Ahojte,v červenci plánuji cestu po Severní Itálii a Toskánsku. Mám letenky do Milána a zatím plánuji trasu Miláno - Florencie (tady mě samozřejmě nemine také Pisa) - Bologna - Padova - Verona - Bergamo. Mezi městy mám v plánu cestovat vlaky. Máte někdo zkušenosti s vlaky v Itálii? Je lepší mít jízdenku/místenku koupenou dopředu? Nějaké další rady a tipy? A další věc, Toskánsko mě fascinuje, nemáte někdo nějaké místo blízko Florencie, které stojí za to navštívit? Věřím, že je zde spousta krásných míst, které třeba vůbec nejsou tak profláknuté.A poslední věc spíše co se týče bezpečnosti. Budu cestovat totiž vůbec poprvé úplně sama. A jak jsem byla z mé cesty úplně nadšená, tak spousta lidí v mém okolí si klepe na čelo, proč jsem si vybrala Itálii, kde je to teď podle nich velmi nebezpečné. Samozřejmě nezapomněli zmínit uprchlíky, což bylo něco, čeho jsem se fakt bála nejméně, ale jak už vám asi pátý člověk řekne, že jsem blázen, tak trochu znejistíte. Cestoval někdo po Itálii teď podobně? Opravdu by měla mít sama žena nějaké obavy? Případně na co si dát pozor, čemu se vyhnout. .

Sever Itálie a Toskánsko

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

15 reakcí

Ahojte,

v červenci plánuji cestu po Severní Itálii a Toskánsku. Mám letenky do Milána a zatím plánuji trasu Miláno - Florencie (tady mě samozřejmě nemine také Pisa) - Bologna - Padova - Verona - Bergamo. Mezi městy mám v plánu cestovat vlaky. Máte někdo zkušenosti s vlaky v Itálii? Je lepší mít jízdenku/místenku koupenou dopředu? Nějaké další rady a tipy? A další věc, Toskánsko mě fascinuje, nemáte někdo nějaké místo blízko Florencie, které stojí za to navštívit? Věřím, že je zde spousta krásných míst, které třeba vůbec nejsou tak profláknuté.

A poslední věc spíše co se týče bezpečnosti. Budu cestovat totiž vůbec poprvé úplně sama. A jak jsem byla z mé cesty úplně nadšená, tak spousta lidí v mém okolí si klepe na čelo, proč jsem si vybrala Itálii, kde je to teď podle nich velmi nebezpečné. Samozřejmě nezapomněli zmínit uprchlíky, což bylo něco, čeho jsem se fakt bála nejméně, ale jak už vám asi pátý člověk řekne, že jsem blázen, tak trochu znejistíte. Cestoval někdo po Itálii teď podobně? Opravdu by měla mít sama žena nějaké obavy? Případně na co si dát pozor, čemu se vyhnout.

0

Jízdenky je lepší kupovat online dopředu, jsou výrazně levnější a taky ve špičkách je občas problém sehnat místo, kromě regionálních vlaků, kde není rezervace míst. Jinak vlaky v Itálii jsou komfortní, nehledal bych v tom žádný problém.

Co se týče obav, ty vůbec neměj, Itálie je naopak zcela v pohodě země. Pak schválně napiš, kolik těch uprchlíku jsi tam viděla, ti černoši/arabové, co uvidíš před nádražím ve Veroně nebo Bergamu budou dost pravděpodobně "Italové". Budeš cestovat pouze po severu země a asi znáš zeměpis a zhruba tušíš jak daleko je to do míst, kam by měli uprchlíci připlouvat.

Takže neboj se, blbosti neposlouchej, vyraž a užij si to :)

0 Citovat

by se ti mohlo hodit, aspoň teda na Milano - Florencie určitě ;)

40% sleva na cesty od 3.7. do 28.10., rezervace 15 - 19.6., promo kód BOND40, http://www.italotreno.it

btw jinak doporučuju ještě Sienu

0 Citovat

taky bych v případě času nevynechal Luccu, moc pěkné město a daleko méně turistů než třeba ve Florencii, a ta siena je opravdu nádherná, k vlakům - jeli jsme Bologna Florencie a to tím nejrychlejším (Frecciarossa - až 300 km/h), určitě koupit předem, platil jsem za cestu 10 euro, a ti co s námi přiletěli do Bologne letadlem, tak kupovali na místě za 24!!! nejlíp vychází většinou ranní a večerní vlaky, koupíš v pohodě na trenitalia.com

0 Citovat

Já bych doporučil kupovat na nádraží v automatu na regionální vlaky, stojí pár eur, místo si vždycky najdeš, jezdí každou chvíli a nemusíš pospíchat na předem rezervovaný vlak. Navíc jsou taky klimatizované, jezdí 180km/hod, takže někde jsou jen o 10 minut pomalejší než třeba frecciarossa. Koupě trvá minutu a dá se platit bezkontaktní kartou, navíc lístek platí 4 hodiny od označení, takže můžeš na jakékoliv zastávce vyskočit a projít si během hodiny, dvou další městečko :-) Já byl takhle dva týdny zpátky v Benátkách a Bologne a ty malinké městečka v okolí se mi líbili nejvíc :-) A na lidi se vykašli, ti toho nakecají...

0 Citovat

no z mých zkušeností bych byl opatrný s tím : "místo si vždycky najdeš"

já v Itálii vyzkoušel vlaky Frecciarossa,IC,R i regionální a obsazenost pokaždé 95 - 120%

aktuálně minulí týden IC z/do Bologni totálně našvihané a bez místenky bych to měl na stojáka a do regionálního vlaku v Rimini jsem se skoro ani nenasoukal ..


p1150746.jpg

0 Citovat

Super, děkuji moc za rady a za tipy :)

0 Citovat

Obdobny termin, obdobna trasa... Benatky-Verona-Milan-La Spezia-Pisa-Florencie-Bolona-Benatky. Jizdenky me staly cca 1600Kc... kupovano dopredu. V pripade, ze sezenes levne jizdenky do La Spezii, tak zkus navstivit narodni park Cinque Terre... nevim jak Rytmus, ale za me palec nahoru.-) Na druhou stranu je to dost proflaknute misto... cti bude tam hlava na hlave. Pokud tam prijedes rano, tak se to da zvladnout za jeden den a vecer odjet.

0 Citovat

2 roky nazpět:

Torino - Janov bez problémů (akorát jeden mladík procházel vlak a žebral peníze);

Janov - Nice ráno na nádraží už mi neprodali lístek na IC kvůli obsazenosti, drkocal jsem se tam se 2 přestupy asi 6hod, trasa Savona - Ventimiglia totálně narvaná, že bylo o hubu se vůbec dostat do vlaku; první osobní zkušenost s migranty ;)

Jinak i ti AfroItalové na turistických místech dokážou bejt dost otravný (a na samotnou holku si asi i víc troufnou), takže bych to zase nepřeháněl s tou lehkovážností. Obecně se tihle dárečci s oblibou srocují k večeru u nádraží, to pak člověk získá takovou zkušenost z Maroka bez návštěvy Maroka. ;)

0 Citovat

Ahoj,

pokud koupím jízdenku online na regionální vlak, jak to funguje s označením a platností? Je to jako u nás, že ukáži v mobilu jízdenku? A platnost by byla od kontroly? Nebo tisknout a označit...

Díky moc

0 Citovat

Ak tomu dobre chápem z tej ich angličtiny, tak stačí reference number a do 4 hodín na tej trase max. Inak nemá zmysel tie regio kupovať online, takto v prípade zmeny plánu je to bez refundu.

Ticket reference, thet begin within 4 hours from the departure of the train indicated on the receipt / ticket. Change Ticket, change reservation and refunds are not allowed.

0 Citovat

Ok, díky. Koupím to na místě. Takto riskuji, že tam budeme čekat na odjezd na jízdence. Maximálně ráno to má smysl, dřív nepojedeme, ale už budeme svázaní. V regionálních vlacích stejně nejsou místenky, takže je to jedno...

0 Citovat

Zdravím, mohla by som sa opýtať, že potrebujeme sa 30.7. dostať z Talianska späť do ČR (alebo blízkeho okolia :D), čo radíte? Letenky sa zdajú byť aktuálne drahé, ale myslíte, že ešte sa naskytne niečo lacnejšie alebo radšej brať, to čo dávajú? :D

Máme v pláne podobný trip ako tu ostatní, 20teho do Milána a po severe pochodiť, no zatím niet cesty späť :)

Ďakujem

0 Citovat

Najlacnejšie to bude asi peši/stopom. Každopádne letenku máte za 45€. Ak je to veľa tak ste mali kupovať skôr alebo brať flixbus za 40€.

0 Citovat

Cez ktorú spoločnosť to je za 45?

0 Citovat

wizz air

0
15 reakcí