Čau. Plánujeme s kamarádama na příští rok poprvé mimo Evropu. Zvažujeme Asii, konkrétně asi Thajsko jakožto doporučovaný nejlepší stát pro začátečníky, případně nějaký Karibik. Termín je nám jedno, ideál asi leden až červen, časově cca 10-14 dnů. Byla by to první návštěva, takže spíš opatrně, žádné velké cestování po ostrovech, spíš jednu až dvě, tři pevné lokality během pobytu. Jak se lokality liší cenově? Thajsko běžně letenky okolo 11k, Karibik je méně často v nabídce, ale cenově o něco nákladnější. Jak je to s cenami za pobyt, potraviny? Pokud by vítězila Asie, je alternativa k Thajsku (Srí Lanka, Filipíny)? Dotazy jsou zatím obecné, rozhodneme se dle získaných informací. Pokud někdo máte čerstvé zážitky, informace, cestopisy, klidně i do pošty. Namátkově jsem teď hledal přibližné náklady na 14 dnů v Thajsku a vyskakují spíše informace z let 2013, 2014, což už asi není přiliš aktuální. Nehodláme řádit jak utžení z řetězu, ale ani živořit v nejlevnějších noclehárnách v kombinaci s nejlevnějším jídlem z ulice, takový zdravý průměr. .

Poprvé mimo Evropu (Karibik, Thajsko)

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Za mně moc cestování a málo užívání, ale to má každý jinak. Na Koh Lipe skutečně kromě krásného koupání nic není, ale na Langkawi se zase toho dá dělat a vidět celkem dost. Na Lantě jsme nebyli. Asi bych tam dala jednu kratší zastávku na jednom z těch thajských ostrovů a zbytek strávila na Langkawi.

0 Citovat

Místo Ko Lipe bych zvolil menší ostrov Ko Kradan, dostaneš se lodí z Ko lanty. Bydleli jsme v Ao Nieang resort ( 5 jednoduchých chatiček a soukromá pláž s blízkým korálem).

0 Citovat

Já právě nejsem až tak moc koupák - když jdu na pláž tak si zaplavu, pak chvíli ježím na dece, pak si zas zaplavu a už nevím co. Z nudy obejdu bary/restaurace/obchody, dám si jeden drink a zase nevím co smiley A jsem příliš líný na to, abych z hotelu šel na půl hoďky k moži, pak se převlékal (není všude úplně vhodné se po hotelu promenádovat v plavkách...)
Pro mě tedy optimální bungalow ze kterého bude pár kroků k moři, trošku se ovlažit a vyrazit někam na výlet (na skůtru, lodí), večer se zase osvěžit...
Nakonec jsme ale zvolili 4 noci v Bangkoku a 4 noci na Krabi, odkud podnikneme nějaké výlety...

Na Langkawi se aktivně pár dní strávit dá. Výjezd lanovkou a návštěva Skybridge, výlet lodí kolem Klim Geoforest (ideálně asi z Tanjung Rhu Beach, na skůtru dojet az úplně na konec cesty, je to soukromý pozemek a nějakému "vrátnému" se musí podepsat papír o poučení o bezpečnosti... ale nic se neplatí a pustí tam každého), dobrá je i krokodýlí farma ale je dobré se předem podívat na časy show a krmení a přijít ve správnou dobu. My tam byli tuším 3 dny a bylo to tak akorát, přátelé co tam přijeli o 2 dny dříve už se "kousali do zadku".

0 Citovat

My byli minulý rok v březnu, jeli jsme Singapur-Ko Lanta- Ko Kradan- Ko Bulon- Ko Lipe- Langkawi- KUL, náš itinerář nebyl náročný na přesuny, vcelku pohodovka.
Doporučuji nakombinovat za sebou rušné a opuštěné ostrovy, třeba Ko-Lipe+ Ko Bulon, nebo Ko Kradan + Ko Lipe, my měli za sebou Kradan a Bulon, to bych zpětně změnil.
Ty přesuny po vodě jsou v pohodě, pokud se jede ze severu (třeba z té Lanty) postupně k Langkawi, člověk je na lodi většinou hodinu až dvě a jezdí to rozumných časech.
Z těch prázdnějších ostrovů se nám nejvíce líbil Ko Bulon.
Lipe je rušné, ale po Ko Kradanu a Ko Bulonu jsme z toho ruchu a výběru restaurací,obchodů byli nadšeni. Hodně se nám líbilo i v KUL
Naše dojmy,postřehy s rozpisem nákladů a fotkami zde:
http://www.mojecesty.com/clanky/postreh ... -2015.html

0 Citovat

Vše na místě. Každý hotel ti zařídí dopravu kamkoliv, Thajsko je na tyto služby super destinace.

0 Citovat

Pridam se s dotazem chtel bych zkusit pokud sezenu rozumnou cenu letenky Thajsko pres Silvestra ale bohuzel je na tyden nebo max 10 dnu , zvazoval jsem ze bychom leteli ( ve 2 ) primo na nejaky ostrov treba jak tu ted byla nabidka letenek Krabi a Bangkok nechat na jindy,,, asi jen jeden ostrov max 2 kdyz by to nebylo casove narocne co zvolit a je vubec realne sehnat v tomto obdobi rozumnou cenu letenky ? napr. odlet 26./27.12 a navrat 3./4.1 ? to by bylo tech 10 dnu v pripade tydne radeji zpet 2. 1. vim je to starsne kratka doba ale treba to na prvni poznani Thajska stoji za to ...litame na toto obdobi na Kanarske a chtel bych zkusit neco jineho..Mimo Evropu jsem sice uz byla ale hodne davno... ( jizni Amerika , Novy Zeland , USA, ) s te Asie byl jen Singapur pri preletu...

0 Citovat

Zdravím a přidávám své postřehy:
Thajsko - byli jsme minulý rok a dlouho se rozhodovali ohledně lokality - nakonec jsme dali Koh Samui - možná to bylo dobou - cestovali jsme na začátku dubna ale počasí dosti zrádné (pár pořádných slejváků, které nás chytili na motorce a pak šílená vedra, která jsme odskákali i zdravotně - nicméně v lékárnách jsou velmi ochotní a v podstatě všechny léky seženete "za pár šupů" )
Jinak ohledně stravy - jedli jsme vyloženě na ulici a trzích a zažívání bych řekla že jsem měla lepší než v ČR - i když běžně můj žaludek moc nespolupracuje smiley
Ohledně cesty - škoda že nebylo více času - projeli jsme celý ostrov - a příliš nás nenadchl..příští rok bychom chtěli zkusit druhou stranu - Krabi a ostrovy

Karibik - Několikrát jsme byli v Domikáně - tam jezdíme jen pokud chceme relax a odpočinout si - mimojiné tam koupíte skvělé rumy za pár korun..
Uvažovali jsme i o Domikáně na vlastní pěst a cenově by se to oproti cestovce nevyplatilo (jezdíme s němcema)..lákaly nás i ostatní karibské ostrovy ale ubytování je poměrně dražší..pár výletů v DR lze podnikout např. Saona - bezkonkurenčně nejhezčí - ale doporučuji koupit zájezd od místních, ne od CK - vyjde několikrát levněji a ještě máte autentičtější zážitek..

0 Citovat

Ahoy Ahoy
Plánujeme v listopadu cestu to Thajska (Naší první mimo Evropu).

Nemáme zatím přesný itinerář, ale vím, že z Bangkoku se přesuneme do Krabi a pak ostrovy. Co bych se rád zeptal je, zda je třeba řešit ubytování dopředu (přes booking.com a jiné) nebo člověk dorazí a vybere si na místě co se mu líbí…V nějakém průvodci jsem četl, že na některých menších ostrovech musí mít člověk dopředu ubytování, jinak ho tam ani nevysadí….:-/

Ptám se jednak z titulu zda jedna nebo druhá varianta nevyjde finančně lépe a taky jsem si všiml, že na booking u některých hotelů píší „poslední dva pokoje“ apod. Díky tomu, že jsem nezkušený cestoval nevím, zda je to pouze „marketing“ nebo opravdu již v této době mohou být tyto hotely obsazené.

Pokud by byl třeba někdo natolik hodný a měl uložený itinerář nebo místa/ostrovy, které stojí za to, nebo tipy na ubytování byl bych za to hrozně rád…Pokud ltak poprosím na peskovice@seznam.cz

Moc díky

0 Citovat

Až na naprostý výjimky (malý ostrovy, kde je velmi omezený počet ubytování) není problém sehnat ubytko až na místě. Nicméně já vždy řešil rezervacemi dopředu, jelikož si rád přečtu do čeho jdu a zadruhé mě strašně nebaví trávit několik hodin času denně sháněním ubytování na místě (navíc když se přesunuju a bydlíme každej den/druhej den jinde), protože se samozřejmě může stát, že v těch nejlíp hodnocených ubytováních v dané lokalitě bude plno a člověk bude muset těch míst obejít/objet více.

0 Citovat

Určitě bych si lístky na loď nekupovala přes internet. Je to tam opravdu levné, koupíte lístky ze dne na den a ještě vás ráno vyzvednou u hotelu a zavezou přímo k lodi:) stánky s lístky na loď jsou téměř na každém rohu, aspoň v turistických destinacích smiley většinou mají cenu napsanou i na tabuli smiley není to vůbec drahé smiley
Ubytování jsme si zamlouvali také na bookingu, jelikož třeba na Ko Kradanu toho ubytování není tolik a mohlo by být plné. Dalo by se nejspíš i na místě, ale v tom teple s batohy něco obcházet, to se nám nechtělo. Navíc ceny na bookingu jsou velice dobré a výběr je velký.

0 Citovat

Na místě Ti to prodají v každé agentuře, který jsou na každým rohu, v každým hotelu, hostelu, prostě všude. Phuket - Phi Phi bude stát těch 500-600 THB zhruba. Vzhledem k tomu, že 11 Euro je cca 450 THB a budeš mít lístek na určitej čas a loď se kterým v případě jakýhokoliv problému nepohneš, tak osobně bych to kvůli úspoře 50-150 THB (to znamená maximálně 100 Kč) vůbec neřešil a koupil opravdu po příjezdu na místo.

0 Citovat

Využiju tohoto tématu, když už se to tady tak pěkně rozjelo a přidám se s aktuálním dotazem. smiley

Letíme na přelomu ledna a února. Přílet i odlet z Krabi. Potřeboval bych poradit s itinerářem - které ostrovy navštívit. Mám načteny nějaké cestopisy a v kompu několik průvodců, ale ještě nějaký čas to zabere než se tím prokoušu. Nejde mi teď o detailní program spíš o to, které ostrovy zařadit do programu. Koukal jsem průběžně na booking a přijde mi, že na přelom ledna / února vhodná ubytka mizí strašně rychle. Proto bych rád zabookoval ubytování co nejdřív, ať mám klid. Vím, že ubytko je možné řešit i na místě, ale nějak se mi nechce ztrácet zbytečně čas hledáním vhodného ubytování, když to můžu zařídit v pohodě dopředu.

Teď něco k požadavkům, aby se dalo smysluplně poradit. V Thajsku budeme mít 11 nocí. Je mi jasné, že absolutně nemůžeme stihnout vše a ani to není cílem. Měla by to být hlavně pohodová, řekněme relaxační dovolená. Ne sprint, abychom stihli co nejvíc. Vzhledem k tomu mi přijde ideální 4-5 lokací, v každé 2 - 3 noci.

Co se týče programu, tak bych to viděl v poměru 70% relax na plážích, 30% výlety. Takže něco v poměru 2 dny na pláži + 1 den výlet - příroda, průzkum ostrova, lodní výlet na nějaký bližší ostrov, cokoliv, je to jedno, prostě něco co bude zajímavého zrovna v místě kde budeme. Rádi bychom taky na nějaký slonní trek nebo farmu.

Jen pro představu, jaká ubytování budu hledat. Preferuju místa, kde jsou hezké pláže a super koupání (pravděpodobně většina). Co se týká ubytka, tak nejdu úplně po lowcostu. Představa je slušnější 3* hotel ideálně na pláži nebo v těsné blízkosti. Cena klidně do 2000 Kč/noc.

Teď k tomu co mám zhruba v hlavě. Po příletu, bych vyrazil na Ko Lantu. Přílet máme 13:30, tak snad nebude problém se tam ten den ještě dostat. Tady asi 3 noci - ostrov je dost velký, je tam nějaký národní park - tip na výlet. Nějaký tip v které části ostrova hledat ubytování? Opět s příhlednutím toho, aby to bylo u hezké pláže a třeba s dobrou dostupností dalších míst.

A teď kam dál odsud? Ko Kradan, Ko Mook? Koukal jsem na Kradan a moc možností volného a vhodného ubytování už jsem na bookingu neviděl. Opět bych to viděl na cca 2 noci na jednom z těchto nebo jiných ostrovů.

Odsud dál na jih. Libí se mi Ko Lipe. Nebo třeba Ko Bulon? Opět cca 2 - 3 noci na jednom z ostrovů. Nebo vynechat Kradan a Mook a jet na Bulon a Lipe?

Odsud zpět nahoru na Phi Phi - cca 2 noci. Máte tip v jaké části ostrova se ubytovat? Opět, aby tam byla hezká pláž a ideálně ne moc daleko do centra. Četl jsem, že centrum bývá v noci dost rušné - bary, diskotéky a podobné nejsou cílem dovolené, takže raději bydlení dál a pokud bude chuť můžeme dojít. smiley

No a nakonec jsem nechal samotné Krabi, abychom před odletem nemuseli na rychlo cestovat z ostrovů. Opět tady cca 2 - 3 noci. Kde v oblasti Krabi hledat ubytování? Ao Nang nebo někde poblíž Railay beach? Tady aspoň z fotek se mi líbil tiger cave temple, takže bych si nejspíš chtěl udělat výlet sem.

Přesuny mezi ostrovy bych řešil operativně až na místě.

Co na to říkáte? Jak byste to poskládali? Co vynechat a co raději zařadit? Počty nocí na jednotlivých místech nejsou pevné, je to jen nástřel. Pokud stojí za to někde zůstat déle, není problém to upravit. Pokud máte i tip v jaké části jednotlivých ostrovů hledat ubytování beru vše. smiley

Snažím se to poskládat tak, aby ty přesuny nebyly moc dlouhé a člověk neztratil zbytečně moc času přesuny, ale třeba Ko Lipe je od ostatních už dost daleko. Tak nevím stejně to asi zabere půl dne..

0 Citovat

No tohle je moje hodně oblíbená oblast.

Mé doporučení : 4 noci Lanta: Je nádherná, akorát velkas, ideální na skůtr. Jeden den park dole, druhý den skůtr po sotrovech. 3 den celodenní výlet po ostrovech v okolí (4islands). Třetí den sloni, jeskyně a podobné atrakce a čtvrtý prolenošit na jižních plážích ( můj favorit bamboo beach)
Ideální kolalita na Lantě je určitě ta, kde je Lanta miami hotel - ten zároveň doporučuji. Ta ulice je skvělá, je tam vše, ale zároveň je klidná a hlavne na začátku ulice je rasta bar a ten je naprosto nepopsatelně úžasný.

Delší přesun na 2 noci na Lipe, kde se jen vyvalíte na krásné Sunset brach - jako z katalogů + nádherný podmořský život + málo lidí na ní.

A dejme tomu na 3 noci Doporučuji pro rozptýlení a poznání trošku jiného "Thajska" navštívit Malajský ostrov Langkawi, který je kousek od Lipe ( necelé dvě hoďky trajektem)
Krásná opravdu nádherná příroda, vodopády, sky bridge... atmosféra jak ze hry far cry- Půjčit si skůtr a objevovat.

Od Langkawi doporučuji vzhledem k tvé letence přelet na Krabi (není drahý a je rychlý- pokud nebude přímo na Krabi tak není problem na Phuket a minivanem rovnou Riley) a zbytek strávit na "Rajli" a nebo Ao nang to už nechám na tobě.

Vím, že jsi zmínil Phi Phi a byla by škoda ho nevidět. Jen mi naprosto stačilo si ho dát v ramci Lanty jako jednodenní výlet. Viděl jsem vše a nebyla by potřeba tam přenocovat.

Každopádně Enjoy.

0 Citovat

Já bych tady za sebe doplnil tolik, že souhlas s tím řešit ubytko dopředu vzhledem k tomu, že nejdeš po ceně, ale chceš kvalitu - můžeš si vybrat, zkouknout hodnocení a nemusíš upocenej obíhat několik hodin ubytka na ostrově. Navíc s Tvým rozpočtem 2k Kc - 3k THB, za to seženeš opravdu luxusní ubytování kdekoliv a budeš si moct prakticky neomezeně vybírat.

Osobně oproti Robofoxx poté co strávíš x dní na ostrovech koupačkou doporučuju spíš opravdu Krabi, kde jsou fantastický noční trhy - především co se týče jídla (jen si teď nejsem jistej, jestli je každej den - koukni se) a je to trošku "thajský" oproti Ao Nang, což je turistickej resort jako z Evropy akorát s asiatama. Railey je pěkná jen Phra Nang Beach na kterou se dá dojet longtailem a nebo brzo ráno tam dorazit po svých (poté co dojedeš na west railey lodí), dokud tam nejsou mraky lidí - doporučuju, jinak je tam všude hlava na hlavě.

Co se týče Phi Phi tam bych doporučil konec Long Beach (my tam byli celý 3 dny na pláži resortu sami), pokud budete chtít vyrazit i do "města" nebo pak jsou resorty po obvodu ostrova, kam se dostaneš jen lodí z Ton Sai, tam je zase klid, ale jsi odkázán jen na služby resortu. Za sebe klidně Phi Phi na 2 dny dopoučím, dá se vyrazit večer na drink, pěkný je Viewpoint a poslední dobou mi přijde, že je to taková móda nadávat na Phi Phi, ale pokud tam přijedeš jen na den odkudkoliv, tak Tě vyhodí v Ton Sai nebo v okolí, kde je to opravdu hektické, hlava na hlavě ale jsou dál jsou krásný místa a nám se tam líbí a nemám problém se tam vrátit smiley

Ještě poslední věc, jen bacha na to, že oblast Krabi a město Krabi jsou různý věci (např. Ao Nang je od Krabi cca 20 km). A Tiger Cave Temple vřele doporučuji - sice nahoru si mákne i trénovaný, ale ten výhled stojí za to. A ten je zrovna u Krabi

0 Citovat

I ja se tu pridam s par dotazy, mimo Evropu jsem sice uz cestoval, ale v Asii az na Singapur a Turcko jsem nikde jinde nebyl, delsi dobu prave zvazuju to Thajsko , uvazoval jsem o nem na letosni konec roku a zacatek ledna , ale za prve cena letenek a pak to ze mame na to jen 11 noci a to me prislo malo , jezdime na konec roku uz par let na Kanary, ale hledal jsem neco jineho pro letosek ,, nakonec jsem si vybral Dubaj a Oman , ale Thajsko zustane v popredi meho zajmu , tady vidim ze tam cestuje strasne moc lidi , takze lze nacerpat mnoho informaci .
Zeprtam se tedy takove zakladni otazky ,, Co je optimalni minimalni doba pro takove zakladni poznani ? staci 14 -16 dnu vcetne cesty ? dalsi dotaz ,asi je neklepsi letet nejdrive do Bangkoku , nebo by se treba dala najit varianta , nejakeho letu primo na nejaky ostrov , treba Krabi ,,.,nebo jiny ? a ted kolik zahrnou ostrovu 2-3-4 ? , Kdyby cesta mela byt pres Bangkok tak asi nejvic 3 x 3 dny + 2 dny tam , 2 dny zpet a 2 dny Bangkok ? a co termin ? zima je jasna , ale co treba tam letet v dubnu ? je to pozde ? uvazoval bych o velikonocich, cimz bychom prodlouzili dny o volny patek a pondeli a navic i kvetnovu svatek terba od 14. dubna do 1. kvetna by bylo k dispozici 18 dnu vcetne cesy a jen 9 dnu dovolene by na to padlo
A co rozpocet pro dve osoby ? ubytovani pres booking.com takovy rozumny prumer..letenky radeji lepsi spolecnost , no a strava tak nejak spis si zajit , ale neco si i delat sami , takze spis jen na ty vecere chodit Zajem , pekne koupani , priroda ,, mene lidi

0 Citovat

V krátkosti pár poznámek:
- je třeba se uvědomit, že Thajsko rozhodně nejsou jen ostrovy, takže je nejdřív potřeba si ujasnit, jestli to pojmeš koupácky - pak si naplánuj pár ostrovů a nebo chceš poznat zemi a pak rozhodně nestačí navštívit Bangkok + 4 ostrovy. Na návštěvu pár ostrovů stačí 14 dní, na i základní poznání země si myslím je potřeba minimálně 3 týdny a hodně cestování.
- Krabi není ostrov, ale město, centrum této oblasti ze kterého se dá dostat pak dál na jednolivé místa
- za mě klidně i začátek léta, červen, začátek července, byli jsme teď takto poslední dva roky, sice občas prší, ale vykoupeno krásně zelenou přírodou, minimem turistů a nižšími cenami.
- v Thajsku naprostej nesmysl uvažovat o tom, vařit si sám - nikdy si neuděláš sám takový dobroty, co jsou tam a ani se to nevyplatí - prostě jídlo a pití "z ulice" je jedna z nej věci na Thajsku, max si zajít koupit na co máš chuť do 7 Eleven
- ubytko je dost rozdíl vnitrozemí a ostrovy, dá s pořídit i za 400 THB na noc dvoulůžák s klimou a sociálkou, většinou se v klidu vejdeš do 1000 THB za slušný ubytko, ostrovy musíš počítat cca dvojnásobek plus mínus.
- co se týče rozpočtu, je to značně indiviuální, ale dá se opravdu i za hubičku. Nejvíc dáš za ubytování, vstupy a případné přesuny/přelety. Naprosto bez problémů se dá vyjít s několika sty THB na den a osobu, je jen na Tobě, jak moc budeš chtít utrácet

0 Citovat

Nejen rozpočet, ale úplně všechno je značně individuální... podle gusta. Náš příklad ("starší dvojice"): taky tam příští měsíc míříme poprvé, na 14 dní (bez cesty 11 čistých), i pojal jsem to jako poznávačku (možná budou trochu hoňky...). Přílet Bangkok, odlet Kuala Lumpur, letenky cca 10 měsíců dopředu. V plánu je postupně Bangkok, Ayutthaya, Chiang Mai, Phuket, Phi Phi, Lanta, Lipe, Langkawi, KL. Ubytování zajištěno kompletně taky asi 3/4 roku předem, postupně dolaďováno, cena prům. 200Kč/os/noc. Pár místních přeletů po cca 200Kč koupeno při AirAsia Big Sale, lodě na místě. Stravování věřím že bude "na ulici". Relativně levná dovolená... smiley

0 Citovat

No, 9 míst na 11 dní to bude opravdu hoňka...smiley
Před pár lety jsme byli v Thajsku na 3 týdny, pár dní Bangkok, týden na severu, týden na Samui a opět 2 dny v Bangkoku.
Letos, 3 týdny, 2 noci v Bangkoku (manželka chtěla opět vidět ty klasické místa), 5 nocí Krabi, 3 noci Kuala Lumpur, 5 nocí Bali, 3 noci Dubai. Přelety s AirAsia. Relax, pohoda, žádné uštvání...

0 Citovat

Když už se tu rozjela debata, tak se přidám s prozatimním plánem taky.
Thajsko čistých 12 dnů, pouze tři chlapi, s plným vědomím toho, že nelze stihnout nic moc a že v budoucnu plánujeme návrat.

Přílet Bangkok, tři noci zůstáváme, poznávačka města plus nejbližší okolí.
Přesun Ko Chang, pět nocí zůstáváme, poznávačka ostrova, veget, případné jednodenní tripy na přilehlé ostrůvky.
Přesun Pattaya, jedna noc, poznávačka nepoznaného.
Přesun Bangkok, dokoupení tretek, pohodový zbytek dne, po půlnoci odlet Dubaj.

Jak už padlo, každý to vidí jinak, každý chce vidět něco jiného. My jedem tři chlapi a poprvé. Neplánujeme se honit jeden den tam, druhý den onam, proto tak málo lokalit. Jet s partnerkou, asi více času strávíme na ostrovech, tahle nám stačí pět nocí. Někdo doporučuje Bangkok nechat na konec, bo není dobré na začátku nakoupit věci a pak je tahat s sebou, navíc raději se doporučuje být poblíž letiště cca 24 hodin před odletem, než si hryzat v hrůze nehty na ostrovech 1000km na jihu, kterém odřízla 12 hodin před odletem bouře. My ho dáváme na začátek, bo čekáme jetlag a nemáme problém si ve městě zábavu najít (i kdybychom se měli rozpít na Soi Cowboi a druhý den léčit kocku).
Stravování plánujeme na ulici, Bangkok máme ubytko za cca 300Kč/os v jednom pokoji. Přesun na ostrov budu řešit pár týdnů před odjezdem, nebo na místě. Ostrovní ubytko se vyprodává, co to sleduji posledních pár dnů, hodně rychle, takže booknuto a postupně budu sledovat, zda se neobjeví něco lepšího. Na ostrovech ubytko dražší, cenově cca 420Kč/os. Je pravdou, že výběr trochu omezuje, že hledáme pokoj pro tři osoby, často to vyhazuje 2*dvou lůžák, ale to moc nechceme.

Ale jak jsem psal, každý to má jinak.

0 Citovat

S tou snídaní, pokud jsi zvyklý na lehkou, tak si něco na snídani koupíš v obchodě, protože se tam standardně snídá rýže, nudle nebo vajíčka.

Za mě obecně s thajskými ostrovy chybu neuděláš, ať si vybereš jakejkoliv, všude je krásný koupání, jde jen o to, jestli je tam jen to koupání nebo vybereš něco kam se jezdí za zábavou nebo spíš přírodou, v podstatě je to jen na Tobě, koukni na netu je toho o jednolivých ostrovech mraky.

Duben je v pohodě, jen počítej, že bude velký vedro (ještě větší než obvykle) a občas už může pršet.

Ten rozpočet na 14 dnů Bangkok + pár ostrovů je reálný, ale s tím, že se to bude blížit spíš takovým úspornějšímímu cestování ve smyslu levný ubytka atd, jelikož pokud nechytiš akci tak 1000 euro tě budou stát letenky. Je třeba počítat s tím, že třeba vstupy do N.P. a třeba do Královského paláce nejsou na thajské poměry levný, takže bude záležet i na tom, kam se budete chtít podívat a kam na výlety.

0 Citovat

Tak ony ty akce nebo chyby do Bkk jsou poměrně často, ale psal jsi, že chceš nějakou lepší společnost, kde ceny kolem 13,5 za letenku jsou standard (např. Qatar, Turkish..)

0 Citovat

Ao Nang je ako východiskový bod na island hopping výborný , long tail boats vás za cca 100 THB spiatočný lístok odvezú na Reiley, Chicken island , Phra nang beach atď.... ale kúpania si tam moc neužijete, pláž je škaredá a špinavá. Odporúčam AliSea boutique hotel - blízko prístavu long tail boats a večernej pešej uličky s reštauráciami a stánkami - nezatracoval by som ani Phuket - pekné je to na Karon a Kata beach /čisté a pokojné more so širokými plážami /+ thajská atmosféra a samozrejme atrakcie Phuketu poruke. Dnes už v Thajsku nádherné miesta uplne bez turistov nenájdete, minimálne číňanov je všade plno.

0 Citovat

Zkusi sem nekdo hodit itinerar na cca 14 dnu s uprednostnenim peknych plazi a kdyz ctu o tech cenach za lode , tak radeji neco mene nakladneho a i vzhledem ke kratkemu casu , mene casove narocne presuny ? asi v tom duchu vylet, koupani a vecer do mestecka ? 2-3 ostrovy , 2-3 ubytovani ? cca 10 dnu zbytek BKK a cesta ( treba i ze stop over ), pripadne BKK nechat na jindy a jen tech 14 dnu i s cestou na 2 ,mozna 3 peknych mistech ?
Mozna se nekde vyplati, byt na stejnem miste 3-4 noci a podnikat hvezdicovite vylety a vracet se zpet na noc do stejneho , nez se prilis casto stehovat

0 Citovat

Můžu nahodit, k čemu jsem se zatím dopracoval já.

4 noci Ko Lanta
- 1. příjezd v podvečer
- 2. den aklimatizace - válečka na pláži, procházka po okolí, zjištění možností - výlety, skůtr
- 3. den - skůtr a průzkum ostrova - národní park, sloni
- 4. den - 4 island trip nebo něco podobného po okolních ostrovech ( Ko Mook, Ko Kradan)
- 5. den přesun na Ko Ngai

2 noci Ko Ngai - čistě relax a válečka na místních plážích, šnorchlování, pěší průzkum ostrova, případně půjčení kajaku, přesun na Ko Phi Phi

2 noci na Ko Phi Phi (Long Beach)
- opět relax na pláži, šnorchlování, kajak, průzkum ostrova, procházka na view point, a další aktivity co se dají dělat na ostrove, přesun na Railay

- 2 noci na Railay a noc před odletem Ao Nang nebo 3 noci Railay
- po příjezdu veget na Railay west beach, Phra Nang beach, view point
- další den výlet do Tiger Cave Temple + Krabi Town
- další den 4 island trip (chicken island, Koh Poda, Koh Gai)
- na poslední noc přesun do Ao Nang, kde ještě ráno nějaká koupačka, procházka a odpoledne směr letiště.

Mám tady ještě pár otevřených věcí, kde bych potřeboval poradit:

  • [*:3ro9wt1j]Je lepší absolvovat 4 island trip na Lantě (Ko Mook, Ko Kradan, atd.) nebo to v Railay (Chicken Island, Ko Poda, Koh Gai)? Nejsem si jistý, jestli se nám bude chtít na oba.[/*:m:3ro9wt1j]
  • [*:3ro9wt1j] stále ještě přemýšlím jestli místo 2 nocí na Phi Phi a 3 nocí na pevnině to neudělat opačně. 3 noci Phi Phi a 2 pevnina. Ono z těch 2 nocí je ve výsledku 1,5 dne protože ty dny, kdy se člověk přesunuje, tak mu většinou zbude jen odpoledne + další celý den + ten poslední den už musí zmizet z ubytování dopoledne, takže z toho nic není. Long Beach na Phi Phi by neměla být až tak přelidněná. Takže jestli raději nestrávit o jeden více zde, než na přeplněných plážích v Railay. Kde prý se to dá pouze ráno. Takže v případě 2 nocí na pevnině bych si to představoval takhle:
  • -> Příjezd na Railay někdy odpoledne - návštěva West Beach, Phra Nang Beach, viewpoint. Další den vyrazit na Tiger Cave Temple + Krabi Town. Poslední den ráno se zajít okoupat na Phra Nang nebo West Beach, v klidu se pobalit a kolem oběda vyrazit do Krabi. Odlet máme v 19:55.
  • Upřímně zatím se více kloním k variantě více nocí na Phi Phi.[/*:m:3ro9wt1j]
  • [*:3ro9wt1j] Myslíte, že je risk trávit poslední noc na Railay z důvodu lodního přesunu na cestě na letiště?. Je to jen cca 20 minut long boatem. Navíc odlet máme až večer, takže by to snad neměl být takový problém být na letišti na čas.[/*:m:3ro9wt1j]
  • [*:3ro9wt1j]Zjistil jsem, že náš termín se téměř přesně kryje s oslavou čínského Nového roku. Byli jste někdo v tomto období? Čekat ještě více lidí než je obvyklé nebo prostě je to tak jako tak high season a není v tom rozdíl. Čili lidí tam stejně všude bude mraky smiley[/*:m:3ro9wt1j]

0 Citovat

Jen v rychlosti k tomu noclehu na Railay - nevidím v tom moc smysl - ubytování je tam dražší a není tam co dělat, i služby, hospody a vše je drahý, takže bych tu poslední noc dal ubytko v Ao Nang nebo Krabi - můžete večer vyrazit ven, projít se, něco vypít, sníst a navíc být v klidu, to ubytko na Railay má jen negativa dle mě.

0