Ahojte,za týždeň sa chystáme do Amsterdamu a jeden deň by sme chceli podniknúť výlet do niektorého z okolitých miest ale nevieme si vybrať. Ktoré z týchto troch by ste najviac doporučili resp. je najkrajšie?  .

Haag,Rotterdam alebo Antverpy?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

7 reakcí

Ahojte,za týždeň sa chystáme do Amsterdamu a jeden deň by sme chceli podniknúť výlet do niektorého z okolitých miest ale nevieme si vybrať. Ktoré z týchto troch by ste najviac doporučili resp. je najkrajšie?

0

Zvažoval by som medzi Haagom a Utrechtom. Rotterdam ma nezaujal. V Antverpách toho nie je až toľko k videniu, aby to stálo za tú cestu z Amsterdamu.

0 Citovat

tak pokud chcete město, tak bych doporučila Rotterdam nebo Haag - Rotterdam kvůli městu, Haag kvůli možnému výletu k moři. Ale jinak úplně nejvíc bych asi jela na Kinderdijk se podívat na mlýny. To je takové holanské must-see :-)

0 Citovat

Utrecht som ani moc neskúmal :) Mlyny zaanse schans pri Amsterdame nestačia? budeme mat ubytko hned pri nich a myslel som že to budu mlyny ako aj inde po Holandsku :)

0 Citovat

Jestli jedete hromadnou dopravou, tak Kinderdijk může být trochu komplikovaný, protože se tam jede asi 50 minut busem z Rotterdamu. Osobně bych doporučil asi dát trasu Amsterdam-Rotterdam(popř. ještě Schiedam)-Delft-Haag-Amsterdam. Vypadá to náročně, ale Rotterdam-Delft-Haag se dá zvládnout i MHD :) je to fakt kousek. Rotterdam je kosmopolitní a památky tam téměř nejsou (je tam přístav, stará čtvrť atd.), Schiedam má největší větrné mlýny v Holandsku a Delft je moc hezké městečko které určitě doporučuju. Utrecht je taky fajn, ale je trochu jiným směrem.

0 Citovat

dakujem aj som nad tym uvažoval že by som možno skusil prejst Haag aj Rotterdam v jeden den :) Nevieš prosim ta ešte ako maju riešenu MHD že či si kupim v Amsterdame nejaku kartu ktora mi bude platit aj v Rotterdame atd?

0 Citovat

To si myslím, že nebude fungovat. My jsme v Amsterdamu chodili pěšky (centrum se dá krásně zvládnout bez dopravy) a jedinou "MHD", co jsme využili, byl právě ten spoj Rotterdam-Delft-Haag . Holandsko má hodně integrovaný dopravní systém, ale MHD myslím budou zvlášť... ale třeba má někdo aktuálnější informace :)

0 Citovat

Vygooglil som že sa da kupit nejaka OV chipkarta ktora sa dobija a mala by fungovat na vlaky po celom holandsku..a ved uvidime nejako si poradime :)

0
7 reakcí