Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil před 6 lety J&P ve fóru Cestopisy

@Miba:

Dekuji! A jste byli na antigenni? Kolik to stalo? 

miba napsal(a):

@Xris, testování na Rhodosu:

Syn taky potřeboval test, byli jsme 22.7. na klinice Euromedica. Objednal jsem termín předem mailem, ale asi nebylo ani potřeba, brali to postupně podle příchodu. 

0 Citovat

Ano, antigenní, za 20€.

0 Citovat

Bizi13 napsal(a):

Michal napsal(a):

Ahoj, nekdo nejakou zkusenost z posledni doby pri ceste do Lotysska? Mam v planu letet do Rigy a nasledne se presunout busem do Estonska. Neabsolvoval ted nekdo? Pripadne co vse je k tomu potreba :-) Jak to tam realne vypada s omezenim? Diky

Ahoj, jsem právě v Rize. Před odletem je potřeba vyplnit lotyšský formulář pro vstup do země a zaslaný QR kód plus Covid pas se ukáže při odletu. Po příletu do Rigy nikdo nic nekontroluje. Roušky (jakékoliv) jsou povinné ve všech vnitřních prostorech. 

Diky, musi byt PCR test nebo staci antigen? a zije to tam normalne? restaurace atd.

0 Citovat

miba napsal(a):

Ano, antigenní, za 20€.

Nevis kolik stoji PCR a za jak dlouho je ? A na letisti  se neda ? Diky 

0 Citovat

PCR za 60€, výsledek nejpozději do 24 hodin.

https://www.euromedica-rhodes.gr...d-19-test/

0 Citovat

Diky  myslis ze nic jineho na Rhodosu neni ?

0 Citovat

Babiš testuje za 28EUR. Nepochybuju, že se ti tam nepovede nějak vetřít.

https://www.rodospalladium.gr/co...andsafety/

0 Citovat

[/citace]

Diky, musi byt PCR test nebo staci antigen? a zije to tam normalne? restaurace atd.

[/citace]

Cestujícím s dokončeným očkováním stačí Covid Pass a vyplněný vstupní formulář. Žádný test není třeba (zatím). Neočkovaní mají v podstatě vstup do Lotyšska zapovězen, protože musí mít PCR test a po příletu do Lotyšska absolvovat 10 denní karanténu. Jinak restaurace mají zatím otevřeny jen venkovní zahrádky. Cestovala jsem hodně vlakem a lodí, navštívila jsem 3 hrady. Na lodi a na hradech nikdo roušky neřešil, jinak v ostatních případech ty roušky kontrolují a vyžadují. 

0 Citovat

Dnes návrat z Kodaně. Po cestě tam, ani zpátky nikdo nic nekontroloval. Stačila občanka a BP. V Kodani kontrolují při usazení v restauraci, hotelech, památkách.... Corona pass.

0 Citovat

Dnes Sasko, vse bez rousek, plati to pry uz tyden. Na Cinovci ani noha.

0 Citovat

Bizi13 napsal(a):

[/citace]

Cestujícím s dokončeným očkováním stačí Covid Pass a vyplněný vstupní formulář. Žádný test není třeba (zatím). Neočkovaní mají v podstatě vstup do Lotyšska zapovězen, protože musí mít PCR test a po příletu do Lotyšska absolvovat 10 denní karanténu. Jinak restaurace mají zatím otevřeny jen venkovní zahrádky. Cestovala jsem hodně vlakem a lodí, navštívila jsem 3 hrady. Na lodi a na hradech nikdo roušky neřešil, jinak v ostatních případech ty roušky kontrolují a vyžadují. 

[/citace]

tak ja nevim na mvz.cz je tohle

Osoby, které nebyly očkovány (a neprodělaly onemocnění COVID-19)  – vyplňují dotazník covidpass a před vstupem na území Lotyšska musí podstoupit test ke zjištění covid-19, s negativním výsledkem.

Upouští se od vyžadování popříjezdové 10-denní samoizolace. 

neni zde definovano jaky typ testu je vyzadovan a uplne si to protireci s tim co jste psala...

0 Citovat

Ahoj,

nevrátil se teď někdo z Tenerife? Chystám se tam v polovině srpna (takže chápu, že do té doby se ještě všechno může tisíckrát změnit, ale i tak se ptám :)). 

Aktuálně je tam stupeň 4, což je nejvyšší možný. Jak to vypadá v praxi? Jsou otevřené pláže? Nějaká výrazná omezení? 

Moc díky za info všem. 

0 Citovat

Praha - Málaga - Vídeň

Praha - u gatů kontrola vstupního formuláře. V Malaze jen rychlé načtení. Cesta zpět nikdo nic. Občanku jsem poprvé vytáhl až u vojáka ve Vídni - "rychlá ulička transit" - pouštěl snad všechny mimorakouské - jestli se stěhujete do Vídně, nebo jedete hned domů mu bylo úplně jedno. Přijezdový formulář do Čr jsem nevytáhl ani jednou. Letadla tam i zpět téměř plná. Na letišti v Maláze šrumec větší než ve Vídni nebo v Praze.

Jinak Málaga poprvé - vyloženě místo na koupačku moc nedoporučuji - voda studená, dcl špinává a hned hluboká. Město ale pecka.

0 Citovat

takze hlasim navrat zo Suceavy, tam tie opatrenie nie su ziadne, fakt respiratory/ruska na letisku.

Vo Viedni sme sli najprv pre papierovy boarding pass na Wizz, myslel som ze kvoli kontrole covid pass a pod. nic nechceli. takisto ani v rumunsku nebolo treba nic vyplnat. 
Cestou naspat uz sme mali mobile boarding pass s Ryanair no aj ten bolo treba vymenit za papierovu letenku. Opat sa nic nekontrolovalo. Vo Viedni tiez nic.

0 Citovat

Michal napsal(a):

[citace="Bizi13"]

[/citace]

[/citace]

tak ja nevim na mvz.cz je tohle

Osoby, které nebyly očkovány (a neprodělaly onemocnění COVID-19)  – vyplňují dotazník covidpass a před vstupem na území Lotyšska musí podstoupit test ke zjištění covid-19, s negativním výsledkem.

Upouští se od vyžadování popříjezdové 10-denní samoizolace. 

neni zde definovano jaky typ testu je vyzadovan a uplne si to protireci s tim co jste psala...

[/citace]

Tak už je zase nějaká změna, na stránkách cestujlevne.com stále visí informace o nutnosti karantény pro neočkované cestující. Na mvz.cz sice není uveden typ testu, ale na lotyšském webu se píše o PCR testu - viz zde :

https://www.mfa.gov.lv/en/consul...f-covid-19

0 Citovat

[/citace]

Tak už je zase nějaká změna, na stránkách cestujlevne.com stále visí informace o nutnosti karantény pro neočkované cestující. Na mvz.cz sice není uveden typ testu, ale na lotyšském webu se píše o PCR testu - viz zde :

https://www.mfa.gov.lv/en/consul...f-covid-19

[/citace]

pise se zde: 

** The following tests may be taken:

• a PCR test 72 hours before boarding the carrier’s vehicle or entering Latvia, or
  • an antigen test taken not earlier than 48 hours before boarding the carrier’s vehicle or entering Latvia. 

0 Citovat

Edvard napsal(a):

Ahoj,

nevracel se teď někdo z Itálie s Ryanair? Jelikož stačí test až po příletu, stejně tak to má i aktualizovaný ryanair na svém webu v pdf, tak test nutný snad nebude.. nerad bych se s nimi pak hádal. Nebo vyhodit nějakých 25 eur v itálii za antigen, aby si pak o něj ani neřekli při nástupu do letadla.. 

Ahoj,

mohu rict jen zkusenost okovaneho z minuleho tydne

Praha>Bergamo ... nekontrolovali nic, ani  v Praze

Treviso->Praha .... v trevisu kontrola PLF do CR + Certifikat ockovani jeste pred security, je nutne vystat frontu jako na klasicky check-in ikdyz je hotovy a clovek nic neodbavuje, tam zkontroluji doklady, daji papirek s razitkem a teprve pak vas pusti dal dovnitr  .... v Praze pak ve stredu ani noha a z letadla rovnou ven

0 Citovat

Jitka napsal(a):

Ahoj,

nevrátil se teď někdo z Tenerife? Chystám se tam v polovině srpna (takže chápu, že do té doby se ještě všechno může tisíckrát změnit, ale i tak se ptám :)). 

Aktuálně je tam stupeň 4, což je nejvyšší možný. Jak to vypadá v praxi? Jsou otevřené pláže? Nějaká výrazná omezení? 

Moc díky za info všem. 

Jitko, pokud nejsi vyloženě party typ, tak by tě aktuální opatření neměla výrazně omezovat. Pláže otevřené (bez roušky), restaurace a bary také, byť s omezenou kapacitou a pokud chceš sedět vevnitř, musíš se prokázat očkováním / testem (na venkovních zahrádkách neplatí). Při pohybu mimo obce, sportu, na trecích v horách apod. roušku de facto nepotřebuješ.

Doporučil bych ti sledovat online noviny canarianweekly.com a FB skupiny Slováci a Češi na Tenerife, případně Kanárské ostrovy - tam všude najdeš aktuální info od lidí, kteří tam pobývají. Jinak stupeň 4 je aktuálně na ostrovech mnohem měkčí než tento stupeň býval při svém zavedení loni na podzim. Takže no stress;) Pokud máš další dotazy, klidně se ptej.

0 Citovat

Rakousko Vídeň + Maďarsko :

Vlakem ČB - Linz - Videň - Šoproň a zpět pak autem.

Vlak naprosto OK nikde žádná kontrola....zpět autem pouze šaškovali rakušáci na hranicích s Maďarskem ,ale stačilo zamávat českou občankou.

V Maďarsku tam mají rozum a ten tyjátr už je nějaký ten týden ukončen včetně roušek....nikde žádná omezení a lidí v lázních jak za starých časů.

Ani v Rakousku jsem roušku nikde nenasadil i když tam to uvnitř a v metru nosí celkem poctivě a někteří blázni dokonce i venku. Ve Vídni ten certifikát na hotelu vidět chtěli a docela to študovala.....šok pro mě byl ,když to chtěl ráno po mě pingl i na snídani a ještě vyplnit lejstro.

Při volném průjezdu hranic ten e-formulář při návratu do ČR vyplňuje snad jen blázen ..

0 Citovat

Dnes let s lufthansou praha Frankfurt ponta delgada. Výborné časy-odlet v 7 ráno, na azorech 12.30 místního času. Pro let do Frankfurtu jen chtěli vidět očkování, vyplněný formulář pro Německo z Česka není třeba..příruční kufr váhu (má být 8 kilo) nikdo neřešil. Do Frankfurtu v economy light (letenky za parádní 3500-praha azory) pouze malá láhev vody a čokoládka... při skoro 5 hodinovém letu z Německa na azory to stejné...takže bída..ve Frankfurtu jen pas a letenku, skoro plné letadlo. Přílet na azory- chtěli vidět qr kód jejich formuláře a qr kód očkování.. ptali jsme se raději jestli musíme 6 den na test když jsme očkováni.. ne.. jo a praha erste, tak ráno řízky nejsou...:)

0 Citovat

Plzeň - Norimberk - Plzeň (vlakem) - nikdo po cestě tam ani zpět nic neřešil 

0 Citovat

Víkendovka Katowice-Oslo Torp(W6)  Oslo Gardenomen-Katowice (FR).

V Katowicích kontrola dokumentů na check-innu, po mě chtěli i Norský PLF i když ho mít nemusím, a přesvědčil je až výtisk ze stránky https://reg.entrynorway.no/ na který odkazuje i mail, který W6 rozesílá před cestou. V Katowicích nabralo letadlo 1/2h sekeru už tím, že po jeho příletu pouštěli z paluby lidi v cca 1 minutových rozestupech, tak jsme jen přes sklo koukali, co se děje... Po příletu v Torpu selekce, cestující s dětma jako první ke kontrole, pak rozdělení do dvou řad, v jedné očkovaní a s prodělanou nemocí a v druhé všichni ostaní-na testy. Po naskenovaní pasu si poctivě naskenovali i covid pass a člověk dostan na CP zelenou nálepku, která ho přes následující dvě kontroly pustila z letiště. Protože bus na nádraží Torp jezdí jenom do 21:20 a my se dostali z letiště až 10 minut potom, takže taxi za 315NOK a hurá vlakem do Osla. Jak dlouho tam stáli ti na testy, netuším.

V Norsku absolutně bez roušek jak venku, tak vevnitř (obchody, restaurace, kluby, muzea) tak i v MHD, vlaku, trajektu... Všude plno lidí, žádné dodržování opatření pro rozestupy, kluby narvané k prasnutí, pláže v Oslu taky...

Při odletu z Gardenomenu zase na check inn, kontrola polského digitálního PLF (kdo neměl, musel si vypsat, byl tam k dispozici QR kod s odkazem) a následně vytištěn BP.

V Katowicích stačilo říct tranzit a pohoda.

0 Citovat

KTW – PFO – KTW

Odlet - v Katowicích nás z bezpečnostní kontroly poslali na odbavení, kde nám holčina po zkontrolování CyprusFlightPass dala kartičku, s kterou jsme již v pohodě prošli. CyprusFlightPass chtějí na Kypru vidět při vstupu do všech větších obchodů, obchodních center, restauraci. Zpět jsme udělali mladšímu, co má zatím jen jednu dávku antigen zdarma v Paphos u obchodního centra. Podmínky návratu do ČR tedy asi splněny, vyplněn dále náš příjezdový formulář a taky PL příjezdový formulář (ty nikde nechtěli vidět). Včera návrat. V Paphos – nikdo nic nechtěl vidět. Let zpět 100% plný.  V Katowicích na pasovce docela peklo, 4 okénka pro vstup těch co nemusí nastoupit v PL do karantény, protože splnili podmínky a 4 okénka pro ty co nesplňují podmínky pro vyloučení z karantény. Před okénky pro ty co splnili podmínky, aby nemuseli do karantény obrovské řady, odhad tak na dvě tři hodiny, pro ty co nesplňují podmínky vyloučení z karantény pár lidí. Vyhodnotil jsem, že pro tranzit se mne karanténa v PL netýká a tedy si minimálně dvě hodiny počkám, jelikož na to ale nebyly síly, tak jsme se zařadili do skupinky těch, co musí v PL do karantény. Hraniční stráži jsem podal naše pasy a certifikáty o očkování a mladého antigen test a chlapec nás bez problému pustil do PL.

0 Citovat

Já dnes přiletěl z Krakova a co mě tedy překvapilo, jak tu na Ruzyni dlabou na kontrolu příjezdového formuláře. Kdyby celé letadlo mělo jeden obrázek, nic nepoznají, stačilo zdálky zamávat. To předminulý týden v BER byla důkladná kontrola každého a vlastně i při cestě do Krakova...

0 Citovat

Málaga z Vídně. Na check-inu kontrola papírů včetně PLF už ve frontě výměnou za lístek. Po příletu zakuklené dámy skenovaly kód z PLF. Časem nám došla SMS s místním číslem na COVID informace. Roušky v MHD, obchodech a pod, i když obsluha v některých podnicích si z toho moc nedělala, naopak v sámošce upozorňovali nosály, že si mají roušku nasadit pořádně. Na ulicích byla maskovaná možná tak půlka lidí. Přes den to na ulicích ještě šlo, ale večer se v centru vyrojily davy, restaurace vč. zahrádek plně obsazené, ani si nechci představovat, jak to tam vypadalo před COVIDem. 😆 

Návrat v pohodě - kontrola dokladu a BP, zbytek mañana. Ve Vídni abrakadabra tranzit.

Vídni bych za narvané nevětrané choboty s horkým vzduchem se sníženým obsahem kyslíku udělil ocenění COVID-Friendly Airport of 2021. 🤣

0 Citovat