Ahoj, chystám se na první cestu do Thajska a chtěl bych Vás požádat o rady pro začátečníka... Jako 1)kdy jet, 2)kdy kupovat letenky a kde vyhledávat, aby to bylo cenově nejvýhodnější :) A hlavně kam za pěknými azurovými plažemi s palmami a pěkným šnorchnovláním, bez velkých přesunů... (Phuket, Krabi, Phi Phi...), ubytování asi přes Booking...? Předem děkuji za každou radu. .

Thajsko - tipy pro začátečníky...

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Proč to nejde smazat???

0 Citovat

A co to takhle zkusit s Malajsii

Kuala Lumpur - Langkawi - Koh lipe a okoli?

Thajsko mame z obou stran:

1) BKK - Krabi - Phi PHi - Koh Samui - BKK plus ruzne atrakce a vylety v kazde destinaci (ale to jsme byli na tri tydny)

2) KUL - Langkawi - Koh Lipe (tuto variantu jsme meli trosku rozsirenejsi KUL - po zemi pres Cameron Highlands na Langkawi - Lodi na Lipe - pobyt na Langkawi, letecky do Singapuru a odtud tomu za 15 dni a neprislo mi to uspechane)

kazda varianta mela svoje, ale asi kdybych mel volit znovu, tak dam asi tu spodni cast (ostrovy kolem Lipe jsou bozi, Langkawi nas taky docela bralo - a je tam levneji nez v Thajsku :D a KUL je zajimava destinace - ne tak historicka jako Bangkok, ale to mesto se mi celkem zamlouvalo).

0 Citovat

Pokud nebudeš čučet při přestupu celou noc na letišti tak potom je poměr cena /komfort velice slušný.

0 Citovat

Koukám právě na tohle


screenshot-20170811-214455-01.png

0 Citovat

Zaplať to kreditkou, jestli máš. Dostaneš ještě cashback pár desetikorun ;-)

0 Citovat

Tak jo nebudu čekat a koupím ji. Ještě se ale zeptám radši, 1hod15min na přestup v DOH je dost?

0 Citovat

Je to v pohode..My sme mali teraz v lete 1:10 a stihali sme to aj s hygienou.

0 Citovat

Trochu oživím toto téma. V půlce ledna přemýšlím, na kterou plážovou oblast Thajska se vydat. Předpoklad je na 4, max. 7 nocí. Očekávám od toho příjemný relax, proložený občas nějakou památkou, přírodní zajímavostí nebo slony (ale ne cirkusovými) za rozumné peníze (to beru pokoj do 30 $ za noc, není potřeba všude jezdit taxíkem/motorkou, jídlo v restauraci se sežene do 100-150 THB). Noční život není podmínkou. Užiju si akorát nějakou masáž od pohledné thajky za pár bathů (myslím masáž, nechci si domů přivézt zoo).

A) Loni na konci října jsem byl fakt jen na pár dní Phi-Phi/Krabi a bylo to tam fajn. Ceny na leden se tam ještě zvedají? Tak varianta A je přiletět na Krabi a udělat si program na 4-6 dní tam.

B) Pak uvažuji nad Ko-Lipe a malajským Langkawi. Pravděpodobně je to tam levnější, ale co jsem zatím rychle prolistoval PDFka v guideboocích, tak tam nejsou žádné chrámy a asi méně masáží a celkově nevím, jestli by mě nadchnul větší muslimský vliv.

C) Vzhledem k tomu, že mezi tím na 99% udělám kolečko Bangkok - Siem - Reap - Kuala Lumpur (+ následně odlet z BKK), zvažuji, jestli bych nepřeletěl z Kuala Lumpur do Langkawi a následně to nevzal lodí na Ko Lipe, z něj pokračoval na Phi-Phi a nakonec to zakončil v přístavu na Krabi. Otázka zní - Nebyl by to jen sprint mezi ostrovy a nic jiného? A jak jsou tam spolehlivé lodní linky? Za mě je v pohodě, pokud si to tam budu stíhat prohlédnout, okoupat se a pak se přesunout o ostrov vedle. Zatím se mi zdá, že na tuto variantu mi přece jen pár nocí chybí.

D) A podvarianta doletět na Langkawi a z něj přeletět na Krabi.

E) Nebo v případě, že mrknu na hotely a zjistím, že všechno je dražší, než bych si přál, prodloužím pobyt v Kambodže a budu se cachtat u Koh Krong...

Zatím si připadám jako dítě před cukrárnou, který chce ochutnat všechno, ale přitom jednak tuší, že všechno nezvládne sníst ani mu to nedovolí kapesné :-D

0 Citovat

Záleží, kolik času si na to vyčleníš. My jsme to absolvovali opačným směrem - Phi Phi jedna noc, Lipe 1 noc, Langkawi 2 noci a bylo to fajn. Na Langkawi (ale i na ostatních) by se přitom klidně dalo strávit i víc času. Doprava je spolehlivá, ale dej přednost speedboatu, je trošku dražší, ale výrazně rychlejší. Pokud na to vše budeš mít 1-2 noci, tak je to spíš o ničem... Draho tam není, dá se.

0 Citovat

@mirjur: Když odečtu Bangkok, tak čas na celou odysseu mám 11 nocí (v pondělí vyrazím a další pátek večer se vrátím zpět do BKK). Přitom se ještě chci podívat do Angkoru a z něj odletět do Kuala Lumpuru a u něj do Batu Cave). Zbytek strávit na ostrovech u moře. A to odhaduji na něco mezi 4 až 7 noci. 100% jasno bude, až koupím letenky pro přelety BKK-REP-KUL. Zatím plánuji a hlavně čekám, jestli nebude nějaká akce.

Plus mě namlsaly ještě letenky z KL do Hongkongu. Počasí tam pro mě fajn, necelých 1500 Kč za 4h let je super výkon, ale nedaří se mi vytvořit kloudné multicity. Jedině odlet z KL a během dne dvou návrat zpět do KL. A to už je hardcore spíš víc pro létání než pro zážitek z cestování. Prostě jako to dítě v cukrárně. Jinak řekněme, že takový poměr cena/výkon bych si u těch letenek po JV Asii představoval :-)

0 Citovat

proc se tyhle vlakna furt zakladaji ... takovych UPLNE stejnych vlaken uz tu je tak 10 ... priste poslat odkaz na 5 vlaken a zablokovat...

0 Citovat

V nejvyssi sezone se na Phi Phi a Krabi vykasli, zvlast kdyz jsi tam byl a v rozumnou dobu. To se spis stav na Cameron Highlands cestou busem na Langkawi. U Ko Lipe je NP s jeste hezcimi ostrovy a na low cost.

Jestli chces hodne chramu a myslis, ze i po Angkoru ti budou u plazi schazet, jed do Barmy, odkud zdravim. Ubytovani je v sezone drazsi, ale jinak je vse velmi levne. V mnohem je to podobne Indii nez Thajsku, ale muslimskeho vlivu se obavat nemusis (i kdyz to ani v Malajsii, spis naopak). Masaze jsou docela neobvykle a zajimave.

Hong Kong si nech na jindy, az pres nej poletis. To jiste nebude za dlouho pri tvem cestovatelskem apetitu.

0 Citovat

Tak jsem asi zvolil Kuala - 2 dny pobyt, pak přelet do Krabi od tud výlety Phi atd a pak návrat přes Kuala. Vrátil bych se třeba přes Bankok, ale ceny jsou vyšší při návratu z jiného města. Doporučili by jste nějaký dobrý vyhledávač letenek (Kiwi nebo....)? Na kolik příjde výlet Krabi>Phi? A počasí Krabi první týden v listopadu je vpohodě? Díky za tipy...

0 Citovat

Kdyz mas tak malo casu, je skoda byt 2 dny v KL. Je to sice na pomery JV Asie pomerne prijemne mesto, kde by se dalo zit (kdybych si nejake z regionu musel vybrat), ale nic moc k videni treba oproti Bangkoku. Jako vyhledavac muzes zkusit tento web, ja pres nej nasel nejlevnejsi multicity na mou aktualni cestu. Pokud bude celkove levnejsi letet tam i zpet pres Bangkok, prijde mi tento itinerar divny. Uz jen ty 3 vstupy do zeme misto jednoho, i kdyz 3. by byl tranzit.

Cena vyletu zalezi, jestli rychlou moderni lodi nebo malou, pomalou a hlucnou. A jak velkou slevu dostanes. Uz to neni nizka sezona, ale ani vysoka.

Pocasi uz by melo byt v pohode, ale dnes je na obvykle projevy pocasi mensi spolehnuti.

0 Citovat

Libor_S: Poctivě jsem si prošel všechny průvodce a PDF o Thajsku a Malajsii, co jsem našel (DK, Lonely Planet, Rough Guide I turistické brožurky od thajské vlády). Něco málo hledal i online.

- z Langkawi na Ko Lipe to trvá 1 1/2 hodiny a stojí to 600 Kč a na Ko Phi Phi to z něj trvá 7 hodin. Suchozemec ve mně to zamítá. Stejně tak letecky na Langkawi a pak do Bangkoku. Příliš nedává smysl, protože na zpátky bych se musel vrátit přistoupit do Kuala Lumpuru.

- zatím jsem neúspěšně hledal fotky z turistické sezóny, jak v okolí Krabí vypadají pláže. Našel jsem jen Maya Beach a přes odpoledne tam fakt ne. Protože na Krabí jsem sice byl, ale jen tak profrčel s tím, že se tam vrátím. Pak mi zbývá ještě projet Booking.com na ceny ubytování.

- Ještě si taky progooglím Krabí region na opuštěné, ale pěkné lokality.

- Ko Lipe se mi zdá fajn, ale spíš někdy jindy, až s mici, jak by napsal padrino. Chybí mi tam chrámy nebo větší přírodní krásy.

0 Citovat

Zajímavě zpracované tipy v regionu Krabi :-)

http://krabitrek.com/krabi-googl...menu.shtml

0 Citovat

Ahoj, tak loni mi to časově nevyšlo, tak bych to chtěl letos napravit (asi od poloviny listopadu)... Po pročtení mnoha diskuzí bych chtěl během 14 dnů zvládnout: 1)Kuala Lumpur 1-2 noci, 2) Koh Chang a okolí, 3) Bangkok 2 noci... Potřeboval bych navrhnout itinerář. Našel jsem tady letenky z Lince, ale chybí tam přesuny v Thajsku (https://www.cestujlevne.com/akcn...m-do-prahy).

Díky za rady...

0 Citovat

Ahoj, napřed si kup letenky, ať se máš od čeho odrazit, a pak přemýšlej nad itinerářem a případnými dalšími přelety a transfery. Nebo už je máš?

0 Citovat

Koukam ted i sem , jsou tu sice  starsi  informace  koukam . ze to Langkawi   s Ko Lipe  neni az  ak casove ani financne narocne , ale spis  ted resim to ubytovani  na  tom severu a moc se nedari  , pisu o tom v tom mem . lodni preprava mezi ostrovy je   cenove v pohode , jidlo asi taky nebude problem , ale najit  to ubytovani  v pomeru  cena /vykon me zatim zklamala

0 Citovat

Tak Mikire prosím popiš ten výkon. Moc mě to zajímá

0 Citovat

Taky by mě to zajímalo, co přesně čeká.

0 Citovat

Mikire moc me mrzi, ze ti muzu odepsat jen strucne a bez diakritiky z mobilu z Filipin, ale to urcite neva, ty pises podobne uplne bezne 😊👍🏽.

Sam jsem byl v Thajsku dvakrat a jednou jsem dokonce absolvoval podobnou trasu jako mas ty, ale ja koncil dole v SIN takze jsem mel jednodussi zaver.

phuket je jen prestupni misto, krasu a stesti tam nenajdes. Pokud chces na phi phi, zajed si tam na celodenni vylet z Lanty 😊 podle me ta neni co delat na nejake prenocovani a pokud se nepletu tak navic zavreli  Maya bay, ne?

Ko lanta je krasna a byt na ni min nez 3 noci je skoda. Je to nase srdcovka.

Z ko lanty na lipe rychlolodi na 2 noci a potom aspon 3 noci langkawi. Presuny jsou strasne easy


Pokud nemas takovy pocet noci k dispozici tak si nezatezuj hlavu a tyhle destinace vynech. Zbytecne by si jen nekde prejizdel a nic si poradne neuzil.

Jo a thajsko je nejjednodussi destinace na veskere prejezdy a transfery. I naprosty zacatecnik tam nema problem. 

Jo a ko Lipe je proste na ubytko drazsi, s tim musis pocitat.

a skutry mi vsude davaji 125ccm automat uz automaticky. To platilo i na langkawi ku prikladu. I ted a tady na Boholu, ale to uz je ot takze to uzavru 👍🏽

Choose wisely 😎

0 Citovat

Takze  panove uz jsem pokrocil jih a Langkawi je pase.   4 noci Ao Nagh   2 noci Phi Phi    4 noci Ko Lanta   asi zvolim prece jen v Bangkoku   2 noci,  tak nam  zbudou   3 noci  coz se mi jevi  nejlip mozna  to Mokko  a na  Kradan si udelat vylet , nebo jet rovovnou z Lanty  na pobrezi  a neco podniknout  jeste tam.

Ono by se to  teoreticky  dalo , kdyz nemam jeste  rozvrzenych tech  5 noci,  z Lanty  na Ko Lipe  a Langkawi a pres KUL do Bangkoku  . ale  cely den by byl v letadlech a  na letisti a  hodne casu  i  na  tech lodich  ,.koukal jsem   3 hodiny  Lanta - Ko Lipe  a  1 1/2 hodiny Ko  Lipe  Langkawi  a jestli je  ten Kradan ,nebo  Mokko hezky, jak pise niemandos  tak  radeji asi  tam , ono Langkawi  ma  v sobe i  riziko , ze kdyz by neco na  te trase  pres KUL neklaplo , tak  je  ohrozena  cesta zpet 

Jinak co se tyce toho chrcholetu  -)) tak ja jako kamionak  motorky a pincky  fak nemusim , ale  zda se , ze na Lante  by melo jit na jeden den pujcit auto,  pokud  nebude  nejaka  zajimava  nabidka lodi

Cena / vykon  ocekavam  neco pobliz  plaze,  vlastni koupelna  ochotny personal, cisto , dobre jidlo v restauraci  prijemne prostredi a cena do 1000 Kc noc  pro dva a recenze  aspon tech 7,5  a aby  tam nebylo   na stejnou vec  vice stiznosti  nic  svetoborneho  nepozdujeme

0 Citovat

Oživuji téma. Prosím o váš  názor na můj itinerář, letím s dcerou přelom červen/červenec, 19 dní čistého času:

PRG - BKK, zde 3 noci, během pobytu výlet do Kanchanaburi

BKK - Chiang Mai nočním vlakem, zde 4 noci

Chiang Mai - BKK - Siem Reap,  letecky, návštěva Angkor Wat, možná jezero Tonle Sap, 4 noci

Siem Reap - Trat, autobusem, Trat - Ko Kood, lodí, zde zůstat zbytek pobytu, nakonec přesun z Ko Kood do BKK a odlet do PRG

0 Citovat

Asi záleží, jak je stará dcera a jestli je na takovéto cestování zvyklá, zvlášť v době, kdy je horko a vlhko. Pro backpackery jinak asi OK až na následující.

Kanchanaburi má být 1-denní výlet? To by nemělo cenu. Tam jeďte na 2 noci a 1 den jeďte busem do NP Erawan na koupání pod vodopády (pokud moc neprší a mimo víkend).

4 noci tedy 5 dní jen v Chiang Mai? Nevím, co tam máte v plánu a počasí to může omezit. Na slony a chrámy by stačily 2-3 dny.

0