Dokument z cestování po Jižní Americe, zatím 16 dílů (Brazílie, Paraguay, Argentina, Chile, Bolívie, Peru).  Po Jižní Americe bude Střední Amerika, Mexiko, Kalifornie, Transsibiřská magistrála (po stopách českých legionářů), Střední Asie, JV Asie a stopem Austrálie, NZ.  https://www.youtube.com/channel/...hJg/videos  .

Cestopis "Kolem světa"

Založil ve fóru Cestopisy

Budou, budou...od září tam začnu sypat těch zbylých 80 dílů =).

https://www.youtube.com/c/Tom%C3...ADk/videos

 


kolem-sveta-20-25-jpg.jpg

0 Citovat

Zdravím všechny, dokončil jsem celou první sérii cestopisu "Kolem světa", díly Amerika. Dohromady je to ucelených 45 dílů cestování po Jižní a Severní Americe, od Rio de Janeiro po San Francisco.

Projeté země: Brazílie, Paraguay, Argentina, Chile, Bolívie, Peru, Ekvádor, Kolumbie, Panama, Kostarika, Nikaragua, Honduras, Salvador, Guatemala, Belize, Mexiko a Kalifornie. 

Podívat se můžete tady: https://www.youtube.com/c/Tom%C3...ADk/videos

0 Citovat

Pro cestovatele, kteří teď nemají na co koukat, pozvu na 2 nové série:

" Antická Malá Asie ", který ukazuje  starořecké západní Turecko (Trója, Pergamon, Efez, Hierapolis, Halikarnassos). Odkaz na playlist "Antická Malá Asie" https://www.youtube.com/playlist...iSsAktNRwP

 

 a díly " Transsibiřská magistrála ", s krátkou objížďkou přes Ukrajinu, jižní Rusko a Povolží. Odkaz na playlist "Transsibiřská magistrála": https://www.youtube.com/playlist...emWbAdCHQU

0 Citovat

Ahoj,

Musím reagovat na Tvoje videa, našel jsem je teprve tak před 14dny ,ale nemůžu se od nich odtrhnout ;) pro mne osobně jsou prostě perfektní. Vždy se tam dozvím něco zajímavého, hodně zajímavé je srovnání cen v různých státech občas se i člověk zasměje prostě paráda.

Doufám , že v tom budeš pokračovat je to i hodně inspirativní (minimálně pro mne určitě) a je vidět ,že když se chce procestovat svět,není to zas tak složité,když to někdo umí.

Zajímá mne jestli máš ještě nějaká videa ze starších cest nebo jestli si stihl ještě něco loni vidět po Rusku.

Díky a pokračuj v tom co děláš je to super :) a přeji spoustu takových podobných cest.

0 Citovat

Já sleduji hned po vydání vzdy večer s celou rodinou tu Transibirskou a sám sjizdim znovu od začátku tu Jižní Ameriku:)jen škoda že víceméně projizdis jen města a občas nezaskočis mimo ne..vyjma naprostych povinnosti typu Tikal, Bajkal..:)

0 Citovat

Ahoj Tome,

Naprosto perfektni cestopisy a ten progress co jsi udelal co se tyce nataceni, strihu, komentaru je luxusni. Staci si pustit prvni a posledni dil.

Za mne totalni top, jak cestujes, jak vsechno komentujes, libi se mi i ten lowcost :D a treba ty prenosy z plneho autobusu...jsou spicka :D, vetsina lidi by to nenatacela a ty si tam sednes a rozbalis to a komentujes :)).

 

0 Citovat

Zdar Tomáši, také jsem poslední dny koukal na Tvá youtube videa.

Hlavně velmi zajímavá mi připadla ta nekonečná cesta Ruskem končinami, které jsem si představoval opravdu jinak. A sice více nuzně, postsovětsky i s více zemljamkami. Opak byl ovšem pravdou. Alespoň okolo té slavné magistrály vypadalo Rusko docela výstavně i se službami na úrovni. Možná zajet hlouběji a mimo hlavní trasy by byla situace jiná. Kdo ví?

I západní Turecko jsem rád shlédl. Pěkný mix historie, přírody a lákavých pláží.

Jinak co se týče Tvé cesty z Jižní do Severní Ameriky, tak se mi jen vracely vzpomínky na některá hlavní města na svých trasách někdy před 10-ti roky. Díky za to. Je to fajn ukázka určitých lokalit, budget ubytování i místních cen. Možná díl Cartagena bych nedoprovodil kubánskou písní, ale spíš nějakou kolumbijskou lokální, treba od místního umělce Checo Acosta. Dále u Nicaragui mě překvapilo, že ses natolik věnoval kriminálně neblaze proslulému hlavnímu městu Managua, třeba na úkor Leónu, Ometepe a dalších krás. Mexiko jsi pak projížděl detailněji, což je rozhodně dobře.

Přeji další neobyčejná dobrodružství na cestách a jejich zdokumentování!

0 Citovat

Tak toto je úplný závan čerstvého vzduchu v tejto nenormalnej dobe koronovej.  A asi sa nám preto trochu vyselektovali  aj samozvaní "travelhackeri", čo je len dobre.

Kvalitne zrealizovaný námet, toto ma naozaj bavilo.

Pekne tematicky aj ideovo spracované.

Zatiaľ som pozrela len Transibírsku magistrálu - inak to museli byť nachodené kilometre peši, furt v pohybe. 

 

0