Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Víno (bílé, růžové, červené - jeden druh od každého) je volně dostupné v obou. Pokud ho tedy stíhají doplňovat.

0 Citovat

Ala napsal(a):

"10 plateb kartou, coz je celkem vopruz"
"podminky jsou celkem mirne (prijem na ucet 15k mesicne a 5 plateb kartou)"

Takže příjem a 5 plateb jsou mírné podmínky, ale jen deset plateb je opruz? To je zajímavá logika :-)

0 Citovat

Bosphorus je trochu větší a pivo jen na baru. Jídlo za mě i přes narvanost doplňovali celkem pružně, problém je, že minutu po doplnění už je potřeba doplnění další...

0 Citovat

ted tam budu zase v unoru a fakt uvazuju ze i kdyz mam tam 6 hodin prestup tak snad i ten LK si usetrim:)

0 Citovat

nucene premisteny brumak napsal(a):

[citace="Ala"]

"10 plateb kartou, coz je celkem vopruz"
"podminky jsou celkem mirne (prijem na ucet 15k mesicne a 5 plateb kartou)"

Takže příjem a 5 plateb jsou mírné podmínky, ale jen deset plateb je opruz? To je zajímavá logika :-)

[/citace]

No u raiffky mam nejakej vip ucet (prave s tema zlatejma kartama se vstupy do salonku) a tam je k tomu jeste podminka prijem 50k mesicne (plus 10 plateb kartou). Nevim co dava raiffka na sporaku u "obycejnych" uctu, kde neni ta podminka prijem 50k. A 4% dava jen do limitu 500.000,- Kc. U mBank to je obycejny bezny ucet, pro sazbu 4,01% na sporaku staci prijem na ucet 15k a 5 plateb kartou a vyhodna urokova sazba neni nijak omezena na urcitou castku. To jsou podle me nesrovnatelne vyhodnejsi podminky.

1 Citovat

Marmara

Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):

@puketapu v jakém mohu pivo sám? Dík

1 Citovat

Jorgus napsal(a):

ted tam budu zase v unoru a fakt uvazuju ze i kdyz mam tam 6 hodin prestup tak snad i ten LK si usetrim:)

Nahoře ve food courtu se dá najíst o dost líp. A přišlo mi, že i ve špičce není problém si tam sednout.

0 Citovat

Tak zrovna ten food court v SAW je extrémně predrazenej a všude řvou děti a je cítit zápach cigaret. Opravdu nejhorší letiště. Ja většinou chodím do toho kapsuloveho hotelu co je k dispozici v rámci revolutu (na LK není) a to je jediný místo, kde se na tom letisti da trošku zrelaxovat. 

1 Citovat

Možná jo. Já jsem kdysi přestupoval na SAW ráno a dal si někde v tom food courtu snídani. Sračku po ní jsem měl ještě týden (opravdu 7 dní všechno ven), což bylo zejména v práci veselé (ovšem mohla to být náhoda, to je jasný).

Ty salónky jsou voba strašný, ale stačí někoho vysadit z obložené, ale fyzicky neobsazený židle a kálet na to. Beztak se ty davy dají přežít jen pod vlivem. 

0 Citovat

Bohužel jsem na tomto letišti díky- bohuzel Pegasusu strávil tolik hodin ze mohu s čistým svědomím říct ze ta hala s těma foodcourtama nahoře je pro me synonymem nejhoršího letistniho prostoru..koukam ze mam cca 150 navstivemych letist a s čistým svědomím mohu říct ze tohle je absolutně největší zlo:)))

2 Citovat

Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):

@puketapu v jakém mohu pivo sám? Dík

Marmara. Je tam na čepu Efes. To je ten první salonek blíž k gate 204. 

1 Citovat

Jorgus napsal(a):

Bohužel jsem na tomto letišti díky- bohuzel Pegasusu strávil tolik hodin ze mohu s čistým svědomím říct ze ta hala s těma foodcourtama nahoře je pro me synonymem nejhoršího letistniho prostoru..koukam ze mam cca 150 navstivemych letist a s čistým svědomím mohu říct ze tohle je absolutně největší zlo:)))

Tak jsme asi měli kliku. Minule jsme se tam v devíti lidech a ve večerní špičce najedli úplně v klidu a pohodě. Zvolili jsme tedy restauraci a ne fast food.

0 Citovat

Než ty dva salonky, tak to si snad raději na bazaru koupit kozu a opéci si jí na rožni před letištěm...vše samozřejmě halal.

9 Citovat

Mě na SAW fascinujou hlavně ty ceny, to je masakr. Už proto se tam lounge (bohužel) vesměs vyplatí...

0 Citovat

Letiště IST nebo v Antalyi docela totožné. 

0 Citovat

Ani náhodou. IST půllitr vody za 85 lir, SAW trojnásobek. A jídlo podobně.

0 Citovat

Aspire Lounge Curych :

Tragédie, kterou jsem čekal. Vím, že letos už LK nevyužiju, takže “pálím” poslední kus.

K snídani pouze vajíčka, pečivo, jogurt a fazole. Žádné salámy, sýry atd., natož něco teplého. Celkem fajn výběr tvrdého, šumivé víno, pivo. Dobrá káva.

Toalety před vstupem, bez Wifi, obsazenost cca 40%

Kdybych neměl velký hlad, tak sem nejdu.
Dávám 2/10 za klidné prostředí.

PS.: včera jsem byl v business lounge na T2 v Praze (vedle Erste). Nesklizené stoly, špína, k jídlu guláš, rýže a brambory, pečivo od rána tvrdé jak krikeťák. Zeptal jsem se na nějaké jídlo a uráčili se ohřát řízky. Jinak vše při starém.

1 Citovat

Jojo ten Aspire v Schengen zóně je fakt tragédie. Sezení jak někde v bufetu, záchody na chodbě, v 9 večer tě z něj bába vyhodí... Až jsem si říkal, že ten Marhaba salonek naproti snad bude lepší, ale ten zavírá dokonce už v 8 večer, takže na poslední let do Prahy k ničemu. 

V Curychu je super Primeclass lounge, ale ten je jen v tom satelitním terminálu pro non Schengen dálkovky. 

2 Citovat

Mně ten Aspire zas tak tragický nepřipadal, zažil jsem už mnohem horší :) Ano posezení je jak v bufetu, to souhlas. Ale výběr nápojů super (třeba proti Praze), jídlo bylo takový průměr (večer tam měli např. výborné špecle, těstovinový salát...). 
A o heslo na wi-fi je potřeba si říct na recepci. 

0 Citovat

Tak kdyby někdo potřeboval v Curychu do salonku, můžu vzít jednoho hosta do swiss senator lounge (pokud bude na stejném letu - lítám typicky v pátek navečer).

1 Citovat

Tak do toho Marhaba lounge nas 2x po sobe vubec naLK nepustili, prestoze byl skoro prazdny. Maji tam ceduli, ze jen pro bussines aerolinky, pro LK apod. nemaji misto. 

0 Citovat

U Marhaba lounge v ZRH to chce pustit chlup a zaplatit 10 eur za pre-book, pak není problém;-)

0 Citovat

Vojtěch Hájek napsal(a):

Tak zrovna ten food court v SAW je extrémně predrazenej a všude řvou děti a je cítit zápach cigaret. Opravdu nejhorší letiště. Ja většinou chodím do toho kapsuloveho hotelu co je k dispozici v rámci revolutu (na LK není) a to je jediný místo, kde se na tom letisti da trošku zrelaxovat. 

Myslíš Kepler Hotel & Lounge? Ten na LK k dispozici je.

1 Citovat

cali napsal(a):

U Marhaba lounge v ZRH to chce pustit chlup a zaplatit 10 eur za pre-book, pak není problém;-)

tak to asi pri prestupu nebudu resit...mmch v LK appce se tváří jako normálně přístupný, ale není, byli jsme tam ráno ještě před otvíračkou, tzn. nehrozi přecpání, do Aspire slo tak 10 lidí a sem 2 :))

0 Citovat

Chápu když mají plno, nebo rezervace, ale tohle je docela prasárna.

Pokud tam hosty na LK nebo PP nechtějí, mohou se nechat vyřadit z aplikace. Ale to by si na to musel někdo stěžovat... 

Koukám, že mají hodnocení 3,8, Aspire má 4,1, Primeclass 4,2, asi bych tam ani nešla, resp. až nakonec.

0