Zdravim vospolok. Posledny januarovy vikend sme stravili v Bari a okoli, pocasie vyslo vramci moznosti super a potesila absencia turistov. Sice mimosezonne obdobie znamena aj mnoho zatvorenych restauracii, no da sa prisposobit. Talianske cesty su kapitola sama o sebe, ale ten kto zazil ex-ZSSR, alebo Blizky vychod, tak to az taka tragedia nie jehttps://tonicove.sk/ragazzi-v-apulii/Naklady:Letenka - 20 euro osobaTiger Parking - 20 euroExpres bus Bari letisko - 4 euraUbytko Bari -  96 euro na dve nociAuto - 36 euro (malo stat okolo 25, ale bolo treba zobrat snezne retaze :D) Benzin - 25 euro (cena okolo 1,48 eura liter)Jaskyna trullo - 5 euro osobaUbytovanie Locorotondo - 40 euroCelkovo nakladu 400 euro za dve osoby na 3 dniOproti inym krajinam napr. vostoku sme teda zaplatili dost za jedlo. Nezda sa to, ale coperto 2 eura sem, coperto tam, a hned sme na 20 euro minimalne za obed/veceru. Samozrejme da sa aj lowcostovo, tie pizza to go su super:)) .

Ragazzi v Apulii

Založil ve fóru Cestopisy

8 reakcí

Zdravim vospolok. Posledny januarovy vikend sme stravili v Bari a okoli, pocasie vyslo vramci moznosti super a potesila absencia turistov. Sice mimosezonne obdobie znamena aj mnoho zatvorenych restauracii, no da sa prisposobit. Talianske cesty su kapitola sama o sebe, ale ten kto zazil ex-ZSSR, alebo Blizky vychod, tak to az taka tragedia nie je


https://tonicove.sk/ragazzi-v-apulii/


Naklady:

Letenka - 20 euro osoba

Tiger Parking - 20 euro

Expres bus Bari letisko - 4 eura

Ubytko Bari -  96 euro na dve noci

Auto - 36 euro (malo stat okolo 25, ale bolo treba zobrat snezne retaze :D) 

Benzin - 25 euro (cena okolo 1,48 eura liter)

Jaskyna trullo - 5 euro osoba

Ubytovanie Locorotondo - 40 euro


Celkovo nakladu 400 euro za dve osoby na 3 dni

Oproti inym krajinam napr. vostoku sme teda zaplatili dost za jedlo. Nezda sa to, ale coperto 2 eura sem, coperto tam, a hned sme na 20 euro minimalne za obed/veceru. Samozrejme da sa aj lowcostovo, tie pizza to go su super:))

0

"To" s prichutou citronu a vodky bolo pravdepodobne Limoncello :)

0 Citovat

Limoncello poznám, "to" bolo číre a malo to 30 percent plus určite. Len tie fľaše museli byť riadne staré.

0 Citovat

Pekný predĺžený víkend... Celkom sa mi páčilo to vaše kľudné tempo. Len škoda že ste sa (ak som to dobre pochopil) nedostali priamo do Sassi; to túlanie sa v tých uličkách, schodiskách medzi domami, v labyrinte uličiek... nemá chybu.

Na bombetty som aj zabudol, díky za pripomenutie. V sezóne vo vnútrozemí ich predávajú (už upečené) asi v každom mäsiarstve.

Ale šoférovanie mi vo všeobecnosti na juhu Talianska neprišlo za tie roky nejaké hrozné (s výnimkou jednej  hodiny hrôzy v palermskej špičke...), skôr tiež také pohodové ako celý ten juh.

Rád som si to prečítal, díky.

0 Citovat

Jo, zvolili sme kludne tempo, mesiac dozadu rychla otocka uzhorodu, potom 600km v Bulharsku za vikend, minuly vikend sobota rano do plzne, svadba a v nedelu naspat. tak som chcel taky chill vylet...zase nebolo sa kam nahanat.

hej to Sassi ma mrzi, ved nabuduce, myslim ze ked bude opat nejaka dobra ponuka piatok vecer-nedela vecer, tak preco nie, ten region toho ponuka vela a najma teda ten vidiek sa mi tam velmi pacil


0 Citovat

Pěkný cestopis. Jak máš tu fotku Michelin 3*, tak kdyby si pootočil foťák doprava tak tam je v jeskyni opravdu michelinská reštika :) Grotta Palazzese. 

Tak jsme taky nebyli...

Jinak přímo v Bari ta malá pizzerka (  pizza z krabice ) je úplně top. Šéfko nás furt krmil nějakýma fritkama než udělal pizzu, že jsme to pak ani nemohli dojíst. Naproti je malý pivní bar, kde borec reklamně vyhuluje ganju ;-)

jinak ten kraj nám taky učaroval.


0 Citovat

Jo, tu reštauráciu som si všimol, ešte som si v duchu pomyslel, že  koľko tam by stál snack :))

Aspoň tá moja pizza z krabice bola super, ale vlastne všade bola dobrá :)

0 Citovat

Ešte len k tomu parkovaniu v Matere (pri Sassi), ak sa tam teda ešte chystáš znova - nabudúce skús Via del Castello ( 40.664454, 16.605669 ). Mimo sezóny absolútne bez problémov, v sezóne (v júli) to bolo síce dosť plné, ale jedno-dve miesta sa nájsť dali. Zjazd z príjazdovej cesty do Matery tiež v pohode, žiadne rezidenčné zóny.  Odtiaľ je to len peši krížom cez park a za nejakých 5-10 min si pri hornom vstupe do Sassi., na tom hornom námestí (Piazza Vittorio Veneto).

Kúsok od toho horného vstupu na tom námestí je aj dochovaná stredoveká cisterna, podzemné priestory, stojí za to vidieť, vstupné tuším 3 eurá.

0 Citovat

no jo, musim to nabuduce dat. ono nafixoval som sa na ten parking co tu hodil lukas_cz pred tromi rokmi a hlavne som ho este aj videl priamo z tej vyhliadky.

https://www.cestujlevne.com/disk...i/strana-2

a ono najhorsie ze keby sme zase boli v Matere dlhsie nestihali by sme uz ine veci... to je ta dan za zimne vylety, kedy slnko zapada o piatej

0
8 reakcí