Známý diskutér a zakladatel bestsellerových témat tipu horror v letadle vydává nový kulervoucí a užitečný dotaz !Co si z jaké země - části světa určitě přitáhnout. Žádné magnetky s želvou nebo popelník s vlajkou, ale myslím něco opravdu specifického a nesehnatelného u nás. Já si teď z dominikánské rep. dovezl směs Mamajuanu, z Thajska ovoce Rambutan a mast counterpain, ze Srí lanky Samahan léčivý bylinkový sračkol.V dnešní internetové době se dá samozřejmě koupit vše, ale jde o tu přemrštěnou cenu nebo o tu originalitu ... .

Co si odkuď přivézt

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

21 reakcí

Známý diskutér a zakladatel bestsellerových témat tipu horror v letadle vydává nový kulervoucí a užitečný dotaz !

Co si z jaké země - části světa určitě přitáhnout. Žádné magnetky s želvou nebo popelník s vlajkou, ale myslím něco opravdu specifického a nesehnatelného u nás.

Já si teď z dominikánské rep. dovezl směs Mamajuanu, z Thajska ovoce Rambutan a mast counterpain, ze Srí lanky Samahan léčivý bylinkový sračkol.

V dnešní internetové době se dá samozřejmě koupit vše, ale jde o tu přemrštěnou cenu nebo o tu originalitu ...

0

z USA si vzdy nosim sleeping pills a Chap Stick :D

Z Ukrajiny ich kozacku horcicu a konaky (uz som opustil svet vodky)

V Cine maju taky fajn snack zo sipiek https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1B...ade-in.jpg

A asi odvsadial nosim nejaku kavu a pikantne omacky :D

0 Citovat

tonic napsal(a):

A asi odvsadial nosim nejaku kavu a pikantne omacky :D

J asi tak jako když sem si z Thajska dovezl všechny omáčky, které jsem tam viděl, zasral jsem si 3 kg v zavazadle a pak jsem vešel do první tržnice a všechny mačky tam byly :-D

0 Citovat

heh, tak zase len male balenia ... dobre boli z Filipin a Libanonu. Ale to ako taka kuriozitka.

Tiez nam vybuchol v kufri plastak s ryzovym vinom....

0 Citovat

Přívést - třeba psa nebo manželku?

Přivézt - taky bych ocenil nějaký nápad, máme celkem 4x23kg do/z Vietnamu a Japonska a bylo by mi líto to vůbec nevyužít. :-D

0 Citovat

Z Peru marakuju - aspoň dvě kila, prodejní cena u nás je obří.

Stejně tak dioptrické brýle a čočky, v Jižní americe i Jihovýchodní Asii si za cenu jedněch u nás, dovezete minimálně troje a ve stejné kvalitě.

Z Belgie pralinky a ze Zélandu ten příšerný Marmite nebo Vegemite :D

0 Citovat

inak presne.. v Cine som si daval robit dioptricke okuliare, cena s ramom bola okolo 20 euro a to som bral tie najlepsie skla co mali. Na Slovensku som neskor podobne za 100e kupoval a uz musim si dat menit sklicka, lebo sa zacali tie ich speci folie odlepovat. Potom este si dat usit oblek na mieru, to ma tiez vyslo na nejakych 40 euro.

0 Citovat

Vozím si místní pivo nebo různé obskurní alkoholy (u některých jsem ještě nenašel odvahu je ochutnat) a měl jsem i poměrně specifickou sbírku lokálně produkovaných kondomů. Plus se v dané zemi snažím jít do kina na místní film, což je v různých exotických zemích obvykle velmi silný zážitek i pro otrlé cestovatele.

Taky jsem vozil různá koření, ale pravdou je, že co se týká asijské kuchyně nebo exotického ovoce, tak obvykle stačí zajít do Sapy nebo jiné větší vietnamské tržnice a tam to všechno mají.

0 Citovat

Belgie cokolada a pralinky; Anglie whisky ze Scotska, Yorkshire pudding; Dubai nejaky ten jejich hadr pro rodinu; Nizozemsko syry a navsteva v Amstru jednoho nejmenovaneho obchodu; Budapest tam po me chtela znama ty jejich papriky ci co to bylo.... na zbytek si nevzpomenu, je to v Cr

PS: sbiram ty male panaky, snazim se mit aspon tu danou zemi nebo misto navstivene :D

0 Citovat

Peru: místní pletené výrobky - svetr (snad) z lamí vlny za 200 až 300 Kč, čepice za 60 Kč.

Japonsko: pokud si rádi hrajete, tak zajděte do obchoďáku v Akihabaře a odneste si stavebnici nanoblocks (https://www.google.cz/search?q=j...nanoblocks) třeba s nějakou japonskou stavbou. Stojí to tam pár korun.

Thajsko: V 7/11 si kupte paraleny zvlášť zatavené v igelitu. Do minimalistické cestovní lékárny ideální.

Peru, Maroko, Thajsko: Kožené výrobky. Např. kožený pásek seženete za pár desítek korun nebo nižší pár stovek. Zkuste to u nás.

0 Citovat

Z Indonezie cibetkovu kavu a safran

Z Japonska zeleny caj a niektore z mnohych prichuti KitKat :)

0 Citovat

Z Kuby přášky na srač.ku za 1,20 CUC. Super účinné a šetrné:-)

0 Citovat

ja si vzdycky vozim mistnu cokoladu, bonbony a horcici. stoji vzdycky velmi malo a maji zajimavou chut. Horcici ale treba zabali aspon do 5 igelitaku. dobra vec je i mistni koreni

0 Citovat

cali napsal(a):

Z Kuby přášky na srač.ku za 1,20 CUC. Super účinné a šetrné:-)

Žeby cement:-)

0 Citovat

xxxxD maji taky nejake prasky na sur.ani?

Ja z Italie celej obchod: sunky, tvrde syry, pikantni a slane orechy, dzusy: marhulove, hruskove, ... jejich fantsticke cokoladove susenky do kavy, croissanty z mnohou naplni, nekdy asi vino a kavu).

Z Ukrajiny doporucit lze vsechno z duvodu cien, ktere sou obrovske, specjalni ale vyplati se pohledat na trznicech nebo asi v okoli turistickych mist na jejich "hand-made" pamatky ktere maji opravdu rucne vyrobene, a pres to unikatni a trvalnivi.

Ze Spanelska sunky, z kanarskych ostrovov taky kvetiny, ja na letisti v TFS koupil jsem velkej Aloe Vera za 12 nebo 10€ a asi ma se spatne... Ale doporucuji vyzkouset samotne, konecne v prazskej botanickej zahrade taky maji ty aloe vera jen mensie.

Z Portugalska dzemy, nejznamensi je mrkevni, mi chutil ale... paradajkovy.

z Nizozemska hotove salaty (obmezeny pocet z duvodu trvalnosti), syry neje moc potrebni nakupovat v Nizozemsku (pokud mluvime o tech obycejnich druhach) bo stejenej nizozemsky prodejce ma ty stejne prave nizozemske (a chutne) syry v CR v kazdem, asi mensim meste.

Z Belgie vafle.

Z Rakouska vsechny omacky, koreni, jelene salamy (OBROVSKE!), 'svycarske' syry v nizke cene, pecivo ktere je na uplne jine urovni nez to ceske/slovenske a tirolske specjality.

Ze Svycarska asi jen Brie :D

0 Citovat

Ze Švýcarska origoš sýr a koření na raclette, brie není švýcarský sýr. Obecně vozím rád koření a doplňky na vaření, můj top je Moruga Scorpion Red, která skutečně vyrostla a plodila a soused s ní nadělal řadu taškařic, kdy s ní třeba potíral toaletní papír nebo půllitry v hospodě:-)

Také teď vozíme čepice, pokrývky hlavy a mám celkem slušnou sbírku i typické východní papachy, talpaky atd.

0 Citovat

slovnik napsal(a):

ja si vzdycky vozim mistnu cokoladu, bonbony a horcici. stoji vzdycky velmi malo a maji zajimavou chut. Horcici ale treba zabali aspon do 5 igelitaku. dobra vec je i mistni koreni

Já vozil bonbóny neteři, ale asi jsem to přehnal s množstvím, takže se netváří, že by ještě nějaké chtěla. :) A ty, které se setkaly se zdaleka největším ohlasem, byly tuším z Jerevanu - čokoládové s obrázkem pandy.

0 Citovat

Loni jsem z Bangkoku přivezl do práce bonbóny s příchutí durianu. Nějak se na to netvářili a musel jsem si je po měsíci vzít domů :-D

0 Citovat

Já nemám moc rád klasické suvenýry (big 5 dřevěné sošky zvířat v Africe, různé samorosty, kraviny z mušlí apod.) Považuju to za lapače prachu. Kromě USA odkud vozím zejména oblečení, boty a kabelky kupuji zejména v exotických zemích ač sám nekuřák za poslední peníze lokální cigarety, zpravidla mix nejlevnějších druhů. V barech a na párty to má úspěch, zejména když chybí filtr...

0 Citovat

kopecky napsal(a):

Loni jsem z Bangkoku přivezl do práce bonbóny s příchutí durianu. Nějak se na to netvářili a musel jsem si je po měsíců vzít domů :-D

Mě se jedna obdarovaná po ochutnání zeptala, co mi provedla. :)

0 Citovat

@padrino - ano cigarety maju vzdy uspech, ale 2 yuanove "bannicke" z Ciny nemali :D Najviac mali uspech Shanghai, tie maju paradnu krabicku (vlastne ako vacsina cinskych)

http://www.alamy.com/stock-photo...10541.html

Cibetkovu kavu by som nenosil, podporovat tyranie ... ale tiez som o tom nevedel az kym som si nepozrel par videi ako su tie cibetky chovane

0 Citovat

Z Indonésie vždy karton hřebíčkových cigaret Sampoerna A Mild a chci ho přivézt od všech známých, kteří tam jedou. Naštěstí přivezou, ne vždy ale celý karton:-/

0
21 reakcí