Ahoj,v srpnu plánuju dovo ve Slovinsku a v Itálii, cca 7 nocí.Doporučil by mi někdo nějaký zajímavý místa, který jsou pěkný a nebude tam milion lidí? Vim, jedu v sezoně, nechci bezlidno, jen se nechci mačkat. Jde mi zejména o hory (VHT, ferraty)...Dík. .

Slovinsko a Dolomity

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Ahoj,

v srpnu plánuju dovo ve Slovinsku a v Itálii, cca 7 nocí.

Doporučil by mi někdo nějaký zajímavý místa, který jsou pěkný a nebude tam milion lidí? Vim, jedu v sezoně, nechci bezlidno, jen se nechci mačkat. Jde mi zejména o hory (VHT, ferraty)...

Dík.

0

Triglav, vyrážel jsem hned za úsvitu a nikoho jsem celou cestu nepotkal, na cestě dolů pár lidí, co teprve šlo nahoru. Pokud vyjde počasí, tak výhledy jsou úžasný.

0 Citovat

Triglav urcite, ako pise eremi, ale teda neviem, my sme tam boli v druhej polke septembra a v strede tyzdna a ludi teda bolo dost aj po ceste hore aj dole druhou stranou, "hlavna" chata rovno pod Triglavom plna, na vrchole nas bolo oklo 10-15 atd. Ale tak napr s Tatrami resp slovenskymi pohoriami sa to neda ani porovnat co sa tyka poctu ludi, takze pohoda

0 Citovat

Ahoj, za mě ve Slovinsku jednoznačně vede Jezersko a pak Velká planina, ale ta až večer, kdy na ní není ani živáčka. Sepsala jsem nějaké tipy do článků Jezersko http://fijalka.cz/slovinsko-jezersko/ a spaní na Velké planině http://fijalka.cz/velika-planina-slovinsko/

0 Citovat

Triglavský národní park je super, ale v sezóně trochu přelidněnější. Mnohem klidnější jsou Kamnicko-Savinsjké Alpy. Pro turisty ale stejná výzva. Jsou vyhlášené náročnými treky, takže si tam rozhodně přijdou na své i náročnější :). Nejlepší střediska jsou Jezersko (https://www.objevuj-slovinsko.cz/jezersko/) a překrásná je Logarská dolina a Solčavsko (https://www.objevuj-slovinsko.cz...solcavsko/). Na obou místech najdete ferraty, lezecké trasy, náročné túry i krásné nenáročné procházky v dolinách :)

0 Citovat

Byl se tu někdo podívat v Robanov Kot? Podle fotek to vypadá fantasticky, ale nenašel jsem žádný pořádný info, kde nechat auto a jakým okruhem to tam projít. 

0 Citovat

Tak už to chápu, auto nechat u Gov-Vršnik a pak pokračovat pěšky na Robanovu planinu, není to okruh, ale stejná cesta tam a zpět. Pořád mě to mátlo, osvětlil mi to až 3D pohled na google maps, že dál se skrz hory nedá pokračovat :)


Každopádně kdyby tam někdo byl, rozhodně ocením nějaké tipy :)

0
6 reakcí