Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

Čtrnáct dní zpátky francouzské Nantes s Voloteou. Ofiko roušky v letadle, ale v praxi nikdo nevyžadoval, jen při odletu zpět se u gate ptali, jestli roušky máme. Ve Francii kontroly žádné, roušky nikde nevyžadovali. 

1 Citovat

Lenka27 napsal(a):

Zdravím,

chtěla jsem požádat o radu - chystáme se 16. července do Londýna, dívali jsme se, že všechna nařízení kvůli Covid19 jsou momentálně zrušena, jak u nás, tak v Anglii. Ale zarazilo mě, že na stránkách Ryanair, při odbavení letenek, svítilo upozornění, že si máme připravit potvrzení o očkování, nebo o prodělání testu, tak jsem se trochu zalekla. Nemáte náhodou někdo čerstvou zkušenost na trase Praha-Londýn a zpět nejlépe přímo s Ryanair? Jestli na potvrzeních trvají při nástupu do letadla, popřípadě jestli chtějí na palubu respirátory? Předem moc děkuji!

Stránky aerolinek jsou teď špatný zdroj, zůstavají na nich staré informace, ať už o rouškách nebo o očkování. Británie opravdu už cca tři měsíce neřeší ohledně covidu vůbec nic, stejně tak ČR, co se týče cesty zpět.

0 Citovat

Ryanair  ma ve vseobecnych pokynech u kazde destinace tyhle nesmysly ale prakticky uz nevyzaduje nikde nic

Snad jeste Nemci blbnou

 

1 Citovat

Tento víkend Amsterdam - roušky/respirátory v letadle i MHD dobrovolně jednotky kusů, Asiati nosí i na velké lodi na kanále, kde nás bylo 7 včetně kapitána. 

Z AMS v neděli večer - security na 25-30 minut, u odbavovacích přepážek bylo ale obecně dost narváno, my šli naštěstí jen s příručákem. Pozitivně překvapilo, že nechtějí vyndavat ze zavazadla tekutiny a elektroniku. Kvůli nějakým omezením ve vzdušném prostoru hodina čekání po pushbacku na ploše při odletu.

1 Citovat

Moc děkuji za odpovědi! Všem hezký den :)

0 Citovat

Dojdu sem po několika měsících a koukám, že všechno při starým. Dokonce bych řekl, že ještě horší. Dřív spamy 10 hodin nevydržely. 

7 Citovat

Malaga, ve městě náhubky sporadicky, v obchodech taktéž. V MHD všichni včetně řidiče.

0 Citovat

Ridder napsal(a):

Dojdu sem po několika měsících a koukám, že všechno při starým. Dokonce bych řekl, že ještě horší. Dřív spamy 10 hodin nevydržely. 

 

Jak je tohle možné? Opravdu tu není žádný správce?

Kryštofe, to opravdu musíte dělat jen Vy?

0 Citovat

Drážďany - Praha vlakem. Neskutečně našlapané EC přijelo se zpožděním 20 minut a do vlaku se téměř nedalo vlézt. Výsledek byl, že vyhodili všechny, co neměli místenku, takže i lidi s platným jízdním dokladem, a to pod pohrůžkou vyvedení z vlaku policií. Stáli jsme tam přes hodinu, celkové zpoždění 95 minut, na Hlaváku jsem si zpoždění kvůli kompenzaci nechala potvrdit a pokladní říkala, že jí minulý týden říkala jiná cestující, že se stalo něco podobného. Podotýkám, že do EC/IC ty jejich devíti eurové jízdenky neplatí a že (možná kvůli tomu) ten vlak byl před dvěma týdny téměř vybookovaný.

0 Citovat

To vyhazování se dělo v Drážďanech? Já bych si policii zavolat nechal, abych měl protokol, protože tyhle vlaky jezdím bez místenky na doklad ČD.

0 Citovat

Azul napsal(a):

Drážďany - Praha vlakem. Neskutečně našlapané EC přijelo se zpožděním 20 minut a do vlaku se téměř nedalo vlézt. Výsledek byl, že vyhodili všechny, co neměli místenku, 

Tohle jsem zažil před pár lety v Linci v railjetu na Budapešť (před vánoci) respektive tam už před příjezdem vlaku obsadila perón ochranka a kdo neměl místenku měl smolíka ..

Za mě je tohle OK řešení než natřískanej vlak po střechu. Osobně na dálkové spoje mám místenku vždy!

Při zakoupení jízdenky přes rakouské OBB pokud čekají vytížený spoj chodí email ,že důrazně doporučují zakoupení rezervace.

0 Citovat

Ano, v Drážďanech. Jezdím vlakem dlouho a často, ale tohle jsem ještě nezažila. Vedle mě seděla holka bez místenky, zvedla se a odešla (nechápu), dost dlouho bylo to místo volné, pak si tam sedla nějaká paní,co předtím stála na chodbě a místenku neměla, a zdárně dojela až do Prahy.

Policii jsem viděla chodit po nástupišti, v mém kupé nebyli, hlášení se několikrát opakovalo....jestli tohle stačí, aby se lidi s platnou jízdenkou vzdali místa ve vlaku, který není povinně místenkový, tak potěš pánbůh.

 

 

0 Citovat

lma napsal(a):

[citace="Azul "]

Drážďany - Praha vlakem. Neskutečně našlapané EC přijelo se zpožděním 20 minut a do vlaku se téměř nedalo vlézt. Výsledek byl, že vyhodili všechny, co neměli místenku, 

Tohle jsem zažil před pár lety v Linci v railjetu na Budapešť (před vánoci) respektive tam už před příjezdem vlaku obsadila perón ochranka a kdo neměl místenku měl smolíka.

[/citace]O tomhle germánském folklóru jsem ještě neslyšel. A jak se to pak řeší - mám platbou jízdenku a nějaký geroj na nástupišti mě nenechá nastoupit...? To pak nemám ani doklad pro pojišťovnu.

0 Citovat

To fakt nevím .. 

V tom Linci to bylo docela husté nejdříve hlášení a pak nastoupila securitka a nějací pracovníci (revizoři ?!) s vestami OBB a chtěli vidět místenky - myslím tedy co jsem postřehl měli smůlu hlavně ti co  chtěli jet vnitrostátně ,kdo měl jízdenku do Maďarska ten nastoupit mohl (alespoň myslím ruku do ohně bych za to nedal ..). Ten railjet jel z Mnichova a do Lince přijel už celkem plný.

Ale zažil jsem to jednou a to do Budapešťi jezdím několikrát ročně ,ale aktuálně třeba vyrážím 2x v červenci a na jeden spoj už jsem od OBB obdržel ten email ,že důrazně doporučují zakoupení rezervace.

0 Citovat

Wizz v pátek v 22:00 na cestě Brno-Vídeň: "váš zítřejší let Vídeň-Cluj v 6:55 je zrušen". Jako jediný wizzí let dopoledne.

Na letišti klasické kolečko - my podáváme jen informace, nejsme od Wizzu, to si musíte zavolat. Po hodině čekání na lince, my neřešíme duty of care, to musí na letišti.

Druhý den ráno už otevřená přepážka, ale sdružená pro všechny lety Wizzu, tak úplný Mordor. 

Už večer jsme se rozhodli, že kašleme na Wizz a jedeme vlakem. Vídeň-Cluj: 50 euro, 12 hodin a 3 hodiny zpoždění kvůli popadanýn stromům. V tropickém vedru, bez klimatizace.

0 Citovat

Ahoj, chtěl bych se zeptat, kdo z vás má aktuální zkušenost ohledně kontroly rozměrů priručních zavazadel (zejména toho malého osobního) na Ruzyni. Tedy jak dusledne se meri a váží? Konkrétně jde o linku Volotea: Praha-Cagliari.

0 Citovat

norbic napsal(a):

Dneska let Varna - Praha, posadka prekvapive rozdava rousky - duvod, jsou pozadovany v cilove destinaci… 🙈

zajimavy, rikam, ze jsem z CR a vsechny omezeni jsou davano zruseny…

a oni, ne ne 😂

aspon jsem dostal exit row 😎

 

Mají v tom nějak pořád bordel. Mně se tohle stalo ještě v květnu. U BA při letu z 
Londýna do Prahy. Žádné povinné roušky a přesto je rozdávali a tvrdili, že jsou v ČR povinné. 

0 Citovat

Mně přesně to samé, BA v květnu z Londýna do Prahy. Ale ještě před startem se sám kapitán omluvil, že to nemají interně up to date, že si ověřili, že se v ČR ta povinnost zrušila, že se to teda nechystají vymáhat a ať každý s tou informací naloží podle svého uvážení :D

0 Citovat

Pedros napsal(a):

Ahoj, chtěl bych se zeptat, kdo z vás má aktuální zkušenost ohledně kontroly rozměrů priručních zavazadel (zejména toho malého osobního) na Ruzyni. Tedy jak dusledne se meri a váží? Konkrétně jde o linku Volotea: Praha-Cagliari.

 

Vážení jsem nezažil, jen strkání do rámu. Řekl bych, že když se jim zdá, že je moc kufrů, tak jdou s rámem/s kasičkou. Co jsem viděl kolem, tak co se nevešlo, neukecali. Jedna paní to měla o kolečka....

0 Citovat

PetrK86: Díky, to je dobré vědět. A můžu se ještě zeptat, jak je to s těmi malými osobními taškami/batohy - ty taky podléhají kontrole anebo to nechávají být?

0 Citovat

Pedros :

Osobní zavazadla ( pod sedačku ) při naší cestě v Praze, ani v Cagliari nekontrolovali. Při návratu však  cca 8-10 cestujících neodbavilo  kabinový příručák ( u letenek zakoupených do 8.6. byl v ceně, ale musel být odbaven) a dost bouřlivě to řešili u  brány, poplatek 50 EUR platit nechtěli, neúspěšně se pokoušeli proklouznout, museli se vrátit, nevím, jak to nakonec dopadlo. K nástupu nebyla puštěna ani opilá cestující, která nikoho neobtěžovala, ale velmi výrazně se motala...

Přeji pěkný pobyt na Sardinii. V MHD se důsledně vyžadovaly respirátory, viděl jsem 2-3 cestující bez, ale do meziměstského autobusu řidič cestujícího nenechal nastoupit. Na autobusovém nádraží v Cagliari  velmi hlasitý výstup, kdy si černoch musel místo roušky  obstarat respirátor..., považoval to za rasismus jak píši, bylo to velmi hlasité...

3 Citovat

Lisabon, Alicante - nahubky všichni v MHD. Jinde jen několik málo starších lidí. Na tu Sardinii se tedy velice těším. Díky za varováni. Zařídím se.

Nějak nechapu rozdíl rouška / respirator. Z jakého důvodu to stále někdo rozlišuje. Pokud něco stále musím mít u sebe a v případě nařízení pečlivě nasazeno v prostoru mezi očima a bradou, je to úplně šumák co to je. V těch vedrech je to fakt úchylné.

2 Citovat

Mauricius (z Prahy přes Curych) - v letadle (pouze cesta ZHR - MRU, zpět ne) vyžadovány roušky. Pro vstup chtěli vidět vyplněný vstupní formulář (očkování už ale nekontroloval) a na letišti jsem pak ještě podstoupili antigenní test (zdarma). Na výsledky se nečeká, prý snad zavolají v případě pozitivního výsledku. 

Jinak stále platí na celém Mauriciu povinnost nosit venku i uvnitř roušky. Venku nosí jen někteří místní, uvnitř většina. V menších městech, turistických lokacích to ale nikdo moc neřeší, jen v Port Louis to nosí fakt všichni, dokonce jsem tam byla upozorněna policistou, že si mám na ulici tu roušku nasadit.

1 Citovat

Prave cekani na letisti v Ohridu na let Wizzairu do Vidne Neuveritelny bordel pres vytistenou papirovou letenku a Priority  nas nahnali z fronty kde jsme cekali k okenku kde nam dali jejich palubku Jinak sice na ceduli sviti boarding ovsem na mobil mi prislo zpozdeni asi hodinu zatim  Odletaji zatim jen dve letadla Amsterdam a Viden  Male prijemne letiste ovsem vychodni pristup ale to se dalo na Balkanu cekat

0 Citovat

Zajimave na tabuli sviti ze gate closed ovsem letadlo nikde asi prevence aby si nikdo nemohl odfotit zpozdeni:-)

0