Zdravím Váš kolegové cestovatelé, plánuji navštívit na 4 dny Maledivy v rámci Srí lankské mise, ale v den plánovanjého odlet zpět do Colomba je jejich svátek nového roku, to vypadá jako průser, ne ? Nemá někdo zkušenost s tím, jak by to mohlo vypadat ??? 1 Oct Sat Islamic New Year (1436) .

Maledives Islamic New Year (1436)

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Zdravím Váš kolegové cestovatelé,
plánuji navštívit na 4 dny Maledivy v rámci Srí lankské mise, ale v den plánovanjého odlet zpět do Colomba je jejich svátek nového roku, to vypadá jako průser, ne ? Nemá někdo zkušenost s tím, jak by to mohlo vypadat ???

1 Oct Sat Islamic New Year (1436)

0

No, islámský rok 1436 byl 2014/2015. Aktuálně je rok 1437 a nový rok (1438) začne 3. října 2016 (resp. večer/v noci z 2. na 3. října - počítá se to od okamžiku, kdy se objeví měsíc a pak jsou ještě nějaké drobné rozdíly mezi sunnity a šíity).
Nemyslím si, že by na Maledivách měli svůj vlastní islámský kalendář o dva roky posunutý proti zbytku islámského světa, spíš to vypadá na chybu na tom webu (předpokládám, že ses díval sem: http://publicholidays.asia/maldives/). Zběžně jsem zkontroloval asi čtyři jiné weby, kde je nový rok (muharram) a svátek na Maledivách až 3. října 2016, tak jak odpovídá platnému islámskému kalendáři.

0 Citovat

Mno ja nevim, ja bych se toho zas tak nebal - byl sem xkrat nekde na vychode behem Ramadanu a nejhorsi co se mi stalo bylo ze me nekdo pozval zadarmo na caj smiley

0 Citovat

Ramadán je něco jiného, to spíš by to bylo něco jako íd al-Adha nebo íd al-Fitr, tedy svátek, kdy budou zavřené banky a úřady. Ale letiště normálně fungovat bude. Přinejhorším by narazil na nějaké omezení veřejné dopravy, ale je otázkou, nakolik to je na Maledivách vůbec relevantní (možná pro nějaké trajekty?). Ale hlavně ho to stejně mine.

0
3 reakce