Zdravim,dovolim si sme hodit svoj najnovsi "cestopis" z letnej dovolenky  v autonomnej republike Komi so startom v hlavnom meste Syktyvkare, odkial sme sa preleteli na LET-410 Turbolet do banskeho mesta Pecora. Nasledne vlakom za polárny kruh do Vorkuty, kde sme pobudli tri noci a preskúmali aj okolie. https://romanherda.com/category/rusko-2019/Naklady spolu za dve osoby:letenky - 674€ (550 do Syktyvkaru + 124 za turbolet)vlak pecora - vorkuta - 38€vlak vorkuta - mikun - 58€ubytovanie - 200€pozyvacie listy - 24€poistenie - 14€viza - 70€zvysna utrata cca 420€spolu 1500€ .

Za polárny kruh do Vorkuty

Založil ve fóru Cestopisy

6 reakcí

Zdravim,

dovolim si sme hodit svoj najnovsi "cestopis" z letnej dovolenky  v autonomnej republike Komi so startom v hlavnom meste Syktyvkare, odkial sme sa preleteli na LET-410 Turbolet do banskeho mesta Pecora. Nasledne vlakom za polárny kruh do Vorkuty, kde sme pobudli tri noci a preskúmali aj okolie.


https://romanherda.com/category/rusko-2019/

Naklady spolu za dve osoby:


letenky - 674€ (550 do Syktyvkaru + 124 za turbolet)

vlak pecora - vorkuta - 38€

vlak vorkuta - mikun - 58€

ubytovanie - 200€

pozyvacie listy - 24€

poistenie - 14€

viza - 70€

zvysna utrata cca 420€


spolu 1500€



0

Za 1500 by som mohol ísť na Bali... ;)))

0 Citovat

Pecka. Tam bych zenu v zivote nedostal. 

0 Citovat

Díky, klasicky výborné! Proč jsou názvy ulic v Pečore dvojjazyčně (např.: https://romanherda.com/wp-conten...9_0175.jpg)? To mají nějakou místní verzi ruštiny? 

0 Citovat

podle wiki tam mají kromě ruštiny i svůj jazyk komijštinu 

0 Citovat

LuckyB bol rychlejsi :)

0 Citovat

Díky za skvělej tripreport! Jak jsem předpokládal, ty města a vesnice totálně vybydlené, rozpadající se ulice, chodníky ve formě koupaliště:-) Co mě ale překvapilo, je docela fungující infrastruktura v těch zapadákovech..Fungující maršrutky, hipsterské restaurace, ale i normální nádražní podniky atd… To jídlo vypadá docela dobře...Asi je nutný odhodit předsudky z dob před 20 lety… Ale některý věci se fakt vůbec nemění.  Je vidět že jste si to užili, pivko koňáček… 😉. Tak to je důležitý. Destinace naprosto super, akorát, když se sečtou všechny náklady, tak mě osobně tam chybí nějaký ten wow efekt, proč se štrachat takovou dálk jen kvůli guljání v parke a přejíždění maršrutkou z jedné části goroda do druhé. Něco jako třeba Darwaza kráter v Turkmenistánu, jenom kvůli kterému mi tam stálo za to jet. Možná ten let 410-tkou bych si tak mohl zdůvodnit🤔

0
6 reakcí