Letošní rok končí a už zase vymýšlím kam na dovču. V jednom mám jasno. Teď chci letět na jih nebo na západ, protože jsem za poslední roky navštívil Thajsko (2x), malajsii, singapur, Sri lanku, Maledivy a tu stranu už mám prostě docela projetou a zdejší kultury bych si mohl zase aspoň na rok odpustit. Láká mě obrátit kurz, ale potřebuju Váš tip, kde byste se vrátili, kde se Vám moc líbilo. Rozpočet může být relativně vyšší než je u destinací, které jsem zmínil výše. Já myslím, že když je člověk rozumný tak se dá všude ubytovat a najíst vcelku rozumně. Moje letmé návrhy : Mauricius, Reunion, Madagaskar, Zanzibar, Hawai, Karibik (St. Marteen, Dominikána)... - Nejradši mám hoopingy aspoň dvou destinací. Jde mi o to: Kde je krásná příroda, ale hlavně nádherná atmosféra ... ten celkový feeling pohody a exotiky, který mě nabíjí. Kde se normálně ubytuju a najím - nejde o podmínky a hygienu, nejsem náročný. Jde mi o to ať tam nestojí žití a bydlení 4x víc než v thajsku. Kde se dá půjčit skutr nebo auto a pěkně se projet a prozkoumat, kde je krásné moře. (V tom mě nadchly Maledivy, protože to bylo opravdu jak z katalogu, ale zase tomu chybělo spoustu jiných věcí. Takže jsem byl ve výsledku rád, že jsem tam byl 5 dní). Fotky v katalogu vypadají vždy pěkně, cestopisy se různí, ale člověk nemůže vědět kde jet dokud nedostane nějaké doporučení a nebo to nemá vyloženě vysněné. A to já prostě nemám. Takže hledám to nějaké doporučení. Když se mi tu někdo jakkoliv vyjádří, budu moc rád. Hezký den .

Kam za štěstím - tip na dovču

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

4 reakce

Letošní rok končí a už zase vymýšlím kam na dovču.

V jednom mám jasno. Teď chci letět na jih nebo na západ, protože jsem za poslední roky navštívil Thajsko (2x), malajsii, singapur, Sri lanku, Maledivy a tu stranu už mám prostě docela projetou a zdejší kultury bych si mohl zase aspoň na rok odpustit.

Láká mě obrátit kurz, ale potřebuju Váš tip, kde byste se vrátili, kde se Vám moc líbilo. Rozpočet může být relativně vyšší než je u destinací, které jsem zmínil výše. Já myslím, že když je člověk rozumný tak se dá všude ubytovat a najíst vcelku rozumně.

Moje letmé návrhy : Mauricius, Reunion, Madagaskar, Zanzibar, Hawai, Karibik (St. Marteen, Dominikána)... - Nejradši mám hoopingy aspoň dvou destinací.

Jde mi o to: Kde je krásná příroda, ale hlavně nádherná atmosféra ... ten celkový feeling pohody a exotiky, který mě nabíjí.

Kde se normálně ubytuju a najím - nejde o podmínky a hygienu, nejsem náročný. Jde mi o to ať tam nestojí žití a bydlení 4x víc než v thajsku.
Kde se dá půjčit skutr nebo auto a pěkně se projet a prozkoumat, kde je krásné moře. (V tom mě nadchly Maledivy, protože to bylo opravdu jak z katalogu, ale zase tomu chybělo spoustu jiných věcí. Takže jsem byl ve výsledku rád, že jsem tam byl 5 dní).

Fotky v katalogu vypadají vždy pěkně, cestopisy se různí, ale člověk nemůže vědět kde jet dokud nedostane nějaké doporučení a nebo to nemá vyloženě vysněné. A to já prostě nemám. Takže hledám to nějaké doporučení.

Když se mi tu někdo jakkoliv vyjádří, budu moc rád.

Hezký den

0

ostrov Dominika (nie Dominikanska republika) ... malo kto to pozna a je to taky skryty neobjaveny raj s prijemnou atmosferou a velmi priaznivymy cenami. Trosku komplikovanejsia cesta (nic tam nelieta napriamo z Europy), ale stoji to za to. A da sa to spojit s Guadeloupe, alebo Martinikom pri prichode/odchode.

0 Citovat

Guadalupe je spíš o přírodě, nádherné, ale nejkrásnější pláže Karibiku tam rozhodně nejsou, Martinique je zajímavější, Dominica je mezi nimi, nicméně jsou to destinace stavěné hlavně na jachtařský business, hotelů moc v nabídce není, převažují apartamenty, místní pronajímají, co se dá smiley Martinique i Guadalupe jsou zámořské departamenty Francie, takže tam doletíš na občanku (osobně vyzkoušeno smiley), což je velká výhoda, leč taky ty ceny se dost přibližují Francii (což neplatí pro tu Dominicu, tam jsou ceny nižší).
Pokud hledáš:
- krásné pláže + karibská zábava - pak Britské panenské ostrovy, ale není to levné..... právě proto, že krásné...
- zapomenuté ostrůvky, ráj na zemi a taky divočejší obyvatelé - pak Grenadiny, a ceny příznivější

0 Citovat

Hodně mě láká Mauricius, Seychelly, Reunion popřípadě Zanzibar. Teď začal boom s Ománem.

0 Citovat

Tak to je dost jinde než Karibik a dost jiný oceán smiley a taky prostředí....
Z trojce Mauricius, Seychelly, Reunion - za mě tedy naprosto jednoznačně Seychelly, na Zanzibaru jsem nebyla....

0
4 reakce