Ahoj,mám dotaz ohledně platby ESTA. Po vyplnění žádosti se mi tam nikde nezobrazila možnost zaplatit, takže nemám jak tu žádost ESTA zaplatit. Ani když se znova přihlásím pod číslem žádosti, tak nelze provést platbu, protože tam nikde není možnost kliknout na platbu. Setkal se stím někdo? Jak mám postupovat? Počkat až uplyne doba, po kterou je nutné žádost zaplatit nebo to rovnou řešit s ambasádou nebo se dá někde proklikat k té platbě??děkuji za odpovědiMartin  .

ESTA platba

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

26 reakcí

Ahoj,

mám dotaz ohledně platby ESTA. Po vyplnění žádosti se mi tam nikde nezobrazila možnost zaplatit, takže nemám jak tu žádost ESTA zaplatit. Ani když se znova přihlásím pod číslem žádosti, tak nelze provést platbu, protože tam nikde není možnost kliknout na platbu. Setkal se stím někdo? Jak mám postupovat? Počkat až uplyne doba, po kterou je nutné žádost zaplatit nebo to rovnou řešit s ambasádou nebo se dá někde proklikat k té platbě??

děkuji za odpovědi

Martin

0

Ahoj,

úplně ten samý problém se stal mě před týdnem. Cca po třech hodinách se ale po přihlášení odkaz na provedení platby objevil, tak možná zkusit o něco později.

0 Citovat

Ahoj Kryštofe,
díky za odpověď, měl jsi pravdu. Přihlásil jsem se druhý den a už to tam naskočilo, takže zaplaceno a registrace schválena :) Díky

0 Citovat

Ahoj.  Minulé úterý v 8 ráno jsem posílal žádost o ESTU . Dodnes je má žádost pořád nevýrazná, mám čekat na schválení..  Mám zkusit napsat novou žádost?  

0 Citovat

Posílal jste přes oficiální agenturu? Nebyl to nějaký poskytovatel služeb ? Platba proběhla ?

0 Citovat

Ahoj,

tady toho moc nevymyslíš, každopádně týden je dlouhá doba, schválení/zamítnutí by mělo být tuším do 72h, já měla do půl hodiny v mailu .. tedy zkontroluj vše dostupné - jestli odešla platba, jestli máš vyplněny správně všechny údaje, zkontroluj spam a hlavně jestli jsi podával žádost na oficiálních stránkách. 

Já svoji ESTU z loňska teď kontrolovala, web mají funkční. 

2 Citovat

[citace="Pavel Planespotter"]

Posílal jste přes oficiální agenturu? Nebyl to nějaký poskytovatel služeb ? Platba proběhla ?

Je to záhada hlavolamů. Stáhnul jsem si jejich aplikaci ESTA.  Kontroluji tu žádost přes aplikace každý den minimálně 5 x za den .. Pořád tam je napsáno žádost se kontroluje . V žádosti jsou všechny mé údaje..   v úterý ráno 12.8 proběhlo přes mojí kartu platba 21.dolaru.  včera ještě byla platba rezervována .  Zkopíroval jsem si tuhle položku o platbě a poslal na email.  Dnes ráno jsem se znovu díval na účet a ta rezervovaná platba zmizela úplně, jako když se vypaří.  Volal jsem do banky poslal email s tou transakcí 21.dolarů . Teď zjišťuji co se vůbec stalo a kam ta platba zmizela.. 

0 Citovat

Zkusil jsrm zadat novou žádost a hned po několika krocích byla zamítnutá,  protože je ta moje první žádost v řešení..  což mi pořád divné po tolika dnech.. 

0 Citovat

Hanka K napsal(a):

Ahoj,

tady toho moc nevymyslíš, každopádně týden je dlouhá doba, schválení/zamítnutí by mělo být tuším do 72h, já měla do půl hodiny v mailu .. tedy zkontroluj vše dostupné - jestli odešla platba, jestli máš vyplněny správně všechny údaje, zkontroluj spam a hlavně jestli jsi podával žádost na oficiálních stránkách. 

Já svoji ESTU z loňska teď kontrolovala, web mají funkční. 

Ahoj Hanko. Díky za informaci.  Teď mi banka zjistila že neproběhla platba z jejich strany.  Co s tím tědka?  Včera byla platba rezervovaná a dnes platba zmizela. 

0 Citovat

Díky za informaci.  Teď mi banka zjistila že neproběhla platba z jejich strany.  Co s tím tědka? 

0 Citovat

Rezervace mizí automaticky po 7-14 dnech v případě, že ten, komu jsi platil, si platbu  “nevyzvedne”. cili pokud jim to vyhodnoceni trva dele, neznje doba rezervace platby kartou (coz je samo o sobe divne), banka tu rezervaci uvolni.

pořád jste ale neodpovedel, jestli to bylo pres agenturu nebo opravdu primo od “us governmentu”. Takze sem zkuste idealne poslat, na jakem url nebo v jake aplikaci jste tu estu delal.

2 Citovat

https://esta.cbp.dhs.gov/?forceNav=true 

Ahoj. Na tomto odkaze .. 

0 Citovat

[citace="Lord Pitzbudka"]

Rezervace mizí automaticky po 7-14 dnech v případě, že ten, komu jsi platil, si platbu  “nevyzvedne”. cili pokud jim to vyhodnoceni trva dele, neznje doba rezervace platby kartou (coz je samo o sobe divne), banka tu rezervaci uvolni.

pořád jste ale neodpovedel, jestli to bylo pres agenturu nebo opravdu primo od “us governmentu”. Takze sem zkuste idealne poslat, na jakem url nebo v jake aplikaci jste tu estu delal.

Ahoj.zde na tento odkat

https://esta.cbp.dhs.gov/?forceNav=true

0 Citovat

Úplně nerozumím terminu " neproběhla platba z jejich strany " .. oni ( us gov ) ti nic neplatí a pokud neproběhla platba z tvé banky, tak je problém na tvojí straně .. podala bych žádost znovu, zkontrolovala bych povolení online plateb, nepíšeš jakou kartou a přes jakou banku jsi platbu zadával, každá banka má zákaznickou podporu, tam ti řeknou jak a co na svém účtu nastavit, aby platba do zahraničí byla možná .. zkus jinou kartu, jiný způsob platby .. u mě zafungovala na první dobrou Revolutka  

0 Citovat

Zkus jinou kartu. Je možný, že jsi tam neměl 3D secure a banka platbu neprovedla, aby se/tě ochránila

0 Citovat

penize byly zarezervovane - pokud by to zatrhla banka kvuli absenci 3d secure, nedoslo by ani k rezervaci.

stejne tak, pokud by nemel povolene online platby, nedoslo by k rezervaci.

0 Citovat

[citace="Hanka K"]

Úplně nerozumím terminu " neproběhla platba z jejich strany " .. oni ( us gov ) ti nic neplatí a pokud neproběhla platba z tvé banky, tak je problém na tvojí straně .. podala bych žádost znovu, zkontrolovala bych povolení online plateb, nepíšeš jakou kartou a přes jakou banku jsi platbu zadával, každá banka má zákaznickou podporu, tam ti řeknou jak a co na svém účtu nastavit, aby platba do zahraničí byla možná .. zkus jinou kartu, jiný způsob platby .. u mě zafungovala na první dobrou Revolutka  

Bankovní úřednice mi včera řekla že platbu neztrhli na jejich straně,  na účtu mám i dostatek peněz,  již jsem několikrát objednával z Ameriky za dolary nějaké věci přes e-shopy. Mám UniCredit Bank kartu MasterCard.   Když zadám o novou žádost,  tam mi to napíše že je pořád aktivní ta původní a že žádost nevyřízená. Včera jsem poslal žádost o zrušení té původní žádosti abych mohl požádat o novou žádost.  Kdyby mi poslali třeba upozornění že platba neproběhla a pokyn při novou platbu .. nic de neděje.. 

0 Citovat

[citace="Hanka K"]

Teď ráno ve 4:21  mi přišel od (us gov) email : 

ZpětOdpovědět Informační centrum CBP  cbpinfocenter@cbp.dhs.gov Příchod: salino@seznam.cz Dnes 4:21 Váš dotaz ohledně ESTA: Problémy s počítačem/platbou   Děkujeme, že jste kontaktovali Centrum pro komunikaci s cestovateli.

Projděte si prosím níže uvedené informace a pokud tyto obecné informace váš dotaz nevyřeší, odpovězte přímo na tento e-mail.

Problémy s platbami
I když jsou problémy s platbami na webových stránkách ESTA vzácné, mohou být způsobeny několika známými příčinami. Nejprve se prosím řiďte níže uvedenými pokyny, abyste zjistili, zda problém není způsoben chybou na vaší straně.

1) Nepoužívejte možnost automatického vyplňování ve webovém prohlížeči.
2) Nezadávejte informace pomocí kopírování a vkládání.
3) Pokud je to možné, zkuste přepnout do jiného prohlížeče.

Pokud problémy s odesláním platby přetrvávají, počkejte několik hodin a zkuste to znovu. Systém může mít dočasný výpadek z důvodu běžné údržby, aktualizací nebo jiných technických problémů.

Pokud se vám po provedení výše uvedených návrhů stále nedaří odeslat platbu za ESTA, odpovězte prosím na tuto zprávu a uveďte své jméno, datum narození a číslo pasu. My se vám pokusíme co nejlépe pomoci.
0 Citovat

[citace="Hanka K"]

screenshot-20250820-084748.jpg

0 Citovat

[citace="Hanka K"]

Tohle mi přišlo teď z banky když jsrm poslal reklamaci 

Dobrý den, pane Sali,

reagujeme na Váš požadavek č. 24295, který jsme zaevidovali dne 19.08.2025, na transakci realizovanou platební kartou č. 5428 **** **** 4352.

Prověřili jsme transakci ze dne 12.08.2025, částka 21,00 USD, obchodní místo USCUSTOMS ESTA APPL PM. Tato transakce nebyla provedena a tedy ani zaúčtována, nevisí Vám ani v rezervovaných pozicích.

Potvrzujeme tedy, že transakce nebyla zprocesována, ani zaúčtovaná.

Na základě výše uvedených informací Váš požadavek uzavíráme.

S pozdravem,

0 Citovat

Loni v prosinci jsem měl také problém s platbou za Estu ve Firefoxu, pomohlo když jsem tu žádost otevřel v jiném prohlížeči a tam byl link na nové provedení platby. Na podruhé platba v pohodě proběhla a za půl hodiny jsem měl shváleno.

0 Citovat

Ahoj Lidi.

Díky za pomoc a užitečné rady. Zkušenost má pro všechny zde přítomné a budoucí žadatele o ESTA.

Od 12.8 do 20.8 2025 jsme řešili různým způsoby žádost o ESTA.  Jediný co pomohlo,  tak včerejší hovor 20 večer přímo k nim.  Po 6 minutách přes Bota či průvodce se nám podařilo přepojit na úředníci ( což byl možný i Bot)  který s námi hovořil.  Se nám podařilo s kamarádkou,  která tlumočila mojí situaci.  Požádali moje iniciály a datum narození.  Žádost otevřeli.

Zjistili že žádost je podána od 12.8 a řekli,  že urgentně žádost popoženou k rychlému zpracování. Řekli jsme jim i o platbě,  ze zaniklá z důvodu neaktivní z jejich strany.  Na tož nám odpověděli,  že tu platbu u nich evidují a vidí.  Napsal jsem ráno bankovní úředníci,  která mě má  pod sebou,  jestli platbu strhli.

Odepdala: 

Dobrý den pane Sali, tak to teď už vůbec nechápu – nechala jsem si to ještě jednou ověřit, a nikde není Vaše platba 21 USD vidět.

Doufám , že stejné štěstí máte ve všem. J

Ale žádost je zaplacená a schválena. Čekaljsem 9 dní a 10 den v 1 ráno  mi přišlo emailem,  ze žádost schválili. Napsat dopisy za pomocí formulářů a v poslední nouzy tam zavolat.  

Ale otázka je kdo to zaplatil.. ? 

Díky všem Sali

0 Citovat

Před cca 10 lety jsem platil něco na japonském úředním webu. Platba byla asi týden blokovaná, ale pak blokace zmizela a peníze nebyly stržené. Jak mi tehdy vysvětlila moje banka, tím, že jsem autorizoval platbu pro japonskou stranu, ji mohli strhnout kdykoliv později, až budou chtít. To se také stalo – asi po 30 dnech. Jen jsem si musel pohlídat, abych měl na účtu dostatek peněz na tuto transakci. Možná je to tady podobné – až to vyřeší a schválí ESTA, platba bude stržena.

2 Citovat

Jan sali napsal(a):

Ahoj Lidi.

Díky za pomoc a užitečné rady. Zkušenost má pro všechny zde přítomné a budoucí žadatele o ESTA.

Od 12.8 do 20.8 2025 jsme řešili různým způsoby žádost o ESTA.  Jediný co pomohlo,  tak včerejší hovor 20 večer přímo k nim.  Po 6 minutách přes Bota či průvodce se nám podařilo přepojit na úředníci ( což byl možný i Bot)  který s námi hovořil.  Se nám podařilo s kamarádkou,  která tlumočila mojí situaci.  Požádali moje iniciály a datum narození.  Žádost otevřeli.

Zjistili že žádost je podána od 12.8 a řekli,  že urgentně žádost popoženou k rychlému zpracování. Řekli jsme jim i o platbě,  ze zaniklá z důvodu neaktivní z jejich strany.  Na tož nám odpověděli,  že tu platbu u nich evidují a vidí.  Napsal jsem ráno bankovní úředníci,  která mě má  pod sebou,  jestli platbu strhli.

Odepdala: 

Dobrý den pane Sali, tak to teď už vůbec nechápu – nechala jsem si to ještě jednou ověřit, a nikde není Vaše platba 21 USD vidět.

Doufám , že stejné štěstí máte ve všem. J

Ale žádost je zaplacená a schválena. Čekaljsem 9 dní a 10 den v 1 ráno  mi přišlo emailem,  ze žádost schválili. Napsat dopisy za pomocí formulářů a v poslední nouzy tam zavolat.  

Ale otázka je kdo to zaplatil.. ? 

Díky všem Sali

ad ty penize - ty vam jeste strhnou. za par dnu vam zmizi z uctu.

neupinejte se tolik na ty rezervace/blokace - to je jenom “formalni” zalezitost vasi banky, ktera slouzi k tomu, aby vam zabranila dostat se na uctu do minusu, protoze ke zuctovani plateb kartou dochazi s nekolikadennim zpozdenim oproti datu, kdy jste kartou “zaplatil”.

1 Citovat

Jednou se mi platba v  Izraeli (cca 100 Kč ) strhla po dvou měsících a neměla jsem ani nic blokovane 

2
26 reakcí