Ahoj, letos mi žádná větší dovolená neklapla, tak jsem se rozhodl, že se pojedu podívat do Maroka... hodně mě lákal Irán, ale tam už byly letenky o trošku dražší. Do Marrákéše jsem sehnal za 3900,-. Rád bych se poptal, těch, kteří již maroko navšítvili kam se podívat ? čemu se naopak vyhnout. cca 5/6 nocí. Cestování nejspíš bus/vlak, mám v plánu jet sám. Díky !!! .

Maroko kam kouknout ? Co vynechat ?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

V Marakéši už je to občas extrém. Prostitutky ve Starbucks, ano, z Marakéše se stává docela destinace pro sexuální turistiku. Otravní týpci co neustále támhle je zavřeno, musíte támhle, jasně, ignorace, ale je to otravný, stejně tak neustále se dohadovat o ceně. Na náměstí v Marakéši nás 2x okradli u jídla, vždy cena domluvená, ujištěná a prvně nám naúčtovali každý talířek, čaj, všechno a byli docela agresivní. Podruhý jsem říkal dám tomu šanci, asi 10x jsem se utvrdil že v ceně je vše, samozřejmě výsledná cena za 2 lidi byla asi 3x vyšší s argumentem já jsem šéf semnou musíš chlapče domlouvat cenu. Otravný stánky kdy se nemůžete ani podívat, jinak hned víte co je tohle? víte co je támhleto? a když už koupíte, tak smlouvat, smlouvat, ve finále stejně koupíte šmuk dráž než v supermarketu.


Ale je hezký si to zažít, na 2 dny a pryč, jinam. Třeba daleko víc se mi líbila Casablanca, kde zároveň i klid, ani jsem se nedohadoval s taxi, nasedl a vždy byl metr. V Marakéši pak popojel vždy 2-3 stanice od mediny a tam se stravoval, tedy mimo centrum, nakupoval atd. Člověk si ve finále dá za pár korun dobrý jídlo, ale ty hromady předvařenýho jídla co se večer co večer navozí do mediny mají od opravdové marocké kuchyně a kvality daleko. Jinak nějaké nápady k Maroku jsem sepsal tady: https://maroko-informace.cz

0 Citovat

ked sa to tu uz oprasilo, mate nejake tipy/typy co na severe Zapadnej Sahary? Zatial to vyzera len na cestu z Tantanu po pobrezi okolo  vraku trajektu Assalama do Layounne. Tam jednu noc. Naspat okolo dopravnikove pasu s odbockou do Boucra (ak vyjde cas a bude to dobry napad) cez Esmaru a vnutrozemie naspat do Tantan. Keby bolo casu, potiahli by sme to az dole do Dakhly no  "zajizdka" 1100km je uz dost :)

0 Citovat

Ondřej Majer napsal(a):

Na náměstí v Marakéši nás 2x okradli u jídla, vždy cena domluvená, ujištěná a prvně nám naúčtovali každý talířek, čaj, všechno a byli docela agresivní. Podruhý jsem říkal dám tomu šanci, asi 10x jsem se utvrdil že v ceně je vše, samozřejmě výsledná cena za 2 lidi byla asi 3x vyšší s argumentem já jsem šéf semnou musíš chlapče domlouvat cenu. 

Mohu se zeptat, kolik jste tedy cca platili za to predrazene jidlo pro jednoho? My jedli vzdy bud na rohu "džemy" v te proflaknute restauraci s terasou, odkud je vyhled na cele namesti anebo v takove spis jidelne v jedne z tech 3 paralelnich ulic vedoucich z namesti. A ceny byly vzdycky ok primerene danemu mistu a restauraci.

0 Citovat

V Marakéši jsme taky měli v centru předražený jídlo. Bylo to v noci po příletu, kdy jsme byli moc hladoví a nechtělo se nám hledat něco jinde. Vyšlo to cca na 310 MAD za 2 osoby a několik chodů. Což mě sice sralo, ale fakt se mi ten večer nechtělo nic hledat. Byl jsem v kulturním šoku :D Marakéš je fajn, ale musí tam být člověk pořád ve střehu :) Byli jsme tam první a poslední den. První den jsem chtěl odletět zpátky a poslední den jsem si to už připravenej na vše užil. A oběd mimo centrum 70 MAD za 2.

0 Citovat

Tak to je dost no. V levnejsi restauraci se ale i primo u namesti da poridit hlavni chod za cca 40(50) dirhamu pro jednoho. 

0