový problém se dostat, letenka vychází pod 2 000 Kč/osobu. Nakonec jsem ale mrknu na last minuty zájezdy s CK a např. řecké ostrovy vč. hotelu s jídlem za 12 - 15 tisíc/osoba na 12 dnů. Poradíte mi, jestli náhodou ta CK nevychází po Evropě levněji? .

Kanárské ostrovy vs Korfu - s CK nebo sám?

Založil(a) ve fóru Zájezdy s CK

9 reakcí

Ahoj,

potřeboval bych se poradit se zkušenějšími cestovateli. V květnu plánuji dvoutýdenní dovolenou, odpočinkovou, alespoň týden na pláži a pár dnů autem po okolí. V hledáčku mám Kanárské ostrovy nebo Korfu. Zvažuji, kterou z těchto destinací vybrat s ohledem na náklady, a zda se vydat s CK nebo sám.

Jako první krok jsem hledal Kanáry na vlastní pěst, jelikož jsem v Praze, tak se mi líbí odletět z Lipska přímou linkou za cca 3800 Kč/osobu. Potom do úvahy přišlo Korfu s odletem z Bratislavy, kam by nebyl takový problém se dostat, letenka vychází pod 2 000 Kč/osobu.

Nakonec jsem ale mrknu na last minuty zájezdy s CK a např. řecké ostrovy vč. hotelu s jídlem za 12 - 15 tisíc/osoba na 12 dnů. Poradíte mi, jestli náhodou ta CK nevychází po Evropě levněji?

0

niektore last minute su naozaj dobry deal - najam tam kam nelietaju lowcosty ako napr. Egypt, alebo Tunisko.
S chartrom mas aj bagaz v cene.
No ale ked si spocitas, ze 12-15 000 na osobu, pri dvoch ludoch je to (dajme priemer) 27000 CZK, co je tisic euro.
Za letenky das 4000 CZK pre oboch a zostane ti este 23000 na ubytko a stravu. a s cca 2000 CZK na den to uz mas celkom dost dobry budget na manevrovanie.
Ako pozeram booking.com, tak nie je problem nejaky penzion na 10 dni (v juli/cervenec) za cca 250-300 euro komplet.
Potom samozrejme strava, ale napr. mne stacia ranajky (plna penzia zbytocne zavazuje..clovek ma potrebu sa vzdy vratit, vsak uz to zaplatil).
Cestovka a last minute je dobra pre tych, ktori sa radi vyvaluju na plazi, dobre sa nazeru a maximalne idu na predrazeny fakultativny vylet.

0 Citovat

Ja jezdim rada na Korfu, zkus mrknout na odlety z Mnichova - vetsinou jsou vyrazne levnejsi, nez lipsko/drazdany/viden.
Minuly rok jsem si koupil zajezd na 12fly.de. Zajezd je idealni, pokud chces hotel a flakat se na miste.
Pokud chces cestovat a popojizdet, musis si navic pujcovat, coz ti cely vylet prodrazi.

0 Citovat

Ahoj, minulou zimu jsme absolvovali kanárské ostrovy a to konkrétně Gran Canaria a celý pobyt ( 7 dní ) jsem strávili v Maspalomas. Letěli jsem s Ryaniarem z Krakowa ( letenky vycházeli 2400,- osoba zpáteční ), ubytováni jsem byli eó Suite Hotel Jardin Dorado, je to hezký bungalov a s dopravou na pláž zdarma... Cena vyšla se snídaní na celý pobyt 11000,- za oba ( cena v daném termínu a za tuto kvalitu mimořádně výhodná, kolem 6000-8000 jsou k dispozici pouze nepěkné apartmány ). Jinak musím říct, že Kanárské ostrovy jsou relativně drahé a to i co se týče nákupu v samoobsluhách... Když půjdeš na večeři či oběd počítat minimálně 12-15 euro za jídlo a pití a to ještě nebude nic extra. smiley

0 Citovat

Děkuji za postřehy a rady, je to jak si myslím také smiley Na bookingu mi vychází Gran Canaria cca od 12 tisíc/týden. Na invii jsem našel last minute s odletem zítra (s čímž zrovna teď nemám problém) bez jídla za 10 tisíc. Což mi přijde výhodnější (za dva lidi 20 tisíc, v ceně odlet z a do Prahy, ubytování vs vlastní doprava do Lipska, letenky 2x4, ubytování 12 a nějak se člověk musí přesunout ještě tam). Mrknu se ještě, jak to vypadá s vlastním ubytováním a last minute zájezdy na tom Korfu. Ještě jednou díky!

0 Citovat

To ubytování na booking.com vidím spíš od 5 tisíc/týden/2 os., ale proti gustu... Na Kanáry bych s cestovkou nejel ani omylem, ve vlastní režii to pořídím vždy výrazně levněji. Pravda, netrváme na pětihvězdičkovém hotelu.

0 Citovat

Jaká společnost litá z toho Lipska na Kanáry za 4000 ??

0 Citovat

no já se aktuálně nedávno po x-letech nechal zlákat nabídkou CK a koupil zájezd na Tenerife(listopad) přes nacesty.cz (operuje rakouský Neckermann) - aparthotel na 10 nocí s polopenzí odlet Berlín za 15t - což považuji za ok cenu ..

0 Citovat

Takze koukam je rozhodnuto ,,chtel jsem prispet nazorem ze Kanary rozhodne na vlasrni pest z vyuzitim ryanairu a booking,com , pricemz odlet nemusi byt jen nejbliz CR ,protoze na Kanary lita ryanair z mnohych mist a proc si nezpestrit dovolenou i treba prohlidkou dalsiho mista ci mesta
Letosni jaro je dost bida , ale jinak bych napsal ze Kanary v kvetnu jsou uz zbytecne pozde ..na Korfu jsem byl 2 sice pred dost lety a prave i v kvetnu a bylo tam super ..letos se bojim i cervna ,,,(zvazuju to Korfu taky )..mam sice zatim zarezervovane ubytovani na Karpatosu ale nejak nemohu narazit na levne letenky a Korfu z Bratislavy je cenove zajimave ,,
Ubytovani jednznacne pres booking,com na Korfu je v tom smeru dostatecny vyvber

0 Citovat

Ahoj,

když chci jet s cestovkou, je ubytování bohužel jen pro 2 osoby, takže nemám šanci kamkoliv, máte někdo zkušenosti?
Dík, Karel

0
9 reakcí