Ahoj, 2.7.2017 odlétáme s manželem na Seychely a rádi bychom nějaké fajn tipy na cestování po této zemi - zajímá nás vše od jídla až po vodopády. Chceme toho procestovat a poznat co nejvíc - ničeho se nebojíme :-). Tak pokud Máte vlastní zkušenosti a ne jen to co je v příručce, bylo by to fajné a díky.. .

Seychely, co navštívit? Kdo tam byl?

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

9 reakcí

Ahoj, 2.7.2017 odlétáme s manželem na Seychely a rádi bychom nějaké fajn tipy na cestování po této zemi - zajímá nás vše od jídla až po vodopády. Chceme toho procestovat a poznat co nejvíc - ničeho se nebojíme :-). Tak pokud Máte vlastní zkušenosti a ne jen to co je v příručce, bylo by to fajné a díky..

1

Seychely nejsou ani tak moc o cestování, nebo o tom zda se bát či nikoliv. Ale především o rozpočtu.

Je to typická plážová destinace a vzdálenosti na ostrově nejsou velké.

Můžeš si užít služby hotelových resortů, rychlých lodí, přeletů mezi ostrovy, výletů za potápěním, rybařením, nebo šnorchlováním, jen hlavní město je taková provinční díra.

Restaurace jsou skvělé - jídlo místní kreolské, ale i mezinárodní kuchyně včetně pizzy, běžné nápoje světových značek chlazené.

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Seychely nejsou ani tak moc o cestování, nebo o tom zda se bát či nikoliv. Ale především o rozpočtu.

Je to typická plážová destinace a vzdálenosti na ostrově nejsou velké.

Můžeš si užít služby hotelových resortů, rychlých lodí, přeletů mezi ostrovy, výletů za potápěním, rybařením, nebo šnorchlováním, jen hlavní město je taková provinční díra.

Restaurace jsou skvělé - jídlo místní kreolské, ale i mezinárodní kuchyně včetně pizzy, běžné nápoje světových značek chlazené.

Dá se platit převážně dolary? Nebo je lepší směnit si více za rupie. Nevíte zda je možnost na Mahé půjčení i kola a popř. kde? Budeme u Baie Lazare a ostrov by jsme si chtěli z části projet i na kole. Také by jsme rádi na nějaké vodopády - nevíte které stojí opravdu zato? Na ostatní ostrovy budeme také cestovat, tak za každé dobré tipy a rady ať se to týká čeho-koli budu ráda. Díky

0 Citovat

Kola jsou jen na La Digue, což doporučuji. Projít všechny pláže, co ostrov nabízí ;) Dva dny utečou jak nic.

Jinak pokud si půjčíte auto, tak každý ostrov prosvištíte za den křížem krážem. Jak píše padrino, není to o cestování, jako o relaxu a kochání se skutečným rájem.

0 Citovat

Dolary nepotřebuješ, na letišti vyzvedni z bankomatu rupie na drobnější výdaje a běžně akceptují karty.

Vodopády co by stály za vidění jsem nezaznamenal. Na to bude lepší navštívit Zimbabwe, nebo Argentinu.

Dobrý nápad je přivézt si v kufru vlastní nafukovací kánoi a věci na šnorchlování.

0 Citovat

Souhlas se vším, co bylo již řečeno, jinak skoro všude ti vezmou i eura a vrátí rupie. S místními se bez problémů domluvíš anglicky nebo francouzsky.

Co se týče kol na La Digue, dají se půjčit skutečně všude, vlastní nebo nasmlouvaná kola k půjčení mají i mnohé guest housy, takže ráno jen popadneš kolo po snídani a jedeš. Ostrov se dá krásně obkroužit a co kilometr se zastavit na jedné krásnější pláži než druhé - jako bonus se v severní části ostrova pohybují volně želvy obrovské (tři jsme fakt potkali).

Na Mahé to s koly obecně není tak slavné, je tam celkem provoz a na kola už je ostrov velký a cesty na kola kopcovaté. Konkrétně v Baie Lazare jsem kola moc nezaznamenal, leda u místních. Doporučil bych si Mahé užít autem, z místa A v B je člověk za chvíli a o to víc času mu zůstane na daném místě. Zároveň se připravte na extrémní vlhkost, která ještě umocňuje 30° vedro. Na La Digue celkem fouká, takže se to dá, ale Mahé na kole, to by byla moje smrt :D

A ohledně vodopádů - mnozí cestovatelé skloňují Sauzier waterfall (mrkněte na fotky, stojí za to), který je údajně již na soukromém pozemku a je problém se tam dostat. Což je pravda, ale spíš proto, že je dost těžké jej najít. My jej hledali usilovně, ale marně, dostali jsme se lesní vegetací jen k potoku, který do vodopádnu nepochybně ústí. Přeju vám víc štěstí :D

0 Citovat

Ahoj Marie,

pro lepší orientaci zasílám mapku vybraných míst na ostrově La Digue:

https://www.google.com/maps/d/ed...47985&z=15

Na Mahé bych se asi moc nezdržoval, spíše doporučím Praslin a La Digue.

Jediné větší dobrodružství je cesta na Anse Marron.

H.

0 Citovat

Na Mahe to s kolem nema smysl, silnice jsou uzke a ostrov hornaty, takze pokud to clovek nebere jako pripravu na horske premie, tak ze sve zkusenosti doporucuji zapujceni auta. My jsme takhle projeli cely ostrov skrz na skrz a dava to vetsi moznosti, nez se spolehat na mistni autobusy.

Co se vymeny penez tyce, my jsme menili eura na rupie primo na letisti a pote jeste jednou v bance, kurz byl +- stejny, prepocet na Kc je cca 1 rupie = 2 kc.

Ohledne jidla, ceny v restauracich jsou dost vysoke a pomer cena/vykon nic moc. My jsme to resili nakupem jidla v mistnich stancich (take away), ktere jsou podel silnice a slouzi vetsinou pro mistni. Kure, ryba, ryze, porce za 60-70 rupii. Nejvetsi vyber byl vzdy u Beau Vallon beach, kde byly kazdy den 3-4 stanky po cely den.

Vodopady, resp. curek vody padajici ze skaly, co si pamatuji, bylo to nekde u Port Launay, u kostelika se date nahoru mezi domy az dojedete k zelezne brane. Zde po vas bude chtit typek 40 rupii za to, ze vas necha projit pres svuj pozemek. Jdete cca 5min do mirneho kopce podel potoka, az dojdete k "vodopadu". Jelikoz se jedna o jednu z mala zajimavosti na ostrove, asi to za videni stoji. Ale ze bych to musel videt 2x :-) Mimochodem, odbocku poznate nejenom podle kostelika, ale take podle toho, ze naproti nemu je male parkoviste a jakmile jen pribrzdite, uz se k vam rozbehnou "pruvodci", kteri vas budou chtit za mirny poplatek (100 rs) dovezt na misto. Co jsem slysel, tak v takovem pripade vas dovedou prave k te brane, kde beztak musite zaplatit vstupne.

Urcite se jedte podivat do Tea Factory, je to zajimavy zazitek a dobra prilezitost zakoupit mistni caje. Dole v hlavnim meste stoji cca 10x vice...

Kousek nad Tea Factory je Morne Blanc trail, cca 30min vystup zakonceny nadhernou vyhlidkou na ostrov. V okoli se nachazi jeste nekolik takovych tras, ktere jsem ovsem neprosel. Za shlednuti stoji take Mission Lodge, ruiny byvale misionarske vesnice, take pekny vyhled.

Na ceste mezi letistem a hl. meste Victoria se nachazi velky supermarket, kde se daji vcelku za rozumne ceny nakoupit zasoby jidla. Jinak je po celem ostrove "na kazdem rohu" indicka vecerka.

Ac vetsina ostatnich rika, ze Praslin a La Digue jsou hezci a Mahe nic nenabizi, myslim, ze se tam toho da delat docela dost. Nez clovek objede a najde vsechny plaze, tak mu to tak dva dny zabere :-)

Kdyby byl zajem o vice informaci o ostrove Mahe, dejte vedet

0 Citovat

Ahoj, jak píše rb1001 i předřečníci, je to tak. ostrov Mahé je dost zajímavý, pokud i ty budeš mít čas se mu věnovat. Projela jsem ostrov vcelku detailně dle předem nastudovaných info a z nějvětší části i místními autobusy. není to špatné, jezdí jich dost a dokonce i dle jízdního řádu. Je pravda, že autobusy jsou dost nacpané , avšak poskytnou i zajímavá setkání. Kolo bych nedoporučovala vzhledem ke kopcovitému terénu a husté dopravě. Jsou časté i drobné nehody, které většinou způsobí turisté v autech z půjčovny.

Je to opravdu krásná cesta a přeji Vám hodně zážitků.

0 Citovat

Ahoj,

Byli jsme na Mahé 15 dní, tak vypíchnu to nejlepší a co bych vynechal.

Určitě si půjčit auto a ostrov projet. Měli jsme ho 10 dní a bylo to akorát.

Pláže - Port Launay, kde je super šnorchlování, Takamaka, Intendance, Petite anse, Police bay (serfování), Anse Royal (hodně místních a pořádají party u moře, ale není to špatné). Beau Vallon bych vynechal, za nás nejhorší pláž a jídlo také nic moc.

Tracky - Morne Blanc, Copolia Trail (krásný výhled na Victorii) a Anse Major. Na vodopády zadarmo je potřeba vyjet k Villa Vanilla, kousek za nechat auto, po levé straně zajít do lesa, a pak podle trubek až k vodopádu (cesta může být místa trochu zarostlá), jinak ve Ville se můžete zeptat na cestu, je tam i český šéfik.

Jídlo - my jedli převážně v Cafeterii v Port Glaud, všechno dobré za 50-60 rupek, dále doporučuji Del Place restaurant, sice dražší, ale nejlepši restaurace na ostrově s krásným posezením na pláži (300-500 rupek jídlo, víno to samé). Pokud chcete ochutnat všechno co Seychelly nabízí, tak si zajděte v neděli na oběd do Epfelie (venkovní restaurace, vstup od Port Launay) za 500 rupek na osobu (bez pití) a můžete sníst vše co chcete (švédské stoly) od salátů, ryb, masa, ovoce po sladkosti. Vynikající byl snaper, tuňák na několik způsobů, srdce palmy a i třeba roast beef + kreolské jídla v kotlících atd. Fakt vše, jeden z nejlepších zážitků :D

Victoria - na trh si nakoupit suvenýry, my hlavně ovoce:), chrám je pěkný, big ben na křižovatce, a to je tak vše... Pokud chcete točené pivo, tak za knihovnou (od moře) je bistro, kde ho točí za 35rupek, levnější jsem nenašel. Můžete se mrknout i na Eden, ale jídlo tam je drahé a i nezajímavé, pizzu atd. si dáte doma. Je tam i restaurace, kde točí pivo dle české receptury, ale 100 rupek za 0,5l. Je tam i Interspar a směnárna.

Nákupy - vystačíte si s indickými večerkami, ale STC hypermarket není špatný, kupovali jsme tam uzeného merlina a další uzené ryby, cena za 300g cca 60-100 rupek, je to vynikající. Kokosy a papayu jsme kupovali na farmě v Port Glaud, kokos za 10 rupek :) Papaya 100-200 rupek.

0
9 reakcí