Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

Jan Vidim napsal(a):

@🏴‍☠️ k ČSOB premium pojištění píšou toto, takže kdyby to nastalo, byl bych bez nervů a postupoval podle jejich pokynů.

Jak to bude v situaci, kdy klientovi vyjde pozitivní výsledek testu na letišti před nástupem do letadla 
při cestě z dovolené zpět do ČR? Klient musí nuceně setrvat v zahraničí déle? Pokryje cestovní pojiš-
tění náklady na „karanténní“ hotel a náhradní letenky zpět do ČR?


Ano, nezbytné a účelně vynaložené náklady na karanténu i náhradní letenky bychom uhradili, pokud to bude daná 
situace vyžadovat a náklady nebudou reparovány jinak (např. daným státem). V tomto případě je třeba kontaktovat 
asistenční službu a další postup řešit v souladu s jejími pokyny. 

+1, taky spoléhám na ĆSOB Premium a jsem v klidu

1 Citovat

Za LA jste jeli autem az do Severni Dakoty? Kolik to cele zabralo? Ta cesta Boston <-> Montreal uz mi prisla moc dlouha :)

0 Citovat

jang_1: Nejsem si jistá, jestli dotaz směřoval na mě? My jsme byli v Jižní Dakotě a ne v Severní, ale pokud byl dotaz pro mě, tak cesta byla takto:

Po příletu na LAX půjčení auta a odjezd na 1.ubytování v San Luis Obispo (Kalifornie).

2.den: cesta po silnici č.1 podél pobřeží přes Big Sur, Bixby Bridge až ke Carmelu a ubytování v Sacramentu (Kalifornie).

3.den: Folsom Prison a Lake Tahoe, ubytování Winnemucca (Nevada).

4den: Jerome (Idaho)

5.den:Craters of the Moon, ubyt. Idaho Falls (Idaho)

6.den: Jackson Hole (Wyoming)

7.den: Grand Teton a Yellowstone, v noci ubyt. Cody (Wyoming)

8.den: ubyt. Gillette (Wyoming), Devils Tower a Deadwood

9.den: Keystone, Mount Rushmore, Custer, ubyt. Rapid City (Wyoming)

10.den: Cheyenne (Wyoming), přejezd do Colorada

11.den: ubyt. Pagosa Springs (Colorado), Messa Verde, přejezd přes Nové Mexiko

12.den: ubyt. Holbrook (Arizona)

13.den: Kingman, Oatman, ubyt. Laughlin (Nevada)

4 dny válení u bazénu v Laughlinu

17.den: odjezd do LA, vrácení auta, večer odlet přes LHR do Prahy

Měli jsme Toyotu Camry, naprosto perfektní.

Pokud dotaz nebyl na mě, tak se omlouvám. Ale třeba to někomu může posloužit jako inspirace.

 

7 Citovat

firefly+: hodně nadupaný itinerář, všechna čest. Jako inspirace určitě ano, ale asi tak na dvojnásobnou dobu. :-) Napadá mě nemravná otázka: viděli a zažili jste taky něco? :-) Jako kromě silnice a bezprostředního okolí...

2 Citovat

mirjur: Když jsem sestavovala itinerář, dbala jsem na to, abychom nestrávili v autě denně více než 5 hodin, což se určitě povedlo. Všechna navštívená místa jsme si užili skvěle, v hotelích a motelích cestou jsme se pouze vyspali. Bohužel jsme zažili dosti ošklivou bouračku, asi 20 mil před Seligmanem. Museli jsme zastavit, protože před námi stála auta kvůli drobné nehodě, někomu vypadlo něco z korbičky dodávky. Stojíme v levém pruhu a manžel najednou ve zpětném zrcátku viděl, jak se na nás řítí velký kamion. Těsně za námi to strhl vlevo a položil kamion do malého svahu. Kdo zná dálnice v USA, ví, že na většině z nich je mezi oběma směry nejméně 20metrový prostor, buď křoví nebo podobně. Okamžitě nás pokryl zvířený prach, že jsme neviděli vůbec nic. Naštěstí se autu ani nám nestalo nic, jen jsme byli pokryti tím prachem. Myslím, že tento den budeme považovat za naše druhé narozeniny, protože kdyby to řidič trucku nestrhl vlevo, napálil to rovnou do nás a  byl by konec. Hned se seběhli okolní řidiči, jak ke kamionu, tak k nám. Řidičovi trucku se nestalo nic, jen uprostřed silnice byl vysypaný náklad, vezl nějaké krabice. Byl to opravdu velice nepříjemný zážitek. 

Ostatní zážitky z cesty byly naštěstí příjemné a viděli jsme toho fakt hodně. 

7 Citovat

Itinerář naprosto v pohodě, takhle jsme od roku 96 jezdili Západ pokaždý nejméně 30x, to k USA patří, až teď jsem trochu zvolnil.

0 Citovat

No právě, my na to jsme už také zvyklí. Několikrát jsme cestu začali v Miami a odsud jednou do Houstonu, jindy do New Orleans a pak zpět do Miami, týden odpočinek u moře a bylo to tak fajn. Ale většinou začínáme v LA. Takovéto cestování po USA nás baví. Pouze když jsem na Havaji, tak tam zůstávám na jednom místě a válím se u moře, maximálně nějaké výlety po okolí. Od roku 2000, kdy jsem navštívila USA poprvé, tak mě to nepřestává bavit a ani těch asi 20 návštěv mi nestačí, pořád je tam co objevovat. Ale samozřejmě je mi jasné, že každý to má jinak a někomu by to takto nevyhovovalo.

2 Citovat

Tak těch 20 návštěv to vysvětluje... :-) Já jsem si říkal, že na té trase jste jeli kolem asi tisíce krásných míst, která jste neměli tímto tempem šanci vidět. Ale když už to máte zmáknuté z dřívějška, tak není co řešit.

0 Citovat

mirjur: Ano, my už si vlastně vybíráme i místa, ke kterým jsme se dosud nedostali a která by třeba většina cestovatelů vynechala. Například teď jsme si v Coloradu udělali radost a navštívili i městečko Fairplay, které se stalo předlohou pro kreslený seriál "Southpark", vysílal se i v české televizi. Nebo když už jsme byli v Jackson Hole, tak jsme se zajeli podívat na Mormons Row, to je asi 15 minut jízdy a rozhodně stojí za to.

0 Citovat

Každému to vyhovuje jinak a když někdo Yellowstone navštívil dřív, může mu stačit na připomenutí necelý den spolu s Grand Teton, ale pokud by to mělo sloužit jako inspirace pro někoho, kdo tam ještě nebyl, upozorňuju, že na Yellowstone by si měl vyhradit aspoň 2 celé dny intenzivního cestování jen na ty hlavní atrakce (já měl 4 dny v poklidu i bez treků, ale pak jsem to zase bral rychle přes Colorado do SLC).

1 Citovat

Zdravím, chci se zeptat, jak probíhá kontrola covid pass ve Vídni? Kontrolují čtečkou? Případně stačí antigen nebo raději pcr? 

0 Citovat

Praha - Kodaň - Malmo - Karlskrona - Gdyně - Gdaňsk - Varšava - ČR. Kontrola testu či očko nikde žádná, dle předpokladů. Na hranicích mezi Dánskem a Švédskem odstavení busu a kontrola dokladů, důvod cesty, celníci i s pejskem důkladně bus prohledávali. Na lodi do Polska super vlny a hnusný počasí. Polský dráhy tragédie, vlak do Varšavy dojel už s 150min.sekerou, cestou to nasbíral na 180min.a ač měl jet až do Vídně, tak v Bohumíně oznámení, že dál nejede a cestující si mají počkat do rána na náhradní spoj. Nám samozřejmě ujel jedinej přípoj, tak jsme si aspoň vyžádali u ČD nocleh v Ostravě a místo včera večer doma, su až dnes a jdu z nádraží rovnou do práce 🙄

0 Citovat

Včera v podvečer Amsterdam - Praha. Na letišti dost lidí, ale extradlouhá fronta na security mě nepostihla, ani zrušení letu (ale bacha na to, minulé pondělí údajně 50 zrušených letů a 500 zpožděných, my měli zpoždění cca 20 minut). Chtěli vidět jen boarding pass, v Praze nezajímalo nikoho nic. Roušku mělo pár lidí dobrovolně.

0 Citovat

nikolino napsal(a):

Zdravím, chci se zeptat, jak probíhá kontrola covid pass ve Vídni? Kontrolují čtečkou? Případně stačí antigen nebo raději pcr? 

Minulý víkend ve Vídni nic nekontrolovali. Jen boarding pass.

0 Citovat

Aluška napsal(a):

Praha - Kodaň - Malmo - Karlskrona - Gdyně - Gdaňsk - Varšava - ČR. 

V letadle do Dánska roušky?

 

0 Citovat

Jojo to byla taky show 😁 u gate hlásili, že Ryanair vyžaduje na palubu ochranu úst a nahoře bez nikoho nepustí, tak kdo neměl, letěl si je koupit....na palubě nikdo nic nechtěl a posádka úplně super, i za knipl mě pustili 🙃

1 Citovat

Francie… nikde nic… ryanair hodini zpozdeni.-)

0 Citovat

Dnesni let Praha -Krakow za sympatickych 260 Kc  Hodinovy let  s vcasnym priletem do Krakowa, takze Ryanair znelka :-) Zitra pokracovani do Dublinu 

Jedna zajimavost pri rezervaci a vyberu mist se let tvaril jako ze to bude MAX  (35 rad ) ovsem nakonec to bylo 33 rad a o MAX neslo , vyber sedadla byl ale od 95 Kc Tezko rict co by nastalo kdyz bych vybral 35 radu ktera v letadle nebyla pochopitelne  Let ale zdaleka nebyl plny 

Jinak sympaticke ubytovani ,mohu doporucit  a v centru rusno ,ceny se zdaly byt levnejsi nez v CR 

 

1 Citovat

Pokud se nasadi jine letadlo, tak pracovnik ti na gatu prideli jinou sedacku, mel jsem to tak do Rigy, kdyz vymenili 737 za 320, takze uplne v pohode

0 Citovat

Krakow - Dublin tentokrat skutecne MAX bohuzel hodinove zpozdeni 2 busy do Corku plne rezervaci jsem nemel, tak nocni jizda V Dublinu dost lidi v pondeli je bank holiday  takze zase chystaji manevry

0 Citovat

Vie - Cfu, na cestě tam ještě roušky, ale očividně tento měsíc Řeči zrušili povinnost roušek a tak je zpátky nikdo nikde neměl.

1 Citovat

Ahojky, aktuálně návrat z USA (Praha->Amsterdam->Los Angeles a stejnou cestou zpět). Při cestě tam nám v Praze kontrolovali očkování a testy-antigen (covid).

Při cestě zpět už po nás nikdo nechtěl test a co mě překvapilo, tak ani očkování. Před gatem v Los Angeles nařídili nasadit roušky, stejně je lidi neměli na sobě😂😂 a navíc si jí u brány zase člověk měl sundat, protože byla automatická brána na doklad a vyblejsknutí. 🤷‍♀️

Jsem ráda, že nás nepotkalo to peklo na přestupu v Amsterdamu jak o něm všichni mluví. Popravdě jsem se hodně vyděsila, když mi letuška ještě před odchodem z letadla, které letělo z LA vyprávěla, jak projít letištěm může zabrat i 7 hodin. My měli na přestup 2 hodiny, do toho jsme byli samozřejmě na zadku letadla a kvůli vysokému počtu letadel nám nebyl poskytnut vystupující tubus, ale svážely autobusy.

Tak rychle jsem letištěm snad ještě neprolítla jak jsme se báli, aby jsme stíhali, ale nakonec naprosto standartní. 😄😄 Letiště má prý ohromné personální problémy,  údajně propustilo své zaměstnance (covid) a teď má problém je nabrat zpět. 🤦‍♀️


Jinak oba lety byly přes KLM a já musím říct, že po mých zážitcích s nízkonákladovkami jsem byla učarovaná. Měla jsem pocit, že nás celou cestu jen krmí. Stevardi a letušky byli extrémě milí a nápomocní, bez problému nás přesadili v rámci většího komfortu, přítel má 2 metry a myslím, že i člověk co seděl s námi jako třetí byl šťastný, že jsme vypadli a nemusí se s námi mačkat. :D

4 Citovat

Dorazil jsem včera z výletu do Španělska.

Chtěli jsme zkusit linku PED-ALC a pak se nějak vrátit domů plus navštívit ME v šipkách, teda ty šipky byl původní impulz, no tam jsme nedošli, bylo to do kopce.

Letěli jsme v pátek z Pardubic, linka FR vyprodaná pár dnů dopředu, my kupovali ještě letenku za litr. Gate supr, točené pivo, občerstvení, obchod. asi to musí nějak dotovat. AČ je ve 3panělsku v dopravě povinná rouška nikdo nás neprudil ale tak půlka letadla si je hezky ovečky vzala už na ploše. Ale když to milují tak ať si to nosí. 

V Alicante jsme sedli na bus do centra, tam už náš bez hadru nepustili, sundal jsem ho po zaplacení. Pak tramvají do Benidormu, bydleli jsme v místě kde paří anglická spodina o víkendech, opravdu je to síla. Ale zbytek města pohodička, kolem pláží krásné skály plné zátok kde se dobře šnorchluje a je tam pěkný trek.

Po třech dnes zas tramvaj do Alicante, tam jedna noc. Přesun letecky na Mallorku, tam jsme byli den, vykoupal jsme se, spálil si záda a dali jsme si oběd n na pláži. Cesta Ryan airem do Prahy pohodička, pěkný čtyřdenní výlet.

Blbý je, ež ty letenky z Pardubic už jsou dost drahý, ta linka jim asi dost funguje.

2 Citovat

Kypr 

Lety s Ryanairem Berlín - Paphos - Vídeň - všude bez roušek ,letělo se překvapivě na čas.

Dnes na Paphosu u odletové brány kasírování ty vychcánci co si malý příručák pletou s kufrem na kolečkách ..

Na Kypru od 1.6 padla veškerá covid buzerace vyjma roušek v hromadné dopravě ,ale i na to se celkem dlabe (alespoň v městský na Paphosu). Lidí celkem málo hotel se zaplnil akorát na prodl. víkend převážně místníma jinak klid a pohoda.

Aktuálně sedím ve vlaku z Vídně do Č.Budějovic a 80% rakouských ovcí má respirátor na hubě pořád i když už jsou oficiálně platné jen v okrese Vídeň a vlak se blíží k českým hranicím - to nepochopíš ..

4 Citovat

Dneska let Varna - Praha, posadka prekvapive rozdava rousky - duvod, jsou pozadovany v cilove destinaci… 🙈

zajimavy, rikam, ze jsem z CR a vsechny omezeni jsou davano zruseny…

a oni, ne ne 😂

aspon jsem dostal exit row 😎

2