Ahojte, tento rok sme stravili sviatky v Gruzinsku. Inspiroval ma hlavne miestny odbornik na vychodne destinacie tonic :)
Boli sme sa povozit na lanovkach v Ciature a vela casu sme stravili v Tbilisi, kde sme povodne chceli ostat kratsie, ale mesto nas naozaj ocarilo a stravili sme tam viac casu.
Vyuzivali sme hlavne marsutky a po Tbilisi Bolta. a miestnu MHD (metro, bus).
Link na clanok:https://cestujzamenej.sk/2019/05...na-vychod/
Naklady na osobu:
Letenky - 90€
Autobus z letiska/ na letisko - 12€
Ubytovanie (5 noci) - 80€
Maršutky, Bolt, Strava, Suveniry, Vstupenky - 95€
Spolu - 277€ / osoba
:D no vyzera to tak. U mna si to odniesol komplet dolamany stativ :D:D A aj nove nohavice sme museli kupovat v miestnom HM :D
Byla jsem v Gruzii v termínu 18. - 30. 4. Ty lanovky v Chiature byly až na jednu mimo provoz. Některé z nich neměly ani natažená lana. ale jinak je Chiatura velmi pěkné a čisté město plné zeleně, není pobořené, jako ostatní v Gruzii.
tak tie lanovky su loteria, my sme tam boli mesiac predtym a dali sme ich 6 :)
ale jinak je Chiatura velmi pěkné a čisté město plné zeleně, není pobořené, jako ostatní v Gruzii.
boli sme v rovnakom meste? vsak to depresia najvacsia :D
Tak tak, Chiatura je docela depresia... Prečo nezajsť radšej do údolia Alazani a slnečnej Kachetie? Pre milovnika vínnej turistiky skvelý tip. Už len cesta cez priesmyk Gombori je nádherná. My máme vždy základňu v slnečnom gorode Telavi a odtiaľ vyrážame na vyčerpavajúcu viacdennú tour po vínnych sklípkoch, ( aj pamiatkach) za dobré peniaze s miestnym taxikárom. Skvelí ľudia, jedlo, malé aj veľké vinárstva sympatické ceny a to 🍷!
cali napsal(a):Ještě kdyby se to víno dalo pít...:-)
Tak tejto poznámke docela nerozumiem... Gruzínske víno v mnohých faktoroch aj odrodách predčí európske...
Hmm neviem ci je prave Chiatura depresia. Nam sa tam pacilo. A vyslovene som tam chcel ist. Hlavne pre ten zazitok povozit sa povodnych lanovkach. To inde asi nezazijete. A co sa tyka vina, tak my ho moc nepijeme, ale viem si predstavit navstivit ten region. Urcite sme tym smerom nesli naposledy :)
Momentalne v ciature nejde zadna lanovka :(
Teda ak nepocitam jednu nakladnu.
Inak pripajam sa k tonicivy.
Depresivne mesto jak hovado (mozno aj vdaka zachmurenemu pocasiu)
Zit tam je ze mna alkoholik
baca12 napsal(a):Momentalne v ciature nejde zadna lanovka :(
Teda ak nepocitam jednu nakladnu.
Inak pripajam sa k tonicivy.
Depresivne mesto jak hovado (mozno aj vdaka zachmurenemu pocasiu)
Zit tam je ze mna alkoholik
Ani například z ulice Pataridze k dolu Itcchivisi nebo z býv. dolu 32 k dolu Darkveti?
Maja napsal(a):Tak tejto poznámke docela nerozumiem... Gruzínske víno v mnohých faktoroch aj odrodách predčí európske...
Asi záleží, jaké pijete.
Nathan7 napsal(a):Ked sme boli my, tak fungovali dve. Mali fungovat 4... Ono to je fakt asi o nahode :-D
Počítáte i ty neprovozované městem?
Vystavba novych asi nepokrocila niako.
Ani například z ulice Pataridze k dolu Itcchivisi nebo z býv. dolu 32 k dolu Darkveti?
To nevim, tie su mimo mesta, ja som kukol len tie co ma tonic na mape (tie 4 blizsie)
Ale ako som siel od sachkhere nevidel som ziadny pohyb vo vzduchu.
Přihlášení
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se!