Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

Očkovací certifikát ale není podmínkou vstupu na Maledivy, doufám...?

0 Citovat

Na resorty ne, na obydlené ostrovy ano. 

0 Citovat

Tak v pohodě, dík.

0 Citovat

Volně cestovat mezi ostrovy  mohou  plně naočkované osoby bez nutnosti karantény. Od aplikace druhé očkovací látky musí uplynout nejméně 14 dní. Úřady zveřejnily seznam ostrovů, na které budou moci plně očkované osoby cestovat, aniž by musely předkládat testy PCR. Kritéria pro takové ostrovy jsou  týdenní míra pozitivity pod 5 %, naočkování 90 % populace nad 12 let a zároveň  90 % ve věku 65 let a starších  a naočkování 95 % osob zaměstnaných v penzionech na těchto ostrovech. (mzv.cz)

Někde jsem to četl i na maledivských oficiálních stránkách, ale teď to nemůžu najít. 

0 Citovat

Asi myslíš tohle: https://covid19.health.gov.mv/co...ivals/?c=0

Mně stačí usádlit se na pidi ostrůvku a týden vydržím šnorchlovat bez potřeby někam jezdit. Maximálně večer na ryby.

0 Citovat

Dneska prilet z Dublinu do Prahy , v Dublinu jen letenka a pas   v Praze na T1 nove pultiky jeste pred pasovkou ,kontrola jak testu ,tak priletoveho formulare  ,je otazka kdyz bych ukazal stary test jestli by se na to prislo  Poteseni v metru a tramvaji ,uz i lidi s obycejnyma  rouskama nebo dokonce  s nicim ,ale je fakt ze bylo po 10 vecer 

0 Citovat

Nebyl jste teď někdo v Holandsku? Na stránkách MZV píšou, že mám před příletem vyplnit zdravotní prohlášení ke Covidu. Ale nemůžu se proklikat někam, kde by se dalo něco vyplnit.........

0 Citovat

Tady https://www.government.nl/topics...ion-form  si to stáhneš, vytiskneš, vyplníš a budeš mít u sebe...

Edit. když klikneš na ten odkaz, tak nevím proč, se na konci adresy objeví "%C2%A0" to smaž.

0 Citovat

Martin Vícha - děkuji

 

0 Citovat

Catania - do vnitřních prostor letiště pouští jen s covid passem, mají to všude na plakátech a u vchodu kontrolují. Taky boarding pass už u vchodu. Jestli by pustili člověka jen s testem, netuším. Ale je fakt, že test na covid se před letištěm udělat dá. Jinak ve městě všude tam, kde se platí vstupné (muzea, památky), pouští taky jen s covid passem. Venku stále bez roušek.

0 Citovat

Včera Bratis.-Malaga kontrola španělskeho QR ,covid passu Malaga pouze skenn jejich QR  jinak dnes Malaga centrum plno lidi 

0 Citovat

Dnes trochu neobvyklá buzerace ve Wizzu na lince Catanie-Vídeň. Dal jsem si malý příručák nad hlavu, protože bylo plno místa, letušce se to ale nelíbilo a strčila mi ho pod nohy. O pár minut později se jí nelíbilo, kde ho pod nohama mám a musel jsem ho posunout o 10 cm dopředu... vůbec jsem nechápal, co po mně chce. Pak hlásili, že na linkách do Rakouska je zakázáno měnit sedadla. Když jsme přistáli a zastavili, tak museli všichni sedět připoutaní, dokud neotevřeli dveře. Do toho stále řvaly rozjívené děcka o řadu přede mnou... prostě paráda. :-( Samozřejmě jsem nestihl otevřený Spar.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Catania - do vnitřních prostor letiště pouští jen s covid passem, mají to všude na plakátech a u vchodu kontrolují. Taky boarding pass už u vchodu.

To sice před vstupem na letiště avizují, ale ve skutečnosti jsem jim já a lidi kolem jen zběžně ukázali boarding pass a oba "hlídači" jen pokyvovali hlavou...Obdobně u památek, asi jak kde, lezl jsem tam na nějaké kostelní věže a nikoho covid pass u vstupu nezajímal.

Jinak zkušenost s letem s W6 do Vídně a do Prahy dost odlišná. Se mnou naopak dost milá letuška vtipkovala, když jsem se jí zeptal, jestli je OK s tím, že si sednu do emergency exit row. Pokud je prý to Toblerone, které jsem držel v ruce, pro ní, tak s tím nemá problém:)

0 Citovat

Rusko otevřeno a konečně jsem viděl Lenina (no..... nic moc) a vylezl si oba Elbrusy (Kavkaz doporučuji). Do letadla roušky vždy, v letadle na vnitrostátních letech už se to dodržuje patrně jen dle chuti. Na letišti v Moskvě asi nejvíce roušek, na letišti Izhevsk a Mineralnye Vody velké desítky procent lidí bez roušky.  V restauracích, obchodech, v taxi, na lodi atd. více než 90% bez roušky...... rouška spíše raritou. 

0 Citovat

Včera večer návrat z Tenerife přes Lisabon (TAP) :

Tenerife - Lisabon : na letišti při odbavení kontrola covid passu a obou formulářů jak do Portugalska tak do ČR ,ale jen letmý pohled po příletu do Lisabonu průchod z letiště volný

Lisabon : v hotelu kontrola covid passu datum študoval ,komedie při snídani čtyři skupiny ,ale ráno se tam nahrnul bus francouzů,který měl jít až za hodinu a po chvilce dohadování je tam stejně nechali ,personál měl mimo roušek i jednorázové rukavice na každém stole desinfekce ,ale třeba přibory si bral každý sám se stojánku ,hrabalo na ně x-lidí no prostě šaškárna!

Navečer jsem lehce prošel centrum - Rossio k oceánu a Alfama - město plné jak za starých časů ,roušky venku nosí tedy dost lidí o hodně více než na Tenerife uvnitř (obchody,metro) všichni vyjma tedy obchůdků se suvenýry a mini markety ,kde obsluhují indové atd. tam v pohodě bez .. Nakonec jsem zašel do mekáče (na Rossiu) na něco rychlého ,dovnitř pouští jen po skupinkách objednat a ven....uvnitř se sedět nedalo jen venku....jídlo sebou nosí ven a třešinka na dortu byla že ty čísla objednávek hlásil pouze v portugalštině - opravdový chaos ...

Lisabon - Praha : už jsem měl palubku z Tenerife ,takže do letadla volný průchod....komedie nastala až v Praze před vstupem k zavazadlům kontrola covid passů a formulářů .. Nechtěl vidět ani pas /občanku nekoukal ani na datum ,formulář jsem měl v nooteboku nechtělo se mi ho zapínat připojovat k wifi tak jsem si "půjčil" kolegovo ,který to měl v mobilu i vytištěné - kouknul a prý děkuji ... 

Když už to tedy "kontrolují" tak ať tedy pořádně nebo se na to s prominutím vyserou to je fakt akorát naprosto zbytečná buzerace !!

Shrnutí : že poletím jsem se rozhodnul na poslední chvilku - pět dní před odletem - nakonec nelituji Tenerife s přivřeným okem celkem OK ,ale do Portugalska bych za aktuální situace rozhodně neletěl !! Hlavně ty roušky to je opravdu omezující nesmyslná buzerace ! Alespoň to očkování k něčemu bylo ,rozhodně x-krát komfortnější než zajišťovat nějaké testy !

PS :aktuálně sedím ve vlaku na Budějovice ve vagónu nemá roušku/respirátor 90% lidí ,průvodčí v pohodě - jaká příjemná změna ..

0 Citovat

Máte někdo teď zkušenosti Wizzair s letem že Španělska do Vídně ohledně rakouského vstupního formuláře? Jsem plně očkovaný a z pohledu rakouských předpisů nemusím nic vyplňovat, i kdyby nešlo o tranzit, ale Wizzair na stránkách mají povinnost vyplnit do Rakouska formulář a o žádných výjimkach nepíšou. 

0 Citovat

Ahoj. Nevracel se teď někdo neockovany z Tirany  do Vídně s wizzair? Kontrolovali v Tiraně testy na covid nebo to vůbec neřeší?

Díky!

0 Citovat

Dnes prílet z Korfu do Prahy.

Prílet na Korfu- kontrola PLF na letisku. V hoteli podpis niečo ako čestné prehlásenie o očkovaní- ale samotný Covid pass nechceli. Pamiatky, múzea, otvorené, akurát nepovolené sú organizované túry- napr i na plavbe loďou. Služby sú otvorené, v reštauráciach nás akurát upozornili, že vnútri možme sedieť iba ak sme zaočkovaní, ale opäť fakticky Covid pass nikto nechcel vidieť. Miestni rúšky nosia vnútri poctivo - napríklad i v malej sámoške na dedine, o 10tej večer. V hoteli nám to vysvetlili, že kontroly sú veľmi časté, koho prichytia, stráca nárok na akúkoľvek covid podporu od štátu.

Let Ryanair, žiadna kontrola covid passov, ľudia v lietadle bez rúšok bez upozorňovania personálu.

Letisko Praha - kontrola príjazdových formulárov a covid passov, ale len veľmi zbežná.

0 Citovat

Vídeň - Priština - Vídeň

ve Vídni kontrola očk. a pasu, obsazenost pod 50 %, 0 děcek

zpátky nutnost na přepážku pro letenku, kontrola očk. a pasu, obsazenost 95 %, 8 malých fracků, muslimové s asi milionem kufrů … lepší nekomentovat .. aspoň ty letušky byly pěkné Češky a Slovenky :)

jinak v Kosovu nutnost roušek i venku, dodržovali v podstatě všichni. Kromě 3 turistů v buse z letiště jsem na žádného jiného nenarazil.

0 Citovat

Petr _69 napsal(a):

Máte někdo teď zkušenosti Wizzair s letem že Španělska do Vídně ohledně rakouského vstupního formuláře? Jsem plně očkovaný a z pohledu rakouských předpisů nemusím nic vyplňovat, i kdyby nešlo o tranzit, ale Wizzair na stránkách mají povinnost vyplnit do Rakouska formulář a o žádných výjimkach nepíšou. 

Tak aj Wizz ma na strankach odkaz na Rakuske podmienky, podla ktorych nic nepotrebujes. Tiez to budem o 3 tyzdne riesit, a dufam, ze sa nic nezmeni. Maximalne si vytlacim tranzitny formular.

0 Citovat

Vracel jsem se dnes ze Španělska do Vídně a nikdo žádný formulář vidět nechtěl. Chtěli jen test/očkování. Plus na kontrole ve Vídni se řeklo tranzit,  ukázala se občanka a šlo se.

0 Citovat

Michael. napsal(a):

Vracel jsem se dnes ze Španělska do Vídně a nikdo žádný formulář vidět nechtěl. Chtěli jen test/očkování. Plus na kontrole ve Vídni se řeklo tranzit,  ukázala se občanka a šlo se.

S Wizzair? 

0 Citovat

Popeláři před letištěm ve Španělsku.

0 Citovat

Petr _69 napsal(a):

S Wizzair? 

Jo Wizzair

0 Citovat

Viedeň -> Lisabon - žiadna kontrola covid pasu či vstupného formuláru či už pred letom alebo po prílete

Lisabon -> Brazília - pred check-inom kontrola vstupného formuláru + negatívneho testu

Brazília - super, minimum zahraničných turistov, i keď hlavné atrakcie stále dosť preplnené. Rúška sa nosia aj vonku.

Brazília -> Lisabon - kontrola eu covid pass, vstupný formulár

Lisabon -> Barcelona - kontrola vstupného formulára

Barcelona -> Viedeň - žiadne kontroly, vo Viedni magické slovo "transit"

0