VIP salónky díky kreditkám
se divim, že si první místo nekoupili v JED nebo RUH. Tomu seznamu může věřit leda někdo, kdo ještě nebyl v Asii :-)
já si radši přečtu zkušenosti místních diskutérů, kteří nejsou doufám v nějakém hodnocení zaháčkování.
Na mě velice zapůsobila kombinace Johnnie black + parmiggiano v MLA. Plus otvírací doba tři hodiny před prvním letem (03:00), nemá chybu.
Ahoj.
Mam vyčuraný dotaz :)
Mohu pustit na svůj boarding pass a svou kartu RB MC gold někoho do Vienna Lounge? Mam totiž status a šel bych sám do Austrian Lounge, kde ho sebou vzít nemohu. :)
Sue, Sue... Tak brzy už v lihu? Předně nebude sedět jméno na kartě se jménem pasažéra na letence ;-)
Nebo Barney chce dělat až tak velkou operaci, že někomu zanechá rovnou svou kartu i letenku?
Ten spolupasažér co s ním letí se prokáže jeho letenkou a kartou a až vyřídí vstupní formality, tak mu vše vrátí, a on s tím pak půjde do svého lounge. Co je na tom složitého?
Pokud by to byla žena, může jim říci, že je v procesu tranzice a nechává se ještě před ukončením hormonální léčby titulovat jako muž...
Proč bych nenechal svůj boarding pas a platební kartu někomu koho znám a komu věřím? Jednak chci někomu zpříjemnit přestup a navíc rád dělám lumpárny 😃😁.
Sue: nepotřebuji to vrátit hned. Kartu mi vrátí u gejtu a boarding pas stačí na telefonu ;)
Co se může max stát? Někde si nakoupí na moji kartu a odletí na můj boarding pas? 😃 To pak vlezu do toho letadla na ten jeho a narvu ho do BINu 😃
Barney Flyer napsal(a):Ahoj.
Mohu pustit na svůj boarding pass a svou kartu RB MC gold někoho do Vienna Lounge? Mam totiž status a šel bych sám do Austrian Lounge, kde ho sebou vzít nemohu. :)
No tak ty tady schytáš hejtů, jak je to okrádání banky a jaký je to podvod :-D
Barney Flyer napsal(a):Ahoj.
v zahraničí mi to asi dvakrát prošlo (tenerife a kodaň tuším), na moji letenku a můj loungekey/priority pass se šla především napít těhotná přítelkyně (na recepci jsem byl s ní a podepisoval vstup já, jen prostě dovnitř vešla ona a já odešel, předem domluveno s obsluhou) ... naopak v čr lounge na T2 neomezený pro držitele gold karty od RB ne, tam nás vyhodila
Před 14 dny navštíven na Ruzyni Fast Track salonek na T2 v době oběda. Docela fajn výběr, kuřecí mini řízečky, guláš, houbová omáčka, několik příloh.
Předvčírem navštíven salonek Ambassador Transit v SIN, naprosto skvělé. Mnoho druhů teplých jídel, během mého dvouhodinového pobytu několikrát doplněno a obměněno. Koutek Live cooking, kde kuchař před vámi dělá různé těstoviny a podobně. Pro kuřáky je dokonce na přilehlé terase kuřárna s pohodlnými sedačkami a výhledem na letištní plochu.
Info z erste
Rezervaci vstupu do letištních salonků Erste Premier Lounge a Mastercard Lounge v Praze máte nově zdarma.
A ta nejlepší zpráva? Salonek si rezervujete snadno přímo v Georgi.
BKK - Miracle Business Class Lounge na úrovni 3 (o patro níže než odlety) naproti bráně D5 (Miracle Longes je tam vice, proto upresnuji. Hned vedle je Miracle First Class, take dostupna na LK. Nabidka je pry vicemene stejna, ale neni tam kuracky prostor)
Velky salonek s pomerne sirokou nabidkou teplych jidel asijskeho stylu, salatu, dezertu, zmrzlin a dalsi kuchyne. Celkem vyber nealka a piva, omezenejsi vyber tvrdeho alkoholu.
Otevreno nonstop. V dobe navstevy cca 20:30 az 22:30 byl tak z poloviny plny, mista na sezeni dost, jidlo doplnovano pravidelne. Realne nikdo nehlidal dobu navstevy (na LK ma byt max 2 hod).
Salonek ma od vstupu dve kridla - prazdnejsi prave kridlo s gauci a kresly jsem bohuzel nevyfotil
Asi jedine misto na letisti BKK za security, kde je legalni misto na koureni - venkovni terasa.
Za me kvalitne utraceny LK vstup
superweb . napsal(a):Info z erste
Rezervaci vstupu do letištních salonků Erste Premier Lounge a Mastercard Lounge v Praze máte nově zdarma.
A ta nejlepší zpráva? Salonek si rezervujete snadno přímo v Georgi.
Uz to v George je dostupne, viz obrazky. Bude zajimave sledovat, jestli letos diky tomu prestanou na vstupu do EP salonku na T2 upřednostňovat EP karty, jak ve spicce drive delali.
Zajímalo by mě, jak rezervace bude fungovat u dvou karet (na dvě jména) k jednomu účtu. Partner má k mému účtu kartu, takže má vstup v Praze také vždy "zdarma". On si asi udělat rezervaci nemůže, není klient EP.
Když tedy udělám já rezervaci pro 2 osoby, tak snad nebudou držkovat, když použiji svoji kartu jen pro svůj vstup a on použije svoji kartu pro svůj. Jestli budou chtít, abych pro tu rezervaci použil jen tu svoji kartu, tak je pošlu někam :)
Funguje bez problému. Udělal jsem dokonce 2 rezervace po sobě s časovým rozdílem 2 hodin na stejný let, protože nevím, jak bude probíhat check in.
Zazvonil zvonec a salonkům zdarma v Praze a Vídni je konec.
Od 1. 7. 2026 nebude možné využít salonky Mastercard v Praze a ve Vídnia FastTrack salonek v Praze.
Ono by to chtělo upřesnit, že ty salonky lze dál využít na Lounge Key (krom Fast-track). Tzn. 4 vstupy na každé debetce a 2 vstupy na kreditce ;)