Aktuální info z Čiatury: lanovky NEJEDOU! Z městských zbyla jen díra - staví je v podstatě znova s pomocí Francouzů. Ty důlní vraky stojí, protože někdo někomu nezaplatil; nerozuměl jsem úplně dobře výkladu v ruštině. Nevím, jestli zas pojedou nebo stojí i doly či co - doporučuji napsat liebesbrief např. na radnici nebo tak něco. .

Gruzie - Čiatura

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Ty 2 lanovky stale jezdi, v centru se stavi nova stanice, zatim betonuji hrubou stavbu.

0 Citovat

no som zvedavy co tam bude na konci leta:)

0 Citovat

Máte někdo info, jestli už jezdí pouze nové lanovky? A jde pouze o kosmetickou změnu s tím, že se vyplatí jet do čiatury i tak?

0 Citovat

Když jsem naposledy googlil, nevypadla na mě žádná informace o dokončení městských lanovek, ale třeba někde něco je v gruzínštině. :)

Pochybuju, že by se se spuštěním nových městských lanovek zastavil provoz na těch důlních, hlavním účelem je snad ještě pořád doprava horníků do práce.

Jen tak bych tam znovu asi nejel, kdybych neměl jistotu, že už jsou ty nové v provozu a možná ani pak. :) Přece jen zdaleka nejzajímavější jsou ty staré. V pátek se budu ptát buď na ubytování (profláknutý Medico and Suliko Guesthouse) nebo na turistických informacích, jak zjistit, jestli jsou ty důlní lanovky aktuálně v provozu; nechtěl bych opakovat loňské zklamání. :)

0 Citovat

Neřeší se tu náhodou tohle témat zbytečně? Městské lanovky nejezdí už pár let a všichni stejně jedou těmi dvěma ze stejné stanice na okraji města do dolů a na protější stranu na rozpadlé sídliště.

Já jinou nikdy nejel :) a myslel jsem právě, že se tyhle rekonstruují. Spíš to ale vypadá, že se mění ty v centru města. Jinak k dolům jezdí na požádání. Na sídliště pořád.

0 Citovat

Tak úplně čerstvá informace od mého známého, který je starosta jedné vesnice hned u Čiaturi. Staré lanovky momentálně jezdí, tedy minimálně ty 2 první  po příjezdu do města směrem na Kutaisi. Ty nové od Pomagalski v centru by měly být hotové v září, ale sám píše, že je to na vodě...





14138666-10205197938548203-2629318069423739554-o.jpg
14242324-10205197937908187-1000986581655576944-o.jpg

0 Citovat

Jojo, to jsou ony https://goo.gl/maps/ncxXW9sep4C2

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Neřeší se tu náhodou tohle témat zbytečně? Městské lanovky nejezdí už pár let a všichni stejně jedou těmi dvěma ze stejné stanice na okraji města do dolů a na protější stranu na rozpadlé sídliště.

Já jinou nikdy nejel :) a myslel jsem právě, že se tyhle rekonstruují. Spíš to ale vypadá, že se mění ty v centru města. Jinak k dolům jezdí na požádání. Na sídliště pořád.

Proč by to mělo být zbytečné? Městské lanovky v centru měly být, jestli se nepletu, rekonstruovány už loni. Zatím to ale vypadá na konec nějakého jiného, blíže neurčeného roku (viz http://www.skyscrapercity.com/sh...?t=1990562)
Ty dvě lanovky na kraji města, které jedou ze stejné, po soudružsku vyzdobené, stanice. by možná měly jezdit pořád, ale občas prostě nejedou (psal jsem tu někde loni, jak mi na radnici tvrdili, že je zrovna nějaký problém s financemi nebo tak něco). Proto je určitě dobré sledovat aktuální vývoj situace. :)

0 Citovat

Na mě to celé působilo právě tak, že přestaly jezdit tyhle 2 zbylé lanovky :) až dnes mi došlo, že se o ně nejedná. Takže jsme se tu všichni báli o zbytečný problém – město rekonstruuje ty, co dávno nejezdí, nevypnulo ty, co ještě jezdí.

0 Citovat

Z hlediska člověka, který by se mohl pachtit do takové díry, jen aby zjistil, že zrovna ten den lanovky nejedou, protože se něco stalo nebo naopak nestalo, není zbytečné se pídit po aktuálnních informacích předem. ;)

A taky si nejsem vůbec jist, že jsou ty 2 lanovky městské...

0 Citovat

Čiatura je pecka - je to jako cesta v čase a člověk si hned udělá představu jak to u nás mohlo vypadat kolem roku 1948.

0 Citovat

Člověk se Česku nevyhne ani na cestě do Čiatury. Ráno v Kutaisi Valentovo kasino a teď si do marršrutky přistoupil pán s igelitkou od českého skla...

0 Citovat

Aktuální info - lanovky jedou.

0 Citovat

Ridder napsal(a):

Aktuální info - lanovky jedou.

Jo, jely v sobotu, což nic neznamená. :) Asi jezdí, když je v dole práce, viděli jsme na kopci přijíždět celkem dost sklápěček.

Poučeni z minula jsme zašli v Kutaisi do turistické informační kanceláře a zeptali se. Slečna sice nevěděla a byla asi i trošku překvapená, ale po trochu delším telefonátu nám řekla, že máme štěstí. Pro prevenci zklamání doporučuji udělat to samé. :)

0 Citovat

Tak co, jaká je aktuální situace - jedou nebo nejedou? a které? a v které dny? a ráno nebo večer?  (a co na to Jan Tleskač?) :))

Budem přes Čiaturou stejně tak jako tak projíždět, ale ptám se, jestli má smysl se těšit dopředu. :)

0 Citovat

Před měsícem jezdily dvě na konci města směrem na Tbilisi. Podle cedule mi přišlo, že jezdí každý den od rána do večera, jen mají polední pauzu. Nový lanovky ve výstavbě, ale letos se to nemůže stihnout dodělat.

0 Citovat

A přitom to mělo být už loni. 😊 Jestli budete nejdřív projíždět Kutaisi, zeptejte se v turistické informační kanceláři, zjistí vám to. Obvykle jezdí ty 2 linky za mostem. V Čiatuře snad ani nechápou, že mají o město zájem turisti a proč. 😊

0 Citovat

Díky za info, pojedeme z druhé strany, ale chápu. Doufám, že to klapne, už 14 dní na to lákám kámošku, co se takovej věcí bojí, tak jí musím vidět v akci :-)))

0 Citovat

zdravicko, o tri tyzdne sa budem pohybovat v okoli Chiatury. Lanovky uvidime ako na tom budu, len skor by som rad vedel, v akom asi stave moze byt tato cesta z Kutaisi cez Tkibuli do Chiatury? Budeme mat offroad, len ci sa neda ocakvat nejaka velka zrada :)

https://goo.gl/maps/PW8orT8zP1u

0 Citovat

ja viem ja viem, len mame malo casu :)

0 Citovat

http://www.georoad.ge/?lang=eng&...1388404621


Případně se ozvi, zjistím online od místního zastupitele.

0 Citovat

Jel jsem to před týdnem přes Zestaponi. Cesta až na jeden úsek, kde se staví nová vozovka bezproblémů. Ten jeden úsek byl dost bahnitý a při dešti může být problém. Ale vypadá to, že to pravidelně upravují. Jediný problém bych spíše viděl směrem Chiatura-Kutaisi, protože ten bahnitý kopec může být problém. Ale jestli máte offroad, tak bezproblémů. Normálně to jezdí i osobákem. Lanovky normálně jezdí. Jinak celkem bezproblému se dá vylézt na střechu toho paneláků nahoře, kde je skvělý výhled. A pokud někoho potkáte, tak vás ještě pozve domů.

0 Citovat

Super, diky za info ;) tie paneláky myslíš tieto?



chiatura-georgia-35.jpg

0 Citovat

Určitě. Trošku urbex:-)


dsc-4007.jpg

0 Citovat

tak to teda sa tesim, konecne normalna krajina :))

0