Vážení cestovatelé, jsem velmi rád, že již nějakou dobu jsem zde s Vámi. Chci se s Vámi podělit o zkušenost, kterou jsem zde získal. A budu velmi rád, pokud se přihlásí někdo s podobným zážitkem. A zároveň chci upozornit na nekalé praktiky některých „ cestovatelů“ . Před několika měsíci jsem se zde seznámil s cestovatelkou Denisou Kleinovou. Jevila se velmi seriózně a zkušeně a proto jsme se domluvili na cestě na Filipíny a Taiwan. Já jí poslal peníze na letenku a ona měla zakoupit společně. Já zajistil a zaplatil zapůjčení auta v Manile s tím, že jsem vše zaplatil a dohoda byla, že po cestě vše rozúčtujeme. Měla zajistit ještě čtyři noclehy. Zajistila pouze dva a dva jsme řešili bohužel operativně na místě a ty jsem také platil. Po příletu do Manily jsem měnil ještě 500 USD. Denisa Kleinová nic neměnila s tím, že po příletu vše rozúčtujeme. Byla stále se mnou a tak viděla vše co platím. A nebylo toho málo. Platil jsem benzín ( ujeli jsme asi 1100 Km) , platil jsem jídlo, pití, vstupenky, dva hotely, dárky pro rodiče a přátele Denisy Kleinové. Jaké bylo mé rozčarování po návratu. Poslal jsem jednoduché vyúčtování nákladů Denise Kleinové. Jednalo se o pouhých 9000 Kč . Vím, že Denisa Kleinová není sociální případ. A tím vše začalo. Vlastně skončilo. Přestala komunikovat s tím, že nic platit nebude. Vím, že přede mnou byla na cestě do Ománu a tam to dopadlo podobně. Moc rád bych, aby někdo další nedopadl jako já. Děkuji všem za slušné věcné komentáře Aleš  .

Pozor na Denisu Kleinovou!

Založil(a) ve fóru Hledám spolucestujícího

Vážení cestovatelé, jsem velmi rád, že již nějakou dobu jsem zde s Vámi. Chci se s Vámi podělit o zkušenost, kterou jsem zde získal. A budu velmi rád, pokud se přihlásí někdo s podobným zážitkem. A zároveň chci upozornit na nekalé praktiky některých „ cestovatelů“ .

Před několika měsíci jsem se zde seznámil s cestovatelkou Denisou Kleinovou. Jevila se velmi seriózně a zkušeně a proto jsme se domluvili na cestě na Filipíny a Taiwan. Já jí poslal peníze na letenku a ona měla zakoupit společně. Já zajistil a zaplatil zapůjčení auta v Manile s tím, že jsem vše zaplatil a dohoda byla, že po cestě vše rozúčtujeme. Měla zajistit ještě čtyři noclehy. Zajistila pouze dva a dva jsme řešili bohužel operativně na místě a ty jsem také platil.

Po příletu do Manily jsem měnil ještě 500 USD. Denisa Kleinová nic neměnila s tím, že po příletu vše rozúčtujeme. Byla stále se mnou a tak viděla vše co platím. A nebylo toho málo. Platil jsem benzín ( ujeli jsme asi 1100 Km) , platil jsem jídlo, pití, vstupenky, dva hotely, dárky pro rodiče a přátele Denisy Kleinové.

Jaké bylo mé rozčarování po návratu. Poslal jsem jednoduché vyúčtování nákladů Denise Kleinové. Jednalo se o pouhých 9000 Kč . Vím, že Denisa Kleinová není sociální případ. A tím vše začalo. Vlastně skončilo. Přestala komunikovat s tím, že nic platit nebude.

Vím, že přede mnou byla na cestě do Ománu a tam to dopadlo podobně.

Moc rád bych, aby někdo další nedopadl jako já.

Děkuji všem za slušné věcné komentáře

Aleš

4

Já tedy nevím proč platit vlastně cizí osobě a pak se spoléhat na nějaké pozdější rozúčtování ??

Když už tak rovnou každý jede za svoje (pokud ne - nazdar!) ,navrch tady z toho příběhu je naprosto jasné ,že Deny se k placení moc mít nebude - sorry ale tohle je čistá naivita !

9 Citovat

A zasunul si aspoň?

45 Citovat

@lma: Pokud člověk cestuje s kamarády (nebo třeba i s někým, s kým se seznámí předem za účelem společné cesty) a půjčí si auto nebo přespává v jednom pokoji / apartmánu, musí platit někdo společné náklady (klidně i na střídačku). Ten nákup dárků pro rodiče a přátele Denisy je ovšem bizarní a je otázka, jestli to nebrala jako odměnu za své zařizování cesty, průvodcování a případně i jiné služby, jak naznačuje dotaz výše (aniž by se tak dohodli). Btw. nebyla předem i nějaká dohoda na odměně?

Co jsem někde četl, jsou takoví cestovatelé, kteří si seženou skupinku lidí a náklady na cestu asi rozpočítají tak, aby je samotné to nic nestálo (určitá forma odměny, což je známo předem). Většinou to ale funguje tak, že i když se nejedná o kamarády, stanou se z nich kamarádi během cesty a náklady si rozdělí rovným dílem.

0 Citovat

Jo to bude asi ona se 160 navštívenými zeměmi. Akorát ten odkaz mi nejdřív nefungoval, ale po umazání znaků v adrese za 30314 už to šlo:

https://www.cestujlevne.com/cestovatele/30314

1 Citovat

za 9000 jsi to měl ještě levné :)

3 Citovat

takhle hloupý nikdo být nemůže, podle mě to napsala AI

7 Citovat

Tak asi poskytnuté služby neodpovídaly očekávání a reklamace byla zamítnuta.

1 Citovat

Osobně jsem rád, že Aleš na podobá individua, atˇuž si říkají jakkoliv, upozorňuju. Sice nechápu, jak může někdo s někých cizím cestovat a platit za něho náklady s tím, že doufá, že mu je zpětně uhradí, ale každopádně je to varování pro ostatní naivní cestovatele. 

9 Citovat

https://cz.linkedin.com/in/denis...?-3273524a

0 Citovat

Asi dobrá travelhackerka 😀

Cestování levně na vyšší úrovni.

5 Citovat

Trochu mi připomínáš ty ženský, co posílají prachy penzionovaným americkým generálům, kteří se do nich zamilovali přes fejsbůk...

9 Citovat

Splnila si sen na 100% 🫣😅

0 Citovat

Obdivuji lidi, co jsou až takto důvěřiví. Mně to začalo smrdět už při tomto:

> Já jí poslal peníze na letenku a ona měla zakoupit společně. 

Může být rád, že vůbec viděl letenku.

Některé holky prostě milují chlapy, co dělají sugar daddy. Problém nastává, když nevědomě.

3 Citovat

Heh, ta uz tohle provozuje dlouhodobe… minimalne od roku 2017 ci 2018.

Nastesti  predstava ze jedu na cesty s nekym, koho neznam, je mi jako introvertovi tak neprijemna, ze nepochodila…

1 Citovat

A vezmeš příště mě?

Budeš platit jen chlast.

13 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

Heh, ta uz tohle provozuje dlouhodobe… minimalne od roku 2017 ci 2018.

Nastesti  predstava ze jedu na cesty s nekym, koho neznam, je mi jako introvertovi tak neprijemna, ze nepochodila…

A ona tě nějak lovila na nějakou společnou cestu?

1 Citovat

Měl jsem ještě doteď sen... Že v příštím životě budu hezkou ženou a budu ta největší d*vka pod sluncem. Dnes už vím, že v příštím životě, mě stačí být pouze ženou, jelikož tato je ošklivá jako noc. O to víc by mě to s*alo, jelikož nechat se o*ebat hezkou holkou není takové zlo :-) Takhle nemohu ukázat ani její fotky z koupelny bungalovu. Každopádně děkuji za upozornění :-)

10 Citovat

No, neříkal bych tomu "lovila" .. to je takový trošku klišé .. ale do kontaktu jsme se dostali asi přes Tinder, nebo přes něco takovýho a tak nějak to tímhle směrem směrovala .)

0 Citovat

Slušně a věcně se chci zeptat zda za těch devět litrů alespoň pořádně šuká?

:-)

14 Citovat

Tady se to nějak zvrhlo. Nová rubrika: Šukej za kačku. 

14 Citovat

Také by mě zajímalo, čím ti ošklivka Deny na cestách odemykala kasičku:)

6 Citovat

floodland napsal(a):

Tady se to nějak zvrhlo. Nová rubrika: Šukej za kačku. 

Ne, za kačku ne, prosím. Hrozně by chrastila kostmi. 

0 Citovat

No za kačku ne, za devět litrů,  to zas taková láce není 😀

2 Citovat

A nebylo by bývalo levnější si pořídit něco až na místě? 

4